LiŚciu 1 304 Opublikowano poniedziałek o 07:36 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 07:36 Więcej oglądania niż grania ale do gier też ponoć jest OK. W weekend w MM była za niego cena 10899 PLN więc już blisko G4. To model 2023 więc pewnie zaraz będzie wszędzie w takiej cenie na promocjach, black friday itd. Różnica w cenie przy rozmiarach 77 cali jest wielka ale przy 65 calach już mała więc looz. Miałem brać ogólnie jakiś TV77 ale doszedłem do wniosku że będzie za wielki. To znaczy pewnie szybko bym się przyzwyczaił ale w pokoju dziennym byłby to kolos u mnie i nie wiem czy ogólnie by dobrze wyglądał. Dzisiaj mam 65 i jest w sam raz, siedzę od TV w odległości ok 2,8 m. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0ntra 406 Opublikowano poniedziałek o 07:55 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 07:55 Ja wolałbym polować na OLED ''77. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 212 Opublikowano poniedziałek o 08:31 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:31 Z takiej odległości celuj w 77!!! Nie ma czegoś takiego jak za wielki tv. Dla mnie 65 z 1.8m po czasie wydaje się maławy. Poluj na 77 G3/S90C Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano poniedziałek o 09:13 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:13 Nie za wielki w rozumieniu że źle się będzie oglądało. Będzie źle wyglądał w pokoju. 24 k za tego Sony w wersji 77 cali nie dam na pewno. Z kolei skoro jest bezkonkurencyjny na dzisiaj pod kątem jakości obrazu to szkoda będzie mi iść na kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 212 Opublikowano poniedziałek o 09:52 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:52 Uwierz że dużo większe wrażenie zrobi G3 77 który jasnoscią po ostatnim uptejdzie nie odstaje od sonego.Bedziesz żałował jak postawisz na parę % lepszy obraz kosztem calażu. Pamiętaj że przestrzeń wokół telewizora zawsze idzie fajnie zaaranżować i 77 ładnie się wkoomponuje. Zwłaszcza że taka G3 to Gallery series więc po powiększeniu będzie wyglądać jak obraz. Dodatkowo dostajesz 5 lat gwarancji na matryce w przypadku seri G od LG. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano poniedziałek o 09:54 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:54 Dużo plusów. Przemyśle temat. Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano poniedziałek o 22:29 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 22:29 Też bym brał 77 sali. Różnica w obrazie, to wg mnie meloman wyłapie przy takich tv, a w grach to nawet może być mały in minus. Natomaist 77 cali vs 65 to nawet na laiku zrobi wrażenie. Obecnie mam teraz w salonie Sony led 9005 85 cali, a w „gralni” 65 mega kozak oled. No i tutaj faktycznie duża różnica w obrazie, bo te tv to całkiem inne półki, ale gabarytami nadal, nawet po 2 latach robi wrażenie i cieszy japę Szczerze? Dla mnie jedyna „wada” tego S95c to właśnie te 65 cali… Ja bym brał S90c/g3 77 cali jakbym znalazł w dobrej ofercie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Samsung S90C to model z 2023? A na 2024 jest S90D? To są modele porównywalne z serią C od LG? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 55 minut temu, LiŚciu napisał(a): Samsung S90C to model z 2023? A na 2024 jest S90D? To są modele porównywalne z serią C od LG? Tak, teoretycznie to jest odpowiednik C, ale w 23r znacznie lepiej (szczególnie w trybie gry) świecił ten Samsung względem LG C. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Ile ja się naczytałem, recenzje, filmiki, reddity. Jedni polecali C3/G3, inni S90C. Finalnie wybrałem stajnie Samsunga i do dziś zachwycam się kolorami, jasnością i wyrazistością obrazu. Jednak też przypomnę, że trzykrotnie wymieniałem swój egzemplarz, bo matryca była fabrycznie skrzywiona. Finalnie dostałem w miarę prostą. Samsung powiedzmy, że stanął na wysokości zadania, bo dwukrotnie dostałem voucher w ramach przeprosin za całą sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu No chyba w tym S95 jest deko lepiej pod kątem jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 212 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Teraz, balon napisał(a): No chyba w tym S95 jest deko lepiej pod kątem jakości. A chja tam, ostatnio migną mi filmik typa na yt co wieszał 77 cali i bend jak cholerka Wydaje mi się że loteriada jak była tak jest. Ale tak jest ze wszystkim dzisiaj, nie ma się co czarować. A argument że produkt gdzieś tam premium już niestety dawno temu odszedł do lamusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu W ramach ciekawostki, to S90C można przerobić na S95C. Wystarczy trochę pogrzebać w menu serwisowym i odblokować większą jasność. Jest to możliwe dlatego, że matryca 2 generacji w S90C jest taka sama, jaką ładowali do S95C. Podobno nie ma ryzyka awarii, ale ja jakoś nie do końca to kupuję z uwagi na to, że w 95 nie ma pleców, więc w teorii mniej się to nagrzewa. Może spróbuję kiedyś po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi