Opublikowano 29 grudnia 20159 l Panowie wiem że nie ten wątek ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi Mianowicie czy streamowanie Xone ==> tablet ,odbywa się na takiej samej zasadzie jak Ps4 ==> Vita? gdyż zamierzam zakupić tablet 8-10 cali właśnie w tym celu a ciągle gdzieś przebywam i odpada zakup monitora czy też tv.Z góry dzięki za informacje
Opublikowano 29 grudnia 20159 l Gmeru, ja nie chcę nagrywać czegokolwiek z telewizji na dysk tylko chcę pobrać film ba dysk podłączony do PC i dysk ten podpiąć do TV żeby odtwarzać to co pobrałem, tak ja robię z pendrivem. Chciałbym mieć po prostu taki pendrive 1TB Tylko czy jak podłączę dysk do TV to ten nie będzie chciał go sformatować po swojemu i na PC mogę go nie widzieć? Takie problemy ludzie mięli z dyskami.
Opublikowano 30 grudnia 20159 l @ Gmeru Mam pytanie, boś człek w temacie obeznany: 48W705C czy 50W755C? Wielkość podobna, tańszy jest plastikowy i ma odświeżanie 200, droższy jest metalowy, ma odświeżanie 800 i androida. Android mi nie potrzebny, TV przeznaczony będzie do gier, filmów (blu ray + seriale z zatoki), trochę kablówki. Czy model 50W755 jest warty dołożenia 600 zł?
Opublikowano 30 grudnia 20159 l Gmeru, ja nie chcę nagrywać czegokolwiek z telewizji na dysk tylko chcę pobrać film ba dysk podłączony do PC i dysk ten podpiąć do TV żeby odtwarzać to co pobrałem, tak ja robię z pendrivem. Chciałbym mieć po prostu taki pendrive 1TB Tylko czy jak podłączę dysk do TV to ten nie będzie chciał go sformatować po swojemu i na PC mogę go nie widzieć? Takie problemy ludzie mięli z dyskami. Serio, Wiele dysków używałem, używam i nie ma problemu. Nowe telewizory ogólnie widzą bez problemu dyski z filmami, fotami, mp3 itd.... Naprawdę zawsze to testuję a telewizorów zrobiłem w tym roku ponad 40 na HDTVPolska. @ Gmeru Mam pytanie, boś człek w temacie obeznany: 48W705C czy 50W755C? Wielkość podobna, tańszy jest plastikowy i ma odświeżanie 200, droższy jest metalowy, ma odświeżanie 800 i androida. Android mi nie potrzebny, TV przeznaczony będzie do gier, filmów (blu ray + seriale z zatoki), trochę kablówki. Czy model 50W755 jest warty dołożenia 600 zł? Warty ze względu na te 120Hz do sportu. I tutaj głównie za to płacisz. Nie oglądasz sportu to myślę, że możesz zostać przy W705C. Przynajmniej będziesz miał najlepszy TV do gier ;p bo lag ultra niski.
Opublikowano 31 grudnia 20159 l Panowie TV 60 cali do gier i sportu, czasami do filmów ale to nie priorytet. Coś za ok 4 tys znajdę czy pozostać ze "starym" Sony 46 nx750 z takim budżetem? ps Do sportu aby nie smużyło to co jest ważne ? Matryca 120 mhz?
Opublikowano 31 grudnia 20159 l Tak, matryca 120Hz. Ale w tej cenie nic nie ma w tak dużym rozmiarze.
Opublikowano 31 grudnia 20159 l No tak myślałem. Ile trzeba min. podnieść budżet aby nabyć taki rozmiar do sportu i gierek? Dodam, że ani 3d, ani żadne super smart też są zbędne.
Opublikowano 1 stycznia 20169 l Może inaczej. Podam Ci dobre modele: Sony X8509C 65" Sony W855C 65" Samsung JU6200 Samsung JU7000 W tych modelach cena jeszcze ujdzie. Jak widzisz Full HD oraz 4K. Ja bym zaczął poszukiwania od nich. Ale jak coś znajdziesz innego to pytaj.
Opublikowano 5 stycznia 20169 l czas wymienic mojego zasluzonego 32" sharpa z 120ms (!) input lagiem na cos nowszego z lagiem ~15ms. gram duzo online, wiec jak najmniejsze opoznienie ma dla mnie ogromne znaczenie. do czego bedzie wykorzystywany? gierki, filmy i sport - czyli standard. odleglosc od tv to 3-3,5m. kupie cos godnego polecenia w tych pieniadzach? kiedy jest najlepszy okres na kupowanie tv? e: myslalem o sony w705c, tylko boje sie ze 48" to bedzie za malo, bo myslalem o 55" Edytowane 5 stycznia 20169 l przez Qvstra
Opublikowano 5 stycznia 20169 l Nie podałeś ile chcesz wydać i jaka wielkość 3-3.5m to brałbym 50-55 lub 60"
Opublikowano 5 stycznia 20169 l wydawalo mi sie, ze napisalem jaki mam budzet ale ok, musialem skasowac xd do wydania mam okolo 3k, bo jeszcze jakies audio wypadaloby kupic. im wiekszy tym lepszy, myslalem o 55", tylko znajac zycie ciezko bedzie znalezc cos z niskim input lagiem w tych pieniadzach. chyba znalazlem - sony 50w829. ktos go ma? Edytowane 5 stycznia 20169 l przez Qvstra
Opublikowano 5 stycznia 20169 l Tego modelu już nigdzie nie kupisz, chyba że interesują cię używki lub ewentualnie egzemplarze powystawowe.
Opublikowano 7 stycznia 20169 l Ostatni byłem kupować filry do dzbanka i widziałem Samsunga 40J5000 za 1500zł. Warto kupować jeżeli nie jest się wymagającym nie wiadomo czego? Na razie gram na monitorze LG M197WDP i chciałem zmienić na coś lepszego.
Opublikowano 7 stycznia 20169 l Samsung UE50H6400 za 2499 czy lepiej KDL50W809c za 3360? Warto wydać te 800zł więcej za Soniaka?
Opublikowano 8 stycznia 20169 l Po kilku pomiarach okazało się, że 40 jest za duża i kupiłem 32. Poczytałem kilka stron tutaj i wybrałem Sony 32W705C. Na razie jestem zadowolony, a w grach ślepia wypala. Jutro odpalę wiedźmina i będę rozkoszować się widokami
Opublikowano 8 stycznia 20169 l Samsung UE50H6400 za 2499 czy lepiej KDL50W809c za 3360? Warto wydać te 800zł więcej za Soniaka?Warto
Opublikowano 8 stycznia 20169 l Samsung UE50H6400 za 2499 czy lepiej KDL50W809c za 3360? Warto wydać te 800zł więcej za Soniaka?Warto Ja (pipi)ie , cieżko się pisze z pozycji telefonu . Wojtas widziałeś kiedyś jak swieci ten samsung ? Bo ja bym mu polecił ! Edytowane 8 stycznia 20169 l przez seb.maz
Opublikowano 8 stycznia 20169 l Samsung UE50H6400 za 2499 czy lepiej KDL50W809c za 3360? Warto wydać te 800zł więcej za Soniaka?Warto Nie warto. H6400 to mega udany model Samsunga poczytaj test na HDTV.PL 8 stów to kupa kasy a calarz ten sam.
Opublikowano 11 stycznia 20169 l Ja sobie daję spokój z telewizorami z podświetleniem LED. Parę dni temu kupiłem Sonego W705C podjarany jego "zayebistością" do gier ze względu na niski lag, ale tego strasznego cloudingu nie jestem w stanie przeboleć. W ciemnych scenach po ekranie rozlewają się jaśniejsze plamy i wygląda to fatalnie. Jest trochę lepiej niż w Panasonicu, którego kiedyś miałem, ale to nadal straszna bieda w porównaniu do prehistorycznego samsunga B650, którego nadal użytkuję i chyba będę musiał na nim "dojechać" do momentu upowszechnienia się OLEDów. Ja nie wiem jak Wy możecie patrzeć na telewizory z tak fatalnym podświetleniem, a już całkiem nie mogę pojąć tych wszystkich zachwytów w testach. Ewentualnie ja mam takie "szczęście" i zawsze trafiam na poprodukcyjnego bubla
Opublikowano 12 stycznia 20169 l Panowie TV 60 cali do gier i sportu, czasami do filmów ale to nie priorytet. Coś za ok 4 tys znajdę czy pozostać ze "starym" Sony 46 nx750 z takim budżetem? ps Do sportu aby nie smużyło to co jest ważne ? Matryca 120 mhz? Gmeru a 55 cali dostanie się w tym budżecie wg reszty założeń ?
Opublikowano 12 stycznia 20169 l Raczej będę sprzedawał Tv 50 calowy Bravia W828/829, ponieważ mimo, że obraz jest za(pipi)isty to jednak w temacie płynności leży. Po ostatnim ograniu GTA 5 PS4 na W5500 przesiadka na ten nowy była mega bolesna. Smużenie, przycięcia, droga w GTA 5 migocze jak poj**ana, wręcz faluje i to wszystko na płynnym. Po jego wyłączeniu jest jeszcze gorzej wręcz nie da się grać. Ustawienie na wyraźny trochę poprawi ale co z tego jak przyciemnia drastycznie ekran i pogorszy płynność.Ja w chwili obecnej szukam o wiele płynniejszego ekranu. Jak coś takiego znajdę to tv sprzedaje. @ Gmeru Z tego co wyczytałem to sporo się orientujesz się w temacie tv i mam pytania. Jeżeli chodzi o płynność to jaki tv najbardziej jesteś mi w stanie polecić mogą być starsze modele i niekoniecznie Bravia? W nowych Braviach głównie rozchodzi się o brak trybu filmowego auto 1, także kolejne pytanie do którego modelu tv ten tryb był w marce Sony? To ważne info dla mnie ponieważ trochę się pośpieszyłem z zakupem tv patrząc tylko na obraz i myśląc że z płynnością będzie tak samo jak dawniej. Edytowane 12 stycznia 20169 l przez Kyokushinman
Opublikowano 12 stycznia 20169 l Panowie chcę kupić do salonu nowy TV. Mam upatrzonych kilka modeli: SAMSUNG UE50H6400 - dużo pozytywnych opinii, a w cenie 50W809C dostanę ten model w 55 calach. Samsung J6200 SONY KDL-50W809C (120hz) lub Sony KDL-50W755C (60hz_ Czytałem, że Philipsy z ambirlight są fajne, ale ta firma mnie odrzuca (naczytałem się sporo o zepsutych wyjściach optycznych) Zastanawiałem się jeszcze nad BenQ W1070, ale nie wiem czy nie mam zbyt jasnego salonu. Edytowane 12 stycznia 20169 l przez Starh