Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Blado wypadają :) // Bierz 43J5600 albo dozbieraj do 42W705B od Sony (gdzieś może jeszcze do wyrwania).

Opublikowano

Podobna kasa i masz tegoroczny 43J5600

Podejrzewam, że ubiegłoroczna seria 6 zjada go na śniadanie.

Nie mam bezpośredniego porównania, ale 2 tygodnie bawiłem się 43j5600 i nie wypadł on za dobrze.

Płynność obrazu fatalna, bardzo duży DSE, przy pionowych ruchach kamery wychodzą spore zakłócenia (widoczne w grach piłkarskich).

Z plusów należy odnotować bardzo dobrą czerń (pomaga w tym micro dimming pro), równe podświetlenie matrycy i całkowity brak cloudingu.

Opublikowano

Również go testowaliśmy pod kątem porównania z H6270 i nie było źle. Konsoli na tym modelu nie widziałem w akcji więc jak radzi sobie w grach nie powiem.

Bez aktualizacji oprogramowania Tizen nieco ssie :/

Opublikowano

Rozglądam się za TV. Interesuje mnie 55 cali, 4k niekoniecznie (na ten moment chyba nie warto... am i right?). Oczywiście głównie pod fimy + ps3/4. Ważne jest dla mnie 3D, ale tylko pasywne. No i cena, nie wiem, jakby mnie jakoś urzekł kosmicznie to i 5k bym przemyślał, taka max górna granica chociaż jednak wolałbym mniej. 

Może ktoś coś ostatnio kupował, sprawdzał, poleca. Ps3/4 ma hulać, 3d w miarę regularnie oglądam, więc jednak dość ważne :)

Opublikowano

(na ten moment chyba nie warto... am i right?)

Jeśli ma być do konsoli, to zdecydowanie nie ma co się w to pchać.

Obraz FHD na panelu 4k wygląda gorzej niż na natywnym 1080p.

Opublikowano

Mamy świetnego następce w829 na rok 2015 jest nią seria w805C, podobno pod każdym kątem jest lepszy od poprzednika. Nie omieszkam go obczaić w sklepie :)

Opublikowano

samsungps51d6900 glownie do grania bedzie ok? Jakies opinie, cokolwiek plazma nadaje sie do grania na konsoli.

Opublikowano

Plazma jak najbardziej się nadaje i pod każdym względem przebija jakością LCD, ale to musi być DOBRA plazma w stylu najbardziej udanych modeli Panasa.

Co do ww. Samsunga się nie wypowiem, bo nic o nim nie wiem.

Opublikowano

Mam okazje kupic uzywana, warto kupowac uzywke czy lepiej dolozyc I kupic nowa. Na co szczegolnie zwracac uwage.

Opublikowano

Ja bym się jednak bał używanej plazmy :)

Lepiej sobie daruj i szukaj LCDka klasy soniacza W8.

Na zakup plazmy jest już niestety za późno :( 

Na jakość podobną do tego co oferowały plazmy przyjdzie nam niestety zaczekać do momentu upowszechnienia się OLEDów. 

Opublikowano

samsungps51d6900 glownie do grania bedzie ok? Jakies opinie, cokolwiek plazma nadaje sie do grania na konsoli.

Tutaj piszą o 16 ms IL na HDMI 1 w trybie "PC". Bez tego trybu 31 ms IL.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d6900-201110281469.htm?page=Performance

Edytowane przez kant1983pl

Opublikowano

Mamy świetnego następce w829 na rok 2015 jest nią seria w805C, podobno pod każdym kątem jest lepszy od poprzednika. Nie omieszkam go obczaić w sklepie :)

Lepszy we wszystkim oprócz input laga, który ZTCP jest na poziomie 38ms.

Opublikowano

Tutaj piszą o 16 ms IL na HDMI 1 w trybie "PC". Bez tego trybu 31 ms IL.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d6900-201110281469.htm?page=Performance

Ale to chyba o inny IL chodzi.
Ok. Ale o który inny Il chodzi? Nie kumam o_O

Edytowane przez kant1983pl

Opublikowano

Input lag na poziomie ok 40 to dużo dla dużego lcd'ka?

Jest to dobry wynik, nie mogę znaleźć tabeli gdzie jest to wypisane. Dyskwalifikacja w grach zaczyna się od 48 

Opublikowano

to nie jest dobry wynik jak na rok 2015, da sie grać ale to sie czuje

najbardziej sie czuje jak zagra sie na tv z niskiem i przesiadzie zaraz na taki powiedzmy 40ms

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Miałem kupić nowy tv ale sprzedałem za 500 zł stary sony 32E4000 i kupiłem dopłacając 200 zł u mnie w mieście używkę z ogłoszenia na olx sony 40w4710 . Obraz w obu bajka a to tiviki z 2009 roku . Jak padnie to kupię w705c i pewnie bedzie gorzej hehe

Opublikowano

KDL42W805B dostałem, przetestowałem, pograłem - polecam każdemu. Wcześniej grałem na dobrym małym monitorku 22 i po przejściu na tv lcd 42 w ogóle nie czuję różnicy w lagu - o to mi chodziło :)