Skocz do zawartości

PSX Extreme - zmiana wydawcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, grzybiarz napisał:
19 godzin temu, PEsEq napisał:
19 godzin temu, grzybiarz napisał:
A jak będzie z pobieraniem PDFów z PPE?

Podpinam sie. Wyżej napisałem też pytanko

Gazetki pobierają się z PPE.pl, a że ma to być osobna część "PSX Extreme"... Raczej nie wydaje mi się, by Pixel wdrażał do siebie ten generator pdfów - jak mają swój czytnik online.

4 minuty temu, raven_raven napisał:

Szkoda, że właśnie do tej kwestii nikt nie chce się odnieść. Dla mnie to must have, nie będzie tego to pewnie rezygnuję z prenumeraty.

Na pierwszej stronie macie wpis Pereza, że musi otrzymać potwierdzenie od obu wydawców. Także wytrzymajcie chwilę z paniką :)

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
2 godziny temu, raven_raven napisał:

Szkoda, że właśnie do tej kwestii nikt nie chce się odnieść. Dla mnie to must have, nie będzie tego to pewnie rezygnuję z prenumeraty.

To jest jeden z tematów [PDF], które są jeszcze dogadywane. W poniedziałek mamy spotkanie, więc jak tylko będę miał info, to wrócę ze szczegółami. 

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, raven_raven napisał:

Byłoby straszne poczytać o grach, które po dwóch latach i tak trafiają na konsole, albo są takimi interesującymi produkcjami, że ze świecą ich szukać (Return of the Obra Dinn np.). Prawdziwy konsolorz, klapki na oczach i zamknięcie na wszystko, czego on nie ma. Ciekawe, czy PE jest dumne, że chowa na swojej piersi takich wspaniałych ludzi :)). Na szczęście jest ich coraz mniej.

Ale nie powinieneś się martwić. Jakbyś się wczytał w komunikaty, to zobaczyłbyś, że gazetę kupuje wydawca Pixela, a nie Pixel, zaś sama redakcja ma pozostać niezależna, a charakter pisma ma się nie zmienić. Uff! Jeszcze byśmy poszerzyli swoją wiedzę o grach, było blisko.

Napisałem wyraźnie, że kupuje dwie gazety,a  jak Ty w 2019 roku poszerzasz wiedzę o grach opierając się na czasopismach to juz Twój problem.

Wydawca, czy Pixel, jeden pies, koniec końców to i tak jedna i ta sama osoba. Jak ktoś wyżej napisał, własność nabywa się dla zysków albo pozbycia konkurencji, innej opcji nie widzę.

Może niepotrzebnie się tak zamartwiam, ale nie chciałbym czytać recenzji Zooltra i innych jego pokroju, którzy wrzucaliby więcej contentu kosztem obecnego, bo nie wierze że gazeta nagle powiększy się o 50 stron. W Pixelu recenzje są na jedną stronę i często o niczym, gdzie w PSX były na trzy strony, o wiele bardzien treściwe. Bardzo wierzę w to, że PE faktycznie zostanie nienaruszone, bo nie potrzebuję czytać o PUBG jako grze roku 2019 w kategorii PC i felietonów o potyczce w warcaby.

Edytowane przez Duki
  • Plusik 2
Opublikowano

Tutaj się zgodzę, jak chce poczytać o grach na PC to kupie takie CD Action czy Pixela i nie za bardzo tego potrzebuje tego w PSXie. Poszerzam swoją wiedzę na temat gier pecetowych na swój sposób.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Konsolowy beton będzie śmieszny od zawsze na zawsze. PC-towe gry, którymi w roku X pogardzają, by jak wyjdzie w roku X+2 ze znaczkiem PS4 się zachwycać.

A te felietony o grze w warcaby to pomyliłeś coś. Może dwie gazety to już za dużo do ogarniania jednocześnie.

Edytowane przez raven_raven
  • Plusik 3
  • Minusik 5
Opublikowano (edytowane)

Nie zmienić magazyn, lepiej mieć wszystko w jednym, żeby później gier z PC po 10 latach na konsolach nie odkrywać.

Jak ktoś naprawdę jest tym zainteresowany to nie musi mieć w PSXie wspominianych gierek na PC. Robi się z tego widzę jakiś problem, którego moim zdaniem nie ma.

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano
3 godziny temu, raven_raven napisał:

Konsolowy beton będzie śmieszny od zawsze na zawsze. PC-towe gry, którymi w roku X pogardzają, by jak wyjdzie w roku X+2 ze znaczkiem PS4 się zachwycać.

A te felietony o grze w warcaby to pomyliłeś coś. Może dwie gazety to już za dużo do ogarniania jednocześnie.

No nie, lepiej będzie czytać w PE recke Obradina od Gruszczyka z rubryką moje 3 grosze od HIV'a. 

Z resztą widać, że beton betonowi równy, bo ja też nie wytłumaczę, że czytam oba czasopisma, ale PSX głównie z tego względu, iż skupia się na konsolach, co mi bardzo odpowiada. 

Pisząc o warcabach miałem na myśli felietony Wojtka Pijanowskiego, którego teksty jakoby zacierają granicę między szeroko rozumianymi grami, a grami wideo, krótko mówiąc - ten gościu nigdy nie napisze o The Division, ale opowiada fajne historie i ma wielowymiarowe podejście do pisania o rozrywce i grach z nią związanych.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, chris85 napisał:

Bardziej mnie ciekawi jakie są plany na przyszłość i czy PE zarobi samo na siebie? Dlaczego obecny wydawca sprzedał prawa do PE a zostawił sobie PPE? 

Dam tutaj małą wskazówkę bo szerzej o tym opowiadać nie mogę, ale warto zobaczyć co się dzieje teraz z Ruchem, ile pieniędzy jest winien wydawcom, ilu nie odda (bo już wiadomo, że nie odda) i zestawić to z opłacalnością prowadzenia PSX i PPE. Skoro portal zarabia 20 x tyle co magazyn, a ten dodatkowo nie ma płaconych pieniędzy za sprzedane egzemplarze rachunek jest prosty i brutalny.  Dla redakcji PSX to pasja i zajawka myślę, że wielu z nas robiłoby to za waciki gdyby miało z czego wyżyć w innej pracy, dla wydawcy to biznes i dokładać nie będzie. 

Edytowane przez Roger
  • Smutny 1
Opublikowano
38 minut temu, Roger napisał:

Dam tutaj małą wskazówkę bo szerzej o tym opowiadać nie mogę, ale warto zobaczyć co się dzieje teraz z Ruchem, ile pieniędzy jest winien wydawcom, ilu nie odda (bo już wiadomo, że nie odda) i zestawić to z opłacalnością prowadzenia PSX i PPE. Skoro portal zarabia 20 x tyle co magazyn, a ten dodatkowo nie ma płaconych pieniędzy za sprzedane egzemplarze rachunek jest prosty i brutalny.  Dla redakcji PSX to pasja i zajawka myślę, że wielu z nas robiłoby to za waciki gdyby miało z czego wyżyć w innej pracy, dla wydawcy to biznes i dokładać nie będzie. 

Czyli bojkotowac ruch? Bo zawsze tam kupowałem szmatławca.

• Minusik 1
Opublikowano

Ja mam pod domem salonik prasowy gdzie ruch jest dostawcą, to dla włascicielki punktu kilka ostatnich miesięcy to był dramat.

Nie miała prawie co sprzedawać, nawet dzienniki nie przychodziły, o książkach czy komiksach można było zapomnieć.

Oczywiście umowa z ruchem tak spisana, że nie mogła jej zerwać, mimo tego, że oni nie dostarczali towaru.

Kilka tygodni temu zaczeło się poprawiać, ale i tak nie wszystkie tytuły wróciły.

• Minusik 1