easye 3 357 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Można konfigurować paletę barw, w trybie PC zaś lag jest w ogóle nie odczuwalny, więc nawet na w kinowym, czy sportowym trybie można grac (tak informacyjnie dla innych) . Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Pany a robicie kalibrację? Bo się zastanawiam czy nie zrobić. Oczywiście, że tak (skalibrujtv.pl). Ja czekam na zakup Oppo 203 aby pod wszytko zrobić kalibrację. Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Już to kiedyś Ins pisał, naprawdę warto by telewizor chociaż trochę pochodził, 2 lepiej 2,3 miesiące zobaczyć czy się z nim nic nie dzieje, swojego Panasonica musiałbym 3 razy kalibrowac w ciągu 3 miesięcy xD Cytuj
SM1 25 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Można konfigurować paletę barw, w trybie PC zaś lag jest w ogóle nie odczuwalny, więc nawet na w kinowym, czy sportowym trybie można grac (tak informacyjnie dla innych) . dotyczy to tylko modeli 2017, B7,E7 i C7 Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) Nie jest taki sam w trybie gry i PC, ale nie jest duży i fajnie byłoby gdyby ktoś to sprawdził, bo było kilka aktualizacji: Malibu powiedz mi czy ty grasz w trybie ISF Expert w trybie PC ? Ja przed chwilą przetestowałem i też nie widzę za bardzo różnicy w lagu O_o Na rtings.com napisane, że w tybie PC input lag wynosi 70ms, ale to jest absolutnie niemożliwe. Czyżby wyszedł jakiś update, który to poprawił ? No chyba, że IL w trybie PC i 4:4:4 to 70ms, a w 4:2:2 i 4:2:0 (czyli konsolki) to ok.30ms. Easye ustaw tryb PC, odpal konsolę i powiedz jak twoje odczucia. Tryb gry zwykły ma nadal najlepszego laga, ale ISF Expert w trybie PC jest tylko trochę wyższy, a człowiek ma o wiele więcej możliwości ustawienia obrazu w SDR. Ciekawe jaki dokładnie jest input lag w tym trybie. Jeszcze jedna uwaga. LG B6 nie ma słabego HDR'u. KS7000 ma w teorii dwa razy lepszy HDR, a rzeczywistości jest sporo gorszy od B6. Cyferki to nie wszystko. Ciekawi mnie na czym testowałeś HDR na LG B6 i Sony XE9305. Pany a robicie kalibrację? Bo się zastanawiam czy nie zrobić. Tak, ale jeszcze za wcześnie na to. Edytowane 3 sierpnia 2017 przez Ins 1 Cytuj
wrog 608 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Ja byłem pewny, że niedługo zawita u mnie OLED od LG, ale poczytałem trochę i chyba zbyt delikatne te matryce, by sprawdziły się z moim sposobem użytkowania TV. Z LCD widzę te Sony są polecane. Nad czymś jeszcze warto się zastanowić? Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Zależy jaki masz budżet:) PS. Co ty robisz z telewizorami, że boisz się że oled zbyt delikatny ;P Cytuj
SM1 25 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 cyt: "Jeszcze jedna uwaga. LG B6 nie ma słabego HDR'u. KS7000 ma w teorii dwa razy lepszy HDR, a rzeczywistości jest sporo gorszy od B6. Cyferki to nie wszystko. Ciekawi mnie na czym testowałeś HDR na LG B6 i Sony XE9305" test był organoleptyczny z udziałem ps4pro... zadecydowały subiektywne odczucia, sony w trybie gra (dla mnie) miał bardziej naturalne kolory, panel zdecydowanie jaśniejszy a HDR był bardziej expansywny ... jeżeli jednak miałbym kupować uniwersalny sprzęt do oglądania filmów, zabawy z webOS to bez wahania wybrałbym LGB6j zwyczajnie lepszy sprzęt jako całokształt. Cytuj
wrog 608 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Zależy jaki masz budżet:) PS. Co ty robisz z telewizorami, że boisz się że oled zbyt delikatny ;P http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-general/2907920-warning-all-current-future-oled-tv-owners.html Na Gafie koleś był pewny swojego OLEDa, a teraz odkrył wypalone logo Netfliksa i nie może dojść skąd się wzięło. Nie chcę wywalić na telewizor 11k i się martwić o to, czy czasem nie za długo jakiś kanał oglądam (a potrafię włączyć i zostawić na pół dnia stację informacyjną czy Comedy Central) albo, że gra ma nieodpowiedni dla TV HUD... Mój obecny TV (Toshiba Regza 42Z czy jakoś tak) zaraz chyba skończy 10 lat i dobrze mi przez ten czas służył. Chcę znowu sprzęt na wiele lat :) Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) @SM1 Bardziej chodziło mi o materiał, a nie sprzęt ;) @wrog Przy takim użytkowaniu to faktycznie OlEDa lepiej nie brać. Za 11 tysi miałbyś 65 calowego FALDa Samsung KS9500 o ile go jeszcze dostaniesz. Ostatnio zostawiłem na 5 godzin statyczny obraz na B6 (menu w grze) i na szczęście nie ma po tym żadnego śladu. Na plazmie mojej co mialem bankowo byłoby już stałe wypalenie. Edytowane 3 sierpnia 2017 przez Ins Cytuj
SM1 25 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 @Ins :) kupiłem do gier to sprawdzałem gry hehehe (nic co ma czarne pasy u góry i dołu ekranu;) a swoją drogą mogłeś uprzedzić, że oled może się wypalić... mam nadzieję, że jest to marginalne zjawisko? Cytuj
Qkulka 10 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) Za 11 tysi miałbyś 65 calowego FALDa Samsung KS9500 o ile go jeszcze dostaniesz. Ten Samsung się przewija w okolicach 9000 zł już od ok. 3 miesięcy jak coś. Przy takiej kwocie to najciekawsza propozycja właśnie, przy 11-12K niekoniecznie. https://matrixmedia.pl/telewizor-samsung-ue65ks9500l.html?ceneo_spo=true W Sklepie Samsunga cena 9499 zł, ale negocjują ludzie skutecznie podobno do 9K równo: https://sklepsamsung.pl/telewizory/telewizor-65-seria-9500-zakrzywiony-ekran-suhd-4k-ue65ks9500?cid=pl_links-pricecomparison_ceneo.pl_product-feed_Estore-permanent-price-comparison_20161017_product-list-link&utm_source=ceneo.pl-product-feed&utm_medium=price-comparisons&utm_campaign=Estore-permanent-price-comparison&utm_content=product-list-link&utm_term=CPC Edytowane 3 sierpnia 2017 przez Qkulka Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) Nawet LCD może się wypalić, trzeba dłużej wystawiać go na statyczne obrazy. Co do materiału to znowu nie o to chodziło;P Domyslam się, że gry ale jakie bo w kazdej inaczej HDR jest zaimplementowany. Taki infamous nocną porą (w grze) albo RE7 będą nie do przebicia na oledzie. EDIT: ładnie cena spada tego KS9500. Tak czy inaczej nie wiem jaki LCD lepszy w tej kwocie. Jedynie Panasonic DX900 przychodzi mi do głowy ale ma wiekszego laga w porównaniu do KS9500. Edytowane 3 sierpnia 2017 przez Ins Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Polecam Sony xe90. Dla mnie kosa. Statyczny obraz mam ustawiony na chwile bo mozna spokojnie wgaszacz ustawic. Sam tv to dla mnie najlepszy zakup ostatnich lat. 1 Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Polecam Sony xe90. Dla mnie kosa. Statyczny obraz mam ustawiony na chwile bo mozna spokojnie wgaszacz ustawic. Sam tv to dla mnie najlepszy zakup ostatnich lat. Też dobra propozycja. No i tv jest w miarę tani jak na swoje możliwości. Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Dobry TV ale z takim budżetem może kupić zdecydowanie lepsze LCDki. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Nie przesadzaj. Jak już to porównywalne. Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Ty tak serio ? xD DX900 i KS9500 to zdecydowanie lepsze modele. Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) Z tym że Dx900 ma beznadziejny system, ciekawe czy tam też filmy 50gb przycina ja się z dysku, no i brak wsparcia DTS, gdzie połowa filmów na tym audio lata... Edytowane 3 sierpnia 2017 przez easye Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Sie zaczyna. Co ja mam lepsze xD ah polaczki. Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 No dokładnie tak. Staramy się podać jak najlepsze modele do danej kwoty (których nie mamy), a wy polecacie swoje gorsze soniaszki xD Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Ojej. Sie nie zesraj? :) 2 Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 (edytowane) Rozmowa na poziomie widzę. Dobry zawodnik z Ciebie. Teraz odpowiedz na pytanie. Koleś ma do wykorzystania 11 tysi na TV. Jakim cudem możesz polecać XE9005 ? Jakby napisał, że chce wydać mniej ok. No ale jak mamy wybrać coś najlepszego w danej cenie to nie patrz przez swoje klapy na oczach. Edytowane 4 sierpnia 2017 przez Ins Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Kup sobie jaki chcesz. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Ojej. Sie nie zesraj? :) A może ty skończ srać z tymi swoimi debilnymi postami. Bo gdzie nie wjedziesz to właśnie ty srasz i rzucasz (pipi) postami na lewo i prawo. Jak nie umiesz normalnie rozmawiać to w ogóle może nie pisz. Możesz traktować mój post jako ostrzeżenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi