Hubert249 4 277 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 MEVEK weź zrób zdjęcie swojego tv, bo sam jestem ciekaw. Ja oczywiście swój przetestowałem raz filmikiem z YouTube a drugi planszami wrzuconymi na pendrive. Tobie radzę to samo. A wcześniej zrób to oczyszczanie ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Pol strony tekstu, żeby sie domyślić, ze to tylko przykład, jaki u mnie występuje Czy to ja, tak chaotycznie pisze, czy zasługa poniedziałku ??? 59 minut temu, chris85 napisał: MEVEK weź zrób zdjęcie swojego tv, bo sam jestem ciekaw. Ja oczywiście swój przetestowałem raz filmikiem z YouTube a drugi planszami wrzuconymi na pendrive. Tobie radzę to samo. A wcześniej zrób to oczyszczanie ekranu. Będzie ciężko, bo nie mam aktualnie GoW'a, a na nim widać najlepiej. Postaram sie odpalić coś innego i zrobić na jutro. 2 godziny temu, mozi napisał: imo Poniżej przykład tych pasów, słupów oznacza ze to przykład jak to u niego wygląda. To własnie jest przykład. U mnie występuje w formie tego ciemnego paska, po prawej. U mnie jest dokładnie w tym samym miejscu. Najgorsze, ze jest widoczne w ciemnym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 (edytowane) Jaki god of war? Weź (pipi)a włącz sobie jakiś test na YouTube. To się sprawdza na planszach testowych a nie na gierce. Nawet na tym zdjęciu masz JEDEN kolor. Edytowane 3 września 2018 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 3 września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 września 2018 Nie słuchaj ich, na Oledzie włącz GOW, a testy wklejaj z Samsunga! Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 Te testy są dla ciemnych serwisantów, a nie dla graczy z profesjonalnym podejściem. Na gołym zdjęciu tego nie widać. Problem pojawia sie w głębi ekranu i tylko podczas ruchu jest zauważalny. Nie wiem, jak to opisać. Tak jakby backlight świrował. Koniecznie muszę to nagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 To może być też trudno uchwycić to na telefonie, spróbuj i wrzuć tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 Czy ja dobrze widzę, że ktoś tutaj wrzuca fotę z LCD, a Gupik już się uruchamia, że łolaboga jakie złe OLEDy xD? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 >internet Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 -> wrzuć "gołe" zdjęcie LCD -> napisz że na OLEDzie jest tak samo -> napisz że nie zrobisz zdjęcia bo na OLEDzie "na gołym zdjęciu tego nie widać" 7 godzin temu, MEVEK napisał: Tak jakby backlight świrował Nie wiedziałem że OLED ma backlight Just MEVEK things Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 O ku.rwa jaki autyzm w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 33 minuty temu, Kyo napisał: -> wrzuć "gołe" zdjęcie LCD -> napisz że na OLEDzie jest tak samo -> napisz że nie zrobisz zdjęcia bo na OLEDzie "na gołym zdjęciu tego nie widać" Nie wiedziałem że OLED ma backlight Just MEVEK things 20.18 a oni dalej nie umieją czytać ze zrozumieniem. LOl Obiecuje wzrzucić fotkę jeszcze dziś, ale jak sie ściemni konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 proponuję zrobić wycieczkę forumową do domu mevka i ocenić na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 A nie przyszło Ci do głowy że to Ty nie umiesz się zrozumiale wysławiać? Just saying.. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 Ponowię pytanko, bo trochę zginęło :) Przymierzam się do kupna TV ~50 cali. Będzie służył do grania, telewizji i netflixa. Na co zwrócić uwagę, czego unikać? Budżet raczej ok. 3k więc OLED odpada. Tv będzies stał na wprost kanapy, ok 1,5-2m odległość (zmierzę dokładnie po remoncie). Głownie będzie korzystac 2 osoby (o ile ma to znaczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 Być może to ja. W każdym razie nie w chodzę w dyskusje póty nie zrobię fotki. Ściągnąłem specjalnie Outlast'a i będę kombinował na wieczór. Oby udało sie to uchwycić moim kartoflem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 8 godzin temu, zagul napisał: Ponowię pytanko, bo trochę zginęło Przymierzam się do kupna TV ~50 cali. Będzie służył do grania, telewizji i netflixa. Na co zwrócić uwagę, czego unikać? Budżet raczej ok. 3k więc OLED odpada. Tv będzies stał na wprost kanapy, ok 1,5-2m odległość (zmierzę dokładnie po remoncie). Głownie będzie korzystac 2 osoby (o ile ma to znaczenie). Panie kochany lepiej do Oleda dozbieraj albo poczekaj aż potaniejo. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 16 minut temu, Wojtas1986 napisał: Panie kochany lepiej do Oleda dozbieraj albo poczekaj aż potaniejo. Jakbym chciał czekać aż stanieją, albo chciał czekać na większy budżet to bym nie pytał Nic osobistego, ale zawsze mnie to na forach/grupach śmieszy. Jak ktoś szuka przedmiotu za X złotych i pod tym masa odpowiedzi: "nie warto lepiej dołożyć dwa razy tyle i kupić coś lepszego" To tak jak ktoś szuka samochodu za 10 tysięcy, a ktoś mu radzi dozbierać jeszcze 10... Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 No to do 3 koła to sumie nie ma co się bawić bo zagra to bardzo podobnie. Czy sony i jego magiczny upłynniacz z il 150ms czy samsung i jego efekt teatru. O hdr na poziomie direct leda albo oleda nie ma co marzyć. Tyle w temacie. Brałbym chyba sony. Jest jeszcze TCL ale trzeba kombinować zciągać ze stanów (te na eu są jakieś gorsze) ale nie znam do końca tematu i chyba szkoda prądu dla tc za tyle kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 25 minut temu, mozi napisał: No to do 3 koła to sumie nie ma co się bawić bo zagra to bardzo podobnie. Czy sony i jego magiczny upłynniacz z il 150ms czy samsung i jego efekt teatru. O hdr na poziomie direct leda albo oleda nie ma co marzyć. Tyle w temacie. Brałbym chyba sony. Jest jeszcze TCL ale trzeba kombinować zciągać ze stanów (te na eu są jakieś gorsze) ale nie znam do końca tematu i chyba szkoda prądu dla tc za tyle kasy. Jakieś konkretne modele? Którychś unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Atos 392 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 (edytowane) @zagul W tej cenie warto byłoby pomyśleć o Samsungu UE50NU7462, Sony KD-49XF7596, ewentualnie Panasonic TX-50EX700E. Nie oczekuj jednak nie wiadomo jakiego obrazu czy jakości HDR. Samsung ma z tych trzech najbardziej przyjazny system operacyjny moim zdaniem. Co do jakości obrazu, to pewnie Sony, potem Panasonic i Samsung, ale chyba nawet w tym temacie kilka osób niepochlebnie mówiło o Panasonicu. Generalnie w tym budżecie cudów nie będzie. Edytowane 4 września 2018 przez Atos Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 24 minuty temu, Atos napisał: @zagul W tej cenie warto byłoby pomyśleć o Samsungu UE50NU7462, Sony KD-49XF7596, ewentualnie Panasonic TX-50EX700E. Nie oczekuj jednak nie wiadomo jakiego obrazu czy jakości HDR. Samsung ma z tych trzech najbardziej przyjazny system operacyjny moim zdaniem. Co do jakości obrazu, to pewnie Sony, potem Panasonic i Samsung, ale chyba nawet w tym temacie kilka osób niepochlebnie mówiło o Panasonicu. Generalnie w tym budżecie cudów nie będzie. A prócz ceny i wielkości matrycy Sony KD-55XF7596 czymś się różni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Atos 392 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 Możesz porównać je tutaj: https://www.sony.pl/electronics/telewizory/xf7596-series/specifications Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 W dniu 3.09.2018 o 08:04, zagul napisał: - Raczej nie chcę niczego z najwyższej półki. Powiedzmy ~3000. - Raczej tak, nawet o tym nie myślałem. - Dwie, na wprost. - Jak nie podnosi to ceny TV o 100% to czemu nie Sory miałem wczoraj odpisać, ale już taki padnięty byłem wieczorem, że nie miałem siły a w pracy full roboty. - za około 3-3,3k tak jak wcześniej napisali forumowicze "nie oczekuj cudów" - w tej cenie możesz być spokojny o aktualne konsole czyli PS4/XBO (PS4Pro i XBX tu przydaje się HDR) - To najlepsza by była matryca VA - Niestety czerń jak smoła odnosi cenę Zobacz i poczytaj o takich modelach Sony KD-49XE8099 Panasonic TX-49FX700E Panasonic TX-50CX700E Panasonic TX-50EX703E Samsung UE50NU7472 Sony KD-49XE8005 Atos dobrze Ci napisał którymi markami można się interesować, a ja tylko to powtórzę. Sony, Panasonic oraz Samsung, LG to te trochę powyżej Twojego pułapu. Omijaj Philipsa bo jakość tych Tv jest średnia (a nawet słaba) Został wspomniany Sony Sony KD-49XF7596 jest to niższy model od 8005 czy 8099 i warto lepiej dodać te 300-500 zł W TV jakie wymieniłam są chyba panele IPS więc nie licz na efekt wow w HDR bo te matryce mają w okolicach 280-350 nitów HDR jest zauważalny jak jest ponad 400-450 nitów u mnie jest w okolicach 450-470 i widać to "gołym" okiem i można napisać że fajnie to wygląda i gry zyskują, ale do efektu wow jeszcze u mnie trochę brakuje. (ja Tv kupiłem za 3300 tyś, ale 43" a nie 49-50") Z roku na rok widzę, że sami producenci idą w takim kierunku że TV 32-40" są to słabe modele ze słabym obrazem. 42-50" średnie modele z niewiele lepszym obrazem (choć można znaleźć ze 2-3 modele które wybijają się na tle pozostałych) Dopiero powyżej 50" są już powyżej średniej półki. Za rok może dwa w przedziale 40-50" może być ciężko znaleźć dobry TV i taka rada jak faktycznie masz opcję dołożenia do tych 3 tyś ze 300-500 zł to poczytaj testy i poczekają jeszcze ze 2 miesiące a możesz upolować niezły TV w dobrej cenie (tylko trzeba poczekać jak producenci zaczną zapowiadać nowe modele a stare potanieją z 10-20% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 2 godziny temu, zagul napisał: Jakbym chciał czekać aż stanieją, albo chciał czekać na większy budżet to bym nie pytał Nic osobistego, ale zawsze mnie to na forach/grupach śmieszy. Jak ktoś szuka przedmiotu za X złotych i pod tym masa odpowiedzi: "nie warto lepiej dołożyć dwa razy tyle i kupić coś lepszego" To tak jak ktoś szuka samochodu za 10 tysięcy, a ktoś mu radzi dozbierać jeszcze 10... To nie była poważna rada, tylko udawany cytat mający stanowić rzekomą standardową radę z tego tematu. Problem w tym, że nikt tutaj tak nie pisze prócz tych śmieszków, co wszędzie widzą fanatyków OLED-ów. A jedynymi oszołomami są oni sami. Także polecam zignorować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 4 września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 września 2018 10 minut temu, Tynio napisał: Sory miałem wczoraj odpisać, ale już taki padnięty byłem wieczorem, że nie miałem siły a w pracy full roboty. Wielkie dzięki za obszerną odpowiedź. Sprostuję trochę swoje wymagania i doświadczenia. Obecnie grałem na zwykłym ps4 na zmianę: TV 32" hd ready, monitor 21" fhd. Przesiadając się na telewizor za zaledwie "3k" i ps4 pro i tak pewnie mi urwie dupę na początku. Druga sprawa, jakoś się nigdy nad grafikę się nie spuszczałem. Trzecia sprawa, patrzyłem już na ten model SONY, o którym pisał @Atos i zdaje się być ok, a jego dostępność jest dużo lepsza od modelu polecanego przez Ciebie. Także, chyba wybór zapadł @raven_raven Dzięki za wyjaśnienie, ale domyśliłem się tego czytając kilka poprzednich postów Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi