Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Zależy raczej od tego ile masz kasy. Czy QLED nowy jest wart 16k w 65"? Chyba trochę za dużo chociaz jak kupowałem 5 lat temu 55" sony za 6k to też mi się wydawał kosmos. Trochę to tak jak z telefonami - jak się znajdą jednostki co płacą po 4k za iphone czy galaxy i używają ich ile? Rok góra dwa do premiery nowego phonea to kupią i TV za 16-18k. 

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

W jakich będę cenach nowe oledy od lg? Taki sam kosmos jak qled samsunga?

Opublikowano

Od 5800 do 7500 zależy od sklepu. 

Ja niestety kupiłem za ok 7K, ponieważ w Anglii ten model jest droższy. 

Ale wyszedłem z założenia, że ten telewizor ma mi służyć minimum 7 lat, bo nie sądzę, że 8K szybko wkroczy do naszych salonów. 

Opublikowano

Miałem na myśli tegoroczną linię telewizorów czyli głównie c8 w 55 calach :)

Opublikowano

Na ps4 slim, HDR jest taki sam jak na Pro? TV tak mnie pociągnął po kieszeni, że przesiadka na nową konsolę będzie dopiero za miesiąc lub dwa xD 

Opublikowano
16 godzin temu, chris85 napisał:

Na ps4 slim, HDR jest taki sam jak na Pro? TV tak mnie pociągnął po kieszeni, że przesiadka na nową konsolę będzie dopiero za miesiąc lub dwa xD 

HDR w PS4 SLIM jest taki sam jak na PRO. Slimka posiada port HDMI 2.0 i obsługuje pełny zakres kolorów.

Opublikowano

Jesteś pewny? Przechodziłem ze slimki na pro i na slimce na pewno miałem tylko 8bit (było widać wyraźne przejścia tonalne między barwami). W Pro nic takiego nie zauważyłem, obraz podawany jest w 10bit. No i na różnych stronach piszą, że slimka ma jednak hdmi 1.4.

Opublikowano

W trybie dynamic potrafi rypnąć przez 5 sekund jasnością 3400 nitów na planszy 10% :E. Jak to jest z rozmiarem, będzie wersja 55 cali? Na hdtv piszą, że tak, a w rtring nie. Może US min 65, EU 55. Pytanie czy poza tym się czymś różnią.

No i potwierdzają się zrypane kolory. Bez kalibracji dupa :/.

Edytowane przez bocieque

Opublikowano

Zaczynając od 55-calowych telewizorów to ceny kształtują się następująco: LG OLED 55B8PLA kosztuje 9499 złotych, LG OLED 55C8PLA kosztuje 9999 złotych natomiast LG OLED 55E8PLA wyceniono na kwotę 12 999 złotych. W przypadku wersji 65-calowych ceny wynoszą odpowiednio: LG OLED 65B8PLA - 13 999 złotych, LG OLED 65C8PLA - 14 999 złotych, LG OLED 65E8PLA - 18 999 złotych oraz LG OLED 65W8PLA - 29 999 złotych.

Ładny powrót do starych cen... Biorąc pod uwage, że B7 można mieć poniżej 6tys już to warto się pospieszyc z zakupem, jak ktos planował kupić Oleda. 

Opublikowano

No ale to chyba normalne że ceny nowych modeli są wysokie. Za rok będzie można to samo napisac o c9.

Opublikowano

No spodziewałem się mimo wszystko ze ceny możne trochę spadną, tak do 7500-8000 tys zl maks, a nie znowu 10 tys. Z USB 2.0 xD

No ale jak za LCDki zycza sobie 13 tys - ogolnie chyba najdroższy rok od ostatnich lat!

Opublikowano

Może to z powodu zbliżających się MŚ w piłeczce kopanej? Ludzie chyba chętnie kupują nowe telewizory przed taką imprezą.

Opublikowano

W sumie to moze przesadzam, bo wlasnie zdalem sobie sprawe, ze przeciez moj B6 na premiere kosztowal 16 tys zl. Wiec jednak jakas tendencja spadkowa jest! xD

Opublikowano

B7 na premierę też chyba kosztował więcej. Inna sprawa, że jest śmieszna różnica między b8, a c8, a oprócz różnic w wyglądzie, mają różne procki.

Opublikowano
8 godzin temu, easye napisał:

W sumie to moze przesadzam, bo wlasnie zdalem sobie sprawe, ze przeciez moj B6 na premiere kosztowal 16 tys zl. Wiec jednak jakas tendencja spadkowa jest! xD

Ano właśnie:

55B6 - 16 tysi na premierę

55B7 - 12 tysi na premierę

55B8 - 9.5 tysiaka na premierę

Jest tendencja spadkowa :) Tak jak teraz mamy za 6/7 tysi 55B7, tak B8 zapewne będzie za 4/5 koła po roku.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

5999zł za 55C7 w Media Expert.  To już jest naprawde zarąbista cena i wszystkie liczące sie na rynku LCD przy tym wysiadają.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
1 godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

5999zł za 55C7 w Media Expert.

:whyyy:

Nie czytałem nic o nowych OLEDach od LG - jak z jasnością w porównaniu do B7/C7 wypadają ich tegoroczne odpowiedniki?

E: Dobra już wiem wszystko thx @Kris Blake

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Cześć Koledzy, patrzcie kto wpadł na chatę :)  

uuOF5Qs.jpg

żegnaj stary przyjacielu, dzięki za te niezliczone godziny, filmów, seriali i gierek z Wiedźminem 3, GTA V i Forzami na czele :lapka: 

y3DfxsB.jpg

Edytowane przez chris85