Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie kupiłem Bravia 4k 8505c 55". OLED jest mocarny bez dwóch zdań ale nie mam takiej kasy a te 5k na tv jeszcze mogłem dać. Następny najwcześniej za dwa lata. Ale już OLED. Może wtedy kupi się rocznik '18 za jakieś 8-9k.

Opublikowano

On chyba zle podał model tv i kupił  55XD8505c, czyli seria XD85

no chyba, że chłop sam nie wie co kupił

• Plusik 2
Opublikowano

Dzięki Panowie za doradzenie i pomoc wszelaką dotyczącą Oleda LG B6J w wersji 65 calowej bo właśnie od wczoraj jestem jego posiadaczem. Samo pudło od TV robi wrażenie - kolos telewizor o grubości 2 zł masakra. Jednak to 10 cali faktycznie robi różnicę i dobrze p, że zdecydowałem się na 65. Samo wykonanie TV to bajka ale to co się staje po odpaleniu to już kosmos. Najbarsziej w oczy rzuca się czerń a właściwie nie rzuca bo jest czarny :D fantastycznie to wygląda i żaden Lcd nigdy tego nie osiągnie. Nasycenie kolorów to również pierwsza liga (oprócz białego bo trochę trąci mlekiem). A już w ogóle system webOS miażdży mojej byłej bravii androida, który ciął się nie miłosiernie i spowalniał, no brawo LG. Takie bajery jak pilot również wygrywają z innymi jakimi miałem doczynienia. HDR na tym tv wypala oczy a w nocy ciężko znaleźć ramki telewizora. Jestem zadowolony mega i mogę również polecać OLEDy.

Opublikowano (edytowane)

Bo to jest taki syndrom. Miałem 50 to myślałem ze spory, zamieniłem na 55 różnica szybko przeszła a teraz 65 No bylak ale pomału się przyzwyczajam jednakże z racji nie osiągalnych cen (nawet przy sprzedaży 65) 75 calowych odpuszczam na dłuższy czas. Od Tv do kanapy dzieli mnie 2 metry z hakiem.

U Heisenberg U kupiłem za 13299 w rtvmax w Łodzi

Edytowane przez Wesker
Opublikowano

75" czy 77" kosztują często 3x więcej niż 65" dlatego nie ma co myśleć o 65", że jest za mała. :)

Gdyby ceny większych telewizorów niż 65" były w miarę ludzkie, to jak najbardziej można dorzucić jeszcze kwotę, ale nie wydaje mi się, żeby na dziś dzień warto było do 75" dopłacać..no chyba, że ktoś nie musi się z pieniędzmi liczyć. :P

Opublikowano

Nie wiadomo jeszcze jak z jakością tych TCLi. Na "testy" z takiej jednej polskiej strony nie patrz. Negatywne posty, opinie na tamtej stronie są usuwane, brak wolności słowa, wiele niedopowiedzeń i fałszywych informacji od redakcji to norma. Na amerykańskiej stronie rtings TCL wypadają bardzo dobrze. Problem taki, że na USA TCL rzuca całkowicie inne, lepsze modele niż na Europę i Polskę.

Opublikowano

Prześledziłem temat i generalnie model TCL C70/P70 będzie chyba tym na co się zdecyduje. 4k, HDR za 3300 Zeta 55 cali

możesz podrzucić jakiś link?

Opublikowano (edytowane)

Uważajcie na stronę gdzie sprzedaje kiki lub locooloco, nie jest to uczciwy sprzedawca, zwyczajnie oszukuje. Oczywiście TV wysyła (często z ekspozycji jako nowe), nie kalibruje tylko wklepuje w każdy TV te same ustawienia i podaje nieprawdziwe dane parametrów TV. Ot wciska co ma akurat na stanie w sklepie.

Edytowane przez hennepin
Opublikowano (edytowane)

Wszystkie kontrowersyjne wpisy na tamtym forum są przez Kikiego od razu usuwane, a 'kalibracja' tego osobnika to przeklejka ustawień z modelu testowanego przez niego, wszyscy mają takie same wartości, nawet kontrastu co do jednego (tj, niby 12929 :1), podczas gdy rtings nie zmierzył nigdy kontrastu natywnego w LCD LED większego niż 8000: 1.

Na HDTVPolska jest temat, możesz poczytać o temacie:

https://hdtvpolska.com/forum/topic/39750-tcl-seria-c70/?page=4#comment-416794

Tak, P60 na US to inny zupełnie model niż na EU, także nie ma co patrzeć na tamten test na rtings akurat w tam wypadku. Na AVSForums o tym dyskutowali też, szkoda, że tak TCL myli klientów.

Edytowane przez Qkulka
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich.

Intensywnie myślę nad zakupem PS4 PRO. Z tego co wyczytałem na forum konieczny jest TV z 4k i HDR. Znalazłem kilka takich TV, co myślicie?  

Samsung UE55MU6472

Philips 49PUS6561/12

Samsung UE50MU6172

Sony KD-43XE8005 - wiem, trochę mała przekątna ekranu.

A może macie inny konkretny model, który możecie polecić? 

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez michal89a23