bocieque 123 Opublikowano 13 czerwca 2018 Opublikowano 13 czerwca 2018 Gdzie kupujesz filmy, Amazon? Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 13 czerwca 2018 Opublikowano 13 czerwca 2018 https://www.zavvi.com/blu-ray/offers/4k-shop.list Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 14 czerwca 2018 Opublikowano 14 czerwca 2018 (edytowane) By trochę przełamać oledomanię. Z recenzji Samsunga NU8002, NU8042, NU8072: Cytat Jeszcze bardziej uraczeni powinni być fani grania na telewizorze. Dla tej grupy nabywców nie ma właściwie w tej chwili lepszego telewizora! Samsung jako jedyny oferuje unikalną możliwość użycia upłynniacza w trybie Gra – dzięki temu gry 30fps chodzą jakby miały więcej niż 60fps, a natywne 60fps są idealnie ostre przy ruchach. Tego nie oferuje żaden inny TV w tym roku! Czy NU8002 ma jakieś wady? Prawdę mówiąc ciężko mi coś tutaj znaleźć. Produkt jest bardzo dobrze wyważony, a do tego przystępny cenowo. Oczywiście można by chcieć, by był lepszy w każdej procedurze testowej lub jeszcze tańszy, ale patrząc realnie nie ma w tym roku lepszych telewizorów za takie pieniądze. To myślę, że najlepsza rekomendacja. PLUSY: - Matryca 120Hz z dobrym oddaniem ruchu w sporcie – idealny na mundial w Rosji- Bardzo dobry efekt HDR w tej półce cenowej - Bardzo niski input lag, także w trybie 4K HDR – najlepszy telewizor dla graczy w tym roku- Dedykowana funkcja upłynniacza w trybie Gra – możliwość uzyskania „efektu” 60fps+ w 30fps grach- Możliwość uzyskania ostrości ruchu w Grach, która deklasuje konkurencję (ponownie dzięki funkcji upłynniacza)- Wysoka jasność matrycy SDR (620 nitów) – doskonały wybór do słonecznych pomieszczeń- Bogate możliwości kalibracji – dobre odwzorowanie barw „po”- Szeroka paleta barw – 94% DCI- Wykonanie na wysokim poziomie- Wysoki kontrast- Bardzo dobry system operacyjny – Tizen- Świetna współpraca z urządzeniami zewnętrznymi (sterowanie jednym pilotem)- W pełni gotowy na odbiór telewizji Ultra HD (satelitarnie, naziemnie)- Smart Pack 2018- Cena/jakość Minusy: - Kąty widzenia (typowa wada matryc VA) Źródło: https://hdtvpolska.com/samsung-nu8002-nu8042-nu8072-test-telewizor-lcd-ultra-hd-z-hdr-2018-i-systemem-tizen/ Edytowane 14 czerwca 2018 przez Arm9_Team Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 14 czerwca 2018 Opublikowano 14 czerwca 2018 Nie ma juz w sklepach tego modelu LG OLED55C7V - zostaje mi Currys online, albo Amazon, co polecacie ? Currys'owi za bardzo nie ufam. Amazon zas zawsze dostarcza towar dobrze zapakowany i ma ubezpieczenie na 2 latka hmm..? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 12 godzin temu, Arm9_Team napisał: Samsung jako jedyny oferuje unikalną możliwość użycia upłynniacza w trybie Gra chore poje,by Cytuj
yab 572 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Ale przeczytałeś cały test? Cytat Zalety zastosowania systemu wyglądają naprawdę imponująco. Aż człowiek zaczyna zastanawiać się czemu żaden z innych producentów nie poszedł taką, rewolucyjną ścieżką? Myślę, że problem jest w odpowiednio szybkim procesorze obrazu, który udało się Samsungowi zbudować. Upłynniacz jest funkcją znacząco podwyższającą wartość input lag i tworzenie trybu „Gra” polega przede wszystkim na zablokowaniu tej funkcji. Na rynku były w prawdzie telewizory, które z upłynniaczem miały niewielką wartość opóźnienia np. ok. 50ms, co pozwalało pograć np. w gry wyścigowe, ale w strzelankach już było irytujące. NU8002 natomiast, wraz z upłynniaczem, ma opóźnienie na poziomie zaledwie 20ms Źródło: https://hdtvpolska.com/samsung-nu8002-nu8042-nu8072-test-telewizor-lcd-ultra-hd-z-hdr-2018-i-systemem-tizen/ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 (edytowane) No robi to wrażenie, ciekaw jestem jak to się w praktyce sprawdza. Nadal jakoś nie chce mi się wierzyć, że przy szybkich scenach procesor to ogarnia i nie ma żadnych artefaktów/spadków płynności. Bardziej mnie jednak freesync interesuje, ale no, fajnie, że pojawiają się takie rozwiązania w takim tempie. Kto by pomyślał, że na ratunek upośledzonym konsolom brnącym coraz bardziej w 30fps przyjdą telewizory oferujące interpolację klatek w odpowiedniej prędkości. Edytowane 15 czerwca 2018 przez raven_raven Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 A jest coś o artefaktach, które się pojawiają z uplyniaczem, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że całkowicie je wyeliminowali. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Jedyna gra w ktorej jest to nie widoczne praktycznie to w remasterze Dark Souls. W innych zawsze artefakty. Moze juz w koncu to wyeliminowali. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Remaster DS jest w 60 klatkach więc nie za bardzo wiem o czym piszesz. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 No i pewnie dlatego nie ma artefaktów, tylko po co do takiej gry uyniacz... Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 (edytowane) 9 godzin temu, MEVEK napisał: Nie ma juz w sklepach tego modelu LG OLED55C7V - zostaje mi Currys online, albo Amazon, co polecacie ? Currys'owi za bardzo nie ufam. Amazon zas zawsze dostarcza towar dobrze zapakowany i ma ubezpieczenie na 2 latka hmm..? Ja swój kupiłem na Amazonie. Dostarczyła mi go jakas lepsza firma kurierska niż DPD. Było dwóch typów, telefon przed dostawą i co chwilę info na stronce ile czasu i domów zostało. nawet robili zdjęcia, że telewizor doszedł w jednym kawałku. Edytowane 15 czerwca 2018 przez chris85 Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Rozmawiałem chwile z Gmerkiem i mowił ze nie widział zadnych artefaktów z uplynniaczem w trybie gra. Duzy dylemat przede mnie stoi, NU8000 za 4999zł czy B7 za 5699zł Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 A który z tych modeli polecił Ci Gmeru? Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Na backstage'u powiedzial ze do gier sam mialby dylemat miedzy oledem a nowymi qledami (glownie z powodu uplynniacza i wysokich nitow) Chociaz mysle ze poczekam jeszcze na Samsunga Q6FN, ktory powinien kosztowac w granicach 5999zł. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q6fn Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Gmeru zna się ta TV ale nie pod względem gier z tego co obserwuje. Gra na upłynniaczu odkąd pamiętam, więc nie dziwota, że może nie widzieć artefaktów bo jest do nich przyzwyczajony. Oczywiście mogę się mylić, ale fajnie by było gdyby sam opisał co i jak. Nawet soniasze, które mają najlepsze upłynniacze na rynku, nie są pozbawione artefaktów więc ciężko uwierzyć, że Samsung to ogarnął. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, ślepców w tym temacie nie brakuje. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Jak artefektów nie będzie i z takim niskim input lagiem, a na dodatek z freesync gdzie już w przyszłej generacji konsolę będą miały możliwość to jestem w stanie olać OLED i brać te szajsungi. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Jadę wkrótce po tego OLED'a Jako ze to mój pierwszy taki drogi TV i zupełnie nowa technologia, chciałbym zasięgnąć rady co do dobrego ustawienia wstępnego. Co powyłączać, a co nie żeby uzyskać najlepsze rezultaty. Wiem, ze sa filmiki na necie, ale wrzućcie coś od siebie. Z chęcią poczytam. Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 W dniu 12.06.2018 o 15:11, dee napisał: Panowie, w technologii OLED dostanę coś sensownego w 49 calach? https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1509531763 http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/135446-rewolucja-oledow-juz-niedlugo-oled-40-i-49-oraz-oledy-rolowane-beda-faktem-ale-rowniez-80-oled-8k-to-dwa-kroki-wczesniej.html 40-49 cali ma być w 2020 roku (lub koniec 2019 - nie ważne, bo ceny z kosmosu, więc realnie koniec 2020). Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 15 godzin temu, MEVEK napisał: Nie ma juz w sklepach tego modelu LG OLED55C7V - zostaje mi Currys online, albo Amazon, co polecacie ? Currys'owi za bardzo nie ufam. Amazon zas zawsze dostarcza towar dobrze zapakowany i ma ubezpieczenie na 2 latka hmm..? Jadę wkrótce po tego OLED'a Jako ze to mój pierwszy taki drogi TV i zupełnie nowa technologia, chciałbym zasięgnąć rady co do dobrego ustawienia wstępnego. Co powyłączać, a co nie żeby uzyskać najlepsze rezultaty. Wiem, ze sa filmiki na necie, ale wrzućcie coś od siebie. Z chęcią poczytam. Było śmiało sięgnąć po B7 (bo zakładam, że jednak udało się model C7 kupić). Panel ten sam, a zasadnicza różnica to kolor ramki - wieczorem jest kompletnie niewidoczne, a ten model jest kilkaset zł tańszy. Co do ustawień, jak już będziesz miał, daj znać. Forumek pomoże. Mimo wszytko na dzień dobry proponuję własnym oczom zawierzyć i ustawić wszytko pod siebie - tzn. tam nie ma co specjalnie ustawiać, ale zawsze jakieś subtelne modyfikację obrazu możesz sobie sprawić wedle uznania. W każdym razie gratuluje zakupu i dawaj znać, co i jak. Cytuj
yab 572 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 https://hdtvpolska.com/lg-oled-55-b8-2018-test-organiczny-wyswietlacz-4k-hdr-z-technologia-thinq-ai/Test LG b8 55 cali 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 Czyli zasadniczo to samo co zeszłoroczny B7, ale kosztuje kilka tys. więcej. Jak to mawia Cedric z Rtings.com "Jeżeli nie ma różnicy, kup tańszy model". Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 6 godzin temu, Redmitsu napisał: Rozmawiałem chwile z Gmerkiem i mowił ze nie widział zadnych artefaktów z uplynniaczem w trybie gra. Duzy dylemat przede mnie stoi, NU8000 za 4999zł czy B7 za 5699zł Była bodaj na NU8000 55 promocja w neonecie na 4200zł. Może jeszcze coś będzie z okazji mistrzostw. Od teraz to mój faworyt i na niego odkładam. Miał być oled ale w sumie nie znoszę grania po ciemku gdzie oled pokazuje największy pazur i mam manię wyłączania wszystko na listwie od razu po zakończeniu użytkowania i inne takie. Opinie o tym NU8000 jako tv do gier, masakra pozytywna. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 15 czerwca 2018 Opublikowano 15 czerwca 2018 (edytowane) OLED ma zdecydowanie lepszy HDR, no ale skoro wyłączasz zawsze listwę taki TV nie jest dla Ciebie, wypalenie murowane. Jak zwykle wyjdę na obrońcę oledów ale tekst o graniu po ciemku jest po prostu śmieszny. Za dnia ten telewizor i tak lepiej sobie radzi niż 99% LCD. Czytam tą reckę B8 i nie widzę porównania do C8, hmm. Edytowane 15 czerwca 2018 przez Ins 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi