Hubert249 4 325 Opublikowano 3 lutego Opublikowano 3 lutego Podejrzewam, że w prównaniu z moim starym b7, C4 świeci wystarczająco mocno. Dzięki! Cytuj
Wojtq 863 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego (edytowane) Planuję na dniach zakup nowego TVka. Chciałbym wydać nie więcej niż 5k, a i tak się szczypię i szukam tańszych opcji. Obecnie rozważam dwie opcje: 1. QLEDa Samsunga Q74D: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-samsung-qe55q74d-55-qled-4k-120hz-tizen-tv-dolby-atmos-hdmi-2-1 2. OLEDa LG C4: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c45la Ponieważ obecny telewizor mam już 10 lat, to tutaj również zależy mi na żywotności, a słyszałem, że QLEDy wciąż wypadają lepiej pod tym względem. Pokój w którym stoi TV jest dosyć jasny, choć jest na stronę południowo-wschodnią, więc popołudniami i tak słońce nie wali w ekran. Przed zakupem LG C4 trochę mnie wzbrania to, że TV wytrzyma kilka lat i się wypali, ale z drugiej strony telewizor użytkuję średnio z 10 godzin tygodniowo, więc wypalanie nie powinno być problemem. Co myślicie? Nie szczypać się i brać OLEDa? Edytowane 7 lutego przez Wojtq Cytuj
Rash 250 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Tylko oled. Daj sobie spokój z qledem. Co do żywotności to się nie martw, to na pewno nie są egzemplarze jak z początku bywało. 1 1 Cytuj
Homelander 2 514 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Ja mam LG B4 i on w zasadzie różni się bardzo niewiele od C4, a jest tańszy. W gamemode wg testów B4 jest nawet lepszy Cytuj
Hubert249 4 325 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Jutro przyjdzie do mnie C4 to dam znać, ale od lat mam LG OLED b7 i za nic bym nie wrócił do czegoś innego. Cytuj
gtfan 3 394 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego (edytowane) . Edytowane wtorek o 07:34 przez gtfan Cytuj
Bartg 5 581 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Oled na pewno, pewnie LG, chociaż nie robi akurat w 50 calach, tylko 48 np https://www.lg.com/pl/telewizory-i-soundbary/oled-evo/oled48c45la/?sortCriteria=%40ec_pdp_view_count+descending 1 Cytuj
gtfan 3 394 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego (edytowane) . Edytowane wtorek o 07:34 przez gtfan Cytuj
Bartg 5 581 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 9 minutes ago, gtfan said: wejdzie, ale od kanapy do tv mam jakieś 220-240cm więc nie wiem czy to nie będzie za dużo, teraz mam 42 cale i wydaje się to bardzo optymalne więc myślałem żeby max te kilka cali dodać. To zdecydowanie 55 cali Cytuj
Square 8 947 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Nie ma się co bać, więc jak wyżej, OLED LG tylko 55". Cytuj
mario10 577 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Początkowo będzie lekki szok jak zwiększysz tv o 13 cali ale zobaczysz, że szybko się przyzwyczaisz i będziesz zadowolony. Cytuj
Shankor 1 670 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego A za 5 lat jak już OLED się wypali, to będziesz chciał większy ekran Cytuj
_Red_ 12 117 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Ponad dwa lata z C2 i codziennie konsola, statyczne HUDy z gier itp. i póki co bez wypaleń (a przynajmniej bez łażenia z lupą xd). Jak będę bogaty to następny z pewnością wezmę juz 55->65". Za to OLED w smartfonie zdążył po roku mieć jasniejsze slady w miejscu traya z ikonkami baterii, zasięgu itp. Cytuj
Basior 1 159 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego (edytowane) Pany a ktoś się z b8 przerzucał? Na np. To co @Faka podrzucał w innym temacie https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c45la Brać 65? Na jakie ceny czekać i liczyć? Plus jak mi trzyma ten tv na ścianie montaż to trzeba będzie coś zmienić? Edytowane 14 lutego przez Basior Nie te ekolega Cytuj
Square 8 947 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Godzinę temu, Basior napisał(a): Brać 65? Na jakie ceny czekać i liczyć? Brać 65", a cena to jak będzie za 5-6k to się nie zastanawiać. 1 Cytuj
WisnieR 2 783 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Godzinę temu, Basior napisał(a): Pany a ktoś się z b8 przerzucał? Na np. To co @Faka podrzucał w innym temacie https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c45la Brać 65? Na jakie ceny czekać i liczyć? Plus jak mi trzyma ten tv na ścianie montaż to trzeba będzie coś zmienić? Okolice 5500 to dobra promocja. 1 Cytuj
Goshkee 12 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 19 godzin temu, gtfan napisał(a): czyli w sumie nie mam co się bać 55'', to chyba łatwiej będzie coś znaleźć Szczerze mówiąc, jeśli tylko puszcza Cię miejsce i budżet, to brałbym nawet 65". Mam taką samą odległość między ekranem a kanapą i nawet żona stwierdziła przy 55", że przydałby się większy. Cytuj
gtfan 3 394 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego (edytowane) . Edytowane wtorek o 07:35 przez gtfan Cytuj
Goshkee 12 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego @gtfan przy takich odległościach nawet nie masz się nad czym zastanawiać - 55". Mam LG C1 i chętnie bym sobie takie ustawienie na 120 cm zostawił, tylko że za każdym razem musiałbym fotel przed kanapą ustawiać. Żona się przyzwyczai, a dzieciak będzie miał jak w kinie 1 Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Ja bym też sugerował 55. Ale wiem, że różnie bywa, rodzice przeszli z 40 z grubymi ramkami na 50 i ta 50 to jest max co mama akceptowała, bo koniecznie chciała zatrzymać mebel pod telewizor i żeby TV nie wystawał. Więc poza kwestią odległości, sprawdź ile masz miejsca na stoliku. Cytuj
gtfan 3 394 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego (edytowane) . Edytowane wtorek o 07:35 przez gtfan Cytuj
Homelander 2 514 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Ja mam do telewizora jakieś 2.5m, wziąłem 77 cali i gdyby nie to, że większy był już mega drogi to bym wziął większy. Nie istnieje coś takiego jak za duży telewizor. Po prostu nie istnieje. Przyzwyczajasz się w 3 minuty, a po 5 kolejnych myślisz, że mógłby być większy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi