II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2018 Godzinę temu, easye napisał: LG w nowej aktualizacji przy 6 zrobiło znowu to samo. W aktualizacji 5.30.40 w trybie Gra HDR znowu na stale włączone oszczedzanie energii xD Może poprawia czerń w czerni? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 27 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2018 Dla mnie to w tym telewizorze nic nie musza poprawiać, nie zauważyłbym pewnie gdybym dzisiaj nie chciał skopiować ostawień na inne wyjście HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 Ciekawe jak w 7 i 8. Czy też pociemnili? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 (edytowane) Nie przyciemnili. Easye masz jakiegoś linka na temat tego przyciemnienia w szóstej serii ? Edytowane 28 sierpnia 2018 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 To, który update mam teraz zainstalować? bo cały czas siedzę na 4.31. Ten 5.30.25 czy 40? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 Oho, czyli za rok dostanę update do telewizora ściemniający obraz. Za parę lat nic nie będę widział? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 3 godziny temu, Ins napisał: Nie przyciemnili. Easye masz jakiegoś linka na temat tego przyciemnienia w szóstej serii ? Nie mam wiem tylko ze w poprzedniej aktualizacji nie bylo wylaczone z automatu oszczedzanie energii na min. z 5.40 opcji nie da sie zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 Odwieczne pytanie - która matryca najlepsza do grania na konsoli (zwłaszcza online) - TN, IPS, czy VA? Czy te mityczne 1ms w TN (kosztem jakości obrazu) to chwyt marketingowy, czy jednak gra warta świeczki? A może pośrednie VA? Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2018 39 minut temu, Mendrek napisał: Odwieczne pytanie - która matryca najlepsza do grania na konsoli (zwłaszcza online) - TN, IPS, czy VA? Czy te mityczne 1ms w TN (kosztem jakości obrazu) to chwyt marketingowy, czy jednak gra warta świeczki? A może pośrednie VA? Jeśli mówisz o telewizorze to tylko va, monitor brałbym na ips a jeśli ma słóżyć do konsoli to dodatkowo powinien być 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
wolfiepl 1 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 Mam dylemat, nie wiem czy brać 55 calowego Oleda (LG B8 np) czy lepiej 65 cali z panelem VA (gram z odległości około 2,5 metra) . Telewizor ma być w 80% do grania, a reszta to bluraye i netflix. Iść w jakość czy wielkość? Eh, decyzje decyzje... Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 WIększy topowy VA > Mniejszy OLED > większy budżetowy va Tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 2 tematy: Najlepszy 65-75 cali do sportu i TV - salon głowny w domu, mocno nasłoneczniony Najlepszy 55-65 do grania i Netflixa - nora gracza Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 4 godziny temu, wolfiepl napisał: Mam dylemat, nie wiem czy brać 55 calowego Oleda (LG B8 np) czy lepiej 65 cali z panelem VA (gram z odległości około 2,5 metra) . Telewizor ma być w 80% do grania, a reszta to bluraye i netflix. Iść w jakość czy wielkość? Eh, decyzje decyzje... Zdecydowanie bierz 65 cali. Do 4k to z tej odległości minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, wolfiepl napisał: lepiej 65 cali z panelem VA (gram z odległości około 2,5 metra) . Dokladnie. Wiadomix tej 6piatki postaraj sie jakas ludzka znalezc a nie wynalazkil W dniu 27.08.2018 o 08:55, easye napisał: 75UJ675V Nie chce mi sie wyszukiwac teraz dokladnych danych, ale bodajze UJ od 6300 do 8000 to sa oszukane "4k" z kiepska matryca. Lepiej zrob research. Edytowane 29 sierpnia 2018 przez aphromo Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 Zainstalowałem ten soft 05.30.25 do B6 ale w HDR Game daje przyciemniony obraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Atos 392 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 (edytowane) Po kilkunastu miesiącach bezproblemowego działania mój Samsung KS7000 odmówił w końcu dalszej współpracy, zatem przyszło mi wybrać nowy telewizor. W moim przypadku 70% pracy telewizora to Xbox i PS4, 30 % to filmy. Telewizor stoi w jasnym pokoju, nie lubię i nigdy nie oglądam filmów w pełnej ciemności. Może komuś pomogę w wyborze, dzieląc się swoimi doświadczeniami z wyborem nowego tv. Zaproponowano mi bezpłatną wymianę na jeden z poniższych modeli (wszystkie w 65 calach): Samsung Q6FN OLED LG B7 Sony XF90 Miałem to szczęście, że mogłem każdy z tych telewizorów przetestować w sklepie (wielki szacunek dla firmy Richer Sound). Oczywiście, nie mówię tu o jakimś bardzo dokładnym teście, pomiarach itp. Spędziłem po prostu 2 godziny mając do dyspozycji Xboxa One X i kilka filmów(także z HDR). Bezapelacyjnie i bez żadnej dyskusji najbardziej spodobał mi się Sony XF90, i od kilku dni stoi u mnie w domu. W zasadzie jedynym zastrzeżeniem jaki mam do tego modelu jest wolny i mało intuicyjny system Android. Jeżeli wcześniej używało się Tizena na Samsungu, to taka przesiadka jest bolesna. Nie mam natomiast uwag co do jakości obrazu, kolory, płynność, czerń, kontrast - są jak najbardziej akceptowalne i dla mnie absolutnie wystarczające. W porównaniu do Samsunga XF90 ma ogromne możliwości dopasowania obrazu pod własne oczekiwania. Ważne dla mnie było to, że Sony obsługuje Dolby Vision, więc jestem zabezpieczony na przyszłość. W przypadku Samsunga Q6FN w zasadzie nie widziałem żadnej różnicy między tym modelem a KS7000, a dodatkowo tegoroczne Samsungi nie obsługują DTS, więc jak dla mnie Samsung odpadł od razu. Teraz zapewne narażę się posiadaczom OLEDów, ale B7 w niczym nie rzucił mnie na kolana, a jeżeli chodzi o jasność w trybie SDR i HDR , to Samsung i Sony zostawiają go daleko z tyłu. Płynność ruchu również bardziej odpowiadała mi na Sony i Samsungu. Owszem, doceniam czerń , owszem doceniam kontrast, ale po prostu nie spodobał mi się ogólnie obraz, i tyle. Nie mówię oczywiście, że to złe telewizory, bo tak nie jest. W moim bardzo, ale to bardzo subiektywnym odczuciu obraz na Sony spodobał mi się o wiele bardziej, a telewizor kupujemy przecież pod swoje potrzeby i oczekiwania. Pewnie dla koneserów, oglądających filmy w trybie Kino Pro, w całkowicie zaciemnionym pomieszczeniu i rozkoszujących się czernią pasów to co piszę jest herezją, ale jak już mówiłem, kupuję tv dla siebie i dla swoich oczekiwań. Podsumowując, jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem Sony XF90, to mogę jak najbardziej polecić ten model. Edytowane 29 sierpnia 2018 przez Atos 7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 Skoro poprzedni Samsung przepracował AŻ kilkanaście miesięcy to proponuję brać kolejny, widać, że solidna marka z terminem używalności krótszym niż jogurt danone. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 Ale dostał za darmo Sony więc jak najbardziej można brać Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2018 @Atos a z ciekawości co ci padło w KS7000? Mój odpukać chodzi jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Atos 392 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2018 9 godzin temu, Absolem napisał: @Atos a z ciekawości co ci padło w KS7000? Mój odpukać chodzi jak złoto. Padł panel, choć dokładniej to ci nie powiem co się stało. Wszystko działało bez najmniejszego problemu, aż pewnego dnia po włączeniu tv na ekranie pokazał się zielony pas szerokości około 4 cm, biegnący wzdłuż całego ekranu, i został już na stałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2018 (edytowane) 12 godzin temu, Atos napisał: Teraz zapewne narażę się posiadaczom OLEDów, ale B7 w niczym nie rzucił mnie na kolana, a jeżeli chodzi o jasność w trybie SDR i HDR , to Samsung i Sony zostawiają go daleko z tyłu. Nie no, jakbyś napisał coś takiego o TV Sony to znalazłoby się paru, którym byś się "naraził", ale LG raczej nie dosypuje tego samego do pudełka i posiadacze LG nie zmieniają się w drony firmy-matki. Czemu mam się obrażać za to, że nie wziąłeś takiego TV jaki ja mam? Swoje już o nim powiedziałem, czy ktoś zrobi z tego użytek czy nie to jego sprawa. Nie żeby mi w jakikolwiek sposób zależało na reklamowaniu jakiegoś sprzętu bo ja go mam. Najważniejsze, że Tobie się podoba, porównałeś sobie i jakość oferowana przez TV od Sony jest dla Ciebie najlepsza. Jesteś zadowolony z zakupu i o to chodzi. Edytowane 30 sierpnia 2018 przez raven_raven 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2018 Ma ktoś jakieś dobre i fajnie zrobione ustawienia pod sdr i hdr game ustawienia w LG c7? Jak się ktoś może podzielić to niech napisze mi na pw Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2018 Skoro poprzedni Samsung przepracował AŻ kilkanaście miesięcy to proponuję brać kolejny, widać, że solidna marka z terminem używalności krótszym niż jogurt danone.W sypialni mam Panasonic 42pv80 11 lat bez jakiejkolwiek awarii. A ludzie teraz przyjmują za normę że tv pada po kilkudziesięciu miesiącach i kupują kolejny...trochę to smutne.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2018 Po to ma się gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi