MaZZeo 14 183 Opublikowano 30 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2022 Ja na S95B nie zauważyłem autoprzyciemniania poza momentem jak pare minut konsola wisi w interfejsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 30 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2022 C2 i xsx mi się tak ściemnia czasem ale jak jestem "idle" czy gierka czy menu, rzadko ale zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2022 Po wyłączeniu tego TPC nie działa też opcja "jasność logo" (czy jak to tam się dokładnie zwało). Wcześniej zmieniając tą opcję dało się zauważyć niewielkie zmiany w jasności i ostrości obrazu, a teraz w każdej pozycji jest tak jak na off. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 234 Opublikowano 30 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2022 1 godzinę temu, Michał102 napisał: Po wyłączeniu tego TPC nie działa też opcja "jasność logo" (czy jak to tam się dokładnie zwało). Wcześniej zmieniając tą opcję dało się zauważyć niewielkie zmiany w jasności i ostrości obrazu, a teraz w każdej pozycji jest tak jak na off. Regulacja luminacji w logo po wylaczeniu tpc dziala tak samo. Potwierdzone. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 31 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2022 Panowie, a co z ewentualną aktualizacją softu gdy TCP jest wyłączone? Po akrualizacji wszystko wraca do ustawień fabrycznych, a może aktualizacja w ogóle się nie zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-lg-oled-cashback-do-3000-zl-627324 Ruszyły cashbacki na OLEDy. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Sieciówki już taktycznie podniosły ceny tak, by po cashbacku 500 zł zostało te standardowe 5500 zł. Ale xkom nadal ma 5400 - 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 234 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 15 godzin temu, Michał102 napisał: Panowie, a co z ewentualną aktualizacją softu gdy TCP jest wyłączone? Po akrualizacji wszystko wraca do ustawień fabrycznych, a może aktualizacja w ogóle się nie zrobi? Po aktualizacji tcp jest ciagle wylaczone takze mozna smialo aktualizowac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Też wyłączyłem te tcp.O gwarancję nie dygam, i tak nie cały rok został.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 787 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Miałem B6, ale w pierwszych modelach tego chyba nie było, bo tam przy materiałach HDR od razu na stałe było włączone oszczędzanie energii, którego nie dało się wyłączyć przez co w ciemnych miejscach zawsze było jak w dupie...Nieprawda. Miałem B6. W ciemnych scenach ściemniał się tak samo jak każdy inny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 W sumie jak gadacie tyle o tym ściemnianiu, to w GOW: Ragnarok taki efekt widzę, ale nie wiem, czy to kwestia TV, czy implementacji gry, bo w np. w Exodusie tak nie ma. Pokręćcie kamerą w jakiejś oświetlonej lokalizacji - jak najadę np. z nieba na skały to nagle ta część skał zaczyna ciemnieć w oczach, podobnie jak odsuwam się nieco od jakiejś jaskini. Bardziej wygląda mi to na sposób, w jaki gra rozświetla i doszczegóławia scenę, ale nie mam teraz jak porównać z innym ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 W GOWie to zabieg celowy gry, telewizor nic do tego nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 23 minuty temu, _Red_ napisał: W sumie jak gadacie tyle o tym ściemnianiu, to w GOW: Ragnarok taki efekt widzę, ale nie wiem, czy to kwestia TV, czy implementacji gry, bo w np. w Exodusie tak nie ma. Pokręćcie kamerą w jakiejś oświetlonej lokalizacji - jak najadę np. z nieba na skały to nagle ta część skał zaczyna ciemnieć w oczach, podobnie jak odsuwam się nieco od jakiejś jaskini. Bardziej wygląda mi to na sposób, w jaki gra rozświetla i doszczegóławia scenę, ale nie mam teraz jak porównać z innym ekranem. Obejrzyj sobie jakiś film gdzie dłużej są ciemne sceny. Niby wszystko wydaje się ok, bo ściemnianie postępuje tak, że tego nie zauważysz, ale jak dasz pauzę i wzniwisz film, to nagle jeb i robi się o połowę jaśniej. Początkowo nie zwracałem tak na to uwagi, ale teraz z perspektywy czasu uważam to za największą wadę tego telewizora. Całe szczęście, że w ogóle jest możliwość wyłączenia tego badziewia, bo serio jakość w ciemnych scenach leci z tym na ryj Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili. Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd I WANT REFUND!! Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Spokojnie, jeszcze Ci bandingu nie wyjebało na pół ekranu z dupy, wiec najlepsze moze przed Tobą! A tak poza tym no to telewizor bez wad! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 17 minut temu, easye napisał: A tak poza tym no to telewizor bez wad! To telewizor z najmniej wkurwiającymi wadami. Takiego bez wad nie było i nigdy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 To już zależy dla kogo, mnie banding wqrwial 3 razy bardziej niż roswietlanie napisów na netflixie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Godzinę temu, _Red_ napisał: LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili. Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd I WANT REFUND!! "brawo facet, walcz o swoje, nie daj się hejterom, nie bój się pokazać publicznie swojego prawdziwego ja". Cytuj Odnośnik do komentarza
Santi 29 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili. Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd I WANT REFUND!! Ale to ściemnianie to na LG, bo ja u siebie na panasie tego nie zauważyłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Godzinę temu, easye napisał: To już zależy dla kogo, mnie banding wqrwial 3 razy bardziej niż roswietlanie napisów na netflixie. Ale teraz znowu wrzucasz wady, które mogą, a nie muszą wystąpić. Banding może być w 1 na 10 przypadków, a rozświetlone napisy będzie mieć każdy egzemp Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Banding szybko się u mnie wygładził i jest wciąż git. Przy okazji, jaki macie symbol po kropce za nazwa modelu? W sklepie LG jest podane "xx.AEUxx". U mnie jak na foto .DEU, ale oprócz tego "assembled on 11/2022 in Poland", wiec faktycznie Sferis miał swiezutkie wyroby prosto z fabryki, a nie leżanki magazynowe ściągane z Emiratów. Ciekawe jak jest w przypadku tych obecnych wyprzedaży w xkomach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kafaresko 37 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 2 godziny temu, Michał102 napisał: To telewizor z najmniej wkurwiającymi wadami. Takiego bez wad nie było i nigdy nie będzie. https://youtu.be/t3R9YfEbdJA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Godzinę temu, Michał102 napisał: Ale teraz znowu wrzucasz wady, które mogą, a nie muszą wystąpić. Banding może być w 1 na 10 przypadków, a rozświetlone napisy będzie mieć każdy egzemp No jasne podobnie jak fakt, że nagle może się zrobić, ale zostawmy to. Godzinę temu, _Red_ napisał: Ciekawe jak jest w przypadku tych obecnych wyprzedaży w xkomach. A jakie to ma znaczenie. Nawet jakby przeleżał 4m w kartonie, w co wątpię to nic sie z tym telewizorem nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 Patrzę pod kątem jak mocno zjebany C1 dostałem wtedy w salonie Euro w ramach resztek zeszlorocznych (pudło rozjechane wizualnie, może przeturlalo się już wiele razy przez sklep, chujwie). Większe ryzyko, że mógł byc z wystawy czy zwrotu, albo gdzieś, niż taki wyprodukowany w miesiącu zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 1 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2023 No ale kupiłeś zeszloroczny model, teraz wyprzedają modele z tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi