Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Support tez potwierdza ze to usunęli w takim razie zwracam tego klamota, albo na podstawie niezgodności towaru z opisem albo będę się z chujami sądził... w ostateczności możemy się napierdalać :D. 

Edytowane przez kislawa
  • Plusik 2
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Nie mówię że nie ma powodu być wściekłym, bo chuje powinni dostać pozew zbiorowy za te akcje z rozmazanym trybem 120hz, a teraz jeszcze ucięli kolejne reklamowane ficzery.

Edytowane przez 20inchDT
Opublikowano

Dlatego albo będzie grany zwrot albo wymiana na tegoroczny model. Na szczęście prawo jest po naszej stronie. W przyszłym tygodniu będę się kontaktował z tymi klamczuszkami i zobaczymy jaki maja pomysł 

Opublikowano

ALLM to jeszcze yebał pies, ale VRR szkoda, wychodzi na to że nie są w stanie zrobić na tym procku.

Chyba zaczekam już na nowe modele jak tego tv używam tylko do samej konsoli.

Opublikowano

Tak i ja czułem że premiera nowych TV od sony to nie jest dobry czas na kupowanie telewizora. Najpierw konsola, a TV najlepiej pół roku po premierze. Tak aby już mieć pewność co do kompleksowej obsługi HDMI 2.1. Obietnice koncernu zawsze można sobie głęboko w dupkę wsadzić. Gdybym okazał odrobinę więcej cierpliwości i poczekał na XH90 to dziś byłbym mega wkurwiony, chcąc oddać tv do sklepu. 

Sony tym czasem zapowiada nowe modele na 2021 i tym razem wszystkie mają być już wyposażone w hdmi2.1 i jego opcje. :yao: 

Opublikowano
Godzinę temu, kislawa napisał:

Dlatego albo będzie grany zwrot albo wymiana na tegoroczny model. Na szczęście prawo jest po naszej stronie. W przyszłym tygodniu będę się kontaktował z tymi klamczuszkami i zobaczymy jaki maja pomysł 

Będziesz bezpośrednio do Sony dzwonil? Daj znac, troche szkoda ze nie ma na co wymienic.

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał:

Będziesz bezpośrednio do Sony dzwonil? Daj znac, troche szkoda ze nie ma na co wymienic.

Najpierw skontaktuje się z Sony, w ostateczności skorzystam z rekojmi w media markt. Ale weź kurwa teraz pakuj te 85 cali.....

Opublikowano
55 minut temu, 20inchDT napisał:

* w patchu

Nowe modele maja miec to od razu po wyjeciu z kartonu, tak przynajmniej zapowiadaja w pierwszych info.

Jutro konferencja Sony na CES zobaczymy.

Opublikowano
41 minut temu, kislawa napisał:

Najpierw skontaktuje się z Sony, w ostateczności skorzystam z rekojmi w media markt. Ale weź kurwa teraz pakuj te 85 cali.....

Ja uderze z rękojmia do MM o obniżenie ceny telewizora do ostatnich promocji. Jak wyjdzie ze za 75 cali zapłaciłem 6200 zl, to go zostawie, bo ogolnie mimo wszystko jestem z niego zadowolony, a do czerwca i tak nie ma co kupic.

Znajomy ma Oleda z tego roku i tam też ciągle patchuja tego VRR,w COD ma migotanie obrazu.

Opublikowano
37 minut temu, Fanek napisał:

Nowe modele maja miec to od razu po wyjeciu z kartonu, tak przynajmniej zapowiadaja w pierwszych info.

Jutro konferencja Sony na CES zobaczymy.

Wydaje mi się, że chińczyk nie był tego taki pewien. 

Opublikowano

Ja nie rozumiem tego HDMI 2.1, jeśli ktoś ma dobry TV 4K 120hz (np. kupiony w 2016/2017r pod PS4Pro i filmy 4K- bo jednak HDR to był przełom) to jeszcze spokojnie z 5 lat wytrzyma.

Serio ktoś chce kupić nowy TV żeby grać w 120 klatkach?

Opublikowano

A dlaczego nie? Ja gram na PC, samo granie bez VSynca w 4k przy 60-120 fpsach w zależności od gry jest spoko.

Na starym TV mimo tego ze jest 120hz możesz grac maksymalnie w 60 klatkach, do tego jak wbgrze wylaczysz Vsync to obraz się lamie.

Nowe telewizory w koncu maja funkcje jak monitory PC, choć jak widzimy nie wszytskie.:teehee:

Opublikowano

Ja jeszcze obstawiam opcje, ze wyjdzie w aktualizacji na wiosnę jak zapowiadali, wtedy też pojawią się nowe modele. Sony w przypadku TV lubi w opóźnione „premiery” aktualizacji nie od dziś.

Martwi tylko to na stronie Sony US, na stronach w EU dalej jest informacja o aktualizacji. Scenariusze mogą być różne, łącznie z tym ze usunęli to ze strony USA żeby nastawić ludzi na zakup nowych modeli, (stock obecnych jest już pewnie na wyczerpaniu). A jak wyjdą nowe modele z VRR i ALLM to pojawi się tez upgrade dla XH. Pożyjemy zobaczymy. Tez się wcurwię jak nie dotrzymają obietnic aktualizacji bo wjechała 75” i fakt o przyszłej dostępności tych funkcji był jednym z kluczowych co do wyboru tego tv.

1cdbf3e0345e73a094be44b1d8beb5f3.jpg