Michał102 870 Opublikowano 20 czerwca 2015 Opublikowano 20 czerwca 2015 Budżet raczej do 2k. Odleglosc od TV 2m. Ogólnie chciałem kupić plazme, ale obudziłem się za późno i nic sensownego już nie produkują. Także póki co postanowiłem kupić jakiegoś niedrogiego LEDa i odciągnąć na nim do czasu upowszechniania się technologii OLED. Głównie zależy mi na dobrej czerni i kontraście (czyli w gre wchodzą matryce VA) i braku smużenia, bo to najbardziej denerwuje mnie w obecnym TV. Do samsunga mam już wielką zarazę, bo niewiadomo na co się trafi. Mój w testach wypadał bardzo dobrze, w sklepie zrobil na mnie duże wrażenie, a w domu okazało się, że to co kupiłem nawet nie stało koło tego co oglądałem w sklepie. Okazało się, że jest tam jakaś badziewna matryca AUO. Prócz tego sam TV jest badziewnie wykonany i cała rama jest juz popękana. Cytuj
Mike 97 Opublikowano 21 czerwca 2015 Opublikowano 21 czerwca 2015 Zobacz: http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl40w605b-201404233740.htm Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 21 czerwca 2015 Opublikowano 21 czerwca 2015 zobacz Sony 42W705 lub 42W805B Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Ehhh... ale kibel jest z tymi dzisiejszymi telewizorami Jak tak się zagłębiam w temat i czytam fora, to dochodzę do wniosku, że chyba najlepiej kupić jakieś najtańsze gó.wno z biedronki, bo te drogie i wysokie modele wcale lepsze nie są. Wszystko cierpi na niedoświetlone rogi, clouding, DSE (dla mnie niedopuszczalne... DSE podczas grania w gry piłkarskie jest masakrą nie do zniesienia). Nie wiem czy nie zaryzykuje i nie kupię ostatniej dostępnej na rynku plazmy od LG, czyli modelu 50PB5600. Ktoś z Was miał z tym kontakt? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Ehhh... ale kibel jest z tymi dzisiejszymi telewizorami Jak tak się zagłębiam w temat i czytam fora, to dochodzę do wniosku, że chyba najlepiej kupić jakieś najtańsze gó.wno z biedronki, bo te drogie i wysokie modele wcale lepsze nie są. Wszystko cierpi na niedoświetlone rogi, clouding, DSE (dla mnie niedopuszczalne... DSE podczas grania w gry piłkarskie jest masakrą nie do zniesienia). Nie wiem czy nie zaryzykuje i nie kupię ostatniej dostępnej na rynku plazmy od LG, czyli modelu 50PB5600. Ktoś z Was miał z tym kontakt? A teraz wysłać ci zdjęcie z mojej plazmy Panasonica która wisi w drugim pokoju a która ma już prawie 7 lat. To dopiero się załamiesz Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Za dużo czytasz. Wszystko obecnie jest o kant dupy rozbić. Mój ma już ponad rok i nie mam zamiaru nawet narzekać, ale plazmy to już nigdy nie wezmę i dobrze, że zdechła. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Na swojego Samsunga tak narzekam (LE32B650), ale jak popatrzeć i porównać do tego całego gó.wna z podświetleniem LED, to chyba jest on wypasem Tak czy owak muszę kupić coś większego, bo 32" do PS4 to zdecydowanie za mało. Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Dobrze Ci piszą, podświetlenie LED ma sporo minusów ale co jak nie to za normalną kasę // Obadaj Sony 42W705B, posiadam owy TV dla PS4/filmy BL i jest wszystko w najlepszym porządku, aktualnie Fifa 15 i Batman AK, jakość na tym TV (kwestia ustawień) powoduje opad szczęki // Pozdro Link : http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl42w705b-201402233639.htm Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 42W705 jest trochę po za zasięgiem... nie chce teraz tyle kasy na TV wydać. Wolałbym kupić coś trochę tańszego, a zaoszczędzone pieniądze wrzucić do świni z napisem OLED. 40W605 sporo od niego odbiega jakością? Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 OLED to pieśń przyszłości póki co W605 mnie odrzucił jakością (właściwie brakiem owej) wykonania, gorzej niż budżetowe Samsungi Z kolei jakość obrazu ma jak najbardziej na plus (masz test na tej samej www co w poprzednim poście). Dobre opinie zbiera też właśnie koreański 40H6400, tańszy niż Sony, ale ta podstawa ala "nogi"...dramat Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 no plazma do gier to nie w tą strone, dozbieraj i bierz Sony W7, to sprawdzony model przez wielu tutaj Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 no plazma do gier to nie w tą strone, dozbieraj i bierz Sony W7, to sprawdzony model przez wielu tutaj A miałeś Waść przyjemność zagrania na porządnej plazmie? Ja miałem i z wrażenia spadłem z kanapy. 50 cali + doskonały płynny obraz beż żadnych wad technologii LCD - po prostu ideał. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś powrócą do tej technologii i powróci jakość, którą swego czasu serwował Panasonic. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 Wątpię w powrót plazm. Obecnie dalej można kupić topowe plazmy w porządnych cenach. Polecam zwłaszcza konsolarzom, żeby w ich gry 900p szło grać bez zgrzytu. Każdemu polecającemu lcd do gier polecam zapoznać się ze sposobem w jaki telewizor lcd wyświetla rozdzielczość, niezależnie od rozdzielczości inputu. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 Obecnie dalej można kupić topowe plazmy w porządnych cenach. Gdzie? Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 Resellerzy, allegro, amazon, ceneo. Cytuj
Emptyhuman 0 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 (edytowane) Witam Szukam monitora do Xbox One . Kwota : 1000 zł 26+ cali Polecicie coś godnego i naprawdę wartego uwagi ? Wolę kupić dobry monitor za 1000 zł niż byle jaki TV 32'' za 1200... patrzę na allegro np taki ? http://allegro.pl/outlet-monitor-29-lg-29um55-p-ips-21-9-2560x1080-i5478016498.html no chyba że coś lepszego posiadacie Edytowane 27 czerwca 2015 przez Emptyhuman Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 Ja się chyba jutro przejadę d MM i wezmę Sony 40W605B. Teraz jest jakaś promocja i nawet ma fajna cenę, no i w razie co w MM do 30 dni można oddać bez podania przyczyny i zwrócą kasę. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - czy matryca o natywnej częstotliwości 100Hz przyda się przy PS4? Oczywiście nie chodzi mi o te wszystkie upłynniacze typu "mega super power 1200000Hz", tylko o częstotliwość natywną. Jak wiadomo Soniacze do serii W8 mają matryce 50Hz. Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 ja bym brał Sony. Sam mam 50W829 i jestem mega zadowolony. Ale przy zakupie zawsze warto samemu zobaczyć jak to "gada" i czy czasem coś lepszego nie rzuci się w oczy. Jak kupowałem sam brałem pod uwagę LG lub Panasa a nawet Sony W7 42". Do kompletu mam jeszcze soundbar HTCT370 i na moich 10m kwadratowych robi robotę I za każdym razem jak odpalam film z blubonka to jaram się jak na gówniarz na gwiazdkę i po nogawce leci Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 Tylko Ty masz wypasiony 50 calowy model. 40 calowy W6 pewno wygląda przy nim jak gó.wno w lesie Swoja drogą, to z tego co wyczytałem, to soniacze nawet tej samej serii mają spore rozbieżności jeśli o jakość obrazu chodzi. Między 40, a 50 cali potrafi być jakościowa przepaść, bo same matryce są inne. Ba! nawet same 40ki potrafią się między sobą różnić, bo do tych TV pakują co popadnie... AUO, srauo itd. Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 wiem że (pipi)owa porada.... ale może warto dozbierać do tego 42cale W7 bo ten robi naprawdę dobrą robotę. To był mój pierwszy pomysł jak zacząłem rozglądać się za tvkiem. Telewizora zresztą nie zmienia się za często w życiu więc na prawdę warto zainwestować. Cytuj
Di 839 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 (edytowane) Jak oceniacie Sony KD-49X8505B? Patrząc po opiniach w Internecie jedynymi minusami - poza wolno działającymi aplikacjami - są jasna czerń i niski kontrast. Telewizor będzie służył głównie do grania. Edytowane 28 czerwca 2015 przez Di Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 Byłem w Media Markcie po Soniacza, a wróciłem z Samsungiem UE43J5600. Pierw oglądałem Sony KDL 40W605B, ale TV odrzucił mnie bardzo nierównomiernym podświetleniem matrycy - na tle czarnego ekranu było sporo jasnych plam, do tego sama czerń wpadała w granat. Sprzedawca polecił mi ww. model Samsunga, lecz początkowo byłem sceptycznie nastawiony i w zasadzie nie miałem zamiaru go oglądać. Jednak dałem się namówić i szok - podświetlenie praktycznie idealne - na czarnym ekranie jest idealnie, natomiast na białym da się zauważyć leciutko ciemniejsze rogi. Jednak jest to na tyle małe, że w zasadzie niezauważalne - jestem w szoku, że LED potrafi tak równo świecić. Po chwili namysłu kazałem sprzedawcy lecieć na magazyn i ze sklepu wyszedłem ze swoim egzemplarzem. Sprzęt, który dostałem jest równie dobrze podświetlony jak ten który oglądałem w sklepie, jednak gdy podłączyłem konsolę i zagrałem w Pro Evo oraz Carsy, to wyszedł jedyny jak do tej pory mankament, a mianowicie DSE. Nie jest jakieś hardcoreowe, ale jednak widoczne - coś jak w moim starym B650 (stary trup z podświetlany katodami) . Teraz zastanawiam się co zrobić - czy lecieć do sklepu i wymienić/oddać TV, czy jednak się z tym pogodzić. Z tego co da się wyczytać w necie, to praktycznie każdy LED LCD ma z tym problem. Póki co skłaniam się by TV zostawić, bo o tak równo podświetlony egzemplarz może być potem trudno - wymienię na inny i wpakuje się w jakiś kibel. Jeśli chodzi o ogólną jakość obrazu, to jestem mega zadowolony. Gry, które mam odkryłem na nowo - zupełnie inna jakość niż na starych 32 calach - po prostu bajka. Nie wiem jakiego ów TV ma input laga, ale w trybie "gra" reakcja jest natychmiastowa i żadnych opóźnień nie ma. To tyle na razie, wracam testować dalej Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 a też zauważyłem DSE ale dopiero przy Carsach i trochę w GTA, w Destiny np już nie. Aż tak mocno nie przeszkadza, btw skoro telewizor Ci się podoba to lepiej zostawić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi