Schranz1985 680 Opublikowano 21 października 2019 Opublikowano 21 października 2019 Jak ktos ma 2k h w gierce online i nagle przesiadzie sie na tv 20ms z 50ms to różnice wyczuje momentalnie. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 października 2019 Opublikowano 21 października 2019 w sumie zapytam przy okazji - czasem przy graniu na plejce (pro), mam dosłownie na maks sekundę zanik obrazu na tv. Dźwięk jest dalej przez ten czas, zdarzyło się tak może ze 2 razy w przeciągu dwóch tygodni i tylko podczas grania na konsoli (w tlou jezeli ma to jakies znaczenie). Kabel jest pewnie jakis defaultowy, czy w nim moze lezec przyczyna? Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 21 października 2019 Opublikowano 21 października 2019 49 minut temu, Plugawy napisał: Wynika z tego, że koleś miał słabej jakosci kabel i stąd taki lag? @AtosTy grasz na slimie czy na pro? odczuwasz laga? Strzelam, że Red by nie wyczuł 40ms laga. W sumie dziwia mnie dosc mocno skrajne opinie o xf9005 na forach. Od genialnego obrazu i czerni, super ostrej animacji w meczach pilki nożnej po kompletny hejt na efekt cloudingu, migające tło (np. murawa boiska) i zbyt duze strefy podświetlenia, czego efektem są nieefektownie wygladajace rozjaśnione kwadratowe fragmenty matrycy. No i mulący system. Cytuj
Atos 392 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 9 godzin temu, Plugawy napisał: Wynika z tego, że koleś miał słabej jakosci kabel i stąd taki lag? @AtosTy grasz na slimie czy na pro? odczuwasz laga? Strzelam, że Red by nie wyczuł 40ms laga. Gram na Pro i nie odczuwam kłopotów z lagiem. Ale może to być bardzo indywidualna kwestia. Są osoby bardzo wyczulone, są takie które nie widzą żadnej różnicy. Wracając jeszcze do XF9005, to nie doświadczyłem żadnego migotania tła, czy różnic w podświetleniu matrycy. Clouding występuje, ale u mnie jest minimalny, i w praktyce w żaden sposób nie wpływa na przyjemność z oglądania. Zgadzam się za to w pełni, że system operacyjny Android jest fatalny. Z wbudowanego media playera praktycznie nie da się korzystać, na szczęście jest KODI.Nieco lepiej zrobiło się po updejcie do Oreo, ale nadal nie jest to płynność i funkcjonalność znana z LG czy Samsunga. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 ciekawe czy red kupil juz telewizor czy jednak czeka na black friday Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 20 minut temu, Atos napisał: Gram na Pro i nie odczuwam kłopotów z lagiem. Ale może to być bardzo indywidualna kwestia. No nie jest to indywidualna kwestia: grasz w trybie, który ma 2x mniejszy lag od tego, w którym ewentualnie grałby Red xdd. Nic dziwnego, że nie odczuwasz kłopotów. Do konsol Full HD te Sonki są takie sobie, no wywalać 4000 zł i mieć laga 2x większego jak inne telewizory nawet z włączonym upłynniaczem? Tak średnio bym powiedział, tak średnio. Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Dlatego należy sprzedać truchło i dopłacić do pro, pewnie ok. 500-600 zł to wyjdzie 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Albo kupić dobry telewizor a nie coś z lagiem 40ms Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Godzinę temu, szejdj napisał: ciekawe czy red kupil juz telewizor czy jednak czeka na black friday Odpowiem bo jestem mily: nie kupił bo nie zdecydował się jaki. Dla szybkiego systemu i niskiego laga jestem skłonny jednak isc w QLED Q60R, ok 3150 zl. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 A co z tym Panasem OLEDem? Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Mimo wszystko bardzo nie przyszłościowe spojrzenie na sprawę gdy bierze się telewizor 4k na 5 lat, nie pod kątem netflixa i konsol obsługujących 4k, tylko pod kątem starej konsolki która zaraz może się spalić. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Tak zdecydowanie PS4 to jest konsola, która lubi się palić... Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 (edytowane) 6 godzin temu, _Be_ napisał: A co z tym Panasem OLEDem? Z tego co widzę, to byl chyba jednak ekspozycyjny. edit potwierdzam. I jeszcze miał niektóre czarne piksele (martwe/wypalone?) Edytowane 22 października 2019 przez _Red_ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 15 minut temu, Michał_K napisał: Mimo wszystko bardzo nie przyszłościowe spojrzenie na sprawę gdy bierze się telewizor 4k na 5 lat, nie pod kątem netflixa i konsol obsługujących 4k, tylko pod kątem starej konsolki która zaraz może się spalić. No faktycznie, lepiej brać w 2019 TV z myślą o konsoli kupowanej w 2021-2022, a do tego czasu 2-3 lata się męczyć xD. Kocham te argumenty z czekaniem i czymśtam tuż-tuż. 1 Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Moja koncepcja opierała się również na wymianie konsoli by wykorzystać nowy fajny telewizor nawet biorąc tego Samsunga kolega powinien się na to zdecydować, w końcu zostanie mu budżet. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 No wymiana konsoli pod nowy TV to już spoko opcja, wszystko zależy od tego czy Redowi budżet się zepnie i czy tego chce. Ja ze swojej strony polecam, 4K nawet na tej generacji fajna sprawa. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 (edytowane) 33 minuty temu, _Red_ napisał: Z tego co widzę, to byl chyba jednak ekspozycyjny. No to musisz poczekać chyba na przyszły rok i nowe modele No i tak nas serio to chyba biorąc TV 4K warto by było pomyśleć o tej PS4 Pro jednak bo tak jak mówi Raven jakoś obrazu na tych TV jest bardzo fajna i przyzwyczajony do dobroci już cięzko się wraca do FHD. Btw https://hdtvpolska.com/telewizor-do-konsoli-do-3000-zl-top5-pazdziernik-2019/ Edytowane 22 października 2019 przez _Be_ Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Godzinę temu, _Red_ napisał: i niskiego laga Jaki masz teraz, a jaki jest w tym Soniaczu? Może w ogóle tego nie odczujesz jak się przesiądziesz. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Nie wiem ile mialem w toszibce 40rl838, na pierwszych kilku stronach wynikow google nie znalazłem to odpuscilem. Kupno ps4 pro i pozbycie się fata to jest jakas opcja, ale czy prosiak puszcza w kazdej grze sygnal 4K czy tylko dla tych, ktore sa pod to przygotowane? Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 Z tego co kiedyś czytałem to robi 4k zawsze i odpowiednio do gry skaluje. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 10 minut temu, _Red_ napisał: ale czy prosiak puszcza w kazdej grze sygnal 4K Gierki w FHD są upscallowane do 4K Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 22 października 2019 Opublikowano 22 października 2019 9 minut temu, _Red_ napisał: Kupno ps4 pro i pozbycie się fata to jest jakas opcja, ale czy prosiak puszcza w kazdej grze sygnal 4K czy tylko dla tych, ktore sa pod to przygotowane? Na prosiaku będziesz mieć niższego laga w każdej grze. Sygnał z konsoli idzie w 4K więc na tym soniaszu będzie niższy lag. W twoim obecnym TV masz prawdopodobnie 35ms laga, więc w full HD na slimie będziesz mieć trochę gorzej niż obecnie. 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 (edytowane) Bawilem się chwilę tym xf9005 w sklepie. Niestety bylo tak jak czytalem w necie, tj. odpaliłem SmartTV, appkę Youtube, filmik demo 4k i wpierw klatkowal i freezował co chwilę (nie bylo to buforowanie, gdyz net dzialal szybko i zaladowal blyskawicznie ze 30 sekund materiału), potem appka sie scrashowała. W zasadzie nie dało się oglądać. Nie wiem jak netflix, nie logowalem się w sklepie. Za to ponizej stał Samsung qe55q70r i system śmigał aż miło. Doczytalem w testach, że w porównaniu do tanszego q60r ma direct led oraz local dimming, lepszy efekt i jasność HDR, ale i tak oba są doskonale przystosowane do trybu gier z minimalnym lagiem i opcjami uplynnien. Także w zasadzie mam juz wybór miedzy tymi dwoma, z preferencja na q70r. Dzięki za wczesniejsze opinie i porady. Edytowane 26 października 2019 przez _Red_ 2 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 Sony to tragedia jeżeli chodzi o oprogramowanie, a pisałeś ze tv chcesz na długo wiec tym bardziej nie ma co się pchać w Sony Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 (edytowane) Nie wiem. Nic mi nie klatkuje w 2 letnim telewizorku Sony. 4K z YT, Netflix chodzi jak złoto. Po łatce do oreo chodzi wzorowo. No ale przystawiac andka do systemu LG i Samsunga to nie ma sensu. To jak gruba brzydka baba i piekna suka do ruchania. Edytowane 26 października 2019 przez II KoBik II 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi