Opublikowano 19 listopada 20195 l Gdzie jest za 3500 i ktory model? W sumie Black friday wg reklam trwa caly czas i non stop obnizki.No q70 55” za 3500. Pare postów wyżej Mysza opisywał.
Opublikowano 19 listopada 20195 l Tak, zauwazylem po czasie. Ech W sumie jeszcze 14 dni nie minelo, ale nie chce januszowac. Dziwne, ze na pepper nic nie piszą o tym. Ani nigdzie w google po wpisaniu "cdaction, kody, samsung". Na 3500 zl to jeszcze nikt nie zszedl i dalej po 3999 zl najtansze na ceneo. Edytowane 19 listopada 20195 l przez _Red_
Opublikowano 19 listopada 20195 l 2 godziny temu, Jakim napisał: Może same się włącząły bo miałeś je jakims cudem sparowane po hdmi arc i co byś nie włączył to tv tez sie odpalał. Miałem chyba podobnie. Miałem 2 egzemplarze Q70r i jeden Q80r . Telewizor zachowywał się tak ze po wyłączeniu po około minucie sam się uruchamiał z logiem quled. Nie miałem nic podłączonego do telewizorów nawet połączenie z internetem zerwałem dla testów . W opcjach wszystko powyłączane a uwierz mi ze przez 1 miesiąc poznałem całe menu nie gorzej niż nie jeden technik z samsunga☺️ Do tej pory nie nam pojęcia co jest przyczyna cyklicznego włączania tych quledow . Oprogramowanie tez miałem najnowsze ale na starszym tez to się działo . Na samsung comunity pl opisałem sytuacje . „Problem z uruchamianiem. „ technicy z samsunga robili głęboki reset oprogramowania ale to tez nic nie dało. ciekawy jestem czy u was tez takie cykliczne samoistne włączenia tych telewizorów występują ? Edytowane 19 listopada 20195 l przez mobie
Opublikowano 19 listopada 20195 l Cos takiego nie. Wyglada jakby wlaczal włączał ci się wygaszacz ekranu czy coś. Moze miales ustawiony tryb sklepowy?
Opublikowano 19 listopada 20195 l 7 godzin temu, Jakim napisał: Zawsze jak pytasz o takie coś podaj orientacyjny budżet jakim dysponujesz bo inaczej ciężko coś zaproponować. Do 2k, szkoda mi wydawać więcej kasy. Da się w tym budżetowym przedziale znaleźć jakieś 50-55 cali? Nie musi mieć żadnych bajerów, ot żeby sobie w Gearsy 5 popykać czy w Death Stranding :P.
Opublikowano 19 listopada 20195 l I na mancie pograsz, ale do 2k 55" to chyba sensowny będzie np. Philips 55pus6303. Ma ambilight i nienajgorsze opinie do konsoli. Blisko 2k lub minimalnie wiecej powinieneś znaleźć. Edytowane 19 listopada 20195 l przez _Red_
Opublikowano 19 listopada 20195 l 11 minut temu, Jakim napisał: Cos takiego nie. Wyglada jakby wlaczal włączał ci się wygaszacz ekranu czy coś. Moze miales ustawiony tryb sklepowy? Miałem tryb domowy taki jak jest domyślnie po resecie, ambilight Mode w ustawieniach tego trybu dalem timer na of i jasność ekranu wyłączona. W opcjach mialem wyłączone HDMI CEC, w ustawieniach sieci sterowanie poprzez urządzenie przenośne było na off. Aktualizacje automatyczne też na off. W telewizorze brak jakichkolwiek podłączeń, połączenie z internetem przerwane, baterie z pilota wyjęte. Nic to nie dało w 3 egzemplarzach to samo. Zero rozwiązania nie mam pomysłu co może być nie tak. Kusi mnie aby spróbować z q90 lub q85 elektronikę mają na zewnątrz w tym "klocku" ale jak będzie to samo to chyba zwariuje.. Edytowane 19 listopada 20195 l przez mobie
Opublikowano 19 listopada 20195 l Czyli wyglada, ze wszystko to co tu juz chyba robiles https://www.lifewire.com/fix-tv-turns-on-by-itself-4685838
Opublikowano 19 listopada 20195 l 3 godziny temu, _Red_ napisał: I na mancie pograsz, ale do 2k 55" to chyba sensowny będzie np. Philips 55pus6303. Ma ambilight i nienajgorsze opinie do konsoli. Blisko 2k lub minimalnie wiecej powinieneś znaleźć. Nie polecam tych philipsów z serii pus6xxx. Zje.bane oprogramowanie.
Opublikowano 19 listopada 20195 l No to kiano 50" frameless 4K Smart TV za 1300 zł xD A co się dzieje z tym oprogramowaniem? Wiesza się?
Opublikowano 19 listopada 20195 l Te Philipsy pewnie dalej na tym androidzie działają? Dramat jakiś. Raz wziąłem takiego to kontrast dynamiczny za każdym razem mi załączał, pomimo że go wyłączałem.
Opublikowano 19 listopada 20195 l Dwa kafle 55" RU7102 https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55ru7102k.bhtml
Opublikowano 19 listopada 20195 l 6 minut temu, Figuś napisał: Dwa kafle 55" RU7102 https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55ru7102k.bhtml 50Hz za 2k, czyli więcej o 400 zł, niż w Samusngu co linka dałem wcześniej 1600 zł i 60 Hz. Czy jednak te Hz na poziomie lightowego pykania nie mają znaczenia? Edytowane 19 listopada 20195 l przez Meanthord
Opublikowano 19 listopada 20195 l Ty tak serio z tym 50 vs 60hz ? xDWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 23 listopada 20195 l Powiedźcie komu bardziej wierzyć rtings czy hdtv? Chodzi o pomiary HDR i porównuje sobie wyniki obydwu stron, gdzie Q70 ma ponad 700 nitów na tej pierwszej, a ponad 520 na naszej polskiej. Komu wierzyć? Chyba, że porównuje ze sobą złe rubryki?
Opublikowano 23 listopada 20195 l Tez kojarzę te 700 nitow z ktorejs recenzji jako chyba max. A porównujesz te same warunki? Xf9005 za to podchodził pod 1000 prawie, ten to musi jarzyć po oczach wschodem słońca
Opublikowano 23 listopada 20195 l Nie smuć się kolego, jeszcze 5-6 lat jak chyba pisałeś i zmienisz na fajniejszego. Zawsze można się pocieszyć że nie masz Ziemca wypalonego na ekranie.
Opublikowano 23 listopada 20195 l Godzinę temu, MYSZa7 napisał: Powiedźcie komu bardziej wierzyć rtings czy hdtv? Chodzi o pomiary HDR i porównuje sobie wyniki obydwu stron, gdzie Q70 ma ponad 700 nitów na tej pierwszej, a ponad 520 na naszej polskiej. Komu wierzyć? Chyba, że porównuje ze sobą złe rubryki? Z tego co pamiętam to RTINGS zaznacza, że modele, które wcześnie dostają do testów osiągają lepsze oceny niż sklepowe dla klienta. Poza tym to inny rynek więc i może jakość dla hamburgerów jest wyższa. Na wszelki wypadek sugeruję trzymać się liczb z HDtv. Edytowane 23 listopada 20195 l przez giger_andrus
Opublikowano 23 listopada 20195 l 5 minut temu, giger_andrus napisał: Z tego co pamiętam to RTINGS zaznacza, że modele, które wcześnie dostają do testów osiągają lepsze oceny niż sklepowe dla klienta. Poza tym to inny rynek więc i może jakość dla hamburgerów jest wyższa. Na wszelki wypadek sugeruję trzymać się liczb z HDtv. Na stronie mają napisane, że sami kupują telewizory do testów.
Opublikowano 23 listopada 20195 l W euro RTV jest właśnie Sony 65xf9005 za 4999zł. Jesli ktos lubi bawić sie w raty toczą30x0% i pierwsza rata w marcu dopiero. Niemieckiej promki nie przebijemy ale to i tak spoko cena. Tylko gdyby nie ten android... jakoś nie przepadam.
Opublikowano 23 listopada 20195 l Który telewizor wybrać majstry Samsung q90 czy lg oled c9? Netflix i gierki niemalże po równo telewizji nie oglądam. Znam plusy i minusy obu tivików chce poznać wasze zdanie który telewizor byście wybrali? Dodam ze są w tej samej cenie z 5 letnia gwarancją.