Opublikowano 7 lipca 201410 l Wojtas a mógłbyś chwile pogrzebać w swoim tv i napisać mi jak to zrobić ?
Opublikowano 7 lipca 201410 l Bo pewnie masz ustawione w opcjach auto scene select, wiec jak przedstawiasz na plejke to automatycznie zmienia ci na tryb gry, tak samo jak bedzies oglądał sport to przestawi ci na sport
Opublikowano 8 lipca 201410 l Wiem, ale co z tego skoro byla wtedy wylaczona (bawilem sie kilka dni wczesniej i zapomnialem wlaczyc to spowrotem). Wypalenie jest i jest to nadal problem. Zreszta moje wypalenie jest takie, ktorego pewnie wiekszosc by nawet nie wychwycila: po prawie roku uzytkowania st60 tez pojawil sie powidok i tez ten sam co u Insa - logo Comedy Central (moja kobieta gdy ma wolne kocha ogladac ten kanal i dwóch i pół i teorie wielkiego podrywu). W necie znaczek tej stacji nazywaja Plasma Killer - jest jaskrawy i leci nawet w czasie reklam na tej stacji wiec o wypalenie nie trudno bede probowac go usunac roznymi metodami, o raportach bede pisac. mimo to telewizora nie zamienilbym nigdy - obraz miazdzy Minęło już ponad pół roku od momentu kiedy wypaliło mi się to logo i żadnych zmian - stałe wypalenie =/ Przestałem się już tym przejmować i ogólnie mam już wyje.bane czy coś się jeszcze wypali. Użytkuje telewizor tak jak LCD'ka i nic nowego się nie pojawiło ;P Edytowane 8 lipca 201410 l przez Ins
Opublikowano 8 lipca 201410 l Ludzie, jakies ustawienia, porady, ukryte smaczki do szajsunga 3d serii szesc. pozdrawiam
Opublikowano 8 lipca 201410 l ok udało mi sie uzyskać tryb Standard z Twoimi ustawieniami Wojtas i musze przyznać, że różnica jest duża !! miałem ustawione tryb Gra i troche pozmieniane wdg tego co na necie znalazłem dałem jeszcze tworzenie realizmu na 75 ręcznie tak jak mozi napisał i Motionflow na Płynny czyli jeden wyżej i z tym obroty kamery są dużo bardziej płynne, elektronika Sony robi robote!! potestowałem na Infamous, teraz widze jakby 1.5x więcej detali niż wcześniej i te obroty kamery, czasami ma sie wrażenie przy wyskoku i uderzeniu w ziemie, że jest 60fps jest mega za(pipi)iście! i na razie już na pewno nie bede zmieniał ustawień, te są jak najbardziej optymalne, długo przy nich siedziałeś? Wojtas sprawdz ten Motionflow jeszcze, zobacz jaka różnica będzie u Ciebie jeszcze co do input laga w trybie Standard, porównałem z trybem Gra, kilka razy przełączałem i musze przyznać, że nie widze różnicy dodatkowo w trybie Standard można ustawić wyraźniejszy Motionflow co poprawia płynność, żadnych opoznień przy szybkich ruchach kamerą nie stwierdziłem, co cieszy ciekawe jakby wyszło w teście syntetycznym, kiedy może przeprowadze takowy, przy większej ilości wolnego czasu na tych ustawieniach ma sie wrażenie, że seria Sony w8 została specjalnie stworzona pod PS4 Sony Edytowane 8 lipca 201410 l przez Fanek
Opublikowano 8 lipca 201410 l Sprawdź jeszcze czy ustawienie płynności na standard nie będzie lepsze. Płynny robi fajne pierwsze wrażenie ale mam odczucia że jest to płynność nie naturalna taka trochę teatralna.
Opublikowano 8 lipca 201410 l Mozi ma racje ta płynność daje efekt brazylijskiej telenoweli, ale jak lubisz:) No i z tego co wiem znacząco podnosi input lag w bijatyce szczególnie to odczujesz.
Opublikowano 8 lipca 201410 l faktycznie pograłem teraz 1h w Infamous i przy walce obroty kamery do okoła postaci jakby zwalniają, wróciłem na Standard Mozi a Ty jaki masz model? jeśli coś wam jeszcze przyjdzie do głowy odnośnie ustawień piszcie koniecznie Edytowane 8 lipca 201410 l przez Fanek
Opublikowano 8 lipca 201410 l Zdarza się że przy płynny powstają artefakty - gdzieś wyczytałem że najlepszy efekt daje albo wyraźny plus albo standard. Mój tv to 55W905. Do zmiany jest też domyślnie ustawiona opcja automatycznego trybu 3D. Zdarza się że przy scenach o większej głębi TV wykrywa to jako 3D i przełącza się w ten tryb. Edytowane 8 lipca 201410 l przez mozi
Opublikowano 9 lipca 201410 l Mozi a Twoje ustawienia pod konsole, tryb Standard czy Gra? mógłbyś swoje wrzucić dla porównania? może uda sie jeszcze coś podciągnąć ja mam 50W805B, a Wojtas ten sam tylko 55" Edytowane 9 lipca 201410 l przez Fanek
Opublikowano 9 lipca 201410 l Wojtas te twoje ustawienia faktycznie świetne z tym, że mam jedne zastrzeżenie. Nie wydaje wam się, że jest ciut za jasno np względem sceny gra ? Może dlatego tak mi się wydaje, że testowałem to na Thiefie na PS4 i nagle obraz zrobił się jaśniejszy na grze był taki bardziej stonowany, przytłumiony.
Opublikowano 9 lipca 201410 l Mnie się podoba:) Każdy ma jakieś swoje preferencje ale myśle ze baza daje rade.
Opublikowano 9 lipca 201410 l Mnie się podoba:) Każdy ma jakieś swoje preferencje ale myśle ze baza daje rade. Nie no mi też się podoba, grafa jest o wiele wyraźniejsza, ostra i widać więcej detali, tylko ta jasność ale to najwyżej sobie w Thiefie game obniżę.
Opublikowano 9 lipca 201410 l dobre piwko dla Wojtasa za te ustawienia, jest dobrze na pewno troche osób skorzysta, to generalnie i można by było gdzieś przypiąć imo lepszą opcją byłby tylko tryb Gry z tymi ustawieniami (tylko brak Motionflow), swoją drogą ciekawe czy tryb Gra to nie jest po prostu tryb jak każdy inny, tylko ma powyłaczane/ obniżone sporo opcji dzięki czemu zmniejszony zostaje input lag, jak myślicie jak to jest? Mozi podaj jeszcze swoje przy wolnej chwili jak możesz Edytowane 9 lipca 201410 l przez Fanek
Opublikowano 9 lipca 201410 l dobre piwko dla Wojtasa za te ustawienia, jest dobrze na pewno troche osób skorzysta, to generalnie i można by było gdzieś przypiąć imo lepszą opcją byłby tylko tryb Gry z tymi ustawieniami (tylko brak Motionflow), swoją drogą ciekawe czy tryb Gra to nie jest po prostu tryb jak każdy inny, tylko ma powyłaczane/ obniżone sporo opcji dzięki czemu zmniejszony zostaje input lag, jak myślicie jak to jest? Mozi podaj jeszcze swoje przy wolnej chwili jak możesz No m się wydaje, że tak właśnie jest te tryby to poprostu inne ustawienia, żadna magia i specjalne opcje. No ja zrobiłem te ustawienia Wojtasa na secenie ogólnej.
Opublikowano 9 lipca 201410 l A coś ktoś pod w815 dla XOne? bo wziąłem od Wojtasa ale wydaję się że zbyt ząbkowany obraz jest.
Opublikowano 9 lipca 201410 l A coś ktoś pod w815 dla XOne? bo wziąłem od Wojtasa ale wydaję się że zbyt ząbkowany obraz jest. To nie wina ustawień a braku AA w grach. Ustawienia Wojtasa mocno podkreślają detale, ostrość itp ale też bardzo mocno pokazują wszelki braki w grafie.
Opublikowano 9 lipca 201410 l właśnie, może lepiej zejść z detali i nieco rozmazać? ;P ząbki to wiadomo.
Opublikowano 9 lipca 201410 l właśnie, może lepiej zejść z detali i nieco rozmazać? ;P ząbki to wiadomo. No ten sustemowy tryb gry rozmazuje. Idealny dla gier w 720 p i bez AA czyl dla PS360 i Xbona
Opublikowano 9 lipca 201410 l Mój set daje mocno radę z BD. No czym gorsza jakość obrazu to gorzej. Jak będę wracał do gier na PS360 oraz kanały nie w HD to będę na tryb gry wracał. Reszta na tym twoim.