Opublikowano 28 października 20213 l Nie jest jaśniejszy. Przecież testy pokazują podobne wartości. Jeszcze niektórzy widzą test 55 vs 65 i o tym nie wiedzą i twierdzą, że się rożnią. EhhhC1 ma te same matryce co G1. Szczytowa jasność jest zablokowana firmware.A co do realnej korzyści to jedna bardzo istotna. Dodany tryb cinematic w upłynniaczu w 1. Po X latach nie ma artefaktów i zacięć.
Opublikowano 28 października 20213 l 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: C1 ma te same matryce co G1. Szczytowa jasność jest zablokowana firmware. Nie wszystkie C1 mają te same matrycę co w G1. Wszystko zależy z jakiej fabryki, nie wiem jak te nasze z Mławy. No ale sztuki z tą samą matrycą faktycznie mają zablokowaną wyższą jasność firmwarem.
Opublikowano 28 października 20213 l 4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Dodany tryb cinematic w upłynniaczu w 1. Po X latach nie ma artefaktów i zacięć. Gdzie jest ta opcja w polskim menu? U mnie obraz tnie zawsze, jedyna rada to wyregulować upłynniacz ręcznie żeby nie było efektu teatru, wtedy obraz jest płynny, ale jest trochę powyżej tych 24 fps.
Opublikowano 28 października 20213 l Jak masz upłynniacz, to drugie od góry. Nie pamiętam czy dokładnie Cinematic to się nazywało. Pomiędzy wyłączony a własnymi.
Opublikowano 29 października 20213 l Ale co on tam mówi dokładnie, bo nie chce mi się całego filmu oglądać. Przecież 120hz działa, tylko że z jakimś przeplotem.
Opublikowano 29 października 20213 l 1 minutę temu, easye napisał: Ale co on tam mówi dokładnie, bo nie chce mi się całego filmu oglądać. Przecież 120hz działa, tylko że z jakimś przeplotem. Niby, że działa cały czas przy odpowiednim sygnale, bo inaczej nie uruchomiłby tego dema z wahadłem, ale ja się nie znam, dlatego tutaj pytam
Opublikowano 29 października 20213 l 4k/120 działa od premiery telewizora, problem jest to, że to na bank nie jest natywne 4k, bo jak przyjrzysz się np. czcionce to widać że się lekko rozmazuje w porównaniu z 4K/60.
Opublikowano 30 października 20213 l 4k120 działa ale tv wyświetla tylko polowe rozdzielczości w poziomie, vrr działa ale tv działa wtedy tylko w trybie 60hz i z wyłączonym lokalnym wygaszaniem. Wiec jeśli chodzi o ficzury z hdmi 2.1 jedyne co działa stosunkowo ok to eArc. Reszta jest mocno niedorobiona. Hgig działa tylko dla ps5 i też nie jakoś zajebiscie
Opublikowano 31 października 20213 l jest jakaś istotna różnica między b1 a c1 poza 2v4 hdmi 2.1? B1 tańsza z 700 stów. Rtings porównanie pokazuje, że to zasadniczo to samo...
Opublikowano 2 listopada 20213 l Panowie, a jakie są topowe Ledy z tego roku, takie z hdmi 2.1, milionami nitów i obrazem jak w oledzie, nie licząc czerni. Ciągle się zastanawiam, oled czy Led, bo jestem z tych, którzy raczej wolą jak świeci się mocniej i bardziej.
Opublikowano 2 listopada 20213 l Z ledami to jest sztuka wyboru coś za coś. SONY nie ma vrr i pewnie mieć nie będzie albo w jakiejś postaci rodem z parodii jak ostatni update. LG ma panele IPS Samsungi ostatecznie chyba wygrywają w tej serii neo qled, bo największa ich bolączka to tylko 1 port hdmi 2.1 i brak dolby vision, ale to drugie wyrównuje hdr10+ ktorego nie ma konkurencja. Jest tam jeszcze duża masa chińskiego gówna. Sam na black friday muszę zdecydować czy oled c1 czy neo qled qn91a, bo cenowo są podobne.
Opublikowano 2 listopada 20213 l No jak LCD to chyba ten QN95A microled będzie najlepszym wyborem. To nie jest microled. Microled długo jeszcze nie kupimy w sklepie.
Opublikowano 2 listopada 20213 l Godzinę temu, Lord Protector napisał: No jak LCD to chyba ten QN95A microled będzie najlepszym wyborem. Cenowo C1 wypada lepiej. Obecnie jest promocja na 55C1 w MM. https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-lg-oled-c1-55-2021-media-markt-452369
Opublikowano 2 listopada 20213 l Cenowo C1 wypada lepiej. Obecnie jest promocja na 55C1 w MM. https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-lg-oled-c1-55-2021-media-markt-452369Cenę podnieśli o 550zł wiec ta promocja już jest nieaktualna [emoji53]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 2 listopada 20213 l 3 godziny temu, YETI napisał: Cenowo C1 wypada lepiej. Obecnie jest promocja na 55C1 w MM. https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-lg-oled-c1-55-2021-media-markt-452369 Nie no ja bym wchodził tylko w OLEDa ale Ty pytałeś o LCD jako alternatywa 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: 4 godziny temu, Lord Protector napisał: No jak LCD to chyba ten QN95A microled będzie najlepszym wyborem. To nie jest microled. Microled długo jeszcze nie kupimy w sklepie. Racja miałem na myśli mini leda
Opublikowano 3 listopada 20213 l Jaką będą miały nową nazwę LG Oledy w przyszłym roku? Bo niedługo będzie trzeba wymienić już leciwego C7 i tym razem pewnie będę celował w jakiś 65 calowy.
Opublikowano 4 listopada 20213 l Czy to jest dobry TV? Bo coś mało wołają jak za 75 cali. Nie zależy mi na gamingowych ficzerach. Przyda się dobry upłynniacz do filmów tylko no i znośna czerń, kontrast i kolory. Mam już jednego oleda 55 cali, więc nie oczekuję tutaj cudów, ale oleda chcę zabrać na piętro, żeby baba mi go nie wypalała Przyjaciółkami i Netflixem xD Te 75 cali docelowo w salonie, żeby bez żenady obejrzeć film na kinie domowym i żeby nie było jakiejś mega gigantycznej przepaści między tym soniaczem a oledem. https://www.currys.co.uk/gbuk/tv-and-home-entertainment/televisions/televisions/sony-bravia-xr75x90ju-75-smart-4k-ultra-hd-hdr-led-tv-with-google-assistant-10223293-pdt.html?istCompanyId=bec25c7e-cbcd-460d-81d5-a25372d2e3d7&istFeedId=4d7eb93e-055f-499d-8ee5-1cdcc50d67d1&istItemId=pxwirxqmx&istBid=tztx&srcid=198&cmpid=ppc~gg~0045+(Shopping+Ads)+Large+Screen+Television+-+Brand+Sony+2021~0045+(PLA)+Large+Screen+Television+-+Sony+Adgroup~Exact&mctag=gg_goog_7904&kwid=GOOGLE&device=c&ds_kids=92700064174259039&tgtid=0045+(Shopping+Ads)+Large+Screen+Television+-+Brand+Sony+2021&gclid=Cj0KCQjw5oiMBhDtARIsAJi0qk1Oy-dGpR5YRNp6k-nyeWVkdwF26hq5N1FbYOpgVkZmS5OYbU2V-y0aAlZMEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Opublikowano 4 listopada 20213 l Czy ta recka odnosi sie do modelu powyzej? https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x90j Bo jeśli tak to całkiem dobry TV?
Opublikowano 5 listopada 20213 l Tectok.co.uk zawiesił na jakiś czas przyjmowanie nowych zamówień. No i zamiast £1200 za 82' samsunga q60, którego miałem gotowego w koszyku, będę pewnie musiał wydać £2200 za nowszego 85' q60 w curry'sie. Blisko 2x wyższa cena, ale nie chce mi się czekać. Chuj wie co będzie z dostępnością i ceną sprzętów przed samymi świętami. Edytowane 5 listopada 20213 l przez C1REX