Opublikowano 10 stycznia 20214 l No na polskiej stronie tez jest, wiec zaraz się okaże że przez przypadek z 1 strony zniknęło. Tak czy siak posiadacze XH90 maja w razie czego otwarta furtkę, gdyby Sony jednak nie podolalo z VRR. Taki telewizor mozna zwrócić w dowolnym momencie, jako niezgodność sprzedanego towaru z opisem.
Opublikowano 10 stycznia 20214 l W dniu 10.01.2021 o 12:18, easye napisał(a): Ja uderze z rękojmia do MM o obniżenie ceny telewizora do ostatnich promocji. Jak wyjdzie ze za 75 cali zapłaciłem 6200 zl, to go zostawie, bo ogolnie mimo wszystko jestem z niego zadowolony, a do czerwca i tak nie ma co kupic. Znajomy ma Oleda z tego roku i tam też ciągle patchuja tego VRR,w COD ma migotanie obrazu. Z tym vrr to dziwne, u mnie w c9 niczego takiego nie zauważyłem a chyba nie jest to domena cx.
Opublikowano 10 stycznia 20214 l Jak myślicie następne OLEDy mogą zaoferować coś jeszcze lepszego o prócz HDR? Tak żeby zobaczyć różnice na przykład między takim B8 a tym co nadejdą? Różnicę oczywiście bez lupy. Czy mamy już obraz idealny?
Opublikowano 10 stycznia 20214 l Przede wszystkim ma wejść wersja 83 calowa, która może być świetnym kompromisem w porównaniu do bardzo drogiej wersji 88 calowej.
Opublikowano 10 stycznia 20214 l Nie będzie kompromisem, bo 88 to 8K. Stąd jego cena. Jutro konferencja LG z OLED na ten rok, więc pewnie czegoś się dowiemy.Ja liczę, że 77 wystartuje teraz od 15-16 tys, a 83 jakieś 20-22 tys.
Opublikowano 10 stycznia 20214 l W dniu 10.01.2021 o 18:28, Donatello1991 napisał(a): Jak myślicie następne OLEDy mogą zaoferować coś jeszcze lepszego o prócz HDR? Tak żeby zobaczyć różnice na przykład między takim B8 a tym co nadejdą? Różnicę oczywiście bez lupy. Czy mamy już obraz idealny? Na pewno powinni poprawić płynność obrazu, ale nie wiem czy to możliwe. Ruch w filmach 24fps wygląda na OLED znacznie gorzej niż na LED. Niby można włączyć upłynniacz, ale w LG działa on słabo. https://www.rtings.com/tv/tests/motion/stutter Edytowane 10 stycznia 20214 l przez marcin33
Opublikowano 10 stycznia 20214 l W dniu 10.01.2021 o 19:22, marcin33 napisał(a): Na pewno powinni poprawić płynność obrazu, ale nie wiem czy to możliwe. Ruch w filmach 24fps wygląda na OLED znacznie gorzej niż na LED. Niby można włączyć upłynniacz, ale w LG działa on słabo. https://www.rtings.com/tv/tests/motion/stutter A to dość ważna informacja, bo równo dużo oglądam filmów co gram dlatego OLEDy mi się podobały
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 10.01.2021 o 17:15, lpcl napisał(a): Z tym vrr to dziwne, u mnie w c9 niczego takiego nie zauważyłem a chyba nie jest to domena cx. Też nic takiego nie mam a vrrrrrr szaleje w ac valhalla mimo zjebanej wersji na xsx ja miałem płynnie. Tak samo inne gry gdzie klateczki leciały jak cyberpunk. Nie widziałem migotania ani razu jedynie hdr zjebany w cyberze ale to nie wina vrr a gry. Może chodzi o vrr w połączeniu z pc? Anyway Sony może nie chce dać vrr bo nadal go w ps5 nie uruchomiło a pamiętam slogan Sony xh90 - "READY FOR PS5". No i jest READY na chuj drążyć
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 11.01.2021 o 09:48, easye napisał(a): Nie, ale narzekał tylko na Call Of Duty, wiec pewnie problem z gra. CoD to w ogóle zajebista gra na nowych konsolach. Wyłączała konsole kumplowi jak miał ray tracing uruchomiony a bez ray tracingu działała ale wyglądała jak kupa xD No udała im się ta gra
Opublikowano 11 stycznia 20214 l Ja z włączonym VRR na LG CX + XSX miałem migotanie w ciemnych scenach w Tell Me Why. W innych grach nie odnotowałem
Opublikowano 11 stycznia 20214 l Tylko Sony wie jak działa/nie działa ich VRR. I tylko Sony wie jak skutecznie obrzydzić klientowi kupno ich tv xd
Opublikowano 11 stycznia 20214 l Nowe OLED: A - budżetowa, zastępuje serię B C1 - za CX G - tylko ta dostanie większą jasność
Opublikowano 11 stycznia 20214 l Sony Bravia XR. Oto modele na rok 2021 Szczegóły na temat różnic pomiędzy poszczególnymi seriami nie są jeszcze do końca znane. Wiemy jedynie, że w najniższej z nich (X90J) zabraknie na przykład technologii X-Anti Reflection osłabiającej odblaski oraz że jedną z różnic pomiędzy A90J i A80J będzie typ podstawki. Wiemy za to, jakie rozmiary będą dostępne. I tak… telewizory OLED 4K Sony Master A90J będą dostępne w rozmiarach 55, 65 i 83 cale, telewizory OLED 4K Sony A80J będą dostępne w rozmiarach 55, 65 i 77 cali, telewizory LED 4K Sony X95J będą dostępne w rozmiarach 65, 75 i 85 cali, telewizory LED 4K Sony X90J będą dostępne w rozmiarach 50, 55, 65 i 75 cali, telewizory LED 8K Sony Master Z9J będą dostępne w rozmiarach 75 i 85 cali. Jest też coś dla „Kowalskiego” - telewizory Sony X85J i X80J Można się spodziewać, że telewizory z układem Cognitive Processor XR będą sporo kosztować. Na szczęście Sony ma też coś dla zwykłych zjadaczy chleba – ze znanymi z ubiegłorocznych modeli procesorami 4K HDR Processor X1. Będą to mianowicie telewizory X85J (w rozmiarach 43, 50, 55, 65, 75 i 85 cali) z panelami 100 Hz oraz X80J/X81J (w rozmiarach 43, 50, 55 i 65 cali) z panelami 50 Hz. X90J i X95J - to następcy XH90 i XH95 z tego roku, także FALD Najważniejsze cechy serii Bravia XR: BRAVIA CORE™: Google TV - zamiast AndroidTV Zgodność ze standardem HDMI 2.1 Sound-from-Picture Reality™ Funkcja obsługi głosowej z wolnymi rękami Współpraca z inteligentnymi głośnikami Przekaz zamysłu twórcy https://www.benchmark.pl/aktualnosci/telewizory-sony-2021-maja-robic-efekt-wow.html https://hdtvpolska.com/nowe-zaskakujace-telewizory-oled-i-lcd-sony-bravia-xr-na-2021-rok-ich-procesor-obrazu-nasladuje-dzialanie-ludzkiego-mozgu/?showfull=1
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 11.01.2021 o 15:22, Mike napisał(a): Nowe OLED: A - budżetowa, zastępuje serię B C1 - za CX G - tylko ta dostanie większą jasność No to nie wymienię oledzika w tym roku, chyba że się wypali.
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 10.01.2021 o 11:37, kislawa napisał(a): Najpierw skontaktuje się z Sony, w ostateczności skorzystam z rekojmi w media markt. Ale weź kurwa teraz pakuj te 85 cali..... Wyręczyłem Cię, na dzień dzisiejszy Sony nie ma żadnej oficjalnej informacji od producenta, że zrezygnowali z tej aktualizacji. Dział techniczny nadal pracuje nad aktualizacją softu. Moim zdaniem skończy się tak, że w końcu dadzą chujowo działający VRR jak na Samsungu, który wyłączy kolory, czerni, ale będzie działać.
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 11.01.2021 o 15:43, easye napisał(a): Wyręczyłem Cię, na dzień dzisiejszy Sony nie ma żadnej oficjalnej informacji od producenta, że zrezygnowali z tej aktualizacji. Dział techniczny nadal pracuje nad aktualizacją softu. Moim zdaniem skończy się tak, że w końcu dadzą chujowo działający VRR jak na Samsungu, który wyłączy kolory, czerni, ale będzie działać. Tak, to samo info dostalem ale dzięki za post. Czekamy w takim razie na rozwój sytuacji.
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 11.01.2021 o 15:53, easye napisał(a): Na tego pajaca to szkoda czasu, większość jego newsow i rewelacji jest wzięta z głębokich odmętów dupy
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 11.01.2021 o 15:55, kislawa napisał(a): Na tego pajaca to szkoda czasu, większość jego newsow i rewelacji jest wzięta z głębokich odmętów dupy Większość tzn. co konkretnie?
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W dniu 11.01.2021 o 15:43, easye napisał(a): Moim zdaniem skończy się tak, że w końcu dadzą chujowo działający VRR jak na Samsungu, który wyłączy kolory, czerni, ale będzie działać. Albo tak jak Zioło pisał, że najpierw wypuszczą na rynek nowe modele z VRR już, a dopiero po tym za jakiś czas dodadzą updejtem do XH90, ale dodawać to 1 rok po premierze, co te Sony Ich problem to, że nie określają się konkretnie, to psuje cały odbiór firmy.
Opublikowano 11 stycznia 20214 l Ciekawe czy nowe modele będą miały na pewno wszystkie funkcje. PS5 tez nadal bez VRR?
Opublikowano 11 stycznia 20214 l Jaką konkurencję ma xh90 w przedziale 3000-4000 zł? Sam chciałbym coś kupić do końca marca maksymalnie. Nie bardzo chce mi się dłużej czekać.
Opublikowano 11 stycznia 20214 l W tej cenie chyba tylko Samsung q80t. Największy minus jaki ja widzę to brak Dolby Vision Edytowane 11 stycznia 20214 l przez Sedrak