Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Też mam webos na pudle, ale czy jest kabel w środku to nie będę grzebał. Model jest 5 LA. Kupiony w sklepie LG. 

Kurcze, please sprawdź...
Jesteś jedyną osobą co w tym samym czasie kupowała ten sam model , o tym samym rozmiarze i z serii w tym samym kartonie.
Nie mam jak inaczej tego sprawdzić a w razie co chciałbym mieć pewność jakbym musiał wyjaśniać sprawę ze sklepem.

Jakby co to ten kabel podczerwieni co widziałem na YT w serii z tym starym nadrukiem na kartonie znajdował się w tym szczelnie zamkniętym woreczku z akcesoriami typu pilot, instrukcje itp. Dodatkowo ten kabel powinien być jeszcze w woreczku strunowym.
Opublikowano

Jak miał być w woreczku z pilotem, instrukcjami itd. i podejrzewam że pilota Hubert używa, to jak nie mail, to w pudle luzem te kabel nie będzie przecież latał.

Większość producentów daje te wszystkie rzeczy razem w jakieś zagłębienie w styropianie, nie wrzucają od tak do środka.

Opublikowano

No oczywiście, w środku jest szczelnie zamknięty woreczek a w nim akcesoria.
Na filmach z YT, ludzie mieli ten kabelek w tym woreczku ale ich telewizor miał nadruk na kartonie "New 2024" czyli z tego co się dowiedziałem z pierwszych partii. Mój ma w tym miejscu nadruk Web Os, jak i Huberta.
Data produkcji mojego tv to luty 2025.

Na innym forum, ktoś mi odpisał, że też w styczniu kupował ten sam telewizor z ME i też tego kabelka nie miał, więc wychodzi na to, że nowe wypusty nie są wyposażone w te przewody IR Blaster.

Opublikowano
2 godziny temu, Kolos28 napisał(a):

Nie ma infa ale wygląda na to, że nowe wypusty nie mają tego kabla w zestawie.

No to sam sobie odpowiedziałeś. Zawsze możesz wejść na stronę LG i zapytać na czacie. 

Opublikowano
No to sam sobie odpowiedziałeś. Zawsze możesz wejść na stronę LG i zapytać na czacie. 
Właśnie nie do końca sobie odpowiedziałem :)
Ja i ten koleś z innego forum kupowaliśmy z Media Expert, ja w lutym on w styczniu.
Data produkcji mojego to Luty 2025 a jego Grudzień 2024.
Obaj mieliśmy wszytko fabrycznie zamknięte i on tak jak ja nie dostaliśmy tego kabla w zestawie.
Wszystko ogólnie było by okey ale napisałem do LG i oni twierdzą, że taki kabel powinien być w zestawie i teraz pytanie czy pracownik nie jest poinformowany i napisał tak gdyż na początku te przewody były dodawane i założył że tak być powinno niezależnie od serii produkcji?

Cała nadzieja w Tobie Hubert, gdyż masz ten telewizor prosto od LG, więc rusz już ten tyłek do tego garażu i dawaj znaka :D
Opublikowano
3 minuty temu, Kolos28 napisał(a):

Właśnie nie do końca sobie odpowiedziałem :)
Ja i ten koleś z innego forum kupowaliśmy z Media Expert, ja w lutym on w styczniu.
Data produkcji mojego to Luty 2025 a jego Grudzień 2024.
Obaj mieliśmy wszytko fabrycznie zamknięte i on tak jak ja nie dostaliśmy tego kabla w zestawie.
Wszystko ogólnie było by okey ale napisałem do LG i oni twierdzą, że taki kabel powinien być w zestawie i teraz pytanie czy pracownik nie jest poinformowany i napisał tak gdyż na początku te przewody były dodawane i założył że tak być powinno niezależnie od serii produkcji?

Cała nadzieja w Tobie Hubert, gdyż masz ten telewizor prosto od LG, więc rusz już ten tyłek do tego garażu i dawaj znaka :D

Pudło faktycznie mam w garażu, ale owinięte folią stretch, ciężko było zawinąć takie bydle, więc sorry stary, ale nie. 

• This 1
Opublikowano
Pudło faktycznie mam w garażu, ale owinięte folią stretch, ciężko było zawinąć takie bydle, więc sorry stary, ale nie. 
No dobra ale jak kiedyś będziesz ciekawy czy masz taki kabel to dawaj znaka.
Opublikowano (edytowane)

Nie ogarniam tego, kupujecie te telewizory tutaj za miliony monet, a żal wam wydać na profesjonalną kalibrację. :beka:

Jak 6 lat temu brałem C9, to datę kalibracji miałem umówioną jeszcze przed zakupem TV, polecam. 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano

Nie każdemu obraz po kalibracji będzie odpowiadał. Potem na siłę ma oglądac coś co mu się nie podoba ale zapłacił to basta.

Sprawdzi kilka ustawień na necie i sam wybierze co mu odpowiada.

No chyba, że jesteś turbo maniakiem i musi być tak jak reżyser chciał.

Opublikowano (edytowane)

No, a później masz w TV niebieskie zęby i wszystko jest okej, był tu taki jeden co miał w oku sprzęt do kalibracji. :kekw:

Te chłopki z HDTV nawet reklamują się tym, że jak nie będziesz widział różnicy czy Ci się nie pędzie podobać to nie ponosisz kosztów. 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano
31 minut temu, jimmy napisał(a):

A z tą kalibracją to nie jest jak ze wszystkim czyli trochę racja, a trochę golenie frajerów? 

Ja po raz pierwszy skorzystałem 2 lata temu i zrobiłem "profesjonalną" kalibrację na Oledzie.

Ustawienie pod streamingowe platformy, gierki i zwykłą TV - różnica była zauważalna. Po ustawieniu poskaliśmy sobie po profilach i różnica widoczna była gołym okiem.

Opublikowano
W dniu 3.03.2025 o 18:51, Faka napisał(a):

Jakiś dobry i sprawdzony YouTuber/poradnik ustawienia parametrów obrazu tv lg c4 znacie?

u9YV7ZW.png

• Plusik 1
Opublikowano

Swoją drogą niezły jump w tym roku jeśli chodzi o LG i serie G,350+ full brightness to już naprawdę bardzo fajna liczba i za rok o tej porze człowiek być może będzie zaś bił się z myślami czy nie upgrejdnąć do G5. 

Opublikowano

Nie wiem, ale mam oled s95 który świeci dobrze ponad 1000 nitów i nie pomyślałem ani razu aby w grach czy filmach/serialach z HDR zmniejszać podświetlenie :dunno:

Opublikowano

Przy 1000 nitów to spokojnie, te przejścia na nagle jasny tak nie ładują w oczy. U mnie ponad 1500 w hdr i na początku był szok mały i ściemniałem w pierwszych tygodniach. Ale juz teraz lubie jak zajebie jasnym jak coś w nocy oglądam. W chacie jak w dzień wtedy:)

Opublikowano

Napisałem dobrze ponad, więc pewno w peaku podobnie. Średnio ponad 1200. 

Średnia jakość efektu HDR (więcej – lepiej, maks – 10 000cd/m2)  1 261cd/m2
Opublikowano

Ale to tylko w treściach z HDR10+. bo tam jest cap na 4000. HDR10 ma cap`a na 1000. Więc więcej nie wyciagnie. 

Z HDR10+  na razie tylko A+, amazon. Disney zapowiada że wprowadzi w tym roku.