balon 5 340 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Produkcja w Gorzowie Wlkp. to nie może się nie udać xD Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Czy to prawda, że gry w Full HD chodzą gorzej na telewizorach 4k? W sensie brzydziej? Czy to jakiś mit? Cytuj
krzysiek14647 0 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Liczyłem, że będą jakieś fajne promocje na wiosnę, a tutaj raczej nic się nie zmieniło i można było lepiej zaoszczędzić kupując po nowym roku. Czekałem i czekałem aż w końcu mojemu ojcu się popsuł tv co zmusza mnie do szybszej zmiany xD Chciałbym obecnego dać tacie, a sobie kupić nowy tv, ale nadal mam duży dylemat co wybrać. Może gdybym miał budżet powiedzmy 6k to sprawa byłaby prostsza. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Czy to prawda, że gry w Full HD chodzą gorzej na telewizorach 4k? W sensie brzydziej? Czy to jakiś mit? Mit, nie ma żadnej róznicy. Szczerze to nie wiedzialem, ze 50hz matryca wyswietli 60hz obraz z konsoli... Ale zrzucmy to na trolling! XD no to teraz sie mattaman musi wypowiedzieć i potwierdzić swoje słowa :P Będzie wszystko działać. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Czy to prawda, że gry w Full HD chodzą gorzej na telewizorach 4k? W sensie brzydziej? Czy to jakiś mit?Ja uważam ze nawet lepiej, ale to może tylko moje wrażenie. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Czy to prawda, że gry w Full HD chodzą gorzej na telewizorach 4k? W sensie brzydziej? Czy to jakiś mit? Gry wygladaja dobrze, gorzej z telewizja... Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Czy to prawda, że gry w Full HD chodzą gorzej na telewizorach 4k? W sensie brzydziej? Czy to jakiś mit?Na lepszych tv wyglądają jeszcze lepiej.To samo z telewizją, ale tutaj już góruje marka Sony, która ze słabą jakością sd robi cuda. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) Tja... Zupelnie jak hdr mozna osiagnac na Twoim TV podbijajac kontrast xD pilka nozna to i na telewizorach full hd czesto wyglada slabo, ile funkcji bys nie wlaczyl na telewizorze 4k, to niestety obraz z bislka jest rozmazany. Naprawde trudno jest wyskalowac ich (pipi)owe kamery. Oczywiscie nie dotyczy to wszystkiego, bo taki boks, tenis czy NBA sa czesto krecone tak ze wygladaja oblednie. Edytowane 3 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) Kontrast teraz standardowo przez producenta z miejsca masz max podbity nawet w trybie gra. Taka bravia w829 ma ogrom funkcji poprawiających obraz. Nawet gry z ps2 i pierwszego xa wyglądają na niej o wiele lepiej niż na moim crt hd. Edytowane 3 kwietnia 2017 przez Kyokushinman Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) Recka MU8000, wygląda na to, że samsung coś się zagubił w tym roku. http://uk.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu8000 Edytowane 3 kwietnia 2017 przez mattaman Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Jest jakaś recka ZD9 tego typu? Ponieważ chciałbym porównać z X930E. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Recka ZD9 jest na HDTV Polska. Pytanie do tych co już grają w HDR: jak wysoką jasność ustawiacie w TV? W sensie czy gracie na jasności max czy niższej i czy ma to wpływ na odbiór treści HDR? Zacząłem Horizon i defaultowo jest na max, ale strasznie wali po gałach (no chyba że tak ma być:)). Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 No ogólnie w dużo źródłach podanà przy treściach z hdr ustawiać podświetlenie na max. Czy wali po oczach? Raczej tak ale przede wszystkim wtedy kiedy trzeba. Z drugiej strony już się przyzwyczaiłem do tego efektu ale początek do był ostry łał. ps ostatnio widziałem w MM Horizona na TV bez hdr i rozszeżonego gamutu. Jednak była bardzo duża różnica na minus. Wyglądało spoko ale wsio było takie mało soczyste, trochę bez życia. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) No ja wczoraj testowałem i wyłączyłem HDR z ciekawości dla porównania i to fakt, że jest dużo gorzej. Dobrze napisałeś- wali po gałach wtedy kiedy trzeba czyli zupełnie jak w rzeczywistości (słońce). I tak- gram w trybie gry z wyłączonym motionflow. Edytowane 3 kwietnia 2017 przez _daras_ Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Jest jakaś recka ZD9 tego typu? Ponieważ chciałbym porównać z X930E. W recenzji xe93 wspominają o zd9. Oba mają podobną jasność hdr lecz zd9 z oczywistych względów ma znacznie lepszy local dimming i lepszą czerń. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 a jest gdzieś recka czym w zasadzie różnią się te 3 nowe modele xe90/93/94 ? Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Jest jakaś recka ZD9 tego typu? Ponieważ chciałbym porównać z X930E. W recenzji xe93 wspominają o zd9. Oba mają podobną jasność hdr lecz zd9 z oczywistych względów ma znacznie lepszy local dimming i lepszą czerń. Chodziło mi głównie o płynność w zd9 bo na 120hz matrycy ma odświeżanie 1200hz a ten nowy 1000hz. HDR czy SDR to wiem, że mają oba za(pipi)isty. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 a jest gdzieś recka czym w zasadzie różnią się te 3 nowe modele xe90/93/94 ? -xe90 FALD, ale tylko 36 stref, fajny HDR. Jak stanieje to będzie hit. -xe93 edge LED lecz lepsza czerń i rewelacyjny HDR. -xe94 to jest 75" wersja xe93 z matrycą FALD 1 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) W tym Edge Led jak zwykle znalazlo sie jedno ale: If you’re watching in a pitch-black room, bright objects against a dark background would be surrounded by vertical stripes of haloing or blooming. Furthermore, the 55XE9305′s top-and-bottom LED placement meant that letterbox bars in cinemascope movies cannot be truly blackened; in fact, brighter elements in the active picture area often led to some spillover brightening of the portion of letterbox bars immediately above or below, and these were exaggerated by off-axis viewing. We advise not only sitting right in front of the TV, but also using some gentle ambient lighting, preferably behind the screen (technically known as bias lighting), to ameliorate these problems. tutaj dobrze pokazali ten efekt - no mi sie to nie podoba. Nie ma nawet co porownywac do ZD 9, ktore ma 640 stref wygaszania. Edytowane 3 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
piotrekoka 21 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Jak ktoś jest niezdecydowany, to polecam ten link, który całkiem namiesza w głowie :) http://www.komputerswiat.pl/centrum-wiedzy-konsumenta/telewizory/telewizor-poradnik-zakupowy/przeglad-nowych-telewizorow-philips-na-2017-rok.aspx?utm_source=fb_KS&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcja Co do posta wyżej: http://demo-uhd3d.com/categorie.php?cat=demouhd Dla mnie do dzis filmik z szachami to miazga. Tylko download ciężki: jeden plik, wolnym transferem i moze zrywać połączenie. Dlatego polecam program jdownloader. Filmik z szachami na prawdę robi wrażenie. Miałem niezłego banana na gębie :)) Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Jest jakaś recka ZD9 tego typu? Ponieważ chciałbym porównać z X930E.W recenzji xe93 wspominają o zd9. Oba mają podobną jasność hdr lecz zd9 z oczywistych względów ma znacznie lepszy local dimming i lepszą czerń. Chodziło mi głównie o płynność w zd9 bo na 120hz matrycy ma odświeżanie 1200hz a ten nowy 1000hz. HDR czy SDR to wiem, że mają oba za(pipi)isty. A jeśli ktoś gra w trybie gra z wyłączonymi upłynniaczami to ilość herców ma znaczenie? Cytuj
diolek 43 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Testowałem tryb hdr w grach ktore nie korzystają z hdr np wiedźmin i wyglądają tez spoko,ktos tak gra? Jak sie wyjdzie do pulpitu konsoli to wygląda nie fajnie,taka paćka. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez diolek Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Recenzja Xe93 http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55xe9305-201703274446.htm sporo narzekan na nowy uklad lokalnego przygaszania, szczegolnie grajac w ciemnym pokoju. If you’re watching in a pitch-black room, bright objects against a dark background would be surrounded by vertical stripes of haloing or blooming. Furthermore, the 55XE9305′s top-and-bottom LED placement meant that letterbox bars in cinemascope movies cannot be truly blackened; in fact, brighter elements in the active picture area often led to some spillover brightening of the portion of letterbox bars immediately above or below, and these were exaggerated by off-axis viewing. We advise not only sitting right in front of the TV, but also using some gentle ambient lighting, preferably behind the screen (technically known as bias lighting), to ameliorate these problems. It’s only in dark scenes that the XE93 truly lost out to the ZD9. As mentioned before, the former’s top-bottom edge LED implementation not only prevented letterbox bars in scope films to be darkened completely, but also caused vertical chunks of halos to become visible around bright objects against a black backdrop.Szczerze - gdybym kupil ten telewizor i wlaczyl u siebie wieczorem to pierwsze co bym pomyslal, to ze matryca jest uszkodzona przez to w jaki sposob to dziala xD Edytowane 4 kwietnia 2017 przez easye Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Ten tv sony dostaje dobre recenzje tylko cena nie zachęca na razie bo w podobnej cenie można mieć oleda. Ja i tak nie gram przy wyłączonym świetle bo za bardzo po gałach daje i w ogóle dla wzroku za dobre to chyba nie jest no ale jak ktoś lubi tak oglądać tv to może być problem ale najlepiej i tak pewnie gdyby można było zobaczyć na żywo jak to działa. Przynajmniej nie ma nic o martwych pikselach i rozpadających obudowach :) Edytowane 4 kwietnia 2017 przez bloody_gipsy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi