Jakim 1 791 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 2 i pół to w sam raz na 65 cali. Mam teraz identiko i 55 to jest MINIMUM . Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Opublikowano 27 kwietnia 2021 5 hours ago, Shago said: ma już ponad 2 lata A to dużo? TV to nie smartfon przecież, do tego widząc "postęp" w ostatnich latach, nie wydaje mi się taki wiek szczególnym powodem do zmiany. Jak już to iść w coś zauważalnie większego albo naprawdę dobry model. Ostatnio patrzyłem i mój czteroletni TV nie wypada wcale słabo przy nowych modelach z podobnej półki w kwestii parametrów, a wszystkie appki działają normalnie. Do tego styl w zasadzie stoi w miejscu i dla laika model 2017 i 2021 będzie wyglądać tak samo. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 16 godzin temu, Mustang napisał: A to dużo? TV to nie smartfon przecież, do tego widząc "postęp" w ostatnich latach, nie wydaje mi się taki wiek szczególnym powodem do zmiany. Jak już to iść w coś zauważalnie większego albo naprawdę dobry model. Ostatnio patrzyłem i mój czteroletni TV nie wypada wcale słabo przy nowych modelach z podobnej półki w kwestii parametrów, a wszystkie appki działają normalnie. Do tego styl w zasadzie stoi w miejscu i dla laika model 2017 i 2021 będzie wyglądać tak samo. zależy jaki tv dwu letni ma. Ja po przesiadce z 4 letniego w sumie dobrego samsunga ks9000 zobaczyłem mega różnicę. Plus zmiana była calowości z 55 na 65 bo 55 to za mało na ponad 2 m od ekranu. A samsung nadal służy moim rodzicom i są zachwyceni więc nic nie ginie w przyrodzie. Dla mnie to był duży upgrade jakości obrazu ale i apek bo dostałem apple tv i disney + coś o czym na samsungu 4 letnim mogłem zapomnieć :(. No i lepsze ustawienia pod granie. Co do sytuacji telewizorów w tym roku no to cóż .... widać chujnia jest wszędzie. Rynek komputerowy ceny z czapy za karty a i procki amd chore ceny. Ps5 jak nie było tak nie ma normalnie do kupienia z półki. Kolega na auto czeka już 5 miesięcy bo auto jest gotowe w fabryce ale brakuje podzespołów do komputera pokładowego... A teraz obniżona jakość ekranów lcd i olded. Ciekawe czemu żaden recenzent o tym nie pisze... Oni chyba dostają jakieś wybrane specjalnie w selekcji sztuki. Ciekawe ile sztuk lg sprawdziło zanim znalazło jedną dla vincenta z hdtv... Cytuj
DamianGrecky 477 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 22 godziny temu, Soul napisał: Nie szukaj dziury w całym a będzie Pan zadowolony ja mam OLEDA 55 od trzech lat i jest taki fikoł, że już do LCD nie wrócą dla tego wjechał teraz kolejny OLED. Nie no, luzik, ja użytkuję Oleda od lutego 2018 roku i złego słowa na niego nie powiem, kilka stron wcześniej wrzuciłem zdjęcie ekranu i jest czyściutko. Ale fakt, że te szachownice wyglądają okropnie. W najgorszym razie będzie się człowiek bawił w wymianę LG C1 OLED Review (OLED48C1PUB, OLED55C1PUB, OLED65C1PUB, OLED77C1PUB, OLED83C1PUA) - RTINGS.com Po teście, cóż, po prostu kolejny, dobry OLED. Jasność z kapci pewnie nie wyrwie. Real Scene Highlight 626 cd/m² Peak 2% Window 724 cd/m² Peak 10% Window 757 cd/m² Peak 25% Window 410 cd/m² Peak 50% Window 276 cd/m² Peak 100% Window 132 cd/m² Sustained 2% Window 691 cd/m² Sustained 10% Window 722 cd/m² Sustained 25% Window 390 cd/m² Sustained 50% Window 261 cd/m² Sustained 100% Window 125 cd/m² Zdziwiła mnie tylko mega niska ocena za Pre Calibration, tak źle chyba jeszcze nie było. Poza tym topka. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Czy pomiędzy g1 a c1 jest różnica w jasności? Wg tego artykułu nie widzę żeby coś napisali https://www.tomsguide.com/news/lg-c1-vs-g1-vs-a1-which-2021-oled-tv-should-you-buy Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, mozi napisał: Czy pomiędzy g1 a c1 jest różnica w jasności? Wg tego artykułu nie widzę żeby coś napisali https://www.tomsguide.com/news/lg-c1-vs-g1-vs-a1-which-2021-oled-tv-should-you-buy Jeśli chodzi o to jak to konkretnie wypada w testach to faktycznie różnica jest, ale nie jest to jakaś rewolucja. Edytowane 28 kwietnia 2021 przez Chmielinski 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Ciekawe ile sztuk lg sprawdziło zanim znalazło jedną dla vincenta z hdtv... 0. Vincent kupuje sam lub dostaje od zaprzyjaźnionego sklepu. Dlatego jest rzetelny. Ale jego sztuka waliła różem. Więc też bez szału. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: 0. Vincent kupuje sam lub dostaje od zaprzyjaźnionego sklepu. Dlatego jest rzetelny. Ale jego sztuka waliła różem. Więc też bez szału. A czy nie jest też tak że obiektyw uwidacznia znacznie bardziej defekty matryc i na żywo wygląda to sporo lepiej? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Banding uwidacznia. Zafarb niweluje. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 30 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Banding uwidacznia. Zafarb niweluje. Akurat zafarb to zmienia się i od odległości i od kąta patrzenia. Są mam w rogach i na całkowicie białej planszy na wprost patrząc na środek tv z metra widać ale na wprost patrząc rogu to już nie. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 No tak. Ale na zdjęciu jest jeszcze inaczej. Ja patrząc na wprost lewa stronę mam różową, a zdjęcie z tej samej pozycji i jest idealnie biało. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 W dniu 27.04.2021 o 16:07, Mustang napisał: A to dużo? TV to nie smartfon przecież, do tego widząc "postęp" w ostatnich latach, nie wydaje mi się taki wiek szczególnym powodem do zmiany. Jak już to iść w coś zauważalnie większego albo naprawdę dobry model. Ostatnio patrzyłem i mój czteroletni TV nie wypada wcale słabo przy nowych modelach z podobnej półki w kwestii parametrów, a wszystkie appki działają normalnie. Do tego styl w zasadzie stoi w miejscu i dla laika model 2017 i 2021 będzie wyglądać tak samo. 23 godziny temu, blantman napisał: zależy jaki tv dwu letni ma. Ja po przesiadce z 4 letniego w sumie dobrego samsunga ks9000 zobaczyłem mega różnicę. Plus zmiana była calowości z 55 na 65 bo 55 to za mało na ponad 2 m od ekranu. A samsung nadal służy moim rodzicom i są zachwyceni więc nic nie ginie w przyrodzie. Dla mnie to był duży upgrade jakości obrazu ale i apek bo dostałem apple tv i disney + coś o czym na samsungu 4 letnim mogłem zapomnieć :(. No i lepsze ustawienia pod granie. Co do sytuacji telewizorów w tym roku no to cóż .... widać chujnia jest wszędzie. Rynek komputerowy ceny z czapy za karty a i procki amd chore ceny. Ps5 jak nie było tak nie ma normalnie do kupienia z półki. Kolega na auto czeka już 5 miesięcy bo auto jest gotowe w fabryce ale brakuje podzespołów do komputera pokładowego... A teraz obniżona jakość ekranów lcd i olded. Ciekawe czemu żaden recenzent o tym nie pisze... Oni chyba dostają jakieś wybrane specjalnie w selekcji sztuki. Ciekawe ile sztuk lg sprawdziło zanim znalazło jedną dla vincenta z hdtv... Mam dokładnie ten model:https://www.samsung.com/pl/tvs/uhd-4k-tv/nu7442-43-inch-crystal-uhd-smart-tv-ue43nu7442uxxh/ Problemy są takie, że jakość jest ok, ale chciałoby się mieć już lepszą :P, a dwa, to powoli nie chcą się aplikacji aktualizować, bo non stop krzyczy, że za mało pamięci . No i zdarza mu się zamulać coraz częściej i z opóźnieniem reagować na pilot. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Nie masz zainstalowanych jakiś niepotrzebnych aplikacji? Mój jest z 2017 i nie mam żadnych problemów w tym stylu, wszystkie serwisy streamingowe działają. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Ja mam rok wcześniejszy model mu8002 i żadnych problemów, działa tak samo responsywnie jak od wyjęcia z kartonu. Ale ja chyba tylko dwie apki dodatkowo zainstalowałem i coś usunąłem. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Mój ks 9000 zapierdalał do końca i nadal zapierdala u rodziców Także ten chyba jak koledz wyżej piszą coś mocno ten system zajebałeś. Proponuję factory reset i po instaluj na czysto apki które używasz. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Właśnie dostałem potwierdzenie, że jutro będę mieć dostarczony 65G1 2 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Czekamy na fotki z idealnej matrycy. Cytuj
Jaman 0 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udało mi się kupić PS5 w MM. Ma przyjść jutro wieczorem. Mój monitor chyba nie będzie się nadawał, bo to AOC 32 cale 2K. Do PC jak dla mnie w sam raz, ale do konsoli się chyba go nie da podłączyć. Upatrzyłem sobie https://www.avans.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-led-lg-32-32un650-w Nie ma w Internecie opinii o tym monitorze, chyba jest dość nowy. Czy ktoś może się wypowiedzieć na jego temat? I w ogóle jaki monitor polecacie? Cytuj
DeeI3o 8 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Dwa miechy temu szukałem monitora pod series x . Padło na 32" samsunga odyssey g7. Jedyna dla mnie wada to brak hdmi 2.1 - ale to w monitorach melodia przyszłosci i wydatek na 32 cale ok 1000 - 1500$ . A g7 wyciaga z konsoli 1440p przy 120hz , przy malym input lagu , jeżeli Ci zalezy na competitive gaming online. Hdr 600 ( mi to akurat zwisa bo i tak kolory ma zajebiste). Poszukaj opinii na zagranicznych forach , obadaj w sklepie fizycznie - monitor jest zakrzywiony. Ja moge go polecic z czystym sumieniem Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ins 5 756 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 kwietnia 2021 Przed chwilą panowie przynieśli nowy telewizorek Wieczorkiem będzie testowanie 4 6 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Wygląda jakby miał ze 2 i pół metra :o 1 Cytuj
iks 80 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Opublikowano 30 kwietnia 2021 (edytowane) 15 godzin temu, Jaman napisał: Udało mi się kupić PS5 w MM. Ma przyjść jutro wieczorem. Mój monitor chyba nie będzie się nadawał, bo to AOC 32 cale 2K. Do PC jak dla mnie w sam raz, ale do konsoli się chyba go nie da podłączyć. Upatrzyłem sobie https://www.avans.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-led-lg-32-32un650-w Nie ma w Internecie opinii o tym monitorze, chyba jest dość nowy. Czy ktoś może się wypowiedzieć na jego temat? I w ogóle jaki monitor polecacie? Mam ten monitor w wersji 27'', kolory bardzo dobre, input lag bardzo niski. Jedynie HDR bardzo słaby, ale w tej półce cenowej nie masz co liczyć na nic lepszego, lepiej jakby HDR w ogóle nie było Po sprawdzeniu kilku tytułów wyłączyłem HDR w menu konsoli, pozatym polecam, za tą cenę chyba najlepszy wybór. Kolega wyżej pisał o g7, to jest monitor 2k, PS5 nie obsługuje tej rozdzielczości natywnie, więc konsola będzie wypluwała obraz w 1080p. Edytowane 30 kwietnia 2021 przez iks Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Jakiś uchwyt na ścianę do CX65 Panowie? Polećcie coś pls Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Czy ktoś tutaj ma oleda 77 cali albo inny tv tego rozmiaru? Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Opublikowano 30 kwietnia 2021 32 minuty temu, Starh napisał: Jakiś uchwyt na ścianę do CX65 Panowie? Polećcie coś pls Po majowce będę kupował do swojego to podeślę co kupiłem 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi