Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie z innej beczki, trochę offtop, ale ten temat żyje najbardziej, to sobie pozwolę.

Za półtora miesiące będę się przeprowadzał i niestety pozbyłem się oryginalnego opakowania do mojej 65 calowej bestii i mam teraz zagwozdkę jak to przenieść, żeby nic nie zepsuć. Macie jakieś pro tipy jak się z OLEDem obchodzic, żeby przetrwał ten proces? Można go kłaść ekranem w dół na jakimś kocu? Kupie sobie jakieś zwykłe pudło, ale co do pudła? Wypchać folią bąbelkową? Jakaś specjalna folia na ekran? Można złapać łapą za ekran? Trochę się cykam :sapek:

Opublikowano
2 godziny temu, Dahaka napisał(a):

Można go kłaść ekranem w dół na jakimś kocu? 

Można robiłem tak nie ma problemu. Ale jak będziesz go podnosił to raczej nie wyginaj. TV ma "dupsko" które powinno umożliwić złapanie a za górę to tylko przytrzymuj żeby się nie przechylał. Wnosiłem 65 oleda b6 na piętro i nie było problemu. Potem kładłem na łóżko żeby przykręcić mocowanie. TV ma się dobrze. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Jeszcze jako zakończenie mojej rozkminy z poprzedniej strony - stanęło na zakupie telewizora o większej przekątnej, a więc zawitał Philips 65 OLED 819 :D 

Niestety 909 w takim rozmiarze to już kupa kasy (13tys zł), a więc dylemat był pomiędzy 909 55' lub 819 65'. Jednakże aktualnie nie żałuję, telewizor świetnie wypełnia salon, a Ambilight tak jak się spodziewałem - robi znakomitą robotę, jestem bardzo zadowolony. Aż zacząłem się zastanawiać, czy może nie warto byłoby mieć PS5 Pro :D 

• Lubię! 1