Opublikowano 31 października 20168 l 7939 dałem w maju za 60 cali. Ładnie tanieją. 60 cali to max w tym modelu.
Opublikowano 31 października 20168 l A to coś źle sprawdziłem. Jak ci się widzi ten model? Zadowolony? HDR testowałeś. Jak z 4k z ilu widać różnicę? ps No to 60 cali może nadal tyle kosztpwać.
Opublikowano 31 października 20168 l Ja tylko chciałbym naprostować. W KS7000 jest matryca 10bitowa, a nie 8bit + FCR. Sporo się naczytałem na avs, hdtvtest i innych po wrzuceniu infa przez mattamana. Wszyscy są zgodni, jest to pełne 10 bitów. Samsung też idzie w zaparte i każdemu odpowiada, że nie jest to "dopakowane" 8bit. Co do jakości wykonania to faktycznie jest z tym problem. Trzeba obejrzeć sprzęt przed zakupem. Ja na szczęście trafiłem na model bez bad pixeli i z nie odstającą ramką KS7000 to najlepszy model tego roku jeżeli chodzi o jakość/cena. EDIT:Ja w czerwcu dałem 7100zł za 60". 60 cali to max w tym modelu. Jakie max ? Przecież jest wersja 65 calowa. Edytowane 31 października 20168 l przez Ins
Opublikowano 31 października 20168 l Tu nie ma http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-av/tv/suhd/UE60KS7000SXXH Może na inny rynek jest. Balon, muszę spadać, to tak raz dwa napiszę. Tak, jestem zadowolony, HDR robi wrażenie - pobrałem sobie demka ze stronki http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=hdr i czasem odpalę, do obiadu:) HDR robi różnicę względem zwykłego TV, a 4K? Dla mnie to za duża rozdziałka, szkoda, że nie celują w FULL HD HDR, wtedy byśmy mieli w konsolach bite 60 klatek przy FULL HD, a tak 4K, to wciąż za dużo nawet na dopakowane wersje konsol.
Opublikowano 31 października 20168 l 65KS7000 8000zł, 60" to teraz ok 6500zł, pomimo komentarzy o kontrole jakości Samsunga przy tym modelu, wdg mnie to obecnie najlepszy tv cena/jakość/możliwości pod konsole jeśli szukamy 4K HDR, niski input lag w trybie HDR 20ms. Generalnie każdy troche w temacie to potwierdzi, świetny technicznie tv. Tylko lepiej obczaj najpierw w sklepie sztuke, którą będziesz stawiał w domu http://allegro.pl/telewizor-samsung-ue65ks7000-kalibracja-pro-dig5-i6580029140.html Edytowane 31 października 20168 l przez Fanek
Opublikowano 31 października 20168 l A widziałem że model u6000 jest w 60 calach za 4999zł. W 2-3 zdaniach w czym o ile jest gorszy od ks7000? Bo cenę ma bardzo kuszącą.
Opublikowano 31 października 20168 l O U6000 było strone wcześniej: Samsung KU6000 ominąłem wcześniej ten tv, poszperałem chwile teraz IL 20ms, 4K HDR, 10-bitowy panel jak znalazłem w jednym france review, no i świetna cena 5700zł za 65" ! jest także model 70". Tylko gdzie jest haczyk, czy on może mieć matryce 60Hz? Gmeru jaką on może mieć jasność HDR, dużo niższy od KS7000? Mattaman napiszesz coś o tym KU6000? Brak rozszerzonej palety barw, bo ma matryce 8bit bez FRC. Wspiera HDR niby, ale nie wiem co on tam wyświetli. Dodatkowo słabo radzi sobie z ruchem (jest judder). Szmelc. Edytowane 31 października 20168 l przez Fanek
Opublikowano 31 października 20168 l Piszecie o jakości wykonania Samsungów, a Sony wcale nie jest pod tym względem lepsze. Tną koszty jak tylko się da i tegoroczna seria W7 moooooocno odbiega od zeszłorocznej (oba obadałem sobie w sklepie). W tych nowych tylną część obudowy robią teraz z czegoś, co przypomina ceratę, a nie plastik. Ot, obite to jest jakąś luźno przylegającą płachtą Ramka w koło ekranu, to też 2 klasy niżej niż to co było rok temu. Jeśli taka tendencja ma się utrzymać, to ja sobie nie wyobrażam kolejnych modeli... będzie badziew rodem z bazarowych podróbek.
Opublikowano 31 października 20168 l O U6000 było strone wcześniej: Samsung KU6000 ominąłem wcześniej ten tv, poszperałem chwile teraz IL 20ms, 4K HDR, 10-bitowy panel jak znalazłem w jednym france review, no i świetna cena 5700zł za 65" ! jest także model 70". Tylko gdzie jest haczyk, czy on może mieć matryce 60Hz? Gmeru jaką on może mieć jasność HDR, dużo niższy od KS7000? Mattaman napiszesz coś o tym KU6000? Brak rozszerzonej palety barw, bo ma matryce 8bit bez FRC. Wspiera HDR niby, ale nie wiem co on tam wyświetli. Dodatkowo słabo radzi sobie z ruchem (jest judder). Szmelc. O dzięki jakoś nie zauważyłem. Łeee to odpada, smużenie to najgorsze zło dla mnie. Czyli co jak by się np teraz chciało przeznaczyć maks te 6 tys. to brać tego Samsunga 55ks7000? Pytam się bo widziałem jeszcze dużo pochwał na Panasa (Soul?) ale nie wiem czy to ten budżet i ta półka? Edytowane 31 października 20168 l przez balon
Opublikowano 31 października 20168 l Już na 100% najpóźniej w grudniu kupię nowy TV. kwota tak około 2.5k https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue40ku6000w https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-philips-49pus6401-12 gnioty? doradzicie cos?
Opublikowano 31 października 20168 l To jaka Bravia jest najlepsza, jeśli chodzi o cenę, powiedzmy w przedziale 3,5 - 4,5 tys. złotych? Chodzi o telewizor na lata do gier i oglądania tv.
Opublikowano 31 października 20168 l Dokładnie, Sony wygrywa w tym przedziale. @Rayos, w tej kwocie odpuść 4K. Piszecie o jakości wykonania Samsungów, a Sony wcale nie jest pod tym względem lepsze. Tną koszty jak tylko się da i tegoroczna seria W7 moooooocno odbiega od zeszłorocznej (oba obadałem sobie w sklepie). W tych nowych tylną część obudowy robią teraz z czegoś, co przypomina ceratę, a nie plastik. Ot, obite to jest jakąś luźno przylegającą płachtą Ramka w koło ekranu, to też 2 klasy niżej niż to co było rok temu. Jeśli taka tendencja ma się utrzymać, to ja sobie nie wyobrażam kolejnych modeli... będzie badziew rodem z bazarowych podróbek. XD80 ma metal z tyłu, plus świetnej jakości plastik z bebechami, więc najwidoczniej totalnie odpuścili segment fullHD. Edytowane 31 października 20168 l przez mattaman
Opublikowano 31 października 20168 l Jeżeli ktoś kupuje TV, miał wcześniej niecałe 50 cali, to tak naprawdę, czy dziś będzie miał 50, 55, czy 60 cali, to i tak zawsze będzie za mało. Więc dopłaćcie trochę i kupcie większy model niż planowaliście.
Opublikowano 1 listopada 20168 l Parę osób pisało o tym że kupiło Sony W755 i pokrewne.Interesuje mnie ten model i chciałbym zapytać się czy przełączanie kanałów faktycznie trwa 5 sekund?Gdzieś o tym czytałem.Ogólnie jakie opinie macie po dłuższej chwili użytkowania?
Opublikowano 2 listopada 20168 l Jeżeli ktoś kupuje TV, miał wcześniej niecałe 50 cali, to tak naprawdę, czy dziś będzie miał 50, 55, czy 60 cali, to i tak zawsze będzie za mało. Więc dopłaćcie trochę i kupcie większy model niż planowaliście. zgadzam się miałem 46 cali i kupiłem 55 cali a już żałuję że nie kupiłem 65 cali. Żony wina
Opublikowano 2 listopada 20168 l Obecnie mam 37cali ale na to wychodzi że lepiej łyknąć samsunga 50calowego ku6300 niż 43calowego XD80.
Opublikowano 2 listopada 20168 l Samsung = tańszy od Sony, a oferuje więcej. Po swoich perypetiach z tą firmą, dalej polecam ludziom Samsungi. W Sony przepłacasz za markę, a też wydaje mi się, że Sony tak szybko się nie rozwija jak Samsungi. Wiem, że Samsung może kojarzyć się z tv dla biedoty:), ale to dlatego, że mają i Tv za 1000 zł, jak i za 10 000. U Sony masz tylko te drogie telewizory.
Opublikowano 2 listopada 20168 l Sam mam samsunga i jestem z niego zadowolony , coś się zepsuło ale i tak telewizor ma około 9 lat więc wiadomo . Problem w tym że X80d to jakiś biały kruk bo nigdzie w lokalnych sklepach nie idzie go dostać a 6300 jest wiele i cenowo super . HDR pewnie i na samsungu i na Soniaczu XD80 jest słabiutkie więc hdr na poważnie zainteresuje się za kilka lat jak się porządnie technologia rozwinie. Jedynie jestem ciekaw kolorów bo z tego co się orientuje to Sony ma rozszerzoną palete barw , która robi jednak.
Opublikowano 2 listopada 20168 l Bez rozszerzonej palety, hdr będziesz miał tylko na papierze. Jest ona potrzebna żeby pokazać szczegóły na jasnych i ciemnych tłach. Obie te funkcje są ze sobą powiązane. Sony jest droższe bo ma lepszy obraz poprostu. Miałem samsunga i już do niego nie wrócę po tym co widzę na sony. Edytowane 2 listopada 20168 l przez mattaman
Opublikowano 2 listopada 20168 l Z tego co ja zauważyłem, to Sony ma bardziej stonowane, bliższe naturze kolory. Samsungi są bardziej "oczoje.bne" i to robi na widzach wrażenie, jednak z realizmem ma to niewiele wspólnego. Ogólnie ludzie mają w domach stroboskopy. Co jestem u znajomych, to TV mają poustawiane w jakieś tryby dynamiczne itp. Wali to po gałach, że oślepnąć można.
Opublikowano 2 listopada 20168 l Ja sobie skorygowałem kolory wg. jutuba. Wpisałem "best setting [nazwa modelu]" i gotowe.
Opublikowano 2 listopada 20168 l Miał ktoś styczność z JU6800? Oceny ma dobre , co prawda model zeszłoroczny ale daje rady pod względem palety barw ma 10bitów i nity na poziomie x80. Mogę mieć w dobrej cenie .
Opublikowano 2 listopada 20168 l Sony jest droższe bo ma lepszy obraz poprostu. Miałem samsunga i już do niego nie wrócę po tym co widzę na sony. xD Cały czas mnie bawi jak ktoś pisze coś takiego. No chyba, że mowa o telewizorach sprzed 10 lat to się zgodzę, albo mowa o porównywaniu ustawień fabrycznych. Zresztą co ja pisze, przecież mój Samsung A786 z 2008 roku niszczył Soniasze z tamtego okresu. Przydał by się Gmeru by swoją opinię przedstawił. Z tego co ja zauważyłem, to Sony ma bardziej stonowane, bliższe naturze kolory. Stonowane i bliższe naturze kolory to ma plazma.
Opublikowano 3 listopada 20168 l Miałem dwa Samsungi, Sharpa i teraz sony. Ten ostatni prezentuje się najlepiej. I nie mam ustawień fabrycznych i nigdy nie miałem. Ustawienia fabryczne nadają się tylko do tego żeby je zmienić.