Figuś 21 169 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 4 minuty temu, mario10 napisał: Właśnie ciągnę aktualizację do mojego XR ale ani słowa o VRR tylko ogólnie o poprawie działania telewizora. U mnie na xh była wzmianka o vrr Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 U mnie nie ma słowa o tym muszę gdzieś poszukać w opcjach telewizora czy vrr jest. Ja wrzucą do tv to może i do ps5 wrzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 212 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Bierzecie póki możecie... Poyechało ich. Ceny na 2022, 77C droższy o 8k niż w 2021. No nieźle. W cenie niższej niż 55G2 kupiłem na premierę 65G1 i dostałem do tego 3k na karcie podarunkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 CP2077 i piąte gyrosy to coś niesamowitego na tym TV. HDR w trybie dolby vision jest fenomenalny. O ile FH5 zrobiła na mnie średnie wrażenie, tak 2 wyżej wymienione gry po prostu wytarły mną podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 Oled pałer! Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 Jest petarda, do leda już powrotu nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 761 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 Nie byłeś czasem obrońcą led? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 2 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2022 Kazdy jest dopóki nie przesiądzie się na OLEDa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Ja ogólnie po zakupie topowego (chyba) LED jednak żałuję, że nie kupiłem OLED. Jednak kto wie co to będzie za 5-7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Nie byłeś czasem obrońcą led? Ja? Nigdy, przenigdy. Musiałeś mnie z kimś pomylić Nigdy nie byłem obrońcą zadnej z technologii, bo każda ma też swoje wady. Chociaż przyznam szczerze, że ja żadnych wad oleda nie widzę i jestem nim po prostu oczarowany. Wczoraj jeszcze zacząłem oglądać tych nowych Vikingów na netflixie i nie mogłem wyjść z podziwu jak genialnie prezentują się ciemne sceny. Wreszcie czarny, to jest czarny i nie ma żadnych rozświetleń itp. No i nareszcie mam telewizor, na którym jasne tło jest czyste. Do tej pory każdy mój TV LCD miał większy lub mniejszy DSE, co dało się zauważyć szczególnie w wyscigach na tle nieba gdy obracamy kamerą lub skręcamy. Podobny syf był w grach piłkarskich przy szybszym wykopie piłki na drugą stronę boiska. Teraz na oledziku jest idealnie i obraz w ruchu wygląda fantastycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 761 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 No to zostaje gratulować zakupu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Jakbym nie kupił c1 to teraz mógłbym się wypałować. Dobrze że nie przyszło mi do głowy czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 761 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Nic nie mów, jak chwilę myślałem czy nie czekać na C2 77... Dzięki Bogu, że jestem w uj niecierpliwy i wziąłem. Dałem 15k, a teraz 26k Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 No ceny są faktycznie kosmiczne. @PiPoLiNiO możesz powiedzieć, że zaoszczędziłeś 11k Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Ja już byłem niemal zdecydowany czekać na 55C2, ale jak 55C1 spadł poniżej 5k,to nie wytrzymałem i się skusiłem. Jak widać dobrze się stało, bo nie wydaje mi się by C2 był wart aż tak dużej dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 761 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Ceny nie wzrosły z powodu wzrostu jakości. Standardowo jest +20% jaśniej. Czyli realnie pewnie znowu 5-10%. Te ceny to raczej trudności z dostępnością elementów + inflacja + kurs euro. Tak czy siak, kto nie kupi teraz, będzie w czarnej dupie. Dziewczyna kupowała w wakacje 48 cali za 4400, a teraz 8400. Prawie 9k za 48 cali Chore Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Ke? 55 cali w wiekszosci marketów stoi wlaśnie po 4,7K. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 3 godziny temu, Sedrak napisał: Ja ogólnie po zakupie topowego (chyba) LED jednak żałuję, że nie kupiłem OLED. Jednak kto wie co to będzie za 5-7 lat. Ja zaś dam szansę miniLED-om w przyszłości - jeśli jest coś co bym chciał zmienić w moim TVku to jest to maksymalna jasność ekranu. O ile w jasnych grach nie ma problemu tak tam gdzie jest ciemno to jest słaba widoczność gdy świeci mi bezpośrednio w ekran. B8 ma dość niski peak brightness. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 761 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 Ke? 55 cali w wiekszosci marketów stoi wlaśnie po 4,7K. No stoi. Jeszcze. Masz wyżej rozpiskę cen na 2022. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 No ja Ci powiem, że jak u mnie świeci słońce to nic nie widzę na moim LED. Teraz mam rolety, więc sprawa wygląda trochę inaczej. Ja właśnie za te 5-7 jak będę wymienial myślę o micro czy mini LED. Ale mój LED ma też plus. W cyberpunk jak w dzień wychodzę z zapyziałego motelu i słońce jebnie po oczach to HDR wypala rogówki Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 3 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2022 JA mam XR i nawet spoko nawet w dzień. Faktycznie ostatnio jak pykałem na B3 to w nocy hdr jest jakaś masakra Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 6 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2022 Panowie, czy ktoś z Was korzystał z reklamacji na uszkodzenia mechaniczne w przypadku waszych telewizorów? Chodzi mi o tę dodatkową z MediaExpert np. Chciałbym wymienić matryce i zastanawiam się jak cały proces wygląda, czy są jakieś sytuacje w których ktoś może mi odmówić wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 234 Opublikowano 6 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2022 Pierwsza recenzja a95-k https://youtu.be/GR7pQtBzHl0 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 6 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2022 46 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Panowie, czy ktoś z Was korzystał z reklamacji na uszkodzenia mechaniczne w przypadku waszych telewizorów? Chodzi mi o tę dodatkową z MediaExpert np. Chciałbym wymienić matryce i zastanawiam się jak cały proces wygląda, czy są jakieś sytuacje w których ktoś może mi odmówić wymiany. a co się stało dokładnie? Zarysowałeś / uderzyłeś? Piszesz o ubezpieczaniu czy dodatkowej gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 6 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2022 18 minut temu, easye napisał: a co się stało dokładnie? Zarysowałeś / uderzyłeś? Piszesz o ubezpieczaniu czy dodatkowej gwarancji? Kotka zadrapała. Nie widać tego mocno, ale wolę skorzystać z tej dodatkowej ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi