Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sklepach pojawiły się nowe LG i ceny są całkiem spoko. C8 w 55 calach kosztuje 9999zł, zeszłoroczny wariant startował od 13999zł. Natomiast 65 calowy to cena 14k, kiedy rok temu kosztował 21k. Podejrzewam że przyszłą wiosną C8 będzie kosztował 5k za 55cali i gdzieś 8k za 65tkę.

Opublikowano

Ci co mają tv b7/c7 i grali w GoW - ludzie włączał się wam tryb hdr gra czy tryb gra? W takim Uncharted The Lost Legacy jest włączony tryb hdr gra, nie wiem o co kaman, że w GoW to mi nie włącza?

Opublikowano

No na HDMI 1 mam sobie ustawione i włączone ultra hd deep colour (czy jeszcze mam coś sobie ustawiać? raczej nie, bo jest ustawione dobrze) i w gow nie włącza mi ten jak wspomniałem tryb hdr gra, a w takim lost legacy już tak.

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

Troche ostatnio powertowalem for rodzimych i zagranicznych , w zasadzie wszędzie sa pozytywne opinie nt Oleda LG jesli chodzi o obraz , natomiast ludzie sa równie zgodni co do awaryjności oraz co do obsługi posprzedażowej LG a właściwie jej braku . Wiadomo nic co wychodzi z pod ręki człowieka nie jest bezawaryjne ale bez przesady ze sie migają od wszystkiego . 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, yab napisał:

Już naprawiłem drogi kolego, qwa, miałem wyłączoną opcję hdr w grze. Problem taki, że musiałem się tego naszukać w pizdu, bo ona "dobrze" ukryta jest pod kalibracją, jezu, nie mogli gdzie indziej tego dać? 

Edytowane przez Faka
Opublikowano
16 godzin temu, chris85 napisał:

Oczywiście, że tak. Ale jeśli ktoś stoi przed wyborem 65" LCD vs 55" OLED i kupi ten pierwszy, to głupio zrobi moimi zdaniem. 

Chyba, że będzie to topowy LCD FALD 65" w cenie 55" OLED, brałbym wtedy tego pierwszego, którego zaletą jest wyższa jasność HDR/Dolby Vision.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.05.2018 o 09:56, mattaman napisał:

Tegoroczny topowy samsung także tego nie ma.

Signature modele G i W Oleda 8 serii maja USB 3.0.

xDDD

ładnie w tym roku trzeba za USB 3.0 zapłacić!

Edytowane przez easye
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Znajac zycie to te wszytskie Remuxy bez zajekniecia chodza tez na 2.0, tylko nikt nigdy nie sprawdzal xD

Zwlaszcza, ze LG w specyfikacjach podaje, ze tak jak w seri 7 tak i w seri 8 obsuguja HFR przez USB

EDIT: sprawdził właśnie kumpel, wszystko dziala bez zająknienia nawet na USB 2.0. Po co ta drama?! xD

Edytowane przez easye
Gość _Be_
Opublikowano
15 minut temu, easye napisał:

Po co ta drama?! xD

No własnie o to samo można ciebie zapytać xD 

Opublikowano (edytowane)

Witam Pany ! prośba o opinię , mam 4-5k budżetu na jakiś tv 4k 55cali najlepiej głównie do grania. Upatrzone mam :samsung 55mu7000 lub 300 zł droższy 55mu8000 (nie wiem czy opłaca się dopłacać bo w tym mu kontrast trochę niższy za to hdr lepszy ) ale one mają podświetlanie krawędziowe i podobno jest to mega widoczne , drugim nie wiem czy prawdziwym mankamentem jest  tzw "flickering screen" po podłączeniu ps4pro . Też patrzyłem Sony 55xe90 ale czytałem że występuje clauding i poza tym on jest dostępny tylko w sklepie emag czyli stare agito.pl a z tym sklepem miałem problemy w przeszłości i nie wiem czy ryzykować i czy ten tv jest tego wart no i ten android ... Prośba o pomoc w wyborze ponieważ borykam się z tym już kilka tygodni i zawsze coś wychodzi , może ktoś któryś z tych tv ma i poleca ? lub ew jakiś inny tv 

Edytowane przez pankracyyy
dodatkowe info
Opublikowano (edytowane)

Dobra chu.. zamówiony , wiedziałem że tak będzie skorzystałem z promki i cała i impreza za SONY 65 XE8505 5,5K , s(pipi)esyny chciały powystawowy spakować Mi jako nowy ale szybciutko udało się ich wyjaśnić i czekam na nowy prosto od Sony.No i 2 K budżetu zostało w kielni.

Edytowane przez Wojtas1986
Opublikowano
W dniu 18.05.2018 o 20:56, pankracyyy napisał:

Witam Pany ! prośba o opinię , mam 4-5k budżetu na jakiś tv 4k 55cali najlepiej głównie do grania. Upatrzone mam :samsung 55mu7000 lub 300 zł droższy 55mu8000 (nie wiem czy opłaca się dopłacać bo w tym mu kontrast trochę niższy za to hdr lepszy ) ale one mają podświetlanie krawędziowe i podobno jest to mega widoczne , drugim nie wiem czy prawdziwym mankamentem jest  tzw "flickering screen" po podłączeniu ps4pro . Też patrzyłem Sony 55xe90 ale czytałem że występuje clauding i poza tym on jest dostępny tylko w sklepie emag czyli stare agito.pl a z tym sklepem miałem problemy w przeszłości i nie wiem czy ryzykować i czy ten tv jest tego wart no i ten android ... Prośba o pomoc w wyborze ponieważ borykam się z tym już kilka tygodni i zawsze coś wychodzi , może ktoś któryś z tych tv ma i poleca ? lub ew jakiś inny tv 

Każdy tv "coś ma" takiego że będziemy się zastanawiać nad jego kupnem. Mając oczywiście ograniczony budżet. Te samsungi, które wymieniłeś są okej. Sony także i wydaje mi się że jeszcze w sklepach można dostać xe90 więc moze zagraj materiały 4k hdr na pena i ruszaj do sklepu przetestować jak to się faktycznie prezentuje w praniu nie na ustawieniach sklepowych. 

Opublikowano

JPRDL co za patologia w tych sklepach się dzieje , dopiero 4 tv który miał być nowy był nim faktycznie...

Qrwy ładują z ekspozycji w karton jako nowe ... Neonet,Media Expert,RTV ..

Opublikowano

Nie ma nic zlego w telewizorach z ekspozycji pod warunkiem, ze klient jest o tym informowany i placi stosunkowo mniej, z tego co wiem Saturn i MM zawsze informują, az dziwne ze tyle sklepow zapomnialo podac tak ważnej informacji.

Opublikowano (edytowane)

Nawet tv z ekspozycji nie są warte funta kłaków wydać po obniżonej cenie. Uj wie ile Ci ten tv chodził w sklepie, gdzie za pół roku/rok już byś miał skutki używania  tego telewizora. Nawet używając w domu własnego tv nie jesteś w stanie puszczać je dłużej od sklepowych (no chyba, że ktoś sobie w domu non stop 24 ma i ogląda, to ok, oddaję honor no ale bądźmy poważni)

Edytowane przez Faka
Opublikowano (edytowane)

Telewizor w sklepie też chodzi 10-12h dziennie Maks. Nie wiem też jakie skutki użytkowania miałoby to wywołać, zwłaszcza że większość użytkowników telewizory zmienia nie częściej niż co parę lat... Jakbyś realnie przeliczył takie 3 czy 6 miesięcy ekspozycji vs swoje 7-10 letnie użytkowanie w domu to uważam, że mocno przesadzasz.

Edytowane przez easye