Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

FIFA i wyscigi z motionflow -no te forum nigdy nie przestanie nigdy mnie zaskakiwac xD

(pipi),ze lag w sterowaniu, (pipi) ze auto skreca po sekundzie, obraz fajny!

Fifa bez motion, ale Champions League w 120hz, gdzie logika?

Dlatego pisałem wcześniej że warto sprawdzać laga poza trybem gry.

Każdy gra jak chce, ale nie hejtuj ludzi na forumku którzy lubią wycisnąć z grafy maxa.

Poza tym nie 1s tylko krócej a po drugie żeby to jeszcze miało jakieś znaczenie. Zrobiłem platyne w Wipeout HD z motion, to samo w inne wyścigi. Zaraz będzie też w Dirt Rally. Więc nie ma znaczenia.

Edytowane przez _daras_

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

No w CL to nimi nie steruje, wiec nie przeszkadza mi lag w sterowaniu. Ty mi lepiej napisz gdzie logika szukania telewizorow z najnizszym IL, jak sie gra z MF i 100ms opoznieniem, albo wiesz co-racja - niech kazdy gra jak mu sie tam podoba.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Chodzi mi o to żeby szukać TV z jak najniższym IL w trybie standardowym na standardowym MF. Nie interesuje mnie lag w trybie gra.

Edytowane przez _daras_

Opublikowano

Osobiście rzygam patrząc na włączony motionflow i nie rozumiem jak można tego używać . Okropieństwo .

Opublikowano

Moja wczorajsza bramka na max płynności motion flow. 

:banderas:

Oglądanie meczy jak najbardziej , ale fify czy pesa nigdy ! Ty grałeś ten mecz online ?  bo ja gdy odpaliłem fife z włączonym nie dało tego opanować , tak nienaturalnie się wszystko zachowywało . Zresztą u Ciebie też niezłe jajca w 20 sekundzie , zawodnik Arsenalu zaje..ba..ł mu kopa od tyłu i sam glebę zaliczył :)  .

Opublikowano

Zgadza sie ale jakby troche sie rozejrzal po menu telewizora to by nie pytal bo tam dokladnie pisze ktore wejscia sa jakie ;)

A gdzie dokladnie?

Ja mam XD85 i zastanawiam się czy tez jest wszystko ok i HDR działa.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

W ustawieniach->zewn. wejścia. Czy jest hdr, można sprawdzić wciskając action menu i wybieramy obraz. W górnym lewym rogu powinna być ikona HDR.

Edytowane przez mattaman

Opublikowano

Aktualnie siedzę na HDMi 4, jak grałem w Ratcheta, to wchodząc w Actiom Menu --> Obraz, to pokazywal mi profil Wideo HDR, czy tak powinno być?

Opublikowano

Najlepiej sprawdzić w menu konsoli, jaką masz rozdzielczość i to czy HDR jest na ON.

Opublikowano

Najlepiej sprawdzić w menu konsoli, jaką masz rozdzielczość i to czy HDR jest na ON.

W którym miejscu?

Zreszta popatrzę jak będę w domu w ustawieniach obrazu.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

W którym miejscu?

Zreszta popatrzę jak będę w domu w ustawieniach obrazu.

W kosoli=>ustawienia=>ustawienia obrazu i dźwięku=>pierwsza zakładka, ostatni punkt (informacje o wyjściu wideo) Tam powinna być informacja "HDR w Twoim tv: obsługa 2k/4k.
Opublikowano

Dokładnie.

Opublikowano

49" i 55" w tym modelu jest na IPS, czego nie polecam. Dołożyć tysiaka albo czekać.

Opublikowano

I HDR wygląda bardzo słabo na takiej matrycy, ze względu na niski kontrast.

Edytowane przez mattaman

Opublikowano

A dołożyć tysiaka na jaki model?

Wiem że pewnie było i odeślecie do fachowych stron, ale 3 metry od ekranu to musi być 65 cali czy może być mniej :/ Ta cena za 65 cali przy lepszych tv to jakieś nieporozumienie :/