Sedrak 769 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Trochę oftop, ale kupowałem dla siebie koszulę, buty itp w BF. Ceny jak w każdy inny dzien na promocji. ZERO różnicy tylko wielke banery i tyle. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Z drugiej strony 1 stan w us to jak cała Polska i np careforur to nie Wallmart. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Teraz możecie sobie wyobrazić jakim małym pierdem jest Polska XD Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Uważajcie, bo zaraz przyjdzie admin i powie, żebyście skończyli ten offtop Cytuj
Atos 392 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 Jeżeli ktoś przegapił, to wyszła aktualizacja v6.6545 do telewizorów Sony z lat 2016-2019, pracujących na systemie Android. Najważniejsza ze zmian to poprawa łączności sieciowej z niektórymi modelami routerów. Z tego co wiem był to spory problem dla wielu użytkowników. 1 Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano 2 grudnia 2019 Opublikowano 2 grudnia 2019 Faktycznie dużo lepiej chodzi WiFi tj. szybkość buforowania materiałów na Youtube, Netflix itd. Aktualizacja wczoraj była niedostępna z poziomu TV, jedynie do pobrania na stronie Sony i do wgrania przez USB. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 Powiem szczerze, że po długich przemyśleniach wracam do tematu zakupu TV i tu pojawiają się wątpliwości. Z jednej strony na celownik wziąłem sobie LG55C9 ale wypalanie matrycy mnie skutecznie zniechęciło, więc na tapetę wyjechały dwa warianty Samsunga QE55Q70RAT lub QE55Q80RAT i teraz pytanie za 100 pkt. Czy warto dopłacać 2k do wyższej wersji? W sumie to trochę czuję się jak laik, ale zakładam że do grania i oglądania filmów i TV w zupełności się ten Samsung sprawdzi w każdym z wariantów. Widziałem dwie strony wcześniej, że była dyskusja na temat Dolby Atmos, ale to mi akurat w ogóle nie robi Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 IMHO do Q80 nie warto tyle dopłacać. Jako użytkownik Q70 wolalbym sprawdzic, czy trawa po drugiej stronie jest bardziej zielona i wziąłbym C9. A czy się wypali - jest gwarancja. Chociaz samsung mnie ostro wk.urwil serwisem. - zgloszenie o wypalonym pikselu na niebieskim i tylko niebieskim tle - szablonowa odpowiedź abym zrobil fotki na 100 tłach ze wskazaniem piksela wypalonego - wysłałem fotki to proszą o informację na jaki kolor swieci piksel bo na zdjęciach widać niebieski - znowu odpisuję, ze wg mojej obserwacji jest on czarny na tle niebieskim czyli w ogóle się nie świeci - dziękujęmy za odpowiedź, rozumiem, ze niepokoją pana objawy: piksel nie świeci. Po zapoznaniu się ze sprawą oraz konsultacji z naszymi inżynierami wsparcia informuję, że producent dopuszcza taką ilość pikseli. Jest to zgodne z normą nieaktywnych pikseli dla tej wielkości telewizora. Bardzo mi przykro, ale zgłoszona przez Pana sprawa nie podlega naprawie gwarancyjnej. W chwili obecnej mogę Panu zaproponować naprawę w autoryzowanym serwisie. Lista serwisów: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/ - XDD dzięki c0rva, będę naprawial na swoj koszt nowy TV. no to babo podaj mi te normy, od ilu wypaleń obejmuje gwarancja, skoro się nie łapię? - Rozumiem, że niepokoją Pana zgłaszane symptomy. Pana zgłoszenie przekazałam do inżynierów wsparcia. Skontaktuje się z Panem jak tylko otrzymam odpowiedź. Co za pajace, jakbym z robotem pisał. Jesli naprawa wypalonych matryc w OLEDach tez tak wyglada to chyba nie ma roznicy czy coś się kupuje na gwarancji czy nie, ten sam efekt końcowy. Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 To ja u siebie nie będę sprawdzał bo się okaże że nie widziałem możliwości death stranding na 100%. Przecież taka piksela to spać by nie dała. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 Wiesz, i przy 1/4 wypalonego ekranu moglbys pewnie grac bez specjalnego marudzenia, ale jednak nowy towar chciałbyś miec bez defektu fabrycznego. Niektorzy producenci ponoc mieli gwarancje 100% satysfakcji w przypadku jakiegokolwiek wypalenia, nawet jednego hot pixela. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 (edytowane) Absolutnie. Martwe pixele, świecące inaczej itd. proszę mi wypyerdalac z takim (pipi). To nie kosztuje pisiont groszy ze mozna machnac reka. Producent dopuszcza? To niech to w reklamach będzie jasno opisane ze sprzedajemy sprzęt który może byc yebniety. Edytowane 4 grudnia 2019 przez II KoBik II 2 Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 43 minuty temu, _Red_ napisał: Wiesz, i przy 1/4 wypalonego ekranu moglbys pewnie grac bez specjalnego marudzenia, ale jednak nowy towar chciałbyś miec bez defektu fabrycznego. Niektorzy producenci ponoc mieli gwarancje 100% satysfakcji w przypadku jakiegokolwiek wypalenia, nawet jednego hot pixela. Ale ja poważnie piszę, gdybym na swoim xg zobaczył takie coś a później usłyszał takie coś, to bym się zdenerwował i czuł że sprzęt jest wybrakowany. Dlatego nie sprawdzam. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 @_Red_ No to teraz sam nie wiem co zrobić Z jednej strony napaliłem się trochę na Q80, bo jednak matryca jaśniejsza, większe kąty i mniejsze odbicia, a z drugiej to niewielka różnica względem i tak bardzo dobrego Q70. Na LG się jednak nie zdecyduję, ale za dużo by wymieniać powódów. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 Takie rzeczy sie sprawdza day1 i jak nie pasuje to zwracasz.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 (edytowane) Ja biorę do końca roku Q70 @Matriks_1111 także dam znać jak u mnie Ja z kolei z serwisem Samsunga mam miłe wspomnienia. Miałem do wymiany wejście HDMI i od ręki mi to zrobili w domu. Edytowane 5 grudnia 2019 przez MYSZa7 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Doprecyzowali właśnie, ze producent dopuszcza do 7 dead pixeli rozsianych ogółem na 55 calach, lub do dwoch grup martwych pikseli. Zakładam, ze grupa to klaster minimum 2 pikseli, ale może mają swoją definicję. Ciekawe czy to wynika ze standardow jakichś ogólnodostępnych czy własnych samsungowych, ukrytych gdzieś w dupie (czyli niejawnych dla klienta). Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 (edytowane) 11 minut temu, _Red_ napisał: Doprecyzowali właśnie, ze producent dopuszcza do 7 dead pixeli rozsianych ogółem na 55 calach, lub do dwoch grup martwych pikseli. Zakładam, ze grupa to klaster minimum 2 pikseli, ale może mają swoją definicję. Ciekawe czy to wynika ze standardow jakichś ogólnodostępnych czy własnych samsungowych, ukrytych gdzieś w dupie (czyli niejawnych dla klienta). Wczoraj przeglądałem archiwalnego PSX’a z 2006 ( ) roku i był test monitorów LCD. Już tam pisali, że producenci mają dopuszczalną liczbę martwych pikseli, które nie podlegają gwaranacji. Edytowane 5 grudnia 2019 przez MYSZa7 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Dlatego masz kilka dni na zwrot. Bo tak i chuy. Wymieniałbym do skutku. Swego czasu Saturn chciał tak pobalowac ze mną monitorem. Nie ze mną te numery Fronczewski. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Dlatego polecam często kupować w większych marketach, jak MM, gdzie dni na zwrot masz nawet 30, a i przy reklamacji z tytułu rękojmi zawsze jest łatwiej. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Podnieśli cenę 55Q70 na stronie samsunga z 4499 na 4899 Chyba wezmę w Euro w takim razie za 3999 zł 2 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 (edytowane) Je.bani jak się zabezpieczyli na ten kod z CDA xd Edytowane 5 grudnia 2019 przez _Red_ Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 (edytowane) A ja miałem brać Q80 ale jak zobaczyłem tą skrzynkę na kabelku to zwątpiłem. Po to wieszam TV żeby mi nic nie leżało na szafce, a tu takie bydle zostanie na widoku Także chyba jednak skłonię się ku Q70. Edytowane 5 grudnia 2019 przez Matriks_1111 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Chodzi o oneconnect? To ponoc za(pipi)iste, bo z TV leci jeden kabelek do puszki, ktora chowasz gdzieś. Podstawowa wada q70 jest brak puszki wg wielu xD Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Nie mam gdzie tego schować, bo w szafce miejsce zajmują już dekoder Horizon, XOne i PS4 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 6 minut temu, Matriks_1111 napisał: Nie mam gdzie tego schować wpierdziel za mebel..u mnie tak lezy ta puszka to naprawde super bajer Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi