Opublikowano piątek o 08:464 dni Powiem Tobie tak, że zasadniczo jest wszystko chyba okey. Wydaje mi się, że menu trochę szybciej działa, głośnik w tv jakby delikatnie lepiej działają ale niestety możliwe, że popsuli tryb SDR głównie na domyślnym trybie standard. W moim odczuciu na wersji 23.20.41 ten tryb standard był jaśniejszy i żywszy ale może to moje oczy szaleją bo na necie nie znalazłem złych opinii.HDR świeci super. Zrobiłem pewne korekcje w trybie kino i jest bajka.A na jakiej jesteś wersji?Co do tego, ze nie widzi Tobie obecnie tej wersji to podobnie miałem z wcześniejszą wersją tzn. była dostępna, potem zniknęła i za dwa dni znowu się pojawiła. W momencie pojawienia się wersji 23.20.42 na stronie LG zniknęła wersja wcześniejsza z końcówką .41P.S.Na stronie LG jest dostępna wersja najnowsza z końcówką .42https://www.lg.com/pl/wsparcie/informacje-o-gwarancji/cs-OLED65C45LA.AEU/
Opublikowano piątek o 08:514 dni 3 minuty temu, Kolos28 napisał(a):Wydaje mi się, że menu trochę szybciej działaDokładnie takie samo odniosłem wrażenie na moim LG C4
Opublikowano piątek o 09:573 dni Godzinę temu, Kolos28 napisał(a):A na jakiej jesteś wersji?Na tej co naprawiała VRR, więc jedna w tył.
Opublikowano piątek o 10:043 dni Na tej co naprawiała VRR, więc jedna w tył.No to zostań na tej 23.20.41Teraz strach pobierać aktualizacje bo mogą celowo pogorszać walory zeszłorocznych telewizorów by czymś przekonać do kupna serii 2025.
Opublikowano piątek o 10:563 dni Może dla bezpieczeństwa sobie wyłączę powiadomienia, bo można przypadkiem kliknąć.
Opublikowano piątek o 11:223 dni Może dla bezpieczeństwa sobie wyłączę powiadomienia, bo można przypadkiem kliknąć.Aktualizacja chyba zawsze będzie wyskakiwać w powiadomieniach.Wiesz całkiem możliwe, że ta aktualizacja o końcówce .42 jest spoko ale jeśli masz obiekcje to nie ma sensu aktualizować.
Opublikowano piątek o 14:523 dni A to nie zauważyłem by opcje w trybie gry jakoś specjalnie muliły, raczej działają tak jak zawsze.
Opublikowano niedziela o 19:191 dzień W dniu 21.03.2025 o 09:56, Amer napisał(a):Panowie, padł mi wysłużony LCD 55 Sony, wiec konieczna będzie przesiadka. W co obecnie warto zainwestować? Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź. Podstawowy "parametr" w jaki celuję to żywotność sprzętu, tzn. fajnie by było żeby posłużył te kilka lat (choć pewnie to loteria obecnie). Z góry dzięki. Sony z wyższych serii
Opublikowano wczoraj o 06:25 1 dzień Kupował ktoś tutaj C4 z oficjalnego sklepu LG? Podobno po kodach rabatowych wychodzi bardzo dobra cena (poniżej 4k), ale u mnie to nie za bardzo działa. Ktoś coś?
Opublikowano wczoraj o 07:08 1 dzień Nie wiem jak sony w tych topowych modelach ale ja mam XR LCD sprzed 2-3 lat i nie polecam to już nie to sony co kiedyś. Znajomy też ma i też żałuje choć on ma większe kwiatki niż ja.
Opublikowano wczoraj o 07:39 1 dzień Kupowanie sony i to nawet droższych od LG, gdzie oni są topową marką w robieniu Oledowych matryc, to trza mieć gwoździa w mózgu.
Opublikowano wczoraj o 07:56 1 dzień Z tych osób, które znam i mają oleda to jednak większość kupuje LG. Jeden ma z sony ale tam już gruby hajs poszedł za ten tv :)
Opublikowano wczoraj o 08:16 1 dzień Sony się odkleiło cenowo robiąc z siebie jedyną markę premium na rynku, ale wcale nie oferując znacznie więcej, nie ma też dużych plusów w stosunku do topowych LG, chyba, że ktoś ogląda na TV zwykłą telewizję, a takich ludzi raczej nie ma xD, gdyż mają najlepszy post processing SDR. Ja mam B4/C4/G4 i jestem mega zadowolony z każdego po pierwszych kilku dniach użytkowania.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. [mention= rel=]KrYcHu_89[/mention] Z racji że masz 3x C4, powiedz mi w jakim kolorze masz odbicia matrycy przy zgaszonych telewizorach. Pytam z ciekawości bo są matryce co odbijają na fioletowo, a są też takie co na szaro jak w LCD.W moim C4 65" na zgaszonym TV odbicia są właśnie w fiolecie a np. u mojego teścia jego 55" ma szare odbicia na matrycy.Ogólnie fioletowe są lepsze bo odbicia mebli itp. są mniej widoczne.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 16 godzin temu, Kolos28 napisał(a):[mention= rel=]KrYcHu_89[/mention] Z racji że masz 3x C4, powiedz mi w jakim kolorze masz odbicia matrycy przy zgaszonych telewizorach. Pytam z ciekawości bo są matryce co odbijają na fioletowo, a są też takie co na szaro jak w LCD.W moim C4 65" na zgaszonym TV odbicia są właśnie w fiolecie a np. u mojego teścia jego 55" ma szare odbicia na matrycy.Ogólnie fioletowe są lepsze bo odbicia mebli itp. są mniej widoczne.Bardziej fioletowe, ale w sumie muszę dokładnie zerknąć, bo jeszcze tam nie mieszkam i na razie kalibrowałem sobie TVki z excelem i patrzyłem tylko, czy nie ma bad pikseli, chwile testów z konsolami itp. etc.Głupie może, ale sprawdź, czy zdjąłeś folie, bo ja miałem taką cienką, że nie zwróciłem na nią uwagi xD.Mam 55 B4 z PL, 77 C4 z PL, a 55 G4 mam tą wersję EU ze Sferisa.Ogólnie polecam wrzucić te modele G42LW jakby ktoś się zastanawiał versus C4 z Media Expertów, bo cenowo to jest podobnie, a płaci się haracz za nie wiadomo w sumie co xD już takie 2 montowałem, 55 i 65 i wszystko śmiga świetnie, a 5 lat gwary na matrycę w modelach G normalnie wpada, trochę żałuję, że nie wziąłem 77 G4, bo był w promo za 12k jakoś z EU dystro. Niemniej jednak naprawdę wszystkie te 3 tvki to jest topka, zobaczymy jak z żywotnością każdego z nich po latach.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Tak miałem folie, w prawym dolnym rogu był taki czerwony element, który wystawał poza matryce. Chodzi mi o uchwyt w formie trójkątnej naklejki.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 28 minut temu, Kolos28 napisał(a):Tak miałem folie, w prawym dolnym rogu był taki czerwony element, który wystawał poza matryce. Chodzi mi o uchwyt w formie trójkątnej naklejki.No właśnie u mnie on się jakoś dziwnie odkleił (sama naklejka) i początkowo nie zwróciłem uwagi.Jakby ktoś pytał i miał jeszcze wątpliwości, czy gwarancja LG na panele wchodzi z dystro EU
Opublikowano 36 minut temu36 min Nie dziwi fakt, że Twój G42LW podlega gwarancji 5 letniej gdyż wszystkie TV które mają końcówkę .AEU są na rynek europejski. G45LW, który jest sprzedawany w Polsce również ma końcówkę .AEU.
Opublikowano 30 minut temu30 min 4 minuty temu, Kolos28 napisał(a):Nie dziwi fakt, że Twój G42LW podlega gwarancji 5 letniej gdyż wszystkie TV które mają końcówkę .AEU są na rynek europejski. G45LW, który jest sprzedawany w Polsce również ma końcówkę .AEU.Tak, ale krążyły na forach różne plotki co do tej gwarancji.No to teraz czekam na pojawienie się https://www.lg.com/us/monitors/lg-45gx950a-b-gaming-monitor :). Niestety w PL dopiero w maju.