Opublikowano 31 marca 20178 l To nie ma żadnego znaczenia, tv normalnie odbierze sygnał 60Hz z konsoli.
Opublikowano 31 marca 20178 l No to o co chodziło eayseowi >.> No chyba że padłem jego ofiarą trollingu.
Opublikowano 31 marca 20178 l Szczerze to nie wiedzialem, ze 50hz matryca wyswietli 60hz obraz z konsoli... Ale zrzucmy to na trolling! XD Edytowane 31 marca 20178 l przez easye
Opublikowano 31 marca 20178 l LG 55B6 zamówiony i będę miał go do odbioru w czwartek albo piątek w przyszłym tygodniu. Mogłem mieć szybciej i trochę taniej ale zdecydowanie wolę mieć model z polskiej dystrybucji by w razie problemów mieć serwis door 2 door, a nie jeździć ze sprzętem do sklepu. Oby to już był TEN telewizor, z którym spędzę następne 3/4 lata ;]
Opublikowano 31 marca 20178 l Szczerze to nie wiedzialem, ze 50hz matryca wyswietli 60hz obraz z konsoli... Ale zrzucmy to na trolling! XD no to teraz sie mattaman musi wypowiedzieć i potwierdzić swoje słowa :P
Opublikowano 31 marca 20178 l LG 55B6 zamówiony i będę miał go do odbioru w czwartek albo piątek w przyszłym tygodniu. Mogłem mieć szybciej i trochę taniej ale zdecydowanie wolę mieć model z polskiej dystrybucji by w razie problemów mieć serwis door 2 door, a nie jeździć ze sprzętem do sklepu. Oby to już był TEN telewizor, z którym spędzę następne 3/4 lata ;] Czekam na relacje Czym sie różni od wersji LG 55B6J ?
Opublikowano 31 marca 20178 l Z tego co się orientuje to na polski rynek masz:55B6V 55B6J 55B6D Prawdopodobnie będę mieć B6J. Jeżeli chodzi o różnice między modelami na różne rynki to np. niemieckie modele często mają więcej tunerów w sobie (mowa ogólnie o telewizorach, zarówno LCD jak i OLED).
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Gratki Ins za zakup, podziel się później opinią co i jak ;). Ja czekam cierpliwie i zotane mi to wynagrodzone 65-cioma calami :D
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Jaki input lag ma ten LG w game mode z 4k i hdr i Bog wie czym jeszcze spoko Ins wreszcie znalazl tv dla siebie? ;) Tez czekam na relacje z testow. Cenowo wydaje sie calkiem przystepny. Edytowane 1 kwietnia 20178 l przez hav7n
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Lag na poziomie 28ms (zarówno z HDR jak i bez). W granicach mojej tolerancji ;P Ten model będzie w tym roku topniał cenowo. Najtańszy model zeszłoroczny z identycznym panelem jak ten topowy, dzięki temu najlepiej się sprzedający. Na pewno idealny do filmów, natomiast jeżeli chodzi o granie to się zobaczy :) PS. Jedyne w czym "odstaje" B6 od reszty oledów LG to brak 3D, ale i to ma swoje plusy => wyższa jasność (HDR) bo nie ma filtru na ekranie, który musi być w przypadku modeli z 3D. Na szczęście nigdy nie lubiłem tego efektu więc nie narzekam :) Edytowane 1 kwietnia 20178 l przez Ins
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Lag na poziomie 28ms (zarówno z HDR jak i bez). W granicach mojej tolerancji ;P Ten model będzie w tym roku topniał cenowo. Najtańszy model zeszłoroczny z identycznym panelem jak ten topowy, dzięki temu najlepiej się sprzedający. Na pewno idealny do filmów, natomiast jeżeli chodzi o granie to się zobaczy :) PS. Jedyne w czym "odstaje" B6 od reszty oledów LG to brak 3D, ale i to ma swoje plusy => wyższa jasność (HDR) bo nie ma filtru na ekranie, który musi być w przypadku modeli z 3D. Na szczęście nigdy nie lubiłem tego efektu więc nie narzekam :) W jakim sklepie go kupujesz?
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Digital+ w Łodzi. Pod nosem prawie mam :) Pytam bo zastanawiam się na ile te mniejsze sklepy są solidne jakby coś było nie tak z tym tv bo w sieciówkach to raczej problemów nie robią a tu jakiś własny biznes to każdy się cyka, no ale może się mylę.
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Też miałem obawy, wiadomo, "mały sklepik" a w sieciówkach ponad 3 tysie drożej, pierwsza myśl to wałek ;] No ale znam trochę ludzi (promotorzy, kierownicy i inne z tych większych sklepów) i każdy dobrze się o nich wypowiadał. Dobrym znakiem było to, że koleś z tego sklepu sam zaproponował sprawdzenie sprzętu przed odbiorem i jakąś tam prostą kalibrację. Ten drugi sklep to tylko "zamawiamy, Pan odbiera, a jak coś będzie nie tak to protokoły (oczywiście po wydaniu gotówki) ... Tak samo Vobis mi odpowiedział jak pytałem o KS9500, żenada. No ale tak zachwalam a jeszcze nie odebrałem sprzętu ;P Zobaczy jak to wyjdzie w praniu. Jest u mnie w mieście jeszcze jeden sklepik (ten drugi właśnie), który ma o 800zł taniej ten model, ale na 100% ma z dystrybucji niemieckiej albo dalej (mimo opisu na allegro itp). W przypadku usterki może być słabo. Zresztą jak ktoś chce to niech sobie sprawdzi opinie o tym sklepie - RTV MAX, Edytowane 1 kwietnia 20178 l przez Ins
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l u mnie ten tv(LG B6V) kosztuje £2000 w promocji z soundbarem. Jakby tak staniał do £1500 to może bym się skusił. Zresztą obecnie posiadam bardzo udany model HD Sony W829. Nie wiem tylko jak sprzedać wtedy stary TV, i czy ktoś w ogóle kupuje jeszcze używane HD TV?
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l No właśnie jak patrzyłem na alledrogo to były po 8k co jest już atrakcyjną ceną. Tylko to tak za bardzo nie wiadomo co i jak tam dalej z tym sprzętem jak się kupi. O oledach tu prawie nie ma opinii więc czekam na twoją. Jak w trybie gry wyglądają gierki itd? Edytowane 1 kwietnia 20178 l przez bloody_gipsy
Opublikowano 1 kwietnia 20178 l Jaki input lag ma ten LG w game mode z 4k i hdr i Bog wie czym jeszcze spoko Ins wreszcie znalazl tv dla siebie? ;) Tez czekam na relacje z testow. Cenowo wydaje sie calkiem przystepny. Tv na pewno fajny, ale cenowo właśnie za bardzo nie jest przystępny patrząc na 55", średnio 9-10k w polskich sieciówkach, 8k na allegro od jakichś małych handlarzy jak Ins trafił, ale to trzeba osobiście by podjechać. Technologia kosztuje. Chyba, że w UK gdzieś tanio znalazłeś. No jeszcze zależy kto jaki ma portfel :) Edytowane 1 kwietnia 20178 l przez Fanek
Opublikowano 2 kwietnia 20178 l Od wczoraj wisi u mnie 65KS8000 i nie zastanawiam się czy w tej cenie byłoby coś lepszego, czy obudowa komuś tam się nie rozkleiła, czy jeden parametr jest o 2% lepszy czy gorszy od innego. Cieszę się nowym sprzętem, który dla mnie (oprócz rozmiaru) jeżeli chodzi o jakość obrazu to na razie zaryzykuje stwierdzenie, że dużo się nie różni od mojego poprzedniego tvka 1080 - ale to pewnie przez moją dużą tolerancję na ;-)
Opublikowano 2 kwietnia 20178 l A na czym sprawdzałeś tą różnicę? Polecam jakiś film 4k z hdr albo takie Uncharted 4 na ps4 pro.
Opublikowano 2 kwietnia 20178 l Jedynie jakieś randomowe filmiki na YouTube po wpisaniu "4K HDR test" ale to przez kilka minut bo chciałem zasiąść do Horizon jak najszybciej (na PS4, bez Pro). Chodzi mi o to, że np faktura skóry dla mnie na tych wszystkich testowych filmach już była wystarczająco wyraźna i ostra w 1080p. Dzisiaj będę miał chwilę czasu to poszukam jakieś filmy, które jakoś płynnie przechodzą z 1080p w 4K z HDR żeby pokazać jak krowie jaka jest różnica. Poza tym, za jakiś czas raczej będę zmieniał PS4 dla biednych na PRO i mam nadzieje, że po tych kilkanastu godzinach opatrzenia się ekranu w Horizon bez 4K i HDR da mi rzeczywiście w twarz po zmianie.
Opublikowano 2 kwietnia 20178 l model LG E6 różni się od modelu LG B6 designem, wbudowanym soundbarem i 3D czy czymś jeszcze? Czy mieliście kłopot ze sprzedażą swego starego HD TV?
Opublikowano 2 kwietnia 20178 l Jedynie jakieś randomowe filmiki na YouTube po wpisaniu "4K HDR test" ale to przez kilka minut bo chciałem zasiąść do Horizon jak najszybciej (na PS4, bez Pro). Chodzi mi o to, że np faktura skóry dla mnie na tych wszystkich testowych filmach już była wystarczająco wyraźna i ostra w 1080p. Dzisiaj będę miał chwilę czasu to poszukam jakieś filmy, które jakoś płynnie przechodzą z 1080p w 4K z HDR żeby pokazać jak krowie jaka jest różnica. Poza tym, za jakiś czas raczej będę zmieniał PS4 dla biednych na PRO i mam nadzieje, że po tych kilkanastu godzinach opatrzenia się ekranu w Horizon bez 4K i HDR da mi rzeczywiście w twarz po zmianie. Randomowe filmiki 4k hdr to w większości fejki. Tak na szybko to ściągnij sobie kilka filmików demówek. Link do nich podawał już tu kilka raz grzybiarz.
Opublikowano 2 kwietnia 20178 l Jak ktoś jest niezdecydowany, to polecam ten link, który całkiem namiesza w głowie :) http://www.komputerswiat.pl/centrum-wiedzy-konsumenta/telewizory/telewizor-poradnik-zakupowy/przeglad-nowych-telewizorow-philips-na-2017-rok.aspx?utm_source=fb_KS&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcja Co do posta wyżej: http://demo-uhd3d.com/categorie.php?cat=demouhd Dla mnie do dzis filmik z szachami to miazga. Tylko download ciężki: jeden plik, wolnym transferem i moze zrywać połączenie. Dlatego polecam program jdownloader. Edytowane 2 kwietnia 20178 l przez grzybiarz