Gość _Be_ Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 18 minut temu, dee napisał: Przynajmniej będzie można szkalować ppe.pl bez ryzyka, że się Perez obrazi Jest to jakiś plus No i nie będziesz musiał już swiecic oczami za głupoty musiola, gruchy czy tego igora Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Nie ma się czego bać, wydawca chyba nie taki zły, skoro pozwala Pixelowi na tyle baboli (łącznie z błędem w nazwie gry na okładce) i dziwne pyskówki redaktorów z czytelnikami na grupce na fb Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Teraz, number_nine napisał: Nie ma się czego bać, wydawca chyba nie taki zły, skoro pozwala Pixelowi na tyle baboli (łącznie z błędem w nazwie gry na okładce) i dziwne pyskówki redaktorów z czytelnikami na grupce na fb Tam na tej grupce to i tak przoduje Smuggler, mimo, że to nie jego grupa. Ostatnio jakiś czytelnik o nazwisku Baran (czy jakoś podobnie), skrytykował CDA, to ten się doje.bał do nazwiska, że zobowiązuje. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 (edytowane) Ta ich grupa to taki rak xD. Zapisałem się na chwilę, bo sobie myślę, że no pewnie jakieś rozmowy dżentelmenów z cygarem i drinkiem w łapie, a tam gorzej jak w gimnazjum, gdzie największe wieśniaki to sama redakcja. Ale nie tylko, lepiej było jednak nie znać poglądów innych czytelników. Wspaniała to była grupa, nie zapomnę jej nigdy. Oczywiście ewakuacja od razu, nie będę w szambie siedzieć. To już forum AD2019 jest zdecydowanie przyjemniejszym miejscem Edytowane 11 kwietnia 2019 przez raven_raven Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2019 41 minut temu, dee napisał: Przynajmniej będzie można szkalować ppe.pl bez ryzyka, że się Perez obrazi Jest to jakiś plus E tam, ja się (aż tak) nie obrażam :D. Aczkolwiek wydaje mi się, że akurat subforum z PPE.pl po zmianie będzie do zamknięcia, bo to będą niezależne od siebie media. No ale to wyjdzie w praniu. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 A jak będzie z pobieraniem PDFów z PPE? 1 Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 A jak będzie z pobieraniem PDFów z PPE?Podpinam sie. Wyżej napisałem też pytanko Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 2 godziny temu, Kuba_Sobek napisał: Marki i własność intelektualną kupuje się z dwóch powodów. Żeby je zamknąć, albo żeby na nich zarabiać. Skoro to pierwsze nie wchodzi w grę, to skupmy się na drugim. Jaki sens ma kupno marki, żeby ją mega zmieniać (pomysły z "połączeniem Pixela i PSX-a", bitch please, to jak mieć Los Angeles Lakers i Boston Celtics i je połączyć w Wichita Randoms), a co za tym idzie ryzykować odejście części redaktorów (nieuniknione, kiedy grzebiesz przy DNA marki) i wynikiem tego utracić czytelników (nieuniknione, gdy z pisma zostaje tylko logo)? Wyjątek: Bethesda i Fallout. Takiego s(pipi)ysyństwa świat jeszcze nie widział. Ale to wyjątek. Wasz już niemal byly wydwca wykazuje straty kilka lat z rzedu. Czy PE ciagnelo ten wozek a teraz rock przynosil straty? A moze odwrotnie było? Może sprzedał dobrze prosperujacy magazyn aby mięc gotówke? I czemu zamkniecie nie wchodzi w gre? Taka byla dzentlmenska umowa? Takie moje rozmyslania. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Coś czuję, że nie będzie już prenumeraty dla moderacji:) Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Kiedyś ktoś napisał, że to PPE ciągnie PSX Extreme, więc jak to teraz będzie? PSX Extreme i nowy wydawca stworzą nowy portal? Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 3 godziny temu, grzybiarz napisał: W sumie też, gdybym miał kasę to bym kupił PE. Nic bym nie zmieniał - no może trochę bardziej bym naciskał na więcej screenów z cysiami. I większą tolerancję dla spoilerów na forum Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Mam nadzieję, że nowy wydawca zrozumie że forum PE nie jest ścisle powiązane z pismem, a jest miejscem o prawie dwóch dekadach tradycji, które to stało się miejscem wybitnej społeczności i wymiany pokoleń. To miejsce na pewno nie przynosi wymiernych korzyści. Jest jednak rezerwatem, muzeum, kapsułą czasu. Wyjątkowe miejsce, które oparło się degrengoladzie dzieci neo, millenialsów, wegan i social media. Żeby forum PE przetrwało, we właścicielu musi być odrobina pasji i powołania, a nie tylko korpocyfry w exelu i palec na spuście 1 1 Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 No jak będziesz w ten sposób pisał, to na pewno nas zamkną. 2 6 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Mendrek może przez jakiś czas nie pisz nowych postów. Tak dla bezpieczeństwa. 2 2 Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Z tego co sie orientuje to "nowy wydawca" jara sie gierkami, ale Mendrek kazdego moze odstraszyc to fakt. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Mendrek chyba chciał trafić do PE, do działu Głos Ludu Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Mendrek już chodzi za tym Lupusem. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 16 minut temu, grzybiarz napisał: Mendrek chyba chciał trafić do PE, do działu Głos Ludu Ty faktycznie, teraz będzie więcej miejsca dla nas. @Perez @Roger Good deal 1 Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 No a co z prenumeratorami? Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2019 23 minuty temu, szczudel napisał: No a co z prenumeratorami? Prenumeraty będą normalnie realizowane. Co najwyżej adres nadawcy się zmieni :). 1 Cytuj
Duki 105 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Kupuje regularnie obydwa czasopisma, ale koniec końców z tej dwójki zostawiłbym PSXE, bo jest to właśnie stricte konsolowy magazyn. Już nieraz redakcja próbowała wyczuć nastroje czytelników jakby to było gdyby PE otworzyło się troszkę bardziej na PC i obawiam się, że konsekwencją tej fuzji może być coraz to większa ilość contentu związanego z tymże rynkiem. I nie byłbym z tego zadowolony, bo po to przecież kupuje PSXa żeby czytać o konsolach. Kiedy następują przejęcia to wszyscy niczym jeden mąż zapewniają, iż nic się nie zmieni, ale poczekajmy do przyszłego roku. Ekipa od Pixela już zrobiła wała jadąc na nostalgii czytelników SS i być może będą próbowali przywłaszczyć sobie fanów PE, by na końcu jako pismo dominujące pozbywać się konkurencji. I tak jak większości PPE jest mi obojętne, tak jako wieloletni fan szmatławca zawsze byłem jakby nieco spokojniejszy, kiedy czytałem, że to portal utrzymuje magazyn. Tak, ogólnie to źle, ale w kontekście kondycji prasy (a szczególnie lokalnej) fajnie, że magazyn miał od zawsze ten komfort, bo portal wykręca wyniki, a gazeta na tym generalnie zyskiwała. PS. Pixel ma bardzo słabe recenzje, do PE w większości przypadków nie ma podjazdu. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Przez ostatnie kilka numerów PSX ma nawet lepszą publicystyke. PSX w normalnej wersji pisanej, ale dodać kilka stron i drukować na papierze Pixela- bardzo chętnie dopłacę. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 kwietnia 2019 Opublikowano 12 kwietnia 2019 8 godzin temu, Duki napisał: Już nieraz redakcja próbowała wyczuć nastroje czytelników jakby to było gdyby PE otworzyło się troszkę bardziej na PC i obawiam się, że konsekwencją tej fuzji może być coraz to większa ilość contentu związanego z tymże rynkiem. I nie byłbym z tego zadowolony, bo po to przecież kupuje PSXa żeby czytać o konsolach. Byłoby straszne poczytać o grach, które po dwóch latach i tak trafiają na konsole, albo są takimi interesującymi produkcjami, że ze świecą ich szukać (Return of the Obra Dinn np.). Prawdziwy konsolorz, klapki na oczach i zamknięcie na wszystko, czego on nie ma. Ciekawe, czy PE jest dumne, że chowa na swojej piersi takich wspaniałych ludzi :)). Na szczęście jest ich coraz mniej. Ale nie powinieneś się martwić. Jakbyś się wczytał w komunikaty, to zobaczyłbyś, że gazetę kupuje wydawca Pixela, a nie Pixel, zaś sama redakcja ma pozostać niezależna, a charakter pisma ma się nie zmienić. Uff! Jeszcze byśmy poszerzyli swoją wiedzę o grach, było blisko. 2 2 2 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 kwietnia 2019 Opublikowano 12 kwietnia 2019 mam nadzieje ze mejm sie juz troche uspokoił Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 12 kwietnia 2019 Opublikowano 12 kwietnia 2019 19 godzin temu, PEsEq napisał: 19 godzin temu, grzybiarz napisał: A jak będzie z pobieraniem PDFów z PPE? Podpinam sie. Wyżej napisałem też pytanko Gazetki pobierają się z PPE.pl, a że ma to być osobna część "PSX Extreme"... Raczej nie wydaje mi się, by Pixel wdrażał do siebie ten generator pdfów - jak mają swój czytnik online. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi