Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.02.2025 o 14:07, gtfan napisał(a):

wiem że wiele osób tak ma, ale szczerze od lat mam te moje 42 cale i nie pamiętam żebym kiedykolwiek pomyślał że przydałoby się więcej ;) także raczej nie boję się że będę żałował niezależnie czy wezmę 48 czy 55 cali

To jest zakup nowego TV, czego masz żałować? Sprzęt jak sprzęt, to nie jest zakup auta, mieszkania czy działki żeby było czego żałować. 

Opublikowano
Temperatura nie ma wpływu na to czy coś się uszkodzi w transportcie. Sprzęt jest wożony po całym świecie statkami, samolotami itd. Bardziej bym się obawiał kuriera z tłustymi łapami :boomer:
Ale chyba sieciówki dostarczają swoim transportem?
  • This 1
Opublikowano
1 hour ago, Kolos28 said:
2 hours ago, Shankor said:
Temperatura nie ma wpływu na to czy coś się uszkodzi w transportcie. Sprzęt jest wożony po całym świecie statkami, samolotami itd. Bardziej bym się obawiał kuriera z tłustymi łapami :boomer:

Ale chyba sieciówki dostarczają swoim transportem?

Masz wyjaśnione. Nadal masz wątpliwości? No to rób po swojemu. Nie jarzę tego, czekasz na to aż ktoś Ci napisze, że to niebezpieczne i tak dalej?

Opublikowano

Ja ostatnio z Media expert zamawiałem to pełna kultura. Wnieśli TV do góry, rozpakowali, zrobili zdjęcia z każdej strony, polecił poczekać aż nagrzeje się i dopiero włączyć.

Ale oczywiście ja musiałem coś odjebac :)

Było to 75", więc chciałem delikatnie przesunąć i poleciał prosto ekranem na ziemię, ale miałem szczęście po spadł na posłanie psa... 

A to taka historia przy okazji.

BTW. Jak kupowałem swój 65" to zastanawiałem się nad 55" teraz żałuję, że nie mam 75". 

• Lubię! 1
Opublikowano
Ja ostatnio z Media expert zamawiałem to pełna kultura. Wnieśli TV do góry, rozpakowali, zrobili zdjęcia z każdej strony, polecił poczekać aż nagrzeje się i dopiero włączyć.

Ale oczywiście ja musiałem coś od(pipi)ac
Było to 75", więc chciałem delikatnie przesunąć i poleciał prosto ekranem na ziemię, ale miałem szczęście po spadł na posłanie psa... 

BTW. Jak kupowałem swój 65" to zastanawiałem się nad 55" teraz żałuję, że nie mam 75". 
I to była ekipa z media expert a nie zwykły kurier?
Opublikowano
58 minutes ago, Kolos28 said:
1 hour ago, Sedrak said:

Ale oczywiście ja musiałem coś od(pipi)ac emoji4.png

I to była ekipa z media expert a nie zwykły kurier?

Od Media Expert. Wziąłem jeszcze usługę, że mają w sobotę przywieźć między 10-13 bez wniesienia, ale sami go wzięli do góry i rozpakowali dopiero u mnie w domu 

• Lubię! 1
Opublikowano

Witam serdecznie
Mam takie pytanie gdyż trafiła mi się możliwość wymiany TV z racji, że mama szuka właśnie 65 calowego TV a ja posiadam SAMSUNG QLED QE65Q80T z którego jestem bardzo ale to bardzo zadowolony, kupiony w marcu 2021 więc 4 lata i bez problemów, w sumie wykorzystywany do gier, obecnie PS4 Pro, wkrótce PS5 Pro, HDMI 2.1 i 4k120Hz przetestowałem na laptopie, więc wszystko super śmiga. No i tu się pojawia pytanie, byłbym w stanie wyłożyć powiedzmy 5000zł na nowy TV ale chciałbym żeby to było 75 cali i oczywiście HDMI 2.1.

Patrząc na ten budżet to widzę SAMSUNG QE75Q74D 75" QLED za 4999 oraz SAMSUNG QE75Q77D 75" QLED też za 4999 no i troszkę droższy SAMSUNG QE75Q80D 75" za 5499. Czy ktoś byłby w stanie się wypowiedzieć na temat tych TV, zwłaszcza chodzi mi czy pomijając rozmiar ekranu wybór któregoś z tych 3 TV byłby krokiem w przód względem mojego obecnego QE65Q80T? Głownie TV będzie wykorzystywany do PS5 Pro / PC w 4K i filmy/seriale odtwarzane z własnego dysku/serwera, też w większości 4K.

Dziękuje serdecznie i pozdrawiam

Opublikowano
11 godzin temu, v3rmoud napisał(a):

Witam serdecznie
Mam takie pytanie gdyż trafiła mi się możliwość wymiany TV z racji, że mama szuka właśnie 65 calowego TV a ja posiadam SAMSUNG QLED QE65Q80T z którego jestem bardzo ale to bardzo zadowolony, kupiony w marcu 2021 więc 4 lata i bez problemów, w sumie wykorzystywany do gier, obecnie PS4 Pro, wkrótce PS5 Pro, HDMI 2.1 i 4k120Hz przetestowałem na laptopie, więc wszystko super śmiga. No i tu się pojawia pytanie, byłbym w stanie wyłożyć powiedzmy 5000zł na nowy TV ale chciałbym żeby to było 75 cali i oczywiście HDMI 2.1.

Patrząc na ten budżet to widzę SAMSUNG QE75Q74D 75" QLED za 4999 oraz SAMSUNG QE75Q77D 75" QLED też za 4999 no i troszkę droższy SAMSUNG QE75Q80D 75" za 5499. Czy ktoś byłby w stanie się wypowiedzieć na temat tych TV, zwłaszcza chodzi mi czy pomijając rozmiar ekranu wybór któregoś z tych 3 TV byłby krokiem w przód względem mojego obecnego QE65Q80T? Głownie TV będzie wykorzystywany do PS5 Pro / PC w 4K i filmy/seriale odtwarzane z własnego dysku/serwera, też w większości 4K.

Dziękuje serdecznie i pozdrawiam

Hmm, ja bym nie zmieniał z takiego jak masz na taki nowy jak podałeś, różnica w parametrach jest zbyt mała, imo już lepiej dołożyć do oledów i wtedy zmienić. Na przykład https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-telewizor-qe77s90daexxh.bhtml

• This 1
Opublikowano
30 minut temu, gtfan napisał(a):

dzięki wszystkim za rady, dzisiaj kupiłem ten polecony LG C4, dostawa w środę. 

po fali krytyki miałem brać 55 cali, ale po zrobieniu makiety 48 i 55 cali żona nie zgodziła się na ten większy, także "wspólną decyzją" stanęło na 48 calach. 

przy okazji jak macie jakieś gotowe ustawienia pod tv/netflix/ps5 to chętnie przetestuję.

Baba to może sobie ustalać wielkość patelni w kuchni, albo kolor czajnika.  W ubiegłym tygodniu przyszedł do mnie 65" C4 i po jednym dniu stwierdziłem, że mogłem iść w większy. 

Oledy mają to do siebie, że są smukłe i eleganckie do dziś gram na B7 55" w takiej odległości fotela, że mogę go dotykać nogą i w ogóle to nie przeszkadza. 

Moim zdaniem, jeśli tylko portfel Ci na to pozwala, to normalnie anuluj to zamówienie i bierz większy. 

• Plusik 3
  • Haha 1
Opublikowano

Moja żona też protestowała jak zamawiałem 77 cali, ale absolutnie się tym nie przejmowałem. Tak jak ja się nie wpieprzałem jak se zamawiała meble czy kanapy tak jej powiedziałem żeby się nie wpieprzała jak kupuję elektronikę. No i, jak pisałem, gdyby nie to, że ten 85 cali B4 to już był sporo droższy to wziąłbym jeszcze większy. 48 cali to chyba do kibla albo kuchni, a nie salonu