Gość GregZPL Opublikowano 1 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2013 Też nad nim myślałem, ale nad wersją 50 cali. Zdecydowałem się jednak na Panasa 50ST60E. Jednak obraz na plaźmie ładniejszy, a to ten parametr brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 1 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2013 Najlepiej samemu zobaczyc i prownac każdy ma inne preferencje, jak dla mnie plazma ma mdłe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 2 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2013 Mdłe kolory? Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 2 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2013 Plazma i mdłe kolory. Okej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 2 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2013 Jak ktos uzywa tryby dynamicznego na LCDku przez dlugi czas, a potem tylko zerknie na plazme to wydaje mu sie to dziwne. Tez tak mialem, ale po miesiacu uzytkownia plazmy krzywo patrze sie na LCDki ;P To jest taka sama sytuacja z fanami amoledow w telefonach, wszystko pstrokate i przejaskrawione, nie majace wiele wspolnego z rzeczywistoscia, ale swoich fanow ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 2 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2013 Pewnie każdy kupuje TV jaki odpowiada najlepiej jemu a nie xsinksiemy itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 3 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2013 Też przyłączę się do zapytania. Ktoś tutaj dał świetny artykuł do wybory telewizora dla gracza, z Jawnych Snów. Dzięki stary. Najbardziej polecili tam model Sony KDL-42W656A . Jak z nim chłopaki? 42 cale, niski input lag, ładny wygląd, wieszak na ścianę wbudowany, 2500 złotych. Będzie dobrze pod PS4? Podobno ma słabe głośniki, a ja słucham muzyki z telewizora, to są tragiczne i muszę się rozglądać za stereo, czy da się przeżyć?Input lag jak marzenie, ale ma tylko dwa wejścia HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 3 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2013 Dopiero co kupiłem switch HDMI, bo w moim aktualnym TV mam tylko jedno wejście, więc bez lipy. No i mam tylko dwa sprzęty pod HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza
waciak 515 Opublikowano 4 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2013 Panowie tak czytam o tv i widzę że jeśli ktoś nie potrzebuję gówna w postaci 3D Smart tv i innych pierdół to można kupić fajny tv fullhd to 2 tyś na razie widzę SAMSUNG UE42F5000 tylko nie mogę się doczytać bo niby piszę że 100 Hz ale chyba tak naprawdę jest to 50 Hz podbite do 100 Hz jest to TV 100hz też mam w swoim Clear Motion Rate Możecie powiedzieć coś więcej o tym telewizorze? Jak dla mnie to jest strzał w 10 i chyba poprzestanę na tym zamiast szukać czegoś na wcześniejszych stronach (patrzę od ostatniej). Chyba, że jest coś lepszego w tej cenie bez 3D i Smarta? Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 15 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2013 (edytowane) mam takie pytanie. Chciałbym kupić Led'a pod ps4 bo moja bravia lcd już wysłużona. Ale pod tv podpinam również komputer, wejście w karcie mam dvi w telewizorze vga wszystko działa. Niestety w przedziale cenowym 2000-2500 zł nie widzę telewizorów które miałyby takie wejścia, czy kupując dowolny kabel/przejsciówke vga/hdmi lub dvi/hdmi nie będe miał problemu z wyświetlaniem obrazu z komputera na telewizorze ? Karta graficzna to gforce 9600 GSO 512 ewentualnie jakby ktoś polecił tv 40-42 cale led, który miałby dvi lub vga za 2000-2500 zł Edytowane 15 grudnia 2013 przez ścierpła mi noga Cytuj Odnośnik do komentarza
davidk3 12 Opublikowano 16 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2013 a co myślicie np. o tych dwóch TV : http://www.mediaexpert.pl/telewizory-led/telewizor-sony-kdl-42w655a,id-13173http://www.mediaexpert.pl/telewizory-led/telewizor-samsung-ue46f5500,id-10749 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 16 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2013 Jak do konsoli to zdecydowanie ten Sony. Tzn ja bym na bank brał ten W655. Cytuj Odnośnik do komentarza
davidk3 12 Opublikowano 16 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2013 Jak do konsoli to zdecydowanie ten Sony. Tzn ja bym na bank brał ten W655. też właśnie się nad nim zastanawiam. Może po świętach zakupie z myślą o PS4, ale póki co użytkuję PS3, więc aż tak się nie spieszy na nową konsolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Yupi, mam wypalenie/powidok ze znaczkiem Comedy Central (telewizor przypadkowo zostawiony na cala noc na tym kanale=/). Poki co jedynie gdzie widze (ledwo bo ledwo ale jednak) ten znaczek to menu PS4, jasny niebieski sprzyja w wychwyceniu tego dziadostwa. To tak jakby ktos sie zastanawial czy nowe plazmy nadal maja problem ze statycznym obrazem. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 No co Ty, mi z 6 osób w tym temacie wprost pisało ze albo mam coś złe ustawione albo po prostu nie umiem korzystać z plazmy. Także wiesz, to nieprawda co widzisz - tego nie ma tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 ;] Bardzo podoba mi sie obraz na tym telewizorze, ale fakt, ze trzeba ZAWSZE uwazac, dyskfalifikuje u mnie ponowny zakup w przyszlosci plazmowego TV. Okropny dyskomfort. Dodatkowo mimo tego, ze nie widze tego wypalenia przez 99% czasu to i tak mam to w pamieci i niezmiernie mnie to irytuje. TV chodzil w tzw. bezpiecznych ustawieniach 200 godzin, a mimo tego jeden "blad uzytkowania" i jest problem. PS. Ciekawe czy jest to stale wypalenie, czy moze uda mi sie to zniwelowac jakos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Przez 6 lat używania plazmy nic takiego nie miałem, a tv nie raz został na całą noc Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 (edytowane) No to sie ciesz, ze twoj tv nie mial z tym problemu. Ewentualnie miales jakies powidoki, ale ich nie zauwazalyles nawet. Edytowane 17 grudnia 2013 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Może, ale dosyć dobrze się przyglądałem. Teraz w TV ustawiłem sobie wyłączanie po 2 godzinach bezczynności. W sensie jak po 2 godzinach nie naciśnie się ok to się wyłącza w ciągu 10 min. Dobra opcja. Też ją masz Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Wiem, ale co z tego skoro byla wtedy wylaczona (bawilem sie kilka dni wczesniej i zapomnialem wlaczyc to spowrotem). Wypalenie jest i jest to nadal problem. Zreszta moje wypalenie jest takie, ktorego pewnie wiekszosc by nawet nie wychwycila: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 No widać te c w kółeczku. Lipa. Nie miałem nigdy takiego czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Gdybym nie mial PS4, to pewnie bym nie wiedzial nawet, ze cos sie wypalilo, bo przy normalnym uzytkowaniu nie mialbym nigdzie takiego koloru tapety. Nigdzie indziej nie widze tego wypalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Mnie by w(pipi).iała sama świadomość, że to tam jest. Mam tak z 3DSem. Jest na ekraniku niewidoczna przy włączonej konsoli ryska. Wiem, że ona jest i koniec. Chociaż nigdzie jej nie widać w graniu, a przypatrywałem się. Ja bym chyba reklamował ten telewizor. Może dadzą Ci coś innego do wyboru w tej cenie, skoro plazma Ci nie leży Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 (edytowane) 1. Po prawie dwoch miesiacach nie dam rady zwrocic tego TV 2. tym bardziej, ze mam wypalone logo, a wypalen i tak gwarancja nie dotyczy Tak czy inaczej nigdy wiecej plazmy. Edytowane 17 grudnia 2013 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 17 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2013 Ale to nie na gwarancje tylko na niezgodność towaru z opisem. W opisie nie masz nigdzie, że jest logo wypalone. Za to odpowiada sklep, a nie producent Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi