Opublikowano 12 marca 20196 l Ja jebie rób jak chcesz, ja robię jak chce. Ważne żebyś Smolistej czerni nie wymazał.
Opublikowano 13 marca 20196 l Zaczynamy od testów tv na 2019 r. Na pierwszy ogień idzie Sony 55XG9505 następca bardzo udanego XF9005 https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950g
Opublikowano 14 marca 20196 l Czyli wzgledem poprzednika poprawiona jasnosc oraz troszke mniejszy input lag. Porownujac do ceny (55" XF90 - cena max 4999zł/ 55" XG95 - cena 7999zł) to na chwile obecna w ogole sie nie opłaca zakup. Jak potanieje do 5k to można rozwazyc zakup jak ktos sie boi OLED'a.
Opublikowano 14 marca 20196 l Widziałem już jakieś recki, ale cena naprawdę zaporowa. Wiadomo już kiedy LG ma zamiar wypuścić serię 9 na rynek?
Opublikowano 14 marca 20196 l Chlopaki, wieszal ktos z was oleda LG 55/65? Jaka tam jest max dlugosc srub?
Opublikowano 14 marca 20196 l Z tego co pamiętam to śruby są M6 i ja brałem 12mm. Ale to do B6. Nie wiem jak jest w nowszych,.
Opublikowano 17 marca 20196 l Czy to prawda, że w nowej generacji TVków będzie VRR działający jak g-sync na pecetach? W moim omenie g-sync działa genialnie, dropy fpsów są w ogóle niezauważalne. Jeśli to tak będzie działać, to chyba warto poczekać na nową generację Oledów. Wiadomo kiedy premiera, jakieś testy? @-gmeru-
Opublikowano 20 marca 20196 l Miałem kupić tego LG 43UK6300, ale posiada najgorsze możliwe rozwiązanie, czyli stawiany jest na dwóch nóżkach. Najgorzej. Znalazłem więc inną alternatywę, o taką: https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-lg-led-43uk6470,id-1100861?gclid=EAIaIQobChMI5cexhYCR4QIVhqsYCh1qHAimEAAYAyAAEgKfGvD_BwE&gclsrc=aw.ds Parametry chyba zbliżone (malutki input lag), co sądzicie?
Opublikowano 21 marca 20196 l Jak masz zamiar grać/oglądać w 4K, to jednak nie ma co sie pakować w 43". Za niewiele wiecej można wyrwać te 49", które bedzie rozsądnym minimum.
Opublikowano 21 marca 20196 l Nie wiem czy jest sens z takim budżetem. Może jakieś dobre FHD? Znajomy kupił ostatnio jakiegoś Phillipsa 4K za 2 koła cebulionów i pożal się Boże jak to wygląda. Wyprane kolory, HDR to chyba tylko na pudełku.
Opublikowano 21 marca 20196 l Czekam na propozycje więc - musi być niski input lag, dobre FHD i nie więcej niż 43 cale (nie potrzebuję większego telewizora, po prostu).
Opublikowano 21 marca 20196 l Jutro rano będę miał chwilę czasu i spróbuję znaleźć ci coś fajnego dla gracza :łapa:
Opublikowano 22 marca 20196 l Moja mama ma tego LG. No szału nie ma, tv w sam raz do oglądania Ukrytej Prawdy.
Opublikowano 22 marca 20196 l 15 godzin temu, Rozi napisał: Czekam na propozycje więc - musi być niski input lag, dobre FHD i nie więcej niż 43 cale (nie potrzebuję większego telewizora, po prostu). https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue43nu7472.bhtml Jedyny, który ma poszerzony gamut kolorystyczny, niski (o ile nie najniższy) Input Lag, widoczny HDR, porządną czerń i sam mam podłączonego Switcha, więc akurat FHD sprawuje się w nim bardzo dobrze (mam 50" wersje i jest wszystko cacy, więc 43" to pikuś). No i kwestia tego. Wolisz matrycę IPS czy VA. VA ma znacznie lepszą czerń, gdzie IPS świeci się nocą jak psu jajka ale w nasłonecznionym pokoju będzie się lepiej sprawdzał (o ile grasz głównie za dnia). . Edytowane 22 marca 20196 l przez chrno-x
Opublikowano 22 marca 20196 l 7 godzin temu, chris85 napisał: Moja mama ma tego LG. No szału nie ma, tv w sam raz do oglądania Ukrytej Prawdy. Moja siostra też ma ten TV i podłączony pod niego dekoder HD i telewizja wyglada bardzo dobrze, nie wiem za to jak z gierkami się sprawuje. PRzeglądałem menu w tym TV i dla mnie było mało czytelne plus za dużo opcji tam nie było, ale tryb GRA jest. Teraz jakbym szukał taniego TV to właśnie jakiegoś Samsunga z tej serii NU, po porażce Philipsa i ich poyebanego oprogramowania.
Opublikowano 26 marca 20196 l Mój Samsung NU71 ma z(pipi)aną interpolację w FHD i czerwone kolory to rozmazane i rozpikselowane (pipi), także nie polecam dla tych, którzy mają amatora/slima, czyli np. @Roziemu. Obstawiam, że w wyższych modelach jak podane przez @chrno-x NU74 jest podobna sytuacja. Tutaj przykład jak to wygląda: Edytowane 26 marca 20196 l przez MYSZa7
Opublikowano 26 marca 20196 l Jeśli już musi być Samsung to jedynie od modelu nu8002 Z biedatelewiozrów brałbym jedynie Sony . Ale wiadomo że najlepiej brać na 30 rat po 250 zł oleda i to też od Sony bo ta marka to jakość . Zaraz się zacznie
Opublikowano 26 marca 20196 l Moja cenna opinia o Sony Oled AF9 z serii Majstrów? J E S Z C Z E S I Ę N I E W Y P A L I Ł W przyszłym miesiącu albo w maju lecę do Sony Centre przedłużać gwarancję o dodatkowe 3 lata. Wiadomix, że (tfutfu) wypaleń nie obejmie, ale przynajmniej reszta ewentualnych (tfutfu) problemów będzie załatwiona. Powidoków też, na razie nie zauważyłem. A tak całkiem poważnie to jestem bardzo zadowolony. Czerń jest taka, że gały wypala. Każda nowa czy stara gierka, każdy serial czy anime dostają nowe życie dzięki temu kontrastowi, palecie kolorów i czerni. Inny świat po prostu. Brat miesiąc temu wziął sobie Sony XF90 55". Też jest świetny, jeżeli brać pod uwagę cena/jakość, ale no... tego... OLED przy nim go zjada. Edytowane 27 marca 20196 l przez ireniqs
Opublikowano 26 marca 20196 l Przypadkiem tych matryc nie robi LG? Pewnie i robi tylko co z tego skoro sama matryca to nie wszystko porównajcie sobie B8 i najtańszego oleda Panasonica chyba Fz800 gdzie matryca od LG a jeśli chodzi o kolory to B8 nie ma startu do panasa. Nie na marne od tego roku Panasonic będzie tylko brał czyste matryce od LG.