Tynio 1 020 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2018 (edytowane) Czasami przydaje się wykupienie dodatkowej gwarancji o czym już sam się przekonałem. A i czasami nowszy model TV nie oznacza zmian na plus. Edytowane 31 sierpnia 2018 przez Tynio Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2018 Mam 5 lat gwarancji na tv i mógłby mój ks9000 już paść bo (pipi)a 2 lata mineły a nadal s(pipi)iel chodzi Chciałbym oleda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Arek_ 20 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2018 W dniu 28.08.2018 o 19:54, Mendrek napisał: Odwieczne pytanie - która matryca najlepsza do grania na konsoli (zwłaszcza online) - TN, IPS, czy VA? Czy te mityczne 1ms w TN (kosztem jakości obrazu) to chwyt marketingowy, czy jednak gra warta świeczki? A może pośrednie VA? Nie ma żadnych matryc o czasie reakcji 1 ms. To oszustwo, realne wyniki masz na tftcentral.co.uk i rtings.com (patrz tabele szczegółowe). Czas reakcji VA to zwykle ok. 50 ms (15-100), TN 4-15 ms, IPS 15 ms (10-50). Producenci oszuści podają czas najniższy, a ja najwyższy (bo ten widać). Dużo szybsze są OLEDy, ale też smużą bo jak inne mają smużenie Sample and Hold. Dlatego na PC idzie się w więcej Hz (zamiast jak człowiek w CRT które miażdżą te wszystkie szmelce). Jednak nie należy zapominać o innych wadach, słaby kontrast też daje popalić, że aż w ciemnej klatce zabłądziłem, itp (trzeba uważać na opcje czerni w menu konsoli). Mając smużące VA grałem zwykle na jasności standard czyli 50% w grach, na IPS zwykle musi być 70-80%, TN nieco mniej, ale to zależy od modelu (zwykle są od 300:1 do 1200:1, a dla VA dużo dużo więcej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 2 września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 września 2018 Przymierzam się do kupna TV ~50 cali. Będzie służył do grania, telewizji i netflixa. Na co zwrócić uwagę, czego unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 2 września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 września 2018 LOL - dzisiaj bawilem sie ustawieniami B6 znowu. Okazuje sie, ze po updacie 05.30.40 wcale oszczedzanie energi w trybie gry nie jest na stale wlaczone. Dzisiaj odkryłem, że jak zmienię na innym źródle - np Live TV (nie HDR) i włącze na oszczedzanie minimalne, to przechodzac na HDMI 1 w trybie HDR gra oszczedzanie jest wlaczone. Wystarczy je wylaczyc na innym zrodle, by bylo w trybie gry wylaczone! Moze od poczatku tak bylo xDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 2 września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 września 2018 1 godzinę temu, zagul napisał: Przymierzam się do kupna TV ~50 cali. Będzie służył do grania, telewizji i netflixa. Na co zwrócić uwagę, czego unikać? Coś więcej możesz napisać? - ile kasy chcesz wydać - czy interesuje Cię TV już pod nowe konsole PS5/Xbox two - ile osób siada najczęściej przy TV i czy na wprost TV czy z boku też. - czy zależy Ci na czarnej czerni jak smoła? Zawsze to ułatwi to bo jak by nie było ostatnio popularne są OLEDy. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 (edytowane) Zaraz to beda microledy. Jednak oledy juz tak nie sa mocno czarno czarne. Teraz piksel czarny musi byc u nich wylaczony. Czyli kompletnie brak szczegółów w czarnych strefach. No to nie dla mnie. Ino LEDy. I tak. Mowil to pan stojacy za LG na IFA. Oledy klasyczne to juz przeszłość. Z jednej strony spoko, znow ceny poleca jak szalone no bo gracze teraz jaranko microledami bedom mieli. Edytowane 3 września 2018 przez II KoBik II Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 MicroLED to śpiewka przyszłości. Zanim ceny zejdą do akceptowalnego pułapu miną lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 8 godzin temu, Tynio napisał: Coś więcej możesz napisać? - ile kasy chcesz wydać - czy interesuje Cię TV już pod nowe konsole PS5/Xbox two - ile osób siada najczęściej przy TV i czy na wprost TV czy z boku też. - czy zależy Ci na czarnej czerni jak smoła? Zawsze to ułatwi to bo jak by nie było ostatnio popularne są OLEDy. - Raczej nie chcę niczego z najwyższej półki. Powiedzmy ~3000. - Raczej tak, nawet o tym nie myślałem. - Dwie, na wprost. - Jak nie podnosi to ceny TV o 100% to czemu nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 O, Kobik odkrywa, że technologia idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 (edytowane) Pierwszy raz widzę, by kontrolę wszystkimi pixelami ktoś wystawiał do minusów Oleda xD. MicroLedy też tak będą działać, dlatego są takie fajne Edytowane 3 września 2018 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 śniło mi się w weekend że netflix wyprodukował serial czarno biały i nie dało się oglądać na oledzie bo czerń była zbyt czarna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 51 minut temu, szejdj napisał: śniło mi się w weekend że netflix wyprodukował serial czarno biały i nie dało się oglądać na oledzie bo czerń była zbyt czarna Jeden z odcinków Black Mirror" jest czarno biały. ale dało się oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Ale że Oledy obrażajo??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Możecie mi powiedzieć dlaczego na ceneo jest taka różnica w cenie oleda LG c8 55"? Markety typu media Markt mają ten tv 2tys drożej niż zwykły sklep rtv Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 (edytowane) Nie wiem, jak to jest, ale dzisiaj kupując nawet nowy TV prosto z wysokiej półki można trafić na bubel. Mianowicie chodzi o jakość wykonania matrycy. Efekt jest niezauważalny na zdjęciach, ale juz przy filmach, czy grach to jest irytujące. Mowa o przejaśnieniach na ciemnym tle (pojedynczy słup światła przez cały ekran z góry do dołu), gdzie grając w ciemnym pomieszczeniu potrafi doprowadzić mnie do nerwicy. W domu wszystkie tv maja ten problem z tym, ze maja juz swoje lata. Ale nowy OLED? Widocznie Technologia nie jest jeszcze wystarczająco dobra, albo producenci maja na to wyje....n. Spróbuję zregenerować matryce w menu i zobaczymy. W innym wypadku bede reklamował, za jakiś czas. Nie po to płaciłem ~10K Poniżej przykład tych pasów, słupów. Edytowane 3 września 2018 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 taki banding to sie juz chyba nadaje do reklamacji... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Huhu zdecydowanie bym reklamował. Miałem podobnie w przypadku LG EG910V i było to widoczne przy normalnym użytkowaniu. Oddałem bo za bardzo mnie to wnerwiało. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Jakas gruba ta ramka jak na Oleda, jestes pewny ze nikt Ci LCDka nie sprzedal? xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Na ledziku takie kwiatki to nie istnieja. Mevek a na co chcesz czekac? Az ci powiedza ze to nie obejmuje gwarancji bo oledy tak majo? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Ladny trolling - to nawet telewizor LG nie jest xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Przecież on wkleił jakieś randowome zdjęcie z neta xD MEVEK czekam na dalszy ciąg twojej historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 (edytowane) 17 minut temu, II KoBik II napisał: Na ledziku takie kwiatki to nie istnieja Oczywiście, że istnieją. Znowu robisz z siebie debila. PS. Jestem ciekaw jakiej reakcji się spodziewał, bo chyba coś trolling nie wyszedł xD EDIT: Fotka Samsunga UN46D6900WF czyli LCD xD Edytowane 3 września 2018 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 imo Poniżej przykład tych pasów, słupów oznacza ze to przykład jak to u niego wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Może i tak Tak czy inaczej, dla mnie taki banding jak na tym ledziku jak najbardziej do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi