maciekww28 848 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 true, upłynniacz w pus6561 jest tragiczny - co z tego że masz te 120hz (świetnie się to prezentuje w gierkach które mają 30fps) jak i tak musisz to wyłączyć. gdyby to działało jak należy resztę niedociągnięć mógłbym przeboleć a tak pozostaje pytong w ustach Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Serio nie ma żadnego porządnego modelu od Philipsa w niskiej i średniej półce? Wszystkie tv to na dłuższą metę tak naprawdę szroty? Szkoda, bo ta technologia ambilight tylko się niepotrzebnie marnuje. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 (edytowane) No i dzisiaj spotkała mnie lipa z tymi Samsungami. Na swoim KS7000 zauważyłem ze dwa czarne piksele, przy ramce. Wyglada to jakby wlazł mi tam robak przecinek, albo o prostu ekran sie s(pipi)il. Ale to nic, rodzicom dałem starego samsunga 3D z 2012 roku. Odpaliłem dzis tam i YouTube, miniNesa i wszystko było ok. Ale coś mnie podkusiło by odpalić płytę na 3D i... pojawił sie pasek u góry na pół ekranu. Myślałem, ze to jest na filmie. Wyłączam odtwarzacz (tez szajsung) i nagle coś pier.dolło z dźwiękiem, jakies szumy. Wyłączam i włączam tv, a tu widzę czarny pasek na pół szerokości. Dobrze, ze u góry i tak nie widać, no ale i tak lipa. Najpierw im dałem tv, a teraz z(pipi)alem. Następny TV to bedzie Sony. Samsung ma wykonanie gorsze niż u Manty. Edytowane 20 listopada 2016 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 (edytowane) Ps. Potem poszedłem przetestować Tony Hawka 4 na ps2, na 30-letnim TV i tam o dziwo wszystko działa, tyle czasu. Niech ktoś złączy posty pls Edytowane 20 listopada 2016 przez grzybiarz Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 A obudowa w tym ks7000 jeszcze się nie rozkleja? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 na razie ok. Jak ktoś chce wymieniać tv co 3 lata to niech kupuje Samsungi. Ale jednak 8 kafli to za dużo na taki bubel. Można tyle dać za tv, ale na 10-15 lat, a tutaj coś nie wydaje mi się żeby on tyle wytrzymał. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Digital Foundry zachwala ten model, ale nawet ich sztuka zaczęła się rozklejać. Mnie osobiście korci aby kupić coś teraz z HDR, ale rozsądek mówi aby zaczekać do końca 2017. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Zastanawia mnie, że sam Samsung zrezygnował z apek z filmami 3D w smarcie. Kiedys chciałem pokazać starszym demka w 3D i już aplikacji nie było w hubie. Moze to 3D sie nie sprawdziło, bo wypala szybciej ekran? Z 20h oglądanego obrazu 3D ma ten tv. w sumie wypiłem dwa browarki i mam takie rozkminy:/ Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 No mój ks9000 też jest klejony. ostatnio odkryłem czyszcząc tv z tyłu przy złączeniu dwóch elementów stwardniały klej Aż strach dotykać. TV wisi i mam na niego gwarancje na 5 lat (z uszkodzeniami mechanicznymi) więc nawet jak spadnie to wymienią. No ale bez gwarancji dodatkowej to bym się bał Samsunga brać Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Sam mam budżetowego samsunga i nic się nie odkleja ani nie widać martwych pikseli więc mnie to trochę dziwi że w waszych tv 3x droższych od mojego takie cyrki są. Przed nim miałem bravię, nie pamiętam oznaczenia ale to był tv bodajże z najmniejszym lagiem w historii tych tv <15 ms ale w trybie gry obaz to była tragedia. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Może mi ktoś jeszcze rzucić jakiś tv z mediamarktu? Zależy mi żeby w tym sklepie kupić. Raczej wezmę trn polecany Panasonic TX-50DS630E Ale dobrze mieć wybór Edit Ktoś coś kupował kiedyś w partner agd rtv? Mają tam 3 stowki taniej niż w mm trn TV, nie wiem skąd taka różnica Mam Panasa ale 55" i muszę powiedzieć, że spodziewałem się czegoś lepszego. Ma widoczną "ramkę" ok 2 cm z każdej strony, sporo jaśniejszą niż środek. Ja wiem, że przy LEDach jest doświetlanie zawsze nie równe ale qva zastanawiałem się czy go nie zwrócić. Czy jest jakaś baza obecnych TV z Input/Display lagiem? Nie mogę nic znaleźć dla nowych modeli :-( Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Jak te dwa telewizory wypadaja na tle PANASONIC TX-50DS630E ? SONY KDL-40WD650 SAMSUNG UE50J6240AW Z góry dzięki za pomoc Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Przejedź się do sklepu i zobacz czy ta ramka jest i czy cię nie będzie drażnić w Panasonicu. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Może mi ktoś jeszcze rzucić jakiś tv z mediamarktu? Zależy mi żeby w tym sklepie kupić. Raczej wezmę trn polecany Panasonic TX-50DS630E Ale dobrze mieć wybór Edit Ktoś coś kupował kiedyś w partner agd rtv? Mają tam 3 stowki taniej niż w mm trn TV, nie wiem skąd taka różnica Mam Panasa ale 55" i muszę powiedzieć, że spodziewałem się czegoś lepszego. Ma widoczną "ramkę" ok 2 cm z każdej strony, sporo jaśniejszą niż środek. Ja wiem, że przy LEDach jest doświetlanie zawsze nie równe ale qva zastanawiałem się czy go nie zwrócić. Czy jest jakaś baza obecnych TV z Input/Display lagiem? Nie mogę nic znaleźć dla nowych modeli :-( np.. http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag http://www.displaylag.com/display-database/ Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Dla panasonica są lata 2012 i jeden z 2013. Mój TV to 2015 dlatego pytam o AKTUALNE. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Przejedź się do sklepu i zobacz czy ta ramka jest i czy cię nie będzie drażnić w Panasonicu. pewnie nie będzie pytanie tylko czy te 2 tansze TV są gorsze od tego panasa Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 No to IDŹ I ZOBACZ. O lepszy benchmark ciężko. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 Dla panasonica są lata 2012 i jeden z 2013. Mój TV to 2015 dlatego pytam o AKTUALNE. To po co ci baza. Poszukaj sobie dla tego konkretnego modelu tv. Cytuj
Sylvan Wielki 4 556 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Przecież nigdy tak nie jest że tv który kosztuje obecnie 6k za np rok będzie po 3k. Oczywiście przez rok stanieje, ale nie o taki pułap. Po prostu za rok będą nowe modele, które będą po 6k i tyle. Oczywiście sprawa hdr jest jeszcze rozwojowa i pewnie ten efekt będzie jeszcze lepszy w nowszych tv i tyle. Elektronika bardzo szybko tanieje. Przykładowo flagowce danych firm, które jeszcze pół roku temu kosztowały ponad dwadzieścia tys. obecnie można nabyć za ok 16 tys. zatem można mówić o spadku cen rzędu tysiąca zł. miesięcznie. Natomiast wiele modeli kosztujących w kwietniu przykładowo ok. sześciu tys. obecnie kosztuje 4.400zł. HDR raczkuje, fakt. Jednakże bariera jakości co rusz jest zwiększana. Raptem 4 miesiące temu wszyscy recenzenci zachwycali się w tym (i nie tylko) aspekcie modelem DX900, a niedawno ukazał się ZD9 od Sony, który podbił stawkę do 1600 nitów. Eurogamer zrobił porównanie kilku telewizorów, między innymi ks7000 i dx750. Załapało się nawet kilka tańszych modeli. http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-the-best-4k-screens-for-hdr-gaming No zmowu ten ks7000 kozacko wypada. O co chodzi z tymi typami hdr? HDR Support LG E6V UHD Premium LG UH850V Yes Panasonic DX750 Yes Panasonic DX700 Yes Samsung KS7000 UHD Premium Samsung KS9500 UHD Premium Dlaczego przy Panasach i tańszym LG jest YES a przy Oledzie LG i Samsungach UHD Premium? Świetnie wypada, ponieważ to znakomity tv. Gdzie byś nie czytał, to niemal każdy kto testował dane modele, twierdzi, że tuż obok CX700 to telewizor oferujący w 2k16r. najlepszy stosunek jakość - cena. Jednakże jego UHD premium jest dość umowne. By dostać taki certyfikat odbiornik musi pokryć w danym stopniu rozszerzoną paletę barw oraz osiągnąć jasność ponad tysiąca nitów (dla OLED te wartości są niższe). Tylko, że topowi przedstawiciele w sposób stały mogą wygenerować taką jasność, a kilka modeli niższych półek (w tym KS7000) osiąga ok pół tysiąca kandeli, ale na planszy testowej są w stanie wygenerować te 4 cyfry, zatem znaczek jakości jest przyznany, choć oglądający tego i tak nie odczuje. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Panowie ziomal chce sobie kupić TV, pytanie czy to się do czegoś nadaje ? https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-lg-49uh603v?querystring=49UH603V Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Pewnie masz rację tylko odnosiłem się do wcześniejszej wypowiedzi że z 6k cena poleci do 3k. Jeżeli chodzi o wyższe przedziały cenowe to musiałoby to być z 20k do 10k żeby zachować proporcjonalność. W każdym razie jeśli znajdziesz ten ks7000 za 3k to napisz:) za tyle chętnie kupię. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Panowie ziomal chce sobie kupić TV, pytanie czy to się do czegoś nadaje ? https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-lg-49uh603v?querystring=49UH603V Jak to mi mówili? Lepiej w tej cenie kupić porządnego full HD niż gó.wnianego 4K 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 556 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Pewnie masz rację tylko odnosiłem się do wcześniejszej wypowiedzi że z 6k cena poleci do 3k. Jeżeli chodzi o wyższe przedziały cenowe to musiałoby to być z 20k do 10k żeby zachować proporcjonalność. W każdym razie jeśli znajdziesz ten ks7000 za 3k to napisz:) za tyle chętnie kupię. Te ceny spadną. Pamiętaj, że nadchodzi okres świąteczny. W Wielkiej Brytanii już jakiś czas temu obniżono ceny poszczególnych modeli - w przypadku klasy premium nawet o tysiąc funtów. Tam tego KS można kupić za niewiele ponad 4tys. (w przeliczeniu na złotówki). U nas jest droższy o ok 1600zł. Ale nie od dzisiaj wiadomo, że Polska to kraj mlekiem i miodem płynący. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Pewnie masz rację tylko odnosiłem się do wcześniejszej wypowiedzi że z 6k cena poleci do 3k. Jeżeli chodzi o wyższe przedziały cenowe to musiałoby to być z 20k do 10k żeby zachować proporcjonalność. W każdym razie jeśli znajdziesz ten ks7000 za 3k to napisz:) za tyle chętnie kupię. Te ceny spadną. Pamiętaj, że nadchodzi okres świąteczny. W Wielkiej Brytanii już jakiś czas temu obniżono ceny poszczególnych modeli - w przypadku klasy premium nawet o tysiąc funtów. Tam tego KS można kupić za niewiele ponad 4tys. (w przeliczeniu na złotówki). U nas jest droższy o ok 1600zł. Ale nie od dzisiaj wiadomo, że Polska to kraj mlekiem i miodem płynący. Akurat jeżeli chodzi o ostatnie zdanie to sprawa jest powszechnie wiadoma. Natomiast cena 4k jest już w tym przypadku kusząca. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Panowie to jak to jest z tym samsungiem ks7000s warto kupić?. Jutro mam zamiar kupić 65 cali i miał być to ten model ale teraz po wcześniejszych zachwytach forumowiczów widzę że jednak trochę lipa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi