Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale aferka mnie ominęła hehe nasz ostatni tv też kobieta wybierała i na spontanie poszedł zakup i jest to najfajniejszy tv jaki dotąd mieliśmy. Oczywiście miałem z 15min na przemyślenie czy nie wziąć czegoś innego, ale w tej budżetowej cenie nie było lepszej opcji i tylko się mogłem zgodzić. Przeskok z 43 cali na 55 robi robotę, ale po roku już stwierdziliśmy, że jakby był 65 to by nie zaszkodzilo a 75tez mógłby być super. Takze zawsze brać większy niż się wydaje :)

Opublikowano
Miałem folie i obraz jest 10/10. zwykła tv, albo filmy w 1080p wyglądają bardzo dobrze, zdecydowanie lepiej niż na poprzednim  Oled b7 2017.
HDR to już w ogóle szczena na podłodze. Włącz sobie te pokazówki na Youtube to zwariujesz. 

A ile czasu czekałeś zanim go uruchomiłeś?
U mnie dziś po 10tej wjechał do salonu i chyba do wieczora wystarczy go przytrzymać?
Opublikowano
2 godziny temu, Kolos28 napisał(a):

A ile czasu czekałeś zanim go uruchomiłeś?
U mnie dziś po 10tej wjechał do salonu i chyba do wieczora wystarczy go przytrzymać?

Od razu go włączyłem,  przecież to nie lodówka xD 

Opublikowano

Szukanie tv to jest jednak mini doktorat. 

Czy ktoś ma wiedzę czym realnie różnią się OLED65C41LA https://allegro.pl/oferta/telewizor-oled-lg-oled65c41la-65-4k-uhd-czarny-16312932329 od OLED65B46LA https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-telewizor-oled65b46la.bhtml? Bo wychodzą teraz w podobnej cenie a jedyne co udaje mi się znaleźć to fakt, że matryce do 41LA są z produkcji spoza Korei i mają nieco słabszy obraz niż zwykły C4. 

Opublikowano

Jesli nic sie nie zmieniło w klasyfikacji to patrz na te litery tuż po rozmiarze (czyli 65C4, 65B4 itp.) które oznaczają klasę sprzętu, tak jak bylo wcześniej gdy kupowalem swoj z serii 2. Ta końcówka po 65C4 typu 65C41LB/LA to zwykle oznaczalo kolor obudowy, wiec kazdy z C2 jakich szukalem realnie nazywal sie C21LA lub C21LB (nie ma czegos takiego jak "zwykły C2").

Wtedy było mniej więcej tak:

A21 - najsłabszy model, 60Hz, niska jasność, HDMI 2.0

B21 - sredni pulap, 100Hz, procek sredniej generacji, srednia jasność, HDMI 2.1

C21 - 100Hz, najjasniejszy HDR, szybszy procesor, HDMI 2.1.

Te co podałeś to wg mojej wiedzy wybor między slabszym B4 vs lepszym C4 więc brać ten drugi skoro cena podobna :)

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b4-oled-vs-lg-c4-oled/49540/49541

Ale niech ktos moze jeszcze zweryfikuje co pisałem. 

Opublikowano (edytowane)

True. 

Jeśli cena podobną to bierz serie C bo to wyższy a co za tym idzie lepszy model. I jaśniejszy i pewnie trochę lepszy procek więc zapewne będzie szybciej działał. Tyle

Edytowane przez Jakim