REZOK 1 020 Opublikowano 27 grudnia 2023 Opublikowano 27 grudnia 2023 Chyba na miejscu zrobią. To pewnie zależy. Ja zgłosiłem reklamację w Samsungu to serwisant przyjechał do domu i na miejscu zrobił w jakieś 30 minut Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 Masakra .Bardzo mocny.Szczerze to aż takiego nie widziałem. Cytuj
polak899 2 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Potrzebuje porady, telewizor dla rodziców, budżet ok 6k https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c37la https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-samsung-qe55s90c-55-oled-4k-144hz-tizen-tv-dolby-atmos-hdmi-2-1 ja osobiście mam LG serie CX i jestem zadowolony Byliśmy o krok od zakupu samsunga, już zapłaciliśmy ale nie mogli zamówić z magazynu, a nie z wystawki, to poprosiliśmy o zwrot kasy. Proszę o poradę Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Jak dla kogoś kto nie przywiązuje ekstra uwagi do jakości obrazu, to jak największy brać i będzie dobrze. Cytuj
morius 2 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Dobry wieczór. Jeśli koniecznie 55 cali to zamiast s90c lepiej s92c - tańszy, a to samo, głośniki chyba nawet lepsze. Długo drapałem się po głowie, zastanawiałem co wybrać - s90c czy C3. Stanęło na bydlaku 77 s90c. Cóż, był przede wszystkim tańszy. Jeżeli dostanę jeszcze cashback to w ogóle wyjdzie za fajne pieniądze ( 9,2k). Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Obraz bardzo ładny. Nadmienię, że przesiadłem się z 48 calowego H6400 Samsunga. Telewizja naziemna spoko(myślałem, że będzie dużo gorzej, w testach C3 było lepsze pod tym względem). Netlix, Disney+, Amazon - tv zaczyna pokazywać pazur. Rzeczywiście bardzo jasny. Wszystko byłoby po przesiadce z H6400, hehe Co do grania na konsoli za bardzo się nie wypowiem.Przy PS4 taki tv to się marnuje. W tym roku (mam nadzieję) może prosiak wjedzie. Powtarzając się - jestem bardzo zadowolony. Rozmiar robi wrażenie. Jak wjeżdża cała czarna plansze tv wygląda jakby był wyłączony. Przy zgaszonym świetle jest jeszcze lepiej. (taki urok matrycy co to nie przepada za światłem - ale spoko, biedy żadnej nie ma). 2 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia 17 godzin temu, polak899 napisał: Potrzebuje porady, telewizor dla rodziców, budżet ok 6k https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c37la https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-samsung-qe55s90c-55-oled-4k-144hz-tizen-tv-dolby-atmos-hdmi-2-1 ja osobiście mam LG serie CX i jestem zadowolony Byliśmy o krok od zakupu samsunga, już zapłaciliśmy ale nie mogli zamówić z magazynu, a nie z wystawki, to poprosiliśmy o zwrot kasy. Proszę o poradę Ja bym sobie zadał pytanie, czy rodzicom faktycznie potrzebny jest do szczęścia OLED. Taki panel to ma głównie sens jak celujesz w najwyższa jakość obrazu i grasz na konsoli/high-end PC albo oglądasz rzeczy 4k hdr. Jak rodzice mają oglądać tylko polsaty albo netflixa w full hd, no to bez sensu, zwłaszcza, że awaryjność większa niż inne typy matrycy. 1 Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 5 stycznia Opublikowano 5 stycznia Pytanie z zupełnie innej beczki, ktoś może polecić coś budżetowego z przeznaczeniem dla rodziców? Czyli 100% czasu to oglądanie TV - informacje, seriale, filmy, bardzo rzadko sport. Szerokość 55, żadne wodotryski nie są potrzebne, budżet do 2k. Zastanawiam się między TCL 55P635, TCL 55C635 albo Xiaomi L55M7, ale z żadnym nie miałem styczności, a na papierze wyglądają w tej klasie w miarę ok. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia 22 hours ago, Rudiok said: Pytanie z zupełnie innej beczki, ktoś może polecić coś budżetowego z przeznaczeniem dla rodziców? Czyli 100% czasu to oglądanie TV - informacje, seriale, filmy, bardzo rzadko sport. Szerokość 55, żadne wodotryski nie są potrzebne, budżet do 2k. Zastanawiam się między TCL 55P635, TCL 55C635 albo Xiaomi L55M7, ale z żadnym nie miałem styczności, a na papierze wyglądają w tej klasie w miarę ok. Też miałem ten dylemat dla mamy, miał być tcl, ale poczytalem opinie o tych tanich tclach, ze obraz super, ale system dramat i potrafi sie zwiesic albo wyjebac w dowolnym momencie i sa kombinacje z przywracaniem. Mama miala z 13 lat Samsunga więc tez poszedl Samsung, UE55CU7192U, na razie bardzo zadowolona i ogarnia Tizena bez problemu. 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Co obecnie warto zakupić do 55-60 cali dla Zagrajmera? Te LG C2 dalej są dostępne czy lepiej sobie odpuścić? Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Za 3900 jakieś resztki 55" C2 widziałem w RTV Euro, zobacz czy jest do odbioru w Twojej okolicy. Za tyle bym brał (sam mam go za 5500 zł sprzed 12 miesięcy i działa bez problemu od dnia uruchomienia, zero wypaleń TVNu xd) https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-oled55c21la-tv-oled-uhd-4k.bhtml 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia a chuj, nie ma. A warto brać ten nowszy model czy cos lepszego szukać? Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia 10 godzin temu, Kalel napisał: a chuj, nie ma. A warto brać ten nowszy model czy cos lepszego szukać? Oczywiście, że warto jak nie ma już c2. 1 Cytuj
polak899 2 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia (edytowane) Po pierwsze dziękuje za wszystkie porady odnośnie mojego zapytania o TV dla rodziców Ostatecznie został zakupiony Samsung S90C 55 cali. Obraz bardzo dobry , głośniki kiepskie, zobaczymy ile ta matryca wytrzyma. Ale po zakupie TV pojawił się problem, a mianowicie, rodzice mają dekoder Polsat Box HD5000 i on zaczął się zawieszać gdy jest wyłączony (TV i dekoder). Czas się zawiesza się po losowym czasie, 3 min. 1 godz. 3 godz. i dekoder trzeba wyłączyć z prądu aby dał obraz. Zaznaczę, że wyłączyłem HDMI-CEC w obu urządzeniach. Kabel i gniazda także były wymieniane. Czy ktoś miał podobny przypadek ? Edit: Dekoder został zmieniony na nowy model i jak na razie, problem ustąpił Edytowane 12 stycznia przez polak899 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Ktoś poleci jakiś pasek LED do TV na 65'? Najlepiej z opcją zasilania poprzez USB. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia wymienili mi tego oleda dziś, ustawiłem wszystko tak jak w poprzednim i kurde jakiś inny ten obraz jest mam wrażenie xD czy mi się w głowie jebie już czy się tv po prostu musi „rozgrzać”? Cytuj
Rash 240 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia 2 godziny temu, Dahaka napisał: wymienili mi tego oleda dziś, ustawiłem wszystko tak jak w poprzednim i kurde jakiś inny ten obraz jest mam wrażenie xD czy mi się w głowie jebie już czy się tv po prostu musi „rozgrzać”? Matryca potrzebuje 100+ h żeby wejść na właściwe obroty także spokojnie. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Czym czyścicie matrycę i co ile? Cytuj
k0ntra 409 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Kozim mlekiem ze skruszonymi kawałami 24 karatowego złota. Ale to OLEDa. A tak serio to https://hdtvpolska.com/jak-czym-wyczyscic-czyscic-telewizor-ekran-lcd-oled/ Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia 6 hours ago, Donatello1991 said: Czym czyścicie matrycę i co ile? Z kurzu swiffer duster jak się zakurzy, okazjonalnie z zabrudzeń do zmycia jak wyżej. Cytuj
mario10 517 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Mam taką specjalną piankę do tv i monitorów . Nie zostawia śladów i ma fajne działanie antystatyczne Cytuj
vip77 237 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia Aktualizacja na C2. @Rash jak będziesz coś wiedział o niej więcej to daj znać. Cytuj
Rash 240 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia 8 godzin temu, vip77 napisał: Aktualizacja na C2. @Rash jak będziesz coś wiedział o niej więcej to daj znać. Aktualka zainstalowana. Wszystko ok.Poniżej lista zmian.Swoją drogą niedługo na modelach z 2022 roku wchodzi Webos 23 i możemy oczekiwać jeszcze aktualek tego systemu do 2026 roku. 04.40.90 updated Dolby Vision to v32.12. (Was 32.09 from 03.33.15 update.) 04.40.90 webOS version is 7.4.0-19 (was 7.3.1-44 with 03.33.90 firmware). 04.40.90 also added "Screensaver Promotion" in System -> Additional Settings and "Content Recommendation" in System -> Additional Settings -> Home Settings. (I'd turn both of them OFF.) 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi