Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak zawsze polecam Panasa świeci pięknie, wykonanie też tip top, zresztą to mój czwarty panas drugi LCD :)

I nawet widzę, że się załapał do tego zestawienia właśnie mój model nice :D

Edytowane przez Soul
Opublikowano (edytowane)

No ja tez sie polasilem na Philipsa, nie narzekam ale to bylo rok temu a teraz potrzebny HDR :/

Mialem brac w ogole Panasa bo zawsze w domu byl Panas i nigdy nie bylo zgrzytow. Do dzis dziala jeden z pierwszych modeli w 2005/6 HD LCD i byl tak jechany jak bura suka ze hej-tej i ani jeden pikselek nie wypalony. Takze wezme pod uwage na przyszlosc wlasnie Panasonica.

Edytowane przez U Heisenberg U
Opublikowano (edytowane)

I wypalił byś piękne powidoki ;) Że o sporym i do tego pływającym inputlagu nie wspomnę.

Bzdury. Mam 3 letnie plazme Samsunga i powidokow nie mam zadnych a gram czesto w te same pozycje i jakos hud mi sie jeszcze z zadnej gry nie pojawil. 

Spory Input lag na poziomie 54ms? Mysle ze to w miare akceptowalny wynik 

Edytowane przez Redmitsu
Opublikowano (edytowane)

Niestety tak.

OLED jak dla mnie na dzień dzisiejszy tylko do filmów. Jak ktoś ma kasę to do grania są lepsze telewizory, typu Panasa DX900 i Soniaka ZD9.

Edytowane przez mattaman
Opublikowano (edytowane)

Samsung UE40J6300

Samsung UE40J6200

Samsung UE50KU6000

Philips 49PFS5501

Philips 49PUS6501

Taki TVki znalazłem tak do około 2.5k +- 3 stówki, czy wszystkie są kiepskie? :dog:preferuję raczej rozwiązania tańsze, raczej mi nie zależy na 50 calach i 4K ale nie wiem, nie znam się. 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Od 2008 roku miałem dwie plazmy Panasa, zero powidoków i innych tego typu akcji. Gdyby produkowali plazmy nadal to nie zastanawiałbym się ani sekundy

Opublikowano

@grzybiarz, to ktorys z powyzszych modeli jest ok? 

te 2 oferują 4k:

Samsung UE50KU6000 - a ten jakies 2.5k 

Philips 49PUS6501 - z czego on kosztuje prawie 3k, ale ma ambilighta... a nie wiem czy mi to potrzebne.

Opublikowano

Nie znam sie, ale co do ambilighta, to Smuggler, czy Sariel (koleś od konstrukcji Lego Technic), piszą, że jeżeli ktoś zobaczy ten efekt, to już nie bedzie chciał przesiadać sie na coś, bez ambilighta:)

Opublikowano (edytowane)

@Rayos nie wiem co masz teraz, ale wyjścia masz dwa. Dokładasz przynajmniej do Sony XD80 43" lub czekasz aż stanieją tegoroczne modele.

Kupowanie takich tv jak proponujesz to wyrzucanie kasy w błoto.

Edytowane przez mattaman
Opublikowano (edytowane)

@Rayos nie wiem co masz teraz, ale wyjścia masz dwa. Dokładasz przynajmniej do Sony XD80 43" lub czekasz aż stanieją tegoroczne modele.

Kupowanie takich tv jak proponujesz to wyrzucanie kasy w błoto.

diablo stara plazme 40" samsunga sprzed 10 lat co juz ledwo zipie. Nie potrzebuje czegos mega wyszukanego z gornej półki, by mnie zadowolić ;) a budzet mam ograniczony do kolo 2.5k

EDIT

dlatego na chwile obecna najlepszym rozwiazaniem wydaje mi sie ten Samsung UE50KU6000 :dog:

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Ja w sypialni też mam jeszcze plazmę panasa z 2008r. Żadnych powidoków itp. Piękny obraz, wspaniały tv.

Boże jak porównuję to z lcd z podobnego okresu to kosmos przepaść.

Opublikowano

no ta moja plazma wlacza sie juz kilka minut (z zegarkiem w reku ponad 5 jak sprawdzalem ostatnio), ekran wypala sie doslownie po kilku sekundach i generalna dengregolada, wiec cokolwiek nowego mnie zadowoli :D 

Opublikowano

No bo plazmy to pamiętam że tylko dobre robił Panas, Hitachi

i Pioneer. Reszta producentów nie bardzo radziła sobie z tą technologią.

Rayos ale naprawdę takte tv to trochę balsy pod gierki. Jak byś był emerytem albo szykał tv pod wiadomości i okazjonalny filmik to można byłby je rozważyć.

Opublikowano (edytowane)

Rayos ale naprawdę takte tv to trochę balsy pod gierki. Jak byś był emerytem albo szykał tv pod wiadomości i okazjonalny filmik to można byłby je rozważyć.

Dlatego proszę o pomoc i radę bo się nie znam :frog: czy mogę w ogóle kupić jakiś dobry TV do gierek za 2.5k? 

zresztą, wydaje mi się, że po tym obecnym TV wsyzstko mnie zadowoli 

@mattaman

thx za cynk, przyjrzę się w wolnej chwili 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Moim zdaniem lepszy od Samsunga będzie ten Panas http://m.ceneo.pl/43759644

Ja w sypialni też mam jeszcze plazmę panasa z 2008r. Żadnych powidoków itp. Piękny obraz, wspaniały tv.

Boże jak porównuję to z lcd z podobnego okresu to kosmos przepaść.

No właśnie, z podobnego okresu. Trochę jednak technika w lcd poszła do przodu przez ten czas ;)

Opublikowano

No a w plazmach stanęła;)

Choć powiem szczerze, że czerń i płynność obrazy w filmach, sporcie i tv to na moje dalej lepsze niż w takim KS7000. Chodzi oczywiście p materiał 720/1080p.

Co innego gierki (tu ks niszczy moją plazmę) czy wiadomo w "next gen" materiałach czyli rgb + 4k + hdr.

Opublikowano

No 54 ms wraz z hdr który chyba ma tendencję do zwiększamia input laga to do gierek chyba nie jest najlepsze rozwiązanie.

Nie wiem, gralem w FH3 na tym LG OLED B6J z wlaczonym HDR i jakos nie odczuwalem zadnych opoznien. Moze w FPS, Tekkenach i gierkach muzycznych mozna by bylo cos odczuc no ale nie wiem bo nie sprawdzalem