Fanek 669 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 Ja bez MF nie moge grać przykładowo w Driveclub bo mnie oczy bolą Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 No bez mf zacina strasznie a w trybie włączonym chodzi mega płynnie i kurde...to widać bardzo. Cytuj
spizganygutek 21 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 (edytowane) Mnie natomiast raza artefakty i przeskoki w płynności w trybie MF, dodatkowo to o ile lag wam wzrósł zobaczycie dopiero masterujac czas w DriveClubie, ten tryb jest polecany tylko w przypadku oglądania sportu, to nie jest tryb do grania bo jest ułomny. Edytowane 17 czerwca 2016 przez spizganygutek 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 19 czerwca 2016 Opublikowano 19 czerwca 2016 Odnośnie Motionflow to sam jestem zszokowany jak mocno to psuje czasy w Driveclubie. Dopiero pod koniec naszej rywalizacji gdy zacząłem grać na 705C (13 ms) a mój EX500 (66 ms) poczułem te kolosalną różnicę. Najlepszy do gier jest jednak tryb gry w TV. MotionFlow podoba mi się tylko gdy oglądam Filmy. 4 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 20 czerwca 2016 Opublikowano 20 czerwca 2016 Planuje kupić w tym tygodniu Philipsa 48PFH5500, budżetówka ale ze względu na niski input lag ( 26 ms ) bardzo dobry do gier, a tylko na tym mi zależy. Jednak pytanko o kalibracje, czy znacie jakąś dobra apke na androidzie służącą do kalibracji? 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 czerwca 2016 Opublikowano 20 czerwca 2016 Po testowałem dzisiaj ks9000 z doomem na konsoli. Ale to wygląda i się rusza. Piękna sprawa. Po tygodniu użytkowania stwierdzam że zakup sie udał. Troszkę skalibrowałem na ustawieniach z neta tv ale myślę o zatrudnieniu profesjonalisty w lipcu. Tryb gra w tym tv to mistrzostwo nawet nie wiedziałem że mi coś przeszkadzało na starym tv a teraz nie dałbym rady wrócić do innego telewizora. Zero smużenia czy problemów w ruchu. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 21 czerwca 2016 Opublikowano 21 czerwca 2016 (edytowane) No do grania seria KS jest świetna. Wszystko można regulować jak się podoba a lag nadal na poziomie 20ms Jedyne czego brakuje to w balansie bieli 10-punktowego ustawiania ale i tak więcej opcji niż w OLEDzie, w którym tryb gry wyglądał koszmarnie. Dodatkowo z płynnością też o niebo lepiej więc do grania i sportu bajka. No ale nie jest idealnie, wiadomo. Nie sądziłem, że kąty będą tak mnie irytować. Wprawdzie oglądam i gram na wprost ale dla człowieka, który miał wcześniej plazmę i OLED'a (przez miesiąc) jest to wręcz przykre. Czerń w normalnych scenach świetna ale jak już mamy sceny np. z samym kosmosem w Interstellarze to troszkę słabo to wygląda. OLED 4K z płynnością i trybem gry takim jak w KS'ach to będzie dla mnie idealny TV. Mam nadzieję, że za 3/4 lata będzie można już coś takiego kupić. PS. Przyszły mi bony do Decathlona za zakup TV (400zł) i soundbara (200zł) Całkiem fajna promocja, pewnie blant i grzybiarz też się załapaliście Edytowane 21 czerwca 2016 przez Ins Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 21 czerwca 2016 Opublikowano 21 czerwca 2016 Po testowałem dzisiaj ks9000 z doomem na konsoli. Ale to wygląda i się rusza. Piękna sprawa. Po tygodniu użytkowania stwierdzam że zakup sie udał. Troszkę skalibrowałem na ustawieniach z neta tv ale myślę o zatrudnieniu profesjonalisty w lipcu. Tryb gra w tym tv to mistrzostwo nawet nie wiedziałem że mi coś przeszkadzało na starym tv a teraz nie dałbym rady wrócić do innego telewizora. Zero smużenia czy problemów w ruchu.To jest marketing i nic więcej ,obraz ma sie podobać tobie a nie typowi z firmy czy ogólnie przyjętym wartością , ale jak masz potrzebę być lżejszym o pare plnow to polecam ! Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 czerwca 2016 Opublikowano 21 czerwca 2016 (edytowane) Ins: ja brałem u znajomka w Neonecie, jeszcze chyba przed premierą, więc nie załapałem się na żadne bony. W sumie w du.pie mam te ich bony i ten cały neonet. Może jakbym brał u kogoś obcego, to byłoby inaczej. A tak dawny znajomy, nawet mi odradzał kupno 4K, że nie zobaczę różnicy między FullHD i chciał wcisnąć jakiegoś szrota, jaki mu nie zszedł. Chyba jakiś z serii JU. Edytowane 21 czerwca 2016 przez grzybiarz Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 21 czerwca 2016 Opublikowano 21 czerwca 2016 Ja dziś jadę po okularki 3d do kdx55, bo pomimo, że mi to lata w tym tv to jednak sprawdzić trzeba. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 21 czerwca 2016 Opublikowano 21 czerwca 2016 Strata kasy te okularki, miałem w zestawie z Sony, który kupiłęm 2 lata temu i użyłem przez ten czas 3 razy na 15min 5 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 czerwca 2016 Opublikowano 21 czerwca 2016 Strata kasy te okularki, miałem w zestawie z Sony, który kupiłęm 2 lata temu i użyłem przez ten czas 3 razy na 15min Czyli dłużej niż ja używałem kamerkę Sony , więc nie taka strata kasy Cytuj
YETI 10 995 Opublikowano 22 czerwca 2016 Opublikowano 22 czerwca 2016 Mowa o 3D? Na dobrym tv efekt znacznie lepszy niż w kinie. Ostatnio oglądałem Mad Maxa w 3D, świetna sprawa. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 22 czerwca 2016 Opublikowano 22 czerwca 2016 (edytowane) Dla mnie zbędny efekt. Dobrze, że umiera bajer, który jest nic nie wart i nic nie wnosi do oglądania. Edytowane 22 czerwca 2016 przez Ins Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 22 czerwca 2016 Opublikowano 22 czerwca 2016 No ale kupić tv za ponad 5k i nie sprawdzić na nim opcji 3d to też trochę lipa. Mi nie zależało na 3d no ale jak już było w tym modelu a jego upatrzyłem to sprawdzić można Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 22 czerwca 2016 Opublikowano 22 czerwca 2016 Pożycz od kogoś okularki, pewnie wszystkie od Sony pasują albo zobacz w sklepie, albo zrób jak chcesz ale IMO tak jak napisałem wyżej Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 22 czerwca 2016 Opublikowano 22 czerwca 2016 Bałem się tego curved w ekranie. Myślałem że będzie przeszkadzać ale zakrzywienie jest małe w porównaniu do tv sprzed roku czy 2. Nie ma tego efektu świecenia o jakim czytałem na forach. Co do 3d to dobrze że umiera . Niepotrzebny bajer ja tam bez 3d tv kupiłem i widać że producenci powoli od 3d odchodzą. 3d nigdy na tv na mnie wrażenia nie robiło za to 4k z dobrym hdr'em to dopiero efekt wow. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 22 czerwca 2016 Opublikowano 22 czerwca 2016 (edytowane) Jeżeli chodzi o zakrzywiony ekran to ma to sens chyba jedynie przy LCDkach by słabe kąty tak nie irytowały. Samo w sobie nie podoba mi się, zdecydowanie wolę płaskie ekrany.Też naczytałem się o tzw. light bleed i na szczęście u mnie również nie występuje, a nie jest to rzadki problem. No i 3D niech zdycha i nie wraca. Edytowane 22 czerwca 2016 przez Ins Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 (edytowane) Wesker kupił teraz właśnie Bravię 4k i tam o dziwo Sony jeszcze dodało 3d. Ja na swojej tego bajeru nie mam. W sumie lepiej bo mniej zapłaciłem jakby nie patrzeć. No i ja mam jeszcze fullHD a nie Ultra. Serio lubicie te zakrzywione ekrany? A jak to się ma np. do oglądania TV pod innym kątem? Z tego co widzę to Samsung ma chyba najwięcej tych curved TV. Edytowane 23 czerwca 2016 przez Nemesis Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Ja kłopotu nie mam bo zakrzywienie jest naprawdę małe a do tego mam tv na wieszaku który mogę przechylać w prawo i lewo Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Okularki sobie sprawiłe, tv na lata więc od czasu do czasu coś tam się obejrzy w 3d Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Ile takie okulary? Kiedyś widziałem to jedne - 200 zł. Na szczęście miałem w swoim starym Samsungu w zestawie. 3D jest takim fajnym bajerem, by pokazać może znajomemu, albo obejrzeć jakieś głębiny morskie na fazie. Ale mam koncert w 3D i nie dałem rady obejrzeć całego:/ Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Dzieciaki sie jaraja 3d wiec chociażby dla nich warto Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 No ale kupić tv za ponad 5k i nie sprawdzić na nim opcji 3d to też trochę lipa. Mi nie zależało na 3d no ale jak już było w tym modelu a jego upatrzyłem to sprawdzić można Za 5k to takie okulary powinny być w standardzie.Doją nas aż miło.Niestety Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Kupiłem tego Philipsa 48PFH5500 i wszystko spoko gdyby nie to, że s(pipi)esyn nie chce zapisać ustawień co do kontrastu dynamicznego, przez co każde wyłączenie czy zmiana źródła to maksymalny kontrast a nie wyłączony jak wybrałem wcześniej. (pipi)icy idzie dostać, jutro chyba robię zwrot i zamieniam na Sony w705c. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi