Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ok, podjasnilem sobie ekran tel i faktyczne jest banding, ale patrząc po tym co na internetach można znaleźć to i tak jest minimalny.
Trzeba sie z tym liczyć kupując oleda, choć zdaję sobie sprawę że wykładając 8k golda ludzie oczekują nieskazitelnego lustra(i nie dziwię się im)

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, pochodzi trochę to może będzie większy...

U mnie 27m - wypalenia widac juz w codziennym użytkowaniu, wystarczy ze ktos ma zota/czerwoną bluzę i widzę prześwity, jak tak dalej pójdzie to za rok może być taka szachownica, że będzie to wygladac gorzej niz 10 letnia plazma. Polecam wszystkim wziąć 5 letnia gwarancje przy Oledach.

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia (pionowa linia/pasek jaśniejszy mniej więcej w 1/4 TV od strony prawej), ale zrobiłem te dłuższe czyszczenie i pomogło, a zauważyłem grając w days gone... Nie mniej jestem zadowolony z TV bardzo, było to jedno z moich małych marzeń 

PS: Konsolę trzymam poziomo na subie od soundbara

PS2: W Richer Sound dostałem 6 lat gwarancji ale nie wiem dokładnie na co 

Edytowane przez Kaczi
Opublikowano

Jeśli masz artefakty jak dziury po kulach, to może być już ten moment.

Jeśli masz inne artefakty to szkoda, nie wiem

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 1.08.2019 o 15:58, Paolo de Vesir napisał(a):

Trzeba było wziąć OLED Sony to by Ci się nie wypalił.

Rozwiń  

Jeśli chociaż połowa osób użytkujących oled-a sony to potwierdzi po dwóch latach użytkowania to będzie sukces :yao:

Przecież to ta sama technologia.

Edytowane przez milupl
Opublikowano

xD podobnie było z panelami LCD, gdzie produkcją zajmowało się kilka firm vide Sony W55 było na panelach Samsunga.

Jeśli chodzi o awaryjność bardziej istotna jest elektronika i procesory odpowiedzialne za to co widzimy na ekranie :)

Jest pare tematów na forach krajowych i zagranicznych traktujących o tym temacie.

• Plusik 1
Opublikowano

No dokładnie, za 3k to była i jest nadal najlepsza opcja.
Później już trzeba dołożyć kafla do xf9005.
Poleciłem ten tv 2 kumplom i sa mega happy.
Sam miałem okazję oglądać na nim mecze gry wiele razy w domowych warunkach i bylem mile zaskoczony jakością obrazu.
Ten następca to jakaś kpina z ludzi....

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka