Starh 3 170 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Lub Panasonic DX750. Którego zostały sztuki jedynie z ekspozycji. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Ale je mozna zamowic jeszcze (przynajmniej mozna bylo), wystarczy osobiscie sie przejsc do MM/Saturna. Cytuj
krzysiek14647 0 Opublikowano 19 marca 2017 Opublikowano 19 marca 2017 A używa ktoś może soundbara, który nie jest takiej samej marki co tv? Ma to jakieś znaczenie w połączeniu bezprzewodowym przez bluetooth'a? Mam soundbara Samsunga i się zastanawiam czy mógłbym go podłączyć do tv Sony bezprzewodowo i mógłbym obsługiwać jednym pilotem tylko od tv. Wiem, że Samsungi da się używać jednym pilotem, ale nie wiem jakby to wyglądało np. z tv Sony. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 marca 2017 Opublikowano 19 marca 2017 (edytowane) Do sony by było trzeba hdmi arc aby sterować pilotem id tv. Tak mi się przynajmniej wydaje. A jak by nie przeszkadzała obsługa drugim pilotem to czy hdmi czy optyk i będzie wszystko działać. Apropo soundbara sam się zastanawiam teraz nad kupnem, bo brakuje mi jakiegokolwiek dźwięku podczas ogladania filmu, sluchania muzyki bądź grania jak żony nie ma w domu (95% jak nie więcej i tak gram na słuchawkach). Wczoraj byłem w me, przesłuchałem dwa samsungi: k450 porażka, szumi to niemiłosiernie i k550 no już tak w miarę gra ale tysiaka trzeba położyć. Żeby nie to, że potrzebuję czegoś minimalistycznego (kawalerka i zaraz dzieciak czyli satelity by latały) to zostawiłbym swoje z-906, no ale już sprzedałem. Czy jest może jakiś sensownie grajacy soundbar innej firmy do tysia? Edytowane 19 marca 2017 przez creatinfreak Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 19 marca 2017 Opublikowano 19 marca 2017 Żaden soundbar nie zagra bezprzewodowo z tv po bluetooth. Tylko optyk lub hdmi z ARC. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 marca 2017 Opublikowano 19 marca 2017 Jak to nie. Soundbar samsunga z tv samsunga działa sobie po bluetooth/wifi (zależy od modelu) bez problemu Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 potwierdzam miałem przez chwilę soundbara samsunga. Straszne (pipi) ale działało bez kabli :) Szybko oddałem do salonu i wziąłem coś lepszego. Nie polecam. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Ktoś pamięta nazwę strony do sprawdzania matryc/parametrów TV (display coś się chyba nazywała)? Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 http://www.displayspecifications.com Cytuj
krzysiek14647 0 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 http://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-sony-led-kd-55xd8005baep,id-728457 Dzisiaj to coś widziałem w sklepie i obraz nawet mi się podobał. Byłem tam co prawda w innym celu niż oglądanie telewizorów, ale na pierwszy rzut oka nie było źle. Szczególnie na tle mojego starego budżetowego Samsunga, to obraz wydawał się super, a przecież ten Sony raczej ma takie sobie opinie. Patrząc na żywotność sprzętu, to i tak te 4 koła na telewizor to wydaje mi się dużo xD Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 Aktualizował już ktoś z Was Panowie którzy posiadają Sony XD85 Andka do wersji 6.0? Były jakieś kłopoty po aktualizacji? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 http://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-sony-led-kd-55xd8005baep,id-728457 Dzisiaj to coś widziałem w sklepie i obraz nawet mi się podobał. Byłem tam co prawda w innym celu niż oglądanie telewizorów, ale na pierwszy rzut oka nie było źle. Szczególnie na tle mojego starego budżetowego Samsunga, to obraz wydawał się super, a przecież ten Sony raczej ma takie sobie opinie. Patrząc na żywotność sprzętu, to i tak te 4 koła na telewizor to wydaje mi się dużo xD IPS do gier się nie nadaje, szczególnie jeśli chcesz zobaczyć efekt HDR ;/ Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 http://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-sony-led-kd-55xd8005baep,id-728457 Dzisiaj to coś widziałem w sklepie i obraz nawet mi się podobał. Byłem tam co prawda w innym celu niż oglądanie telewizorów, ale na pierwszy rzut oka nie było źle. Szczególnie na tle mojego starego budżetowego Samsunga, to obraz wydawał się super, a przecież ten Sony raczej ma takie sobie opinie. Patrząc na żywotność sprzętu, to i tak te 4 koła na telewizor to wydaje mi się dużo xD IPS do gier się nie nadaje, szczególnie jeśli chcesz zobaczyć efekt HDR ;/ A oprócz tego czemu IPS się nie nadaje? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 (edytowane) http://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-sony-led-kd-55xd8005baep,id-728457 Dzisiaj to coś widziałem w sklepie i obraz nawet mi się podobał. Byłem tam co prawda w innym celu niż oglądanie telewizorów, ale na pierwszy rzut oka nie było źle. Szczególnie na tle mojego starego budżetowego Samsunga, to obraz wydawał się super, a przecież ten Sony raczej ma takie sobie opinie. Patrząc na żywotność sprzętu, to i tak te 4 koła na telewizor to wydaje mi się dużo xD IPS do gier się nie nadaje, szczególnie jeśli chcesz zobaczyć efekt HDR ;/ A oprócz tego czemu IPS się nie nadaje? Słaba czerń (ogólnie kontrast), rzuca się w oczy szczególnie w czasie nocnego/wieczornego grania. Edytowane 21 marca 2017 przez Starh Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 (edytowane) Samsung dał nieźle dupy z tym QLED'em ;P Seria MU miała być odpowiednikiem KS'ów z 2016, a tutaj okazuje się, że model Q7 jest gorszy od zeszłorocznego KS7000 xD Ciekawe jak wypadną pomiary w serwisach, które nie kupują sobie same egzemplarzy (tak jak RTings) tylko dostają demówki od producenta. No Gmeru, jak wyjdzie Ci na planszy testowej 1500 nitów to będzie niezła beka ;) PS. Podobno Q7 i Q8 znowu "klejone" i na zatrzaski <facepalm> Edytowane 22 marca 2017 przez Ins Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 no najlepsze ze podczas premiery posypaly sie pytania w mediach spolecznosciowych, czy nie bedzie problemow ja z zeszlorocznymi modelami, a Ci zaczeli odpisywac, ze nie bo "nowe modele tym razem sa na zatrzaski" Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 za dużo kleju w tym samsungu się nawąchali Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 (edytowane) Aktualizował już ktoś z Was Panowie którzy posiadają Sony XD85 Andka do wersji 6.0? Były jakieś kłopoty po aktualizacji? Na razie wstrzymali aktualizację bo było dużo problemów (u niektórych tv jechał do serwisu), tu kilka tematów o tym https://community.sony.pl/t5/telewizory/bd-p/tv_pl_1 Chyba nie zrobili właściwych testów. Lepiej poczekać aż wyjdzie info o wznowieniu. Edytowane 22 marca 2017 przez mlody23 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 (edytowane) To macie wybór ? Mi tizen się aktualizuje sam. Uruchamiam tv i tam pisze żezaktualizowano do wersji Edytowane 22 marca 2017 przez blantman Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 To macie wybór ? Mi tizen się aktualizuje sam. Uruchamiam tv i tam pisze żezaktualizowano do wersji No można wyłączyć automatyczną aktualizację. Poza tym Sony usunęło plik tej konkretnej aktualizacji ze strony bo tak jak pisałem było dużo błędów Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=zp2WYhB_7dM Samsung dał nieźle dupy z tym QLED'em ;P Seria MU miała być odpowiednikiem KS'ów z 2016, a tutaj okazuje się, że model Q7 jest gorszy od zeszłorocznego KS7000 xD Ciekawe jak wypadną pomiary w serwisach, które nie kupują sobie same egzemplarzy (tak jak RTings) tylko dostają demówki od producenta. No Gmeru, jak wyjdzie Ci na planszy testowej 1500 nitów to będzie niezła beka ;) PS. Podobno Q7 i Q8 znowu "klejone" i na zatrzaski <facepalm> Oj jakbym zgadł:) Wiedziałem, że następca KS7000 będzie ślabszy aby zrobić większą różnicę między wyższymi modelami Szajsa. Te nowe TV to loteria. Panas miał być taki niezawodny a easyemu poszła matryca po 2? miesiącach? Za to mój tragicznie wykonany Samsung dalej stoji jak monument (nic się nie rozkleja) mimo, że jest 2m od kominka, w którym nieźle hajcowałem w zimą. Edytowane 22 marca 2017 przez balon Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=zp2WYhB_7dM Samsung dał nieźle dupy z tym QLED'em ;P Seria MU miała być odpowiednikiem KS'ów z 2016, a tutaj okazuje się, że model Q7 jest gorszy od zeszłorocznego KS7000 xD Ciekawe jak wypadną pomiary w serwisach, które nie kupują sobie same egzemplarzy (tak jak RTings) tylko dostają demówki od producenta. No Gmeru, jak wyjdzie Ci na planszy testowej 1500 nitów to będzie niezła beka ;) PS. Podobno Q7 i Q8 znowu "klejone" i na zatrzaski <facepalm> Oj jakbym zgadł:) Wiedziałem, że następca KS7000 będzie ślabszy aby zrobić większą różnicę między wyższymi modelami Szajsa. Te nowe TV to loteria. Panas miał być taki niezawodny a easyemu poszła matryca po 2? miesiącach? Za to mój tragicznie wykonany Samsung dalej stoji jak monument (nic się nie rozkleja) mimo, że jest 2m od kominka, w którym nieźle hajcowałem w zimą.Bogatemu to i byk sie ocieli Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 22 marca 2017 Opublikowano 22 marca 2017 Bogaci ludzie nie kupują TV Samsunga kolego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi