Perez 1 722 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Drodzy Czytelnicy, wczoraj doszło do podpisania przedwstępnej umowy na mocy której firma Idea Ahead (wydawca m.in. Pixela) nabyła prawa do tytułu PSX Extreme. Najbliższe dwa numery wciąż robimy jako ADVERTIGO, a już kolejne wydanie (lipcowe) jako Idea Ahead. Większych zmian nie ma - redakcja pozostaje w komplecie, rolę szefa szefów dalej będzie pełnił Roger, a moja skromna osoba zajmie się tradycyjnie tymi mniej widocznymi tematami, jak sprawdzanie tekstów czy korekta techniczna. W związku z tym, że forum od zawsze było powiązane z pismem również ono od czerwca zmieni właściciela. Więcej informacji na Wirtualnych Mediach, a lada moment również na PPE. 1 Cytuj
Bzduras 12 584 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Czy zmiana właściciela wiąże się ze zmianami na forum pod kątem użyteczności/regulaminu/sposobu moderowania? Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Perez, czy nadal bedziesz adminowal? Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 A co z prenumeratorami? Ważna zostaje prenumerata? Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Huh, mam nadzieję, że nie doprowadzi to do tego, że nowy wydawca mając pod swoimi skrzydłami dwa pisma i uzna, że jedno z nich jest już zbędne. Nie czytam, bo nie mam zbytnio jak, ale szkoda by było. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Ej, tylko żeby mi dalej PE było wydawane w formie PDF, a nie przez tą upośledzoną aplikację jak PIXEL. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 W pixelu sie nie znaja na konsolach wiec raczej pe zostanie. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Ppe zostaje u obecnego wydawcy, ciekawy ruch. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Ciekawe czy cena pisma skoczy do 15zl xD Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2019 @Szwed plan jak najbardziej jest taki, aby PE działało zupełnie niezależnie i w możliwie niezmienionej formie, stąd m.in. nie zmienia się ekipa redakcyjna na czym Łapuszowi bardzo zależało. Co do przewijających się pytań - pozwólcie, że odpiszę później, bo niektóre muszę przekazać "na górę", aby uzyskać potwierdzenie od obu wydawców. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Cieszy brak zmian w obecnej ekipie, jedynie co budzi niepokój to wydawnictwo, mam nadzieję, że pozwolą redakcji funkcjonować tak jak wcześniej i dalej co miesiąc będę mógł nabywać kolejne numery. Jednak mam pytanko, czy wraz ze zmianą wydawcy, zmieni się drukarnia? Mam nadzieję, że nie. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 (edytowane) Mnie się to nie podoba nie lubię zmian... to teraz malutki wydawca Pixela staje się wydawcą PE? Teraz Rock też wykupili? Będzie można dalej źle pisać o Pixelu na forum PE?:) Cytat Jako Advertigo cały czas pozostajemy właścicielem i rozwijamy portal dla graczy PPE.pl. To portal, który wyrósł ze strony internetowej miesięcznika, ale dzisiaj drogi obu tych marek ostatecznie się rozchodzą. Miesięcznik trafia do firmy Idea Ahead, my zaś skoncentrujemy się na rozwijaniu portalu - opisuje Leszek Jastrzębski, prezes wydawnictwa Advertigo. - W najbliższym czasie planujemy wzbogacić PPE.pl o nowe funkcjonalności dla społeczności, także cały czas mamy co robić i wciąż będziemy obecni na rynku gier - zaznacza. Czyli kto inny będzie zarządzał PPE, a kto inny PE. Oby tylko forumka nie zamknięto i pozostał tylko ten z PPE (albo Pixela). Edytowane 11 kwietnia 2019 przez grzybiarz Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2019 @grzybiarz umowa dotyczy tylko PSX Extreme i forum jako takiego nieodłącznego elementu pisma. Teraz Rock bez zmian - pozostaje u dotychczasowego wydawcy. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Czy to oznacza, że na ppe będzie zaciąg nowych ludzi i można spodziewać sie, że grucha już nie będzie pisał? Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Brzmi niepokojąco. Chociaż przy przejściu z Grupy69 pod Advertigo też były obawy, a skończyło się dobrze. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Czy w następnym numerze PSX Extreme będzie test mikrokomputera Vector Amstrad ZX? sorry, musiałem, żarcik taki 1 Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Mam mase watpliwosci co do tego przejecia. Jednak osoba Lapusza nie kojarzy mi sie po tych cyrkach z Secret Service pozytywnie. A takze po tym co pisze grzybiarz co sie wyczynia na ich zamknietej grupie w ramach "dialogu z wladza". O pismo jestem spokojny bo te dwa miesieczniki to dwa rozne targety, ale jednak forum to tylko forum, moga zamknac twierdzac, ze po co placic za serwer jak facebook jest za darmo. Forum pixela padlo (ludzie nie pisali), tutaj zywotnosc jest wieksza no ale watpliwosci mam. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Gorzej chyba już nie będzie. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 082 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 kwietnia 2019 To jak tak szczerze bez pitolenia od siebie. Zanim umowa została podpisana widzieliśmy się z Łapuszem i obgadaliśmy wszystkie szczegóły. Dostałem zapewnienie, że nowy wydawca nie chce nic zmieniać w PSX Extreme - redakcja, klimat, sposób tworzenia treści, tematyka - to wszystko zostaje po staremu. Łapusz jest generalnie czytelnikiem PE (kupował nawet na allegro pierwsze numery, których mu brakowało), bywał na Extreme Party jest i mega wkręcony w gry w przeciwieństwie do obecnego wydawcy. To naprawdę duży plus. Ja po rozmowie byłem naprawdę zadowolony bo to jest pasjonat nie tylko gier ale również prasy i nie kupił tego by zarabiać kokosy. Oczywiście wszystko sprawdzimy w praniu, ale już jest jakaś wizja kolejnego Extreme Party (a kto jak kto ale Łapusz potrafi organizować imprezy), a forum nikt nie zamierza ruszać ani cenzurować. Pixel i PSX Extreme to dwie różne redakcje powiązane po prostu wydawcą, ale nikt z Pixela nie będzie miał wpływu na rozwój PE i vice versa. Jedyne co się zmienia to fakt, że teraz forum będzie całkowicie zależne od kondycji PSX Extreme, bo PPE zostaje u starego wydawcy, ale póki co PSX ma się dobrze 13 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 2 godziny temu, Mejm napisał: W pixelu sie nie znaja na konsolach wiec raczej pe zostanie. Przy komputerach powinni zostac, albo pozyczac ludzi z PE do tekstow o konsolach. Przestalem kupowac Pixela, bo za duzo bzdur tam bylo o konsolowych tytulach. Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 (...), bo PPE zostaje u starego wydawcy, ale póki co PSX ma się dobrze Ok. A co z kupnem Extrima w pdf na PPE?Mam nadzieję, że tu będzie po staremu Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Przynajmniej będzie można szkalować ppe.pl bez ryzyka, że się Perez obrazi Jest to jakiś plus 1 Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Jak gazeta padnie, to będzie trzeba utrzymywać serwer forumka z dotacji użytkowników Cytuj
Kuba_Sobek 24 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Marki i własność intelektualną kupuje się z dwóch powodów. Żeby je zamknąć, albo żeby na nich zarabiać. Skoro to pierwsze nie wchodzi w grę, to skupmy się na drugim. Jaki sens ma kupno marki, żeby ją mega zmieniać (pomysły z "połączeniem Pixela i PSX-a", bitch please, to jak mieć Los Angeles Lakers i Boston Celtics i je połączyć w Wichita Randoms), a co za tym idzie ryzykować odejście części redaktorów (nieuniknione, kiedy grzebiesz przy DNA marki) i wynikiem tego utracić czytelników (nieuniknione, gdy z pisma zostaje tylko logo)? Wyjątek: Bethesda i Fallout. Takiego s(pipi)ysyństwa świat jeszcze nie widział. Ale to wyjątek. 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 A może Łapusz jest takim maniakiem growym, że poszedł o krok dalej i zamiast zbierać kolekcjonerki w stanie mint z USA, to kupił czasopismo? W sumie też, gdybym miał kasę to bym kupił PE. Nic bym nie zmieniał - no może trochę bardziej bym naciskał na więcej screenów z cysiami. 1 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi