Hubert249 4 335 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Też mam webos na pudle, ale czy jest kabel w środku to nie będę grzebał. Model jest 5 LA. Kupiony w sklepie LG. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Też mam webos na pudle, ale czy jest kabel w środku to nie będę grzebał. Model jest 5 LA. Kupiony w sklepie LG. Kurcze, please sprawdź...Jesteś jedyną osobą co w tym samym czasie kupowała ten sam model , o tym samym rozmiarze i z serii w tym samym kartonie.Nie mam jak inaczej tego sprawdzić a w razie co chciałbym mieć pewność jakbym musiał wyjaśniać sprawę ze sklepem.Jakby co to ten kabel podczerwieni co widziałem na YT w serii z tym starym nadrukiem na kartonie znajdował się w tym szczelnie zamkniętym woreczku z akcesoriami typu pilot, instrukcje itp. Dodatkowo ten kabel powinien być jeszcze w woreczku strunowym. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Ja w kupionym w grudniu LG B4 nie miałem żadnych kabli poza zasilającym Cytuj
vip77 255 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Jak miał być w woreczku z pilotem, instrukcjami itd. i podejrzewam że pilota Hubert używa, to jak nie mail, to w pudle luzem te kabel nie będzie przecież latał. Większość producentów daje te wszystkie rzeczy razem w jakieś zagłębienie w styropianie, nie wrzucają od tak do środka. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca No oczywiście, w środku jest szczelnie zamknięty woreczek a w nim akcesoria. Na filmach z YT, ludzie mieli ten kabelek w tym woreczku ale ich telewizor miał nadruk na kartonie "New 2024" czyli z tego co się dowiedziałem z pierwszych partii. Mój ma w tym miejscu nadruk Web Os, jak i Huberta.Data produkcji mojego tv to luty 2025.Na innym forum, ktoś mi odpisał, że też w styczniu kupował ten sam telewizor z ME i też tego kabelka nie miał, więc wychodzi na to, że nowe wypusty nie są wyposażone w te przewody IR Blaster. Cytuj
Square 8 990 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca To może warto sprawdzić co powinno być w pudle, jest takie info tam chyba. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Nie ma infa ale wygląda na to, że nowe wypusty nie mają tego kabla w zestawie. Cytuj
Hubert249 4 335 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca 2 godziny temu, Kolos28 napisał(a): Nie ma infa ale wygląda na to, że nowe wypusty nie mają tego kabla w zestawie. No to sam sobie odpowiedziałeś. Zawsze możesz wejść na stronę LG i zapytać na czacie. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca No to sam sobie odpowiedziałeś. Zawsze możesz wejść na stronę LG i zapytać na czacie. Właśnie nie do końca sobie odpowiedziałem Ja i ten koleś z innego forum kupowaliśmy z Media Expert, ja w lutym on w styczniu. Data produkcji mojego to Luty 2025 a jego Grudzień 2024.Obaj mieliśmy wszytko fabrycznie zamknięte i on tak jak ja nie dostaliśmy tego kabla w zestawie.Wszystko ogólnie było by okey ale napisałem do LG i oni twierdzą, że taki kabel powinien być w zestawie i teraz pytanie czy pracownik nie jest poinformowany i napisał tak gdyż na początku te przewody były dodawane i założył że tak być powinno niezależnie od serii produkcji?Cała nadzieja w Tobie Hubert, gdyż masz ten telewizor prosto od LG, więc rusz już ten tyłek do tego garażu i dawaj znaka Cytuj
Hubert249 4 335 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca 3 minuty temu, Kolos28 napisał(a): Właśnie nie do końca sobie odpowiedziałem Ja i ten koleś z innego forum kupowaliśmy z Media Expert, ja w lutym on w styczniu. Data produkcji mojego to Luty 2025 a jego Grudzień 2024. Obaj mieliśmy wszytko fabrycznie zamknięte i on tak jak ja nie dostaliśmy tego kabla w zestawie. Wszystko ogólnie było by okey ale napisałem do LG i oni twierdzą, że taki kabel powinien być w zestawie i teraz pytanie czy pracownik nie jest poinformowany i napisał tak gdyż na początku te przewody były dodawane i założył że tak być powinno niezależnie od serii produkcji? Cała nadzieja w Tobie Hubert, gdyż masz ten telewizor prosto od LG, więc rusz już ten tyłek do tego garażu i dawaj znaka Pudło faktycznie mam w garażu, ale owinięte folią stretch, ciężko było zawinąć takie bydle, więc sorry stary, ale nie. 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Pudło faktycznie mam w garażu, ale owinięte folią stretch, ciężko było zawinąć takie bydle, więc sorry stary, ale nie. No dobra ale jak kiedyś będziesz ciekawy czy masz taki kabel to dawaj znaka. Cytuj
Faka 4 103 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Jakiś dobry i sprawdzony YouTuber/poradnik ustawienia parametrów obrazu tv lg c4 znacie? Cytuj
Wooyek 1 169 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca (edytowane) Nie ogarniam tego, kupujecie te telewizory tutaj za miliony monet, a żal wam wydać na profesjonalną kalibrację. Jak 6 lat temu brałem C9, to datę kalibracji miałem umówioną jeszcze przed zakupem TV, polecam. Edytowane 3 marca przez Wooyek Cytuj
Jakim 1 802 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Nie każdemu obraz po kalibracji będzie odpowiadał. Potem na siłę ma oglądac coś co mu się nie podoba ale zapłacił to basta. Sprawdzi kilka ustawień na necie i sam wybierze co mu odpowiada. No chyba, że jesteś turbo maniakiem i musi być tak jak reżyser chciał. Cytuj
Wooyek 1 169 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca (edytowane) No, a później masz w TV niebieskie zęby i wszystko jest okej, był tu taki jeden co miał w oku sprzęt do kalibracji. Te chłopki z HDTV nawet reklamują się tym, że jak nie będziesz widział różnicy czy Ci się nie pędzie podobać to nie ponosisz kosztów. Edytowane 3 marca przez Wooyek Cytuj
jimmy 1 676 Opublikowano wtorek o 12:08 Opublikowano wtorek o 12:08 A z tą kalibracją to nie jest jak ze wszystkim czyli trochę racja, a trochę golenie frajerów? Cytuj
Faranell 281 Opublikowano wtorek o 12:40 Opublikowano wtorek o 12:40 31 minut temu, jimmy napisał(a): A z tą kalibracją to nie jest jak ze wszystkim czyli trochę racja, a trochę golenie frajerów? Ja po raz pierwszy skorzystałem 2 lata temu i zrobiłem "profesjonalną" kalibrację na Oledzie. Ustawienie pod streamingowe platformy, gierki i zwykłą TV - różnica była zauważalna. Po ustawieniu poskaliśmy sobie po profilach i różnica widoczna była gołym okiem. Cytuj
Rash 256 Opublikowano wtorek o 22:10 Opublikowano wtorek o 22:10 W dniu 3.03.2025 o 18:51, Faka napisał(a): Jakiś dobry i sprawdzony YouTuber/poradnik ustawienia parametrów obrazu tv lg c4 znacie? 1 Cytuj
Rash 256 Opublikowano czwartek o 06:10 Opublikowano czwartek o 06:10 Swoją drogą niezły jump w tym roku jeśli chodzi o LG i serie G,350+ full brightness to już naprawdę bardzo fajna liczba i za rok o tej porze człowiek być może będzie zaś bił się z myślami czy nie upgrejdnąć do G5. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano czwartek o 10:39 Opublikowano czwartek o 10:39 A później ludzie zmniejszają podświetlenie OLED bo za mocno świeci Cytuj
balon 5 397 Opublikowano wczoraj o 06:44 Opublikowano wczoraj o 06:44 Nie wiem, ale mam oled s95 który świeci dobrze ponad 1000 nitów i nie pomyślałem ani razu aby w grach czy filmach/serialach z HDR zmniejszać podświetlenie Cytuj
LiŚciu 1 290 Opublikowano wczoraj o 07:30 Opublikowano wczoraj o 07:30 Przy 1000 nitów to spokojnie, te przejścia na nagle jasny tak nie ładują w oczy. U mnie ponad 1500 w hdr i na początku był szok mały i ściemniałem w pierwszych tygodniach. Ale juz teraz lubie jak zajebie jasnym jak coś w nocy oglądam. W chacie jak w dzień wtedy Cytuj
balon 5 397 Opublikowano wczoraj o 08:04 Opublikowano wczoraj o 08:04 Napisałem dobrze ponad, więc pewno w peaku podobnie. Średnio ponad 1200. Średnia jakość efektu HDR (więcej – lepiej, maks – 10 000cd/m2) 1 261cd/m2 Cytuj
LiŚciu 1 290 Opublikowano wczoraj o 08:46 Opublikowano wczoraj o 08:46 Ale to tylko w treściach z HDR10+. bo tam jest cap na 4000. HDR10 ma cap`a na 1000. Więc więcej nie wyciagnie. Z HDR10+ na razie tylko A+, amazon. Disney zapowiada że wprowadzi w tym roku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi