Gość lpcl Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 8 minut temu, Whisker napisał: Ponoć ale nauczony doświadczeniem całkowicie omijał będę jakiekolwiek paski w wiadomościach bo to one głównie wykańczały tamte oledy. A co najlepsze przez okres gwarancji choćbyś tłukł ile fabryka dała to nic się nie pojawiała a po 3 latach cyk kawałek loga. Już ponoć CXy były poprawione w tej kwestii No ale to dalej oledy i trzeba o nie dbać Bez przesady to tylko tv, teraz nie oglądać czwgoś bo się wypali. To prawie jak nie chlać bo za x lat dostaniesz marskości wątroby. xd Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 23 minuty temu, lpcl napisał: A które nie mają tendencji? Ale ponoć ten g1 ma mieć trwalszą matrycę. Co roku pisza to samo. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 7 minut temu, easye napisał: Co roku pisza to samo. No nie bardzo. Tylko dawali te funkcje np. iluminacja logo a teraz jeszcze tam jest jakaś niebieska warstwa czy jakoś tak. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Ja im nie wierzę.Muszą jakiś kit wcisnąć bo co mają powiedzieć?Ze tv za 10 po 4 latach jest zaorany?Nagle taki przełom?Co roku nowy model i teraz w 2021 ich nagle olśnilo?No nie sądzę.Jak kogoś stać to bierze i się cieszy, reszta nadal będzie kupować ledy za 3k.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 7 minut temu, Schranz1985 napisał: Ja im nie wierzę. Muszą jakiś kit wcisnąć bo co mają powiedzieć? Ze tv za 10 po 4 latach jest zaorany? Nagle taki przełom? Co roku nowy model i teraz w 2021 ich nagle olśnilo? No nie sądzę. Jak kogoś stać to bierze i się cieszy, reszta nadal będzie kupować ledy za 3k. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Akurat nie przełom ale może te 3 lata wytrzyma. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Nie ma co dramatyzować z wypaleniami. Mój pierwszy oled ma 6 lat. V910. Połowę żywota ostro katowany grami, ostatnie 3 lata to często wiadomości tvn24 i inne szajsy. Nie ma absolutnie nicB6 2 lata, setki godzin w FIFA, zero wypaleń było.B9, 6 miesięcy ale 260h w FIFA i 0 wypaleń.Serio, oled mają poważniejsze problemy. Banding, szachownica, zafarby. To są realne problemy i mega w(pipi)**. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 34 minutes ago, PiPoLiNiO said: Nie ma co dramatyzować z wypaleniami. Mój pierwszy oled ma 6 lat. V910. Połowę żywota ostro katowany grami, ostatnie 3 lata to często wiadomości tvn24 i inne szajsy. Nie ma absolutnie nic B6 2 lata, setki godzin w FIFA, zero wypaleń było. B9, 6 miesięcy ale 260h w FIFA i 0 wypaleń. Serio, oled mają poważniejsze problemy. Banding, szachownica, zafarby. To są realne problemy i mega w(pipi)**. Mnie zastanawia jak mocno to wpływa na użytkowanie. Ja mam LCD, który ma takie mleko, że szkoda gadać, a zauważyłem to dopiero jakiś czas temu. I zastanawia mnie czy kiedy nie będzie się szukało tych wad czy je się od razu zauważy? A tak osobiście ja mam wrażenie, że kupno takiego TV zależy od psychiki osoby. Miałem w życiu straszne padła jeśli chodzi o auta i teraz (odpukać) jest ok, ale ciągle mam wrażenie, że zaraz coś się rozwali no i z takim podejściem pewnie bym zawału dostał użytkując OLED, bo ciągle bym czekał aż coś się rozjebie Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Kupujesz i po 10 minutach wiesz co masz za sztukę. 20 min później oddajesz w sklepie jak kibel. Ale tak, loteria jest kosmiczna.Włączasz mecz i połowa boiska jest żółta bo są zafarby. Tego nie da się nie zauważyć. Odpalasz białe tło i masz któraś stronę różową, albo w ogóle tęczę na całym ekranie zamiast białego.Odpalasz na YT "oled banding test 5%" i wiesz jak wygląda banding i szachownica.Tu nie ma żadnej filozofii. Trzeba pamiętać, że ideały nie istnieją w kwestii matryc. Pytanie czy jesteśmy w stanie zaakceptować wielkość problemu. 1 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Ja chyba przy LED i tak zostanę. Chociaż do wymiany TV jeszcze spokojnie 1.5 roku (oby), więc zobaczymy jak technologia TV się rozwinie. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 13 marca 2021 Opublikowano 13 marca 2021 Ok, zakupiony G1 65 , olewam podstawkę, tym razem zawieszę go na ścianie. Ciekawe kiedy wysyłka czy 1 kwietnia już będzie Dobra rada. Zrób sobie 2 zamówienia osobne z odbiorem w sklepie. Sprawdź pierwszy, będzie okej i zostawiasz, jak nie bierzesz drugi po oddaniu. W innym wypadku rabat Ci przepadnie jak pierwsza sztuka będzie z wadami i oddasz. Bo kolejne zamówienie po premierze będzie bez rabatu... Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 20 godzin temu, Whisker napisał: ten voucher na konsole (o ile będzie, No raczej sprzedam nie odpakowaną) Nie sprzedawaj, przyda się Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: W dniu 13.03.2021 o 08:43, Whisker napisał: Ok, zakupiony G1 65 , olewam podstawkę, tym razem zawieszę go na ścianie. Ciekawe kiedy wysyłka czy 1 kwietnia już będzie Dobra rada. Zrób sobie 2 zamówienia osobne z odbiorem w sklepie. Sprawdź pierwszy, będzie okej i zostawiasz, jak nie bierzesz drugi po oddaniu. W innym wypadku rabat Ci przepadnie jak pierwsza sztuka będzie z wadami i oddasz. Bo kolejne zamówienie po premierze będzie bez rabatu... Świetna rada nooo xD sprawdź tylko sklepy, które to honoruja, bo sprzedawca przy odbiorze osobistym w ogole nie musi przyjmować zwrotu. 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Świetna rada nooo xD sprawdź tylko sklepy, które to honoruja, bo sprzedawca przy odbiorze osobistym w ogole nie musi przyjmować zwrotu.Ta rada tyczy oczywiście Media Expert, bo tylko tam zamawiając z neta nie ma problemu ze zwrotem. A domyślam się, że tam zamawiał jeśli na montaż gratis. Bo on jest tylko jak zamawiasz online z odbiorem w sklepie. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Oczywiście że jest, jak weźmiesz odbior w sklepie to nie masz prawa do zwrotu, tymbardziej w ME, który akurat jest najchujowszym z marketów, jeżeli chodzi o podejście do klienta. Jak Ci kurier przywiezie do domu, to wtedy możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Nawet w Euro RTV AGD jak wybierass odbiór osobisty z płatnością na miejscu, to zmienia się z "Zamówienia" na "Rezerwację towaru" i według prawa nie jest to traktowane jako zakup na odległość. Nie można nawet wtedy dokonać zwrotu w ich systemie na koncie, bo wyskakuję komunikat, że był to zakup w sklepie stacjonarnym. Nie zmienia to faktu, że słuchawki i tak mi przyjęli bez problemu... Ale nie muszą. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Oczywiście że jest, jak weźmiesz odbior w sklepie to nie masz prawa do zwrotu, tymbardziej w ME, który akurat jest naj(pipi)owszym z marketów, jeżeli chodzi o podejście do klienta. Jak Ci kurier przywiezie do domu, to wtedy możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.Przestań kłamać jak nie wiesz. Zakup dokonany w sklepie internetowym z odbiorem osobistym w Media Expert normalnie oddajesz. Robię tak od lat. Nawet na ich stronie masz to napisane w regulaminie człowieku.Co do euro rtv to racja, tam się zmienia status i możesz ich pocałować w dupe. Tak się wbiłem na minę przy pierwszym oled. Od wtedy tylko media i zakup online. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Ok, mimo wszstko ME to chyba najgorszy sklep ze wszystkich. Nie raz dostałem od nich produkt ze zwrotu/uzywany, bez żadnej informacji ze pochodzi z outletu, zakupów stacjonarnych nie zwrócisz nawet jeżeli nierozpakowales, podejście do klienta najgorsze z jakim się spotkałem, o reklamacjach to nawet nie chce mi się rospisywac. Dla porównania, w takim MM nawet stacjorane zakupy możesz zwrócić przez 30 dni, a posiadajac karte klienta masz na to 45. Przez ten okres możesz wlasnie wybrany telewizor testować do woli i jeżeli posiadasz oryginalne opakowanie, to nikt nawet po ponad miesiącu problemow nie robi. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 No ale wiesz, nie zajmujemy się teraz jakością sklepów i obsługi. Chodzi o oledy na 2021 i te akurat najlepiej brać w media na tą chwilę. Zresztą chyba nigdzie indziej się nie da poza sklepem lg? Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Widzieli to porównanie wypaleń? https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled? Ma już ponad rok, ale wnioski ciekawe. Nie spodziewałem się, że OLED aż tak chłonie jak gąbka. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: No ale wiesz, nie zajmujemy się teraz jakością sklepów i obsługi. Chodzi o oledy na 2021 i te akurat najlepiej brać w media na tą chwilę. Zresztą chyba nigdzie indziej się nie da poza sklepem lg? W necie znalazłem jeszcze jeden sklep z Warszawy i o dziwo też z bonusami. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Bx kusi z euro rtv. Tv to tak do kiedy są sprzedawane, maj? Może cx byłby w podobnej cenie I jeszcze pytanie, jak wysłać komuś telewizor. Ups czy dpd spokojnie to ogarniają? Cytuj
Logan 79 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 Samsung QLED QE65Q77TAT , będzie nadawać się do gierek i filmów 4k? Budżet do 5k. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 (edytowane) Dobra jutro przyjedzie OLED, w końcu pękłem, jednak dopłaciłem do CX, różnice względem BX są warte większej kwoty. Pytanie ponownie o kuriera, wysyłał ktoś wcześniej TV? Tak czytam, to informacje o telewizorach są strasznie niejasne wśród firm kurierskich, dhl wymaga palety, co jest bezsensem w przypadku TV ( a przynajmniej tak w BOK mówią ), akurat mam wstępnego kupca na obecny TV i bym mógł od razu wysłać. Edytowane 15 marca 2021 przez Moldar 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 65 cali w zwyż wysłać kurierem to niemal niemożliwe bez umowy z którymś... Mi się nie udało, dlatego obecny sprzedaje z odbiorem osobistym. Wszędzie brakowało kilka cm. I o ile możesz oszukać trochę jak przyjedzie kurier odebrać podając mniejsze wymiary, to potem jest pomiar na sortowni i jak się nie zgadza, to wraca do Ciebie bez zwrotu kasy za wysyłkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi