Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Stwierdzenie, że XE90 to najlepszy TV jaki można wybrać to nie jest po prostu opinia, to jest zwykła bzdura. A na jakąkolwiek próbę dyskusji dostajesz odpowiedzi pokroju: "debil", "problemy pierwszego świata", "xD klasyk", "a ile oledów widziałeś co". No, velociraptory nie przyjmują prostego faktu, że soniacz najlepszy :(((

ehhh panowie mówię wam, mam nadzieję, że przejdzie ta ustawa i niedługo tv będzie można mieć tylko z licencją, bo coraz więcej amatorów pcha się do zabawy

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

W najnowszym batlefildzie będzie mało czernego koloru, więc żaden argument ta czerń. 

;)

Edytowane przez YETI

Opublikowano
13 minut temu, raven_raven napisał:

Stwierdzenie, że XE90 to najlepszy TV jaki można wybrać to nie jest po prostu opinia, to jest zwykła bzdura. A na jakąkolwiek próbę dyskusji dostajesz odpowiedzi pokroju: "debil", "problemy pierwszego świata", "xD klasyk", "a ile oledów widziałeś co". No, velociraptory nie przyjmują prostego faktu, że soniacz najlepszy :(((

ehhh panowie mówię wam, mam nadzieję, że przejdzie ta ustawa i niedługo tv będzie można mieć tylko z licencją, bo coraz więcej amatorów pcha się do zabawy

Pytam jaki masz model oleda ze tak chwalisz oledy :] 

Opublikowano
5 minut temu, YETI napisał:

W najnowszym batlefildzie będzie mało czernego koloru, więc żaden argument ta czerń. 

;)

Wbrew pozorom biel też jest ważna..w sumie zresztą jak każdy inny kolor i to też nie jest tak, że pilotem zmienisz jego barwę. 

Opublikowano

Kruk ma Oleda B7 i wbrew temu co piszesz wcale go nie chwalił tylko wypunktował zalety jakie ten TV jego zdaniem ma i jednocześnie wypunktował bezlitośnie wady jakie w tym TV widzi. Kobik jak zwykle ma problem aby "normalnie" porozmawiać :lapka:

Opublikowano

To nie mozna tak od razu? XD

No to gratki ze ma B7. W moim jest jedna duza wada. Chodzi o artefakty przy szybkich akcjach gdy ustawia sie na maksa suwaki plynnosci w opcjach "motion". Natomiast nie widze zeby tracił na jakości przy różnych kątach widzenia. Apotheosis dodaje rozne, swietne settingi dzieki ktorym wyciąga sie z tego XE90 za(pipi)isty obraz, czy to w grach czy filmach. 

Bez smieszków. Tv nie jest idealny, android to nadal, zamuła w porownaniu z tym co jest w LG czy Samsungu. Jednak, wczoraj ziomkowi odpalilem stare Girsy 4 na One X i o panie, jak ladnie kwiknął na widok tego co zobaczył.

Edytowane przez II KoBik II

Opublikowano

Każdy tv podobnie jak człowiek ma wady, jeden mniej a drugi więcej...istotne jest to aby tych wad było jak najmniej a tym bardziej w tych tv, które kosztują grube pieniądze.

Opublikowano

Przy obecnej cenie LG 55B7 kupowanie jakiegokolwiek lcd jest sporą ekstrawagancją [emoji6]

Opublikowano

Podobno na mistrzostwa 55"B7 będzie  za 4999zł. Cena bajka, ale 65 cali niestety nadal będzie  za ok. 10 tysi, tutaj ceny nie zbiją.

Opublikowano

Niby nie duza różnica między 55 a 65 ale jednak wolalbym dopłacić i mieć te 65'. Ciężko byloby teraz zejsc. A człowiek kiedyś sie jarał 32'. Wtedy to bylo niemal jak kino. Pamietam przesiadke z CRTka na Panasa wlasnie LCD i to przy Gears od War na x360. Wtedy dostalem doslownie w pysk nowa jakością. 

Opublikowano

Te 10 cali to ponad 1m² obrazu więcej :( 

I to wcale nie jest mało.

Opublikowano

(pipi)a community oleda to jakaś sekta. Byle coś źle napisać o telewizorku i są wszyscy w temacie. Kilka wyzwisk, wyśmianie i pranie mózgu zrobione. Kobik też już się ugiął i zaczyna im przytakiwać i nawet wytyka swój telewizor :/

pie.rdole, siedzę na swoich 26 calach hdready

Opublikowano

Tyle czasu walczyli ze zlem ze teraz sami sie nim stali :frog:

Opublikowano

Kobik wrócił ale zaraz chyba znowu odpocznie :>

Opublikowano

Też jestem ciekaw kto pisał, że OLEDy bez wad ? Jak dla mnie ktoś napisał, że XE90 to najlepszy TV jaki był i już czeka jak się oledy wypalą ludziom z forumka i bedą heheszki.

Sprawdźcie sobie dokładnie jak to się wszystko zaczęło <facepalm>

EDIT: Mówiłem by wypiertalać do TV Wars to nieeee, lepiej syfić tutaj ...

Edytowane przez Ins

Opublikowano
2 godziny temu, mozi napisał:

Kobik wrócił ale zaraz chyba znowu odpocznie :>

Mam tak ze sobie odpoczalem bez bana, wiec nie wiem o czym gadasz. 

Btw. Napisalem o wadach w XE jakie sa faktem, nikt juz tego nie przeczytał. Za to gorączki dostają jak tylko sie beknie w strone Oleda. :ohstop:

Juz wychodze. 

Opublikowano
3 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

https://hdtvpolska.com/panasonic-fz950-test-2018-ultra-hd-oled-hdr10/

I znowu OLED. I znowu REFERENCJA. A jeszcze nie było testu LG C8, choć pewnie też pozamiata.

W Panasonicu brałbym się jedynie ich systemu, najgorsza rzecz jaką było mi dane obsługiwać.

Opublikowano

No pierwsze dni obcowania i jest bardzo miło, te 10 cali niby nieduzo ale robi kolosalną różnice w odbiorze.

Opublikowano
W dniu 24.05.2018 o 01:00, PIOTR8642 napisał:

Należałoby raczej zapytać kto jest tak zyebany, że zawsze ogląda tv siedząc idealnie na wprost ekranu ?

Każdy normalny człowiek ogląda TV na wprost. Nie wiem co trzeba robić żeby tv oglądać pod kątem. Zaraz pod sufitem sobie wieszać TV ? :D

W dniu 24.05.2018 o 00:19, bocieque napisał:

Siedzę na wprost mojego Sony VA, a mimo to oglądam ekran pod kątem. Jakim cudem? Siedzę dość blisko i na brzegi ekranu (jakieś 20 cm z każdej strony) patrzę już pod kątem. Widać wyraźnie w tych miejscach gorsze kolory, kontrast i czerń w porównaniu z tym co jest na środku ekranu.

To prawda, dlatego jak dla mnie nowsze i większe TV powinny mieć  zakrzywiony ekran.

Edytowane przez wulfen