Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U staruszków wiekowy Sony Bravia KDL-40Z4500 ma taką przypadłość ostatnio, że po włączeniu na zimno, widać zamiast obrazu statyczne pasy pionowe kolorowe. Dźwięk działa, programy pod spodem się zmieniają. Pomaga z 5 wyłączeń i włączeń, potem działa bez przerwy aż nie ostygnie.

Nie wygląda to na jakieś luźne kable, zrobiłem reset TV do ustawień fabrycznych, wyłączałem z prądu, ale temat wraca.

Skopana matryca by taki efekt dawała, że nie działa przez kilka włączeń, a potem już jest OK? Jak TV chodzi to nie ma żadnego artefaktu przez kilka godzin.

Opublikowano
5 godzin temu, Chmielinski napisał:

Przecież na wstępie jest powiedziane, że 77 nie ma MLA, więc cała ta recenzja go nie dotyczy.

Nie dotyczy recenzowanego modelu od Panasa. Wrzuciłem ten filmik co do kolejnego porównania modeli od samsunga i lg.

Opublikowano

Research w trakcie, może jeszcze ceny spadną po wejściu M3, 908 i A95L. Jak nie to wjedzie S95C bo jest dużo tańszy od G3..
Czy ambilight w philipsach można wyłączyć na stałe?

Opublikowano (edytowane)

Pany, padło na dwa modele budżetowe (do granka i sporadycznie netflix i te inne badziewia)

tcl 55c735 oraz hisense e7kq pro , niby to samo ale cobyście polecali? Ktoś coś?

Edytowane przez S_600
Opublikowano

Kwestia gustu, ja miałem już dwa ambi (starszy model z dwoma podświetleniami) i teraz z trzema i nigdy tego nie włączam, chyba że ktoś przyjdzie to włączam dla szpanu ;)

Opublikowano

Forumku drogi, jaki będzie najlepszy okres na kupienie TV? Przymierzam się powoli i na święta powinienem być gotowy, ale może warto poczekać i kupić trochę później? Myślałem o C3, ale spojrzałem na obecne ceny i :drakenope: Spadnie to do świąt? Poczekać dłużej? Czy wziąć po prostu C2? Kompletnie nie znam się na rynku TV i nie chce niepotrzebnie wydać za dużo kasy.

Opublikowano

Mega deal  .... mi jakoś marzec/kwiecień  z dostawą ,montażem i przedłużoną gwarancją wyszło z 7500  w znanym markecie z elektroniką.

Nie wiem , jak widzę te okazję  na allegro za 6200 od ziomeczka z Czech to mam mieszane uczucia...