Opublikowano 5 maja 20204 l Ale złoto na allegro znalazłem .Kupił oleda za 10k jego opinia po 2 latach? Ukryta prawda o oledach xD .Chcesz mieć minę jak typ ze zdjęcia? Kup teraz xD. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 6 maja 20204 l Ciekawe kiedy pojawi się coś u mnie. Obiecywaliście, że będę miał to co na powyższym obrazku a tutaj po 27 miesiącach nadal nic Jestem trochę zawiedziony. Edytowane 6 maja 20204 l przez Ins
Opublikowano 6 maja 20204 l LG miesza [emoji848]https://www.google.de/amp/s/www.forbes.com/sites/johnarcher/2020/05/04/lgs-2020-4k-oled-and-lcd-tvs-dont-support-full-hdmi-21/amp/
Opublikowano 6 maja 20204 l Polecicie coś w granicach 2,5-3k? Mógłbym dopłacić, jeśli faktycznie byłoby tego warte. Szukam czegoś w rozmiarze 50-55'', wiadomo, że bez fajerwerków w tej cenie, ale, żeby do gierek i filmów był zadowalający. Jak tak patrzę w tej cenie, to z odświeżaniem 100 Hz raczej trzeba celować w tv z 2019, albo nawet 2018 roku. Ewentualnie, na co szczególnie zwrócić uwagę? Edytowane 6 maja 20204 l przez krupek
Opublikowano 6 maja 20204 l Około 3.5k i można kupić Samsung q70 w 55 calach. Wg. Rtings jeden z lepszych tv do grania https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled
Opublikowano 7 maja 20204 l W dniu 2.05.2020 o 11:53, oFi napisał: Panowie czy ktos może gra i pracuje na monitorach 4k? Z tego co zauważyłem to nie powstał chyba zaden true hdr monitor 4k? Najczęściej rekomendowany monitor 4k hdr (hdr raczej tylko z nazwy) zauważyłem : BenQ 32" EW3270U 350 cd/2 raczej jest daleka od true hdra. Mam od paru tygodni monitor 4K 32", ale bez HDR-a -> to Przesiadłem się z 24" FHD i ergonomia pracy to bajka, 32" za(pipi)iście wygodne wbrew początkowym obawom i to przy siedzeniu w normalnej odległości. IMO nie brałbym 4K poniżej tego Generalnie podświetlenie na poziomie 300-350 cd/m2 to pseudo HDR niż realny efekt Zabawa zaczyna się od HDR600, a takie monitory już znajdziesz, z tym ze ceny od 2,5k w górę, pierwszy z brzegu np. ten Philips z deklarowaną jasnością 720cd/m2, no ale zważ, że to 42,5" Edytowane 7 maja 20204 l przez Frantik
Opublikowano 7 maja 20204 l 34 minuty temu, Frantik napisał: Mam od paru tygodni monitor 4K 32", ale bez HDR-a -> to Przesiadłem się z 24" FHD i ergonomia pracy to bajka, 32" za(pipi)iście wygodne wbrew początkowym obawom i to przy siedzeniu w normalnej odległości. IMO nie brałbym 4K poniżej tego Generalnie podświetlenie na poziomie 300-350 cd/m2 to pseudo HDR niż realny efekt Zabawa zaczyna się od HDR600, a takie monitory już znajdziesz, z tym ze ceny od 2,5k w górę, pierwszy z brzegu np. ten Philips z deklarowaną jasnością 720cd/m2, no ale zważ, że to 42,5" Tego philipsa brałem pod uwagę w sumie. Jednak opinie są podzielone również. Nie wiem jaką matrycę musiałby mieć Monitor by dalej byc monitorem, a żeby mieć również funkcje HDR conajmniej 1000 cd/m2 Ale chyba wezme BenQ 32" EW3270U, bo calowo najbardziej mi odpowiada na biurku
Opublikowano 14 maja 20204 l W dniu 6.05.2020 o 10:12, krupek napisał: Polecicie coś w granicach 2,5-3k? Mógłbym dopłacić, jeśli faktycznie byłoby tego warte. Szukam czegoś w rozmiarze 50-55'', wiadomo, że bez fajerwerków w tej cenie, ale, żeby do gierek i filmów był zadowalający. Jak tak patrzę w tej cenie, to z odświeżaniem 100 Hz raczej trzeba celować w tv z 2019, albo nawet 2018 roku. Ewentualnie, na co szczególnie zwrócić uwagę? Kupiłem dwa miesiące temu Samsunga Q70 i bardzo go polecam Wcześniej trochę zastanawiałem się nad tańszym modelem Q60, ale myślę, że nie ma co oszczędzać i lepiej dołożyć już do 70, który ma zdecydowanie lepszą jasność oraz full array local dimming dzięki czemu doświadczysz prawdziwego efektu HDR. Co więcej Q70 jest wykonany z o wiele lepszych materiałów, ma szybszy procesor i naprawdę niezłe głośniki. Nie ma chyba żadnego tańszego TV, który byłby w stanie zapewnić obecną tutaj jakość obrazu "premium". Edytowane 14 maja 20204 l przez Janush
Opublikowano 14 maja 20204 l Q70 nie było z dostawą gdzięś w pobliżu u mnie i jednak przyżydziłem finalnie i wziąłem Q67, jakoś żal mi było wydać więcej niż 3k za tv.
Opublikowano 14 maja 20204 l Oj, niedobrze. Jest spora różnica w tych telewizorach. Efekt hdr, który robi lepsze wrażenie niż to całe 4k w modelu q60 jest tylko na opakowaniu a w q70 masz faktycznie nową jakość i czuć tą różnicę między sdr. https://www.rtings.com/tv/tools/compare
Opublikowano 14 maja 20204 l Nie widzę sensu kupowania teraz tv bez hdmi 2.1 i vrr. No chyba, że ktoś przez lata nie będzie grał na next-genach.
Opublikowano 14 maja 20204 l Jakimś freakiem graficznym i technologicznym nie jestem, także jakoś to przeżyję. Jak coś to najwyżej się zmieni TV za te 2 lata, bo wcześniej nie planuję na next geny się przesiadać.
Opublikowano 15 maja 20204 l Czy, to HDMI 2.1 jest konieczne? Ten Q60R, to chyba nie taki zły wybór? Matryca VA, 120 Hz. Posiada VRR (FreeSync Premium) i LFC (Low Framerate Compensation) oraz ALLM (Auto Low Latency Mode), czyli wszystko, to co istotne dla gracza w HDMI 2.1. Brakuje 4k w 120Hz, ale kto wierzy w to na XsX i PS5?. Pytanie do posiadaczy Samsungów QxxR - czy ten problem z samoczynnym włączaniem dotyczy każdego kupionego egzemplarza? Może został on rozwiązany aktualizacją? Sam zastanawiam się nad 55q80r. W MM 4299 - 425 (zwrot na karcie podarunkowe) = 3874 zł. Nie śpieszy mi się. Szukam TV gotowego na nowe konsole. Alternatywą Sony XH90 oraz LG CX. XH90 - na razie mało wiadomo o nim (potwierdzone hdmi 2.1). CX - względem Samsunga cena pewnie + 50% (za 6-7 miesięcy).
Opublikowano 15 maja 20204 l @Aleks Ja jeszcze (odpukać) nie doświadczyłem tego problemu z samoistnym uruchomieniem w przypadku mojego Q70. Poszukaj tego modelu, zamiast Q80 ze względu na lepszą czerń, no i niższą cenę.
Opublikowano 15 maja 20204 l U mnie od czasu wizyty serwisanta i podniesienia wersji submicom nie włączył się więcej samoistnie na kilkadziesiąt prób. Oby tak zostało.
Opublikowano 15 maja 20204 l Stoję o krok od zamówienia oleda b9 ale znajoma która ma b7 po niecałych 2 latach ma wypalenie loga netflix. Tutaj jest trochę posiadaczy oledow, czy ktoś mógłby podzielić się jak tam z wypaleniami w waszych przypadkach? Mam plazmę ponad 5 lat i praktycznie żadnych wypalen ale widzę ze oledy maja większa tendencje nie tyle co do wypalen typowych statycznych napisów co zostawiania różnych powidokow czy plam
Opublikowano 15 maja 20204 l Logo Netflixa? przecież jego nigdzie nie ma, więc jak się mogło wypalić? Ja mam od roku C9, zero problemów.
Opublikowano 15 maja 20204 l Taka technologia, wypala się i będzie wypalać, kwestia czasu i oglądanych materiałów.
Opublikowano 16 maja 20204 l Widziałem na reddicie wypalone logo netflixa na środku ekranu, ta Nka jak się odpala. Czerwony kolor wypala się najszybciej więc jest to możliwe, wiadomo że to logo pojawia się na 5 sekund ale po 2 latach może się wypalić.
Opublikowano 16 maja 20204 l Nie tyle co te na środku tylko te w prawym dolnym rogu które pojawia się na stronie głównej. Na rtings tez znalazłem temat człowieka z takim problemem wiec z tym czerwonym chyba faktycznie jest problem. Podobno w b8 powiększyli w matrycy czerwony pixel żeby ten problem zmniejszyć ale o ile to pomaga to tylko czas pokaże
Opublikowano 16 maja 20204 l Nie piszcie o wypaleniach, bo znowu bede mial watpliwosc, a napaliłem się na zakup oleda z nextgenem
Opublikowano 16 maja 20204 l Dla mnie bardzo fajne telewizory, ale z moim uzytkowaniem musiałbym co 2-3 lata wymieniać. Wypalaja się znacznie szybciej, co gorsza wypalenia są o wiele bardziej widoczne niż w kilkuletnich plazmach. Edytowane 16 maja 20204 l przez easye
Opublikowano 16 maja 20204 l 1 minutę temu, easye napisał: Dla mnie bardzo fajne telewizory, ale z moim uzytkowaniem musiałbym co 2-3 lata wymieniać. Czy Ty nie miałes modelu 7? Zastanawiam się jak forumkowiczom sprawują się kupione w 2018 modele B8 i C8.