Opublikowano 30 grudnia 20222 l Ja na S95B nie zauważyłem autoprzyciemniania poza momentem jak pare minut konsola wisi w interfejsie.
Opublikowano 30 grudnia 20222 l C2 i xsx mi się tak ściemnia czasem ale jak jestem "idle" czy gierka czy menu, rzadko ale zdarza się.
Opublikowano 30 grudnia 20222 l Po wyłączeniu tego TPC nie działa też opcja "jasność logo" (czy jak to tam się dokładnie zwało). Wcześniej zmieniając tą opcję dało się zauważyć niewielkie zmiany w jasności i ostrości obrazu, a teraz w każdej pozycji jest tak jak na off.
Opublikowano 30 grudnia 20222 l 1 godzinę temu, Michał102 napisał: Po wyłączeniu tego TPC nie działa też opcja "jasność logo" (czy jak to tam się dokładnie zwało). Wcześniej zmieniając tą opcję dało się zauważyć niewielkie zmiany w jasności i ostrości obrazu, a teraz w każdej pozycji jest tak jak na off. Regulacja luminacji w logo po wylaczeniu tpc dziala tak samo. Potwierdzone. Pozdro
Opublikowano 31 grudnia 20222 l Panowie, a co z ewentualną aktualizacją softu gdy TCP jest wyłączone? Po akrualizacji wszystko wraca do ustawień fabrycznych, a może aktualizacja w ogóle się nie zrobi?
Opublikowano 1 stycznia 20232 l https://www.pepper.pl/promocje/telewizor-lg-oled-cashback-do-3000-zl-627324 Ruszyły cashbacki na OLEDy.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Sieciówki już taktycznie podniosły ceny tak, by po cashbacku 500 zł zostało te standardowe 5500 zł. Ale xkom nadal ma 5400 - 500 zł
Opublikowano 1 stycznia 20232 l 15 godzin temu, Michał102 napisał: Panowie, a co z ewentualną aktualizacją softu gdy TCP jest wyłączone? Po akrualizacji wszystko wraca do ustawień fabrycznych, a może aktualizacja w ogóle się nie zrobi? Po aktualizacji tcp jest ciagle wylaczone takze mozna smialo aktualizowac.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Też wyłączyłem te tcp.O gwarancję nie dygam, i tak nie cały rok został.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Miałem B6, ale w pierwszych modelach tego chyba nie było, bo tam przy materiałach HDR od razu na stałe było włączone oszczędzanie energii, którego nie dało się wyłączyć przez co w ciemnych miejscach zawsze było jak w dupie...Nieprawda. Miałem B6. W ciemnych scenach ściemniał się tak samo jak każdy inny.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l W sumie jak gadacie tyle o tym ściemnianiu, to w GOW: Ragnarok taki efekt widzę, ale nie wiem, czy to kwestia TV, czy implementacji gry, bo w np. w Exodusie tak nie ma. Pokręćcie kamerą w jakiejś oświetlonej lokalizacji - jak najadę np. z nieba na skały to nagle ta część skał zaczyna ciemnieć w oczach, podobnie jak odsuwam się nieco od jakiejś jaskini. Bardziej wygląda mi to na sposób, w jaki gra rozświetla i doszczegóławia scenę, ale nie mam teraz jak porównać z innym ekranem.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l 23 minuty temu, _Red_ napisał: W sumie jak gadacie tyle o tym ściemnianiu, to w GOW: Ragnarok taki efekt widzę, ale nie wiem, czy to kwestia TV, czy implementacji gry, bo w np. w Exodusie tak nie ma. Pokręćcie kamerą w jakiejś oświetlonej lokalizacji - jak najadę np. z nieba na skały to nagle ta część skał zaczyna ciemnieć w oczach, podobnie jak odsuwam się nieco od jakiejś jaskini. Bardziej wygląda mi to na sposób, w jaki gra rozświetla i doszczegóławia scenę, ale nie mam teraz jak porównać z innym ekranem. Obejrzyj sobie jakiś film gdzie dłużej są ciemne sceny. Niby wszystko wydaje się ok, bo ściemnianie postępuje tak, że tego nie zauważysz, ale jak dasz pauzę i wzniwisz film, to nagle jeb i robi się o połowę jaśniej. Początkowo nie zwracałem tak na to uwagi, ale teraz z perspektywy czasu uważam to za największą wadę tego telewizora. Całe szczęście, że w ogóle jest możliwość wyłączenia tego badziewia, bo serio jakość w ciemnych scenach leci z tym na ryj
Opublikowano 1 stycznia 20232 l LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili. Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd I WANT REFUND!!
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Spokojnie, jeszcze Ci bandingu nie wyjebało na pół ekranu z dupy, wiec najlepsze moze przed Tobą! A tak poza tym no to telewizor bez wad!
Opublikowano 1 stycznia 20232 l 17 minut temu, easye napisał: A tak poza tym no to telewizor bez wad! To telewizor z najmniej wkurwiającymi wadami. Takiego bez wad nie było i nigdy nie będzie.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l To już zależy dla kogo, mnie banding wqrwial 3 razy bardziej niż roswietlanie napisów na netflixie.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Godzinę temu, _Red_ napisał: LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili. Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd I WANT REFUND!! "brawo facet, walcz o swoje, nie daj się hejterom, nie bój się pokazać publicznie swojego prawdziwego ja".
Opublikowano 1 stycznia 20232 l LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili. Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd I WANT REFUND!! Ale to ściemnianie to na LG, bo ja u siebie na panasie tego nie zauważyłem [emoji846]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Godzinę temu, easye napisał: To już zależy dla kogo, mnie banding wqrwial 3 razy bardziej niż roswietlanie napisów na netflixie. Ale teraz znowu wrzucasz wady, które mogą, a nie muszą wystąpić. Banding może być w 1 na 10 przypadków, a rozświetlone napisy będzie mieć każdy egzemp
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Banding szybko się u mnie wygładził i jest wciąż git. Przy okazji, jaki macie symbol po kropce za nazwa modelu? W sklepie LG jest podane "xx.AEUxx". U mnie jak na foto .DEU, ale oprócz tego "assembled on 11/2022 in Poland", wiec faktycznie Sferis miał swiezutkie wyroby prosto z fabryki, a nie leżanki magazynowe ściągane z Emiratów. Ciekawe jak jest w przypadku tych obecnych wyprzedaży w xkomach.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l 2 godziny temu, Michał102 napisał: To telewizor z najmniej wkurwiającymi wadami. Takiego bez wad nie było i nigdy nie będzie. https://youtu.be/t3R9YfEbdJA
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Godzinę temu, Michał102 napisał: Ale teraz znowu wrzucasz wady, które mogą, a nie muszą wystąpić. Banding może być w 1 na 10 przypadków, a rozświetlone napisy będzie mieć każdy egzemp No jasne podobnie jak fakt, że nagle może się zrobić, ale zostawmy to. Godzinę temu, _Red_ napisał: Ciekawe jak jest w przypadku tych obecnych wyprzedaży w xkomach. A jakie to ma znaczenie. Nawet jakby przeleżał 4m w kartonie, w co wątpię to nic sie z tym telewizorem nie dzieje...
Opublikowano 1 stycznia 20232 l Patrzę pod kątem jak mocno zjebany C1 dostałem wtedy w salonie Euro w ramach resztek zeszlorocznych (pudło rozjechane wizualnie, może przeturlalo się już wiele razy przez sklep, chujwie). Większe ryzyko, że mógł byc z wystawy czy zwrotu, albo gdzieś, niż taki wyprodukowany w miesiącu zakupu.
Opublikowano 1 stycznia 20232 l No ale kupiłeś zeszloroczny model, teraz wyprzedają modele z tego roku.