Opublikowano 11 marca 20178 l The Samsung KS8000 is the predecessor to this year's Q7F. Surprisingly, it performs better than the new QLED TV in a lot of tests No to udał im się ten nowy QLED xD Może Q8 i Q9 chociaż jakoś dobrze wypadną.
Opublikowano 11 marca 20178 l Czyli jesteś zadowolony? Ale nadal to model niższej klasy niż XE94, przynajmniej na papierze. W sumie brawo dla Sony, że zrobili coś pomiędzy serią 85 a 93/94. Byłem wczoraj w Sony Center i widziałem na żywo ZD9, jezus jaki to jest potężny TV. Uprzejmy pan pokazał mi różnicę w HDR między tym a XD85- szok! Poza tym ten model ma w updacie dostać Dolby Vision! W ogóle ciekawi mnie ten format, znów będzie walka HDR kontra DV (jak wcześniej HD DVD vs Blu-ray i zwycięzca okazał się jeden). Boję się, że PS5 będzie obsługiwać DV i znów trzeba będzie zmienić TV :P (albo kupić dziś ZD9- chyba TV na lata). Jest test XE90 na HDTV Polska! https://hdtvpolska.com/sony-xe9005-kd-55xe9005-test-android-tv-2017-4k-hdr/ Na maksa zadowolony, bo jednak 6tys taniej od zd9 (wynegocjowalem 17tys za niego) a szczerze to nie widzialem AZ takiej roznicy miedzy nimi... co do HDR to moj xe ma niby 936nitow jasnosci a tak swieci ze czasami razi po oczach mocno, nie wyobrazam sobie w warunkach domowych 1500+ nitow... Dolby vision wydawalo mi sie ze nie jest konkurencyjne z hdr tylko jakby upgradem? ps4 - ogarnalem dzisiaj jak uruchomic hdr w 4k... dziwne ze tak utrudniaja zycie.. trzeba w ustawieniach tv zmienic sygnal na rozszerzony a kabel hdmi miec w porcie 2 lub 3... wtf w kazdym razie nioh dzisiaj juz w full opcjach wyglada BARDZO inaczej niz na full hd w829.... widac detale na zbroji lub na obiektach ktorych wczesniej w ogole nie widzialem... do tego kolory i jasnosc z innej ligi.... warto bylo.... ogolnie wrazenia z tv - dobry kolega dzisiaj wpadl przed treningiem kiedy mialem odpalone 4k na youtube i cytuje "to wyglada jak 3d, nie wiedzialem ze tv moze miec taki obraz" haha, takze wazenie robi dobre :)
Opublikowano 11 marca 20178 l Po prostu nie wszystkie wyjscia HDMI w telewizorze masz 2.0. Dziwne, ze producenci na tym oszczedzaja, zwlaszca w telewizorach za 20 kola...
Opublikowano 11 marca 20178 l Zgadza sie ale jakby troche sie rozejrzal po menu telewizora to by nie pytal bo tam dokladnie pisze ktore wejscia sa jakie ;)
Opublikowano 11 marca 20178 l The Samsung KS8000 is the predecessor to this year's Q7F. Surprisingly, it performs better than the new QLED TV in a lot of tests No to udał im się ten nowy QLED xD Może Q8 i Q9 chociaż jakoś dobrze wypadną. Najgorsze w tych problemach jest to, że bez odpowiedniego sprzętu lub profesjonalnej kalibracji nie jesteś w stanie stwierdzić, że kupiłeś wadliwy egzemplarz. Odklejące się obudowy były usterką obiektywną, która w przypadku reklamacji nie podlegała dyskusji a tu jak udowodnić sprzedawcy, że to nie jest to za co zapłaciłeś? Edytowane 11 marca 20178 l przez oddball66
Opublikowano 11 marca 20178 l The Samsung KS8000 is the predecessor to this year's Q7F. Surprisingly, it performs better than the new QLED TV in a lot of tests No to udał im się ten nowy QLED xD Może Q8 i Q9 chociaż jakoś dobrze wypadną. Najgorsze w tych problemach jest to, że bez odpowiedniego sprzętu lub profesjonalnej kalibracji nie jesteś w stanie stwierdzić, że kupiłeś wadliwy egzemplarz. Odklejące się obudowy były usterką obiektywną, która w przypadku reklamacji nie podlegała dyskusji a tu jak udowodnić sprzedawcy, że to nie jest to za co zapłaciłeś? Pod jakim względem wadliwy? Tego źe ma gorszy obraz niż ubiegłoroczny model?
Opublikowano 11 marca 20178 l Nie miła niespodzianka ze strony samsunga :/ Edytowane 11 marca 20178 l przez mattaman
Opublikowano 11 marca 20178 l The Samsung KS8000 is the predecessor to this year's Q7F. Surprisingly, it performs better than the new QLED TV in a lot of testsNo to udał im się ten nowy QLED xD Może Q8 i Q9 chociaż jakoś dobrze wypadną. Najgorsze w tych problemach jest to, że bez odpowiedniego sprzętu lub profesjonalnej kalibracji nie jesteś w stanie stwierdzić, że kupiłeś wadliwy egzemplarz. Odklejące się obudowy były usterką obiektywną, która w przypadku reklamacji nie podlegała dyskusji a tu jak udowodnić sprzedawcy, że to nie jest to za co zapłaciłeś? Pod jakim względem wadliwy? Tego źe ma gorszy obraz niż ubiegłoroczny model? Sorry nie dopisałem, że chodzi mi o wynik testu HDR gdzie recenzent opisał reakcje samsunga i fakt, że czekają na kolejny model. Pytanie czy efekt pozostałych testów też nie jest zaniżony bo matryca jest skopana.
Opublikowano 11 marca 20178 l Berr "ps4 - ogarnalem dzisiaj jak uruchomic hdr w 4k... dziwne ze tak utrudniaja zycie.. trzeba w ustawieniach tv zmienic sygnal na rozszerzony a kabel hdmi miec w porcie 2 lub 3... wtf" Dziwne z tego co piszą w recenzji https://www.avforums.com/review/sony-kd65xe9005-x90e-tv-review.13437 to wszystkie porty Hdmi są 2.0b,więc wszystkie powinny wspierać hdr. Edytowane 11 marca 20178 l przez mlody23
Opublikowano 11 marca 20178 l No akurat z tego co czytałem w teście o ZD9, to tam też najlepiej podłączyć wszystko pod HDMI2 lub 3.
Opublikowano 11 marca 20178 l Ciekawa promocja, dostawa, konfiguracja i wieszanie na ścianie za free. Coś lepszego jest obecnie biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość? https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=kd55xe9005baep_ultrasmuk%C5%82y_telewizor_4k_hdr_z_procesorem_obrazu_4k_hdr_processor_x1_i_technologi%C4%85_x_tended_dynamic_rangepro
Opublikowano 11 marca 20178 l No akurat z tego co czytałem w teście o ZD9, to tam też najlepiej podłączyć wszystko pod HDMI2 lub 3. OK, ale skoro każde wyjście na ten sam standard i każde ma możliwość zmiany na format ulepszony to nie powinno mieć to znaczenia. Tym bardziej skoro w moim xd9305 jest taka opcja to w tv z tego roku również. Edytowane 11 marca 20178 l przez mlody23
Opublikowano 11 marca 20178 l Z darmowym wieszaniem na scianie to bym uwazal, serwisy czasami potrafia przyjechac z takimi zestawem, ze telewizor np. odostaje 20 cm od sciany xD Mi dzisiaj padla matryca w Panasonicu DX 750 - podczas ogladania telewizji pojawil sie czerwony pasek ktory idzie przez caly telewizor. Ja (pipi)e, co za czasy, albo ambilighty po paru miesiacach w samsungu, albo matryce, ktore po miesiacu dziela sie jak od linijki xD W poniedzialek wielki test serwisu Panasonic. Edytowane 12 marca 20178 l przez easye
Opublikowano 12 marca 20178 l W dzisiejszych czasach nie ma różnicy w żywotności pomiędzy produktami premium, a tymi z najniższej półki. Teraz liczy się masówka, aby napieprzyć towaru jak najszybciej i jak najwięcej. Najgorzej jest, że jak kupisz taki tv na którego odkładałeś kilka miesięcy i liczysz, że posłuży ci na lata, a on się rozpierdziela po 2,5 roku xD
Opublikowano 12 marca 20178 l Premiera Qled od Samsunga za 9 dni https://sklepsamsung.pl/promocje/q-led
Opublikowano 12 marca 20178 l No akurat z tego co czytałem w teście o ZD9, to tam też najlepiej podłączyć wszystko pod HDMI2 lub 3. OK, ale skoro każde wyjście na ten sam standard i każde ma możliwość zmiany na format ulepszony to nie powinno mieć to znaczenia. Tym bardziej skoro w moim xd9305 jest taka opcja to w tv z tego roku również. no wlasnie nie wiem o co chodzi, tez czytalem ze wszystki 2.0 a jednak cos jest na rzeczy.... w sumie nie przeszkadza mi to ale jakbym przypadkowo nie wszedl w ustawienia w ps4 to bym nawet nie wiedzial ze nie mam 4k w hdr lol...
Opublikowano 12 marca 20178 l Jestem zainteresowany jednym telewizorem, LG 49LH570V, ale info o input lagu znalazłem tylko na... ruskim forum. I nie do końca to rozumiem. Po przetłumaczeniu na angielski takie coś wychodzi: 49LH570V (the brightness margin is small, but the screen cover is black) HDMI2 Minimum input lag 49LH570V - 26 ms Bright - 28-35 ms Games - 26-42 ms Games + Games - 28-39 ms Games + PC - 41-44 ms Bright + Games - 28-35 ms IPS, 60Hz, Direct, ZD.BRUGLDU Co to za tryb Games + Games? xD Czemu pisze 26 ms do 42? Ktoś potrafi to rozszyfrować?
Opublikowano 12 marca 20178 l Jestem zainteresowany jednym telewizorem, LG 49LH570V, ale info o input lagu znalazłem tylko na... ruskim forum. I nie do końca to rozumiem. Po przetłumaczeniu na angielski takie coś wychodzi: 49LH570V (the brightness margin is small, but the screen cover is black) HDMI2 Minimum input lag 49LH570V - 26 ms Bright - 28-35 ms Games - 26-42 ms Games + Games - 28-39 ms Games + PC - 41-44 ms Bright + Games - 28-35 ms IPS, 60Hz, Direct, ZD.BRUGLDU Co to za tryb Games + Games? xD Czemu pisze 26 ms do 42? Ktoś potrafi to rozszyfrować? Pewnie zależy od włączonych upłynniaczy obrazu.
Opublikowano 12 marca 20178 l Witam. Właśnie usiadłem do komputera z zamiarem zakupu telewizora do konsoli PS4/XONE oraz do oglądania tv (głównie mecze piłkarskie). Długo przeglądałem strony szukając właściwego produktu, ale na nic nie mogę się zdecydować. Jeśli ktoś mógłby pomóc w miarę szybko to będę wdzięczny - budżet do 3500 złotych, tv 55 cali, najlepiej full hd a nie pseudo 4K.
Opublikowano 12 marca 20178 l W przedziale do 4000zł okolice 50" 4k HDR Sony XD8005 to dalej najlepszy wybór czy coś się w tej materii zmieniło/ niebawem zmieni?
Opublikowano 13 marca 20178 l W przedziale do 4000zł okolice 50" 4k HDR Sony XD8005 to dalej najlepszy wybór czy coś się w tej materii zmieniło/ niebawem zmieni? teraz mozna juz poczekac na 2017 czyli serie XE wcale nie musi byc drozsza wbrew pozorom. wi666 - jak to nie jest tv na 4-5lat to spokojnie full hd, zdecydowanie osobiscie polecam sony ze wzgledu na procesory (upscalling, plynnosc itd). Jednak 4k najnizszej polki cenowej z 2017 bedzie juz super i napewno przyda sie do konsoli i filmow a z czasem moze tv za pare lat, cena pewnie kolo 4tys xe90 czyli strefowe ledy i dobre hdr bedzie okolo 5000 za 50" ale jest promka na raty 20x0, nizsze modele tez beda pewnie spoko i zakladam kolo 4tys za 55"
Opublikowano 13 marca 20178 l U mnie dół trochę sie odkleja, ale chyba poczekam do końca gwary i wymienię wtedy. Ech, nigdy więcej Samsunga.
Opublikowano 13 marca 20178 l Jestem zainteresowany jednym telewizorem, LG 49LH570V, ale info o input lagu znalazłem tylko na... ruskim forum. I nie do końca to rozumiem. Po przetłumaczeniu na angielski takie coś wychodzi: 49LH570V (the brightness margin is small, but the screen cover is black) HDMI2 Minimum input lag 49LH570V - 26 ms Bright - 28-35 ms Games - 26-42 ms Games + Games - 28-39 ms Games + PC - 41-44 ms Bright + Games - 28-35 ms IPS, 60Hz, Direct, ZD.BRUGLDU Co to za tryb Games + Games? xD Czemu pisze 26 ms do 42? Ktoś potrafi to rozszyfrować? Pewnie zależy od włączonych upłynniaczy obrazu. Ale dlaczego pisze np 28 - 35 ms :P? Jak input lag może tak pływać w danym trybie? Pierwszy raz słyszę.
Opublikowano 13 marca 20178 l U mnie dół trochę sie odkleja, ale chyba poczekam do końca gwary i wymienię wtedy. Ech, nigdy więcej Samsunga. No to reklamuj znowu, może uda się w końcu wymienić na inny jak z Twoją sztuką takie przeprawy były.