kamil88pl 0 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 To podrzućcie cos do 5 k na co warto zwrócić uwagę Może jakiś qled jak na oleda nie starczy. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 Nie baw się w pół środki i stukaj na oleda Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 Zbieram się do zakupu nowego TV i nie chcę zyebać. Docelowo nowe konsole ale chciałbym też czasem podpiąć retro (co prawda przez skaler) - chłopaki z My Life in Gaming pod te cele polecali LG C1/C2, ja na oku mam Samsunga QE65S90C lub LG65C21LA. Warunek to 65 cali, OLED, budżet do 10k ale wiadomo fajnie by było 7-8 zapłacić. Co teraz jest na topie? Warto Samsunga rozważać (wysokie oceny na rtings) czy może nie kombinować i od razu LG? Na plus LG-ka jest obsługa Dolby Vision. Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 O LG C2 pewnie co stronę jest jakiś wpis, a kilkanaście stron wcześniej gdzieś tam moja relacja bezpośrednio z paru miesięcy używania, jeśli Cię interesi. O OLED Samsunga pisał Mazzeo, ale chyba s95b czy jak się tam nazywał ten pierwszy model. Po prawie roku C2 nie znalazłem żadnych wad zarówno w kwestii gier jak i video streamingu. 65" LG C2 w ostatni Black friday był po 6999 zl, także poniżej Twojego budżetu nawet. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 Też polecam. Ja dałem 5200 za 65C2 więc jak się trafi podobna okazja to się nie zastanawiaj, bo coraz trudniej będzie go dostać. Ewentualnie popatrz za nowszym modelem, ale tu wiadomo, że będzie drożej. 1 Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 5200 za 65" to jakiś kosmos, piecze motzno. Bralbym ten rozmiar bez popity zamiast 55" (tylko wtedy to było 5500 zł vs 7000 zł za te 10 cali różnicy). Zawsze mógłbym lepiej widzieć napisy w grach wieczorami, bez konieczności zakładania szkieł na nos xd Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 1 godzinę temu, ping napisał: Warto Samsunga rozważać Jako świeżo upieczony właściciel powiem tylko że gdybym miał wybierać jeszcze raz wybrałbym s90c tylko w wersji 77 cali. . Nie spodziewałem się że przesiadka na nowy tv będzie aż tak znacząca. Gry, stream, czy zwykla kablowka wręcz urywają dupę. 1 1 Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 Ktoś posiada LG G3? Obraz rzeczywiście znacznie jaśniejszy niż w C2/C3? Planuje w tym roku wymienić mojego B8, ale zależy mi na wsparciu DTS, więc zastanawiam się między LG G3 a C3. Cytuj
reagwyr 0 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 Cześć! Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Xbox Series X. Poszukuję do niego monitora 28-32 cale z dobrymi głośnikami. Bardzo zależy mi właśnie na przyzwoitych głośnikach, chciałbym zaoszczędzić trochę miejsca na biurku Planuję zakupić również dedykowane słuchawki, jednak w sytuacjach, kiedy będę grać z żoną czy kumplami chciałbym, żeby dźwięk wydobywający się z wbudowanych głośników był przynajmniej przyzwoity. Jesteście w stanie polecić jakiś model? Byłoby super, gdyby udało się zamknąć w budżecie 2 - 2.5 tys. Czekam z niecierpliwością na Wasze odpowiedzi :) Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 1 minutę temu, reagwyr napisał: Cześć! Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Xbox Series X. Poszukuję do niego monitora 28-32 cale z dobrymi głośnikami. Bardzo zależy mi właśnie na przyzwoitych głośnikach, chciałbym zaoszczędzić trochę miejsca na biurku Planuję zakupić również dedykowane słuchawki, jednak w sytuacjach, kiedy będę grać z żoną czy kumplami chciałbym, żeby dźwięk wydobywający się z wbudowanych głośników był przynajmniej przyzwoity. Jesteście w stanie polecić jakiś model? Byłoby super, gdyby udało się zamknąć w budżecie 2 - 2.5 tys. Czekam z niecierpliwością na Wasze odpowiedzi lepiej wyjdzie jak kupisz dobry monitor i dokupisz do niego jakąś choćby listwę, ciężko o dobre głośniki w monitorze czy nawet TV Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 LG C2 informuje mnie o updejcie firmware do 03.33.80. Ostatnio jak pamiętam to były jaja, że jeden update rozwalał poziom czerni, kolejny naprawiał, a następny wprowadził długo oczekiwane fixy do agresywnego auto-dimmingu. Na razie nie znalazłem opinii o *80 (poza lakonicznymi gównopostami na Reddicie typu "it's bad", "it's fine"), ale prewencyjnie poczekam na pierwszych c h ę t n y c h. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 ja tam dalej siedzę na fw sprzed roku chyba xD tylko ten monit o update denerwuje. Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 Ten ostatni z trzech miesięcy bodajże to akurat ponoć sensowny, bo w końcu można było wywalić piloty serwisowe i nie trzeba się już martwić Auto Brightness Limiterem (ABL). Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 (edytowane) Witam, szukam coś z TV dla kolegi w cenie około 3000 zł 55 cali. Będzie do niego kupował PS5. Edytowane 17 października 2023 przez Wolny Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 października 2023 Opublikowano 17 października 2023 W dniu 15.10.2023 o 15:11, ping napisał: Co teraz jest na topie? Warto Samsunga rozważać (wysokie oceny na rtings) czy może nie kombinować i od razu LG? Na plus LG-ka jest obsługa Dolby Vision. Jeżeli skusisz się na Samsunga, to wczoraj ruszyła promocja z cashbackiem na duże TV, zwrot do 4000 zł. Cytuj
kamil88pl 0 Opublikowano 17 października 2023 Opublikowano 17 października 2023 A co sądzicie o Philips 66PUS8808/12. Jest spoko cena teraz 4.999 zł. Ambilight robi robotę. Do netflixa, hbo z dobrym soundbarem chyba spoko wybór. Raz na jakis czas granie na ps4. Chyba lepszy wybór niż tcl65c845. Tam podobno wieczne problemy z rozjaśnianiem scen na netflixie w dolby vision i wieczne softy wgrywane z pendriva i masa ustawień tzw kalibracja żeby obraz wyglądał dobrze. A Phillils w tej cenie to chyba rozsądny wybór. Co myślicie? Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 13 godzin temu, kamil88pl napisał: A co sądzicie o Philips 66PUS8808/12. Jest spoko cena teraz 4.999 zł. Ambilight robi robotę. Do netflixa, hbo z dobrym soundbarem chyba spoko wybór. Raz na jakis czas granie na ps4. Chyba lepszy wybór niż tcl65c845. Tam podobno wieczne problemy z rozjaśnianiem scen na netflixie w dolby vision i wieczne softy wgrywane z pendriva i masa ustawień tzw kalibracja żeby obraz wyglądał dobrze. A Phillils w tej cenie to chyba rozsądny wybór. Co myślicie? Bierz i sie nie zastanawiaj nawet ja za tyle rok temu kupiłem 55'', póki co zero problemów z tv, a używam go naprawdę często i w długich sesjach. Jak nie miałeś wcześniej tv z ambi, to efekt na początku urywa dupe Cytuj
kamil88pl 0 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 9 minut temu, number_nine napisał: Bierz i sie nie zastanawiaj nawet ja za tyle rok temu kupiłem 55'', póki co zero problemów z tv, a używam go naprawdę często i w długich sesjach. Jak nie miałeś wcześniej tv z ambi, to efekt na początku urywa dupe A powiedz jak kolory czerń i tak dalej? Przy filmach netflixa, apple z dolby vision czuć efekt? Głośniki dobre? Czy od raz dokupić jakiś soundbar? I najważniejsze oglądam dużo sportu, czy tv nie smuży przy piłce nożnej. Ustawiałes sam czy od raz obraz żyleta? Może masz jakieś dobre ustawienia żeby wyciągnąć maxa z tv. Podziel się opinią. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 W dniu 16.10.2023 o 11:30, _Red_ napisał: LG C2 informuje mnie o updejcie firmware do 03.33.80. aktualizowales? Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 (edytowane) Godzinę temu, kamil88pl napisał: A powiedz jak kolory czerń i tak dalej? Przy filmach netflixa, apple z dolby vision czuć efekt? Głośniki dobre? Czy od raz dokupić jakiś soundbar? I najważniejsze oglądam dużo sportu, czy tv nie smuży przy piłce nożnej. Ustawiałes sam czy od raz obraz żyleta? Może masz jakieś dobre ustawienia żeby wyciągnąć maxa z tv. Podziel się opinią. Czerń jest czarna, tak jak powinno być Kiedyś wspominałem tu kilka scen, które zrobiły na mnie spore wrażenie jak chociażby scena w GoT, gdzie typ wchodził z pochodnią do jaskini i widać było tylko płomień i jego odbicie na postaci, po chwili w tej ciemnej jamie smok puścił ogień z ryja i scena pięknie się rozjaśniła, do tego ambi momentalnie podświetlił cały pokój, no podbija to immersje fest. Co do jakości, to dużo zależy już od streamingów i tego jak dany film był nagrany. Największą żyletę widziałem chyba w serialu LoTR na Amazonie. W weekend wrzuciłem kilka odcinków Naszej Ziemi (chyba tak to się nazywało) na netflixie i też z ziomkiem przezywaliśmy jak to srogo wygląda. Ogólnie o jakość obrazu się nie martw, bo jak nie miałeś wczesniej oleda, to i tak będziesz pod wrażeniem niezależnie od ustawień itd. A co do tych, to ja nie szukałem niczego w necie, zmieniam tylko kolor/kontrast/poziom czerni jeśli coś mi mocno nie pasuje w danym filmie czy grze. Ogólnie musisz sam poklikać pod swoje preferencje, ja nie wierzę w uniwersalne i najlepsze ustawienia dla każdego. Co do smużenia podczas oglądania sportu, to nie podpowiem, bo nie oglądam go praktycznie wcale, ale domyślam się, że nie ma z tym problemu, ew. @Bartg coś podpowie bo wiem, że piłeczke ogląda W moim modelu głośniki są wyjątkowo dobre jak na dzisiejsze standardy w tv, bo ma nawet wbudowany malutki subwoofer. Ja zazwyczaj i tak używam słuchawek, ale jak już oglądam/gram bez nich, to zazwyczaj nie chce mi się nawet włączać zewnętrzych głosników, bo te z tv w zupełności mi wystarczają. Niestety nie mogę znaleźć foty tyłu tego modelu, o który pytasz, więc nie wiem czy tam też jest to podobnie zrobione. Btw, jeśli to Twój pierwszy oled, to polecam na dzień dobry odpalić ten filmik (koniecznie w ciemnym pomieszczeniu). Urwanie dupy gwarantowane Edytowane 18 października 2023 przez number_nine Cytuj
kamil88pl 0 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 12 minut temu, number_nine napisał: Czerń jest czarna, tak jak powinno być Kiedyś wspominałem tu kilka scen, które zrobiły na mnie spore wrażenie jak chociażby scena w GoT, gdzie typ wchodził z pochodnią do jaskini i widać było tylko płomień i jego odbicie na postaci, po chwili w tej ciemnej jamie smok puścił ogień z ryja i scena pięknie się rozjaśniła, do tego ambi momentalnie podświetlił cały pokój, no podbija to immersje fest. Co do jakości, to dużo zależy już od streamingów i tego jak dany film był nagrany. Największą żyletę widziałem chyba w serialu LoTR na Amazonie. W weekend wrzuciłem kilka odcinków Naszej Ziemi (chyba tak to się nazywało) na netflixie i też z ziomkiem przezywaliśmy jak to srogo wygląda. Ogólnie o jakość obrazu się nie martw, bo jak nie miałeś wczesniej oleda, to i tak będziesz pod wrażeniem niezależnie od ustawień itd. A co do tych, to ja nie szukałem niczego w necie, zmieniam tylko kolor/kontrast/poziom czerni jeśli coś mi mocno nie pasuje w danym filmie czy grze. Ogólnie musisz sam poklikać pod swoje preferencje, ja nie wierzę w uniwersalne i najlepsze ustawienia dla każdego. Co do smużenia podczas oglądania sportu, to nie podpowiem, bo nie oglądam go praktycznie wcale, ale domyślam się, że nie ma z tym problemu, ew. @Bartg coś podpowie bo wiem, że piłeczke ogląda W moim modelu głośniki są wyjątkowo dobre jak na dzisiejsze standardy w tv, bo ma nawet wbudowany malutki subwoofer. Ja zazwyczaj i tak używam słuchawek, ale jak już oglądam/gram bez nich, to zazwyczaj nie chce mi się nawet włączać zewnętrzych głosników, bo te z tv w zupełności mi wystarczają. Niestety nie mogę znaleźć foty tyłu tego modelu, o który pytasz, więc nie wiem czy tam też jest to podobnie zrobione. Btw, jeśli to Twój pierwszy oled, to polecam na dzień dobry odpalić ten filmik (koniecznie w ciemnym pomieszczeniu). Urwanie dupy gwarantowane Tylko że philips pus8818/12 to nie oled a lcd. Aktualnie mam 10 letniego samsunga 32 cale, więc przesiadka na tego ambilighta będzie gruba. Jak przesiadka z opla astry rok 98 na jakieś auto z 2020 roku hehe. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 1 hour ago, kamil88pl said: A powiedz jak kolory czerń i tak dalej? Przy filmach netflixa, apple z dolby vision czuć efekt? Głośniki dobre? Czy od raz dokupić jakiś soundbar? I najważniejsze oglądam dużo sportu, czy tv nie smuży przy piłce nożnej. Ustawiałes sam czy od raz obraz żyleta? Może masz jakieś dobre ustawienia żeby wyciągnąć maxa z tv. Podziel się opinią. Nie smuży nic, odpowiednie ustawienie upłynniacza + 120hz robi robotę w sporcie. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 45 minut temu, kamil88pl napisał: Tylko że philips pus8818/12 to nie oled a lcd. Aktualnie mam 10 letniego samsunga 32 cale, więc przesiadka na tego ambilighta będzie gruba. Jak przesiadka z opla astry rok 98 na jakieś auto z 2020 roku hehe. A to sorry, wpisałem w google ten model i pierwszy wpis był o tym, że to oled XD no to zdecydowanie lepiej wziąć 55 cali oled niż 65 led. No chyba, że tylko na przekątnej Ci zalezy Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 (edytowane) W dniu 15.10.2023 o 15:11, ping napisał: chłopaki z My Life in Gaming pod te cele polecali LG C1/C2 Obecnie już C3 zaczynają tanieć i śmiało można założyć, że na Black Friday też coś się może trafić (a jeśli mają jeszcze na magazynach starsze modele, to tym bardziej), o ile się nie spieszysz. Teraz np. w xkomie 65 cali C31LA jest za 8,5k, więc w budżecie. Edytowane 18 października 2023 przez kotlet_schabowy 1 Cytuj
kamil88pl 0 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 Godzinę temu, Bartg napisał: Nie smuży nic, odpowiednie ustawienie upłynniacza + 120hz robi robotę w sporcie. Mówimy tu o modelu 65pus8818/12 tak? A filmy w dolby vision z netflixa albk hbo nie ma takiej akcji jak czytałem na forach, że rozjaśnia co jakiś czas i strasznie to denerwuje? I jak dźwięk? Daje radę czy od razu trzeba soundbara dokupić? Już sam nie wiem co czy ten philips 65pus8818/12 czy tcl65c845. Jakbyście mieli dziś kupić to który byście wybrali. Tcl o 500 zł droższy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi